Mecze kadry w TV pod znakiem zapytania

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Mecze kadry w TV pod znakiem zapytania

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 26 lut 2005, 17:49

Niewykluczone, że już wkrótce jedynym sposobem zobaczenia na żywo meczu polskiej reprezentacji będzie wizyta na stadionie. Telewizje nie chcą bowiem płacić pośrednikom kosmicznych pieniędzy - informuje "Super Express".

Między polskimi telewizjami a firmą SportFive, która ma prawa do pokazywania meczów biało-czerwonych, toczy się cicha wojna. Jej efekt może być taki, że telewidzowie nie zobaczą eliminacyjnych meczów Polska - Azerbejdżan (26 marzec) i Polska - Irlandia Północna (30.03).

TVP ma prawa do pokazywania meczów piłkarskiej reprezentacji Polski do końca eliminacji mistrzostw świata. Ale umowę podpisały poprzednie władze, a ci, którzy teraz rządzą telewizją publiczną, twierdzą - chyba słusznie - że sporo wtedy przepłacono.

Sytuacja jest poważna, bo TVP przestała płacić raty firmie SportFive. Jak się nieoficjalnie dowiedzieliśmy, zaległości urosły już do ponad 7 milionów dolarów!

- Kto pierwszy kupuje, ten podwójnie zyskuje - mówi Andrzej Placzyński, szef polskiego oddziału firmy SportFive. - Polska tego nie zrobiła. Panowie z Infrontu siedzą i zacierają ręce po każdym zwycięstwie naszej reprezentacji. Przełożenie jest proste: im większe szanse na udział polskiej kadry w mistrzostwach, tym wyższa cena dla Polski za prawa do imprezy - przekonuje "Placek".

Z tą opinią nie zgadzają się Marian Kmita (Polsat) i Robert Wichrowski (TVN), którzy twierdzą, że zwycięstwa reprezentacji nie mają tu nic do rzeczy. Ile zatem trzeba zapłacić za prawa do transmisji MŚ 2006? Niecałe 20 milionów euro.

wg Super Express
Widać burdel nie tylko jest w PZPN ale i w telewizji. No cóż, pan Listkiewicz zapewne nie będzie czynił żadnych znaczących kroków w tym aspekcie. I jak tutaj nie śmiać się i nie krytykować wszystkiego, czego dotkną się polskie władze? Bylibyśmy chyba jedynym zespołem na świecie, którego mecze możnaby oglądać wszędzie, tylko nie w ojczystej telewizji. Widać, cofamy się zamiast się rozwijać. No ale nie można przecież mieć wszystkiego, prawda?

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 26 lut 2005, 18:26

Słyszałem, że maczał w tym palce Robert Korzeniowski, który jest jakimś ważnym w TVP. Jeśli to prawda to prosze o potwierdzenie bo to mogą być równie dobrze plotki więc jak cos to nie na mnie :P

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 11 mar 2005, 22:45

Robert Korzeniowski jest szefem sportu w TVP i to (chyba) on decyduje co bedzie pokazywane na antenie.
Słyszałem, że także MŚ'2006 nie bedzie w tv bo jeszcze zadna z polskich stacji nie wykupiła praw do transmisji (ponoć kosztuje to 19mln euro, a Polsat Sport za transmisje MŚ'2002 zapłacił 6 mln dolarów).
Ja mam nadzieje, że zarówno mecze reprezentacji, jak i MŚ bede mogl obejrzeć w tv.

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 15 mar 2005, 15:52

mam podobne nadzieje jak kama red...mnie jak każdego kibica taka sytuacja denerwuje...wydają niewiadomo jaka kase no inne bzdety(telenowele) a paru eczóe niechca pokazac ktore bedzie ogladac praktycznie cały naród... :wink: :x :o

Awatar użytkownika
kakarott
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kakarott » 15 mar 2005, 16:44

Ja sądze że nic nie stracimy nie oglądając swoich reprezentantów na MŚ 2006 8)

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 15 mar 2005, 17:17

kakarott>>> taa?? taki cfaniak?? to idx i zagraj lepiej... :evil: :?

Awatar użytkownika
kakarott
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kakarott » 15 mar 2005, 17:24

Nie zrozumcie mnie źle, w mojej opini chciałem zaznaczyć że Polacy mają na 100% zapewnione przejście do dalszych rozgrywek MŚ 2006 :D

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 15 mar 2005, 17:28

to takie rzeczy sie pisze...ja to na przykłąd tak odczytałem jakbys gral lepiej i nic nie stracil bo jestes lepszy...
takze pisz na przyszlosc takie rzeczy a nie zagadkowo, bo mozna je roznorako odczytac...

Awatar użytkownika
kakarott
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kakarott » 15 mar 2005, 17:34

Dziękuje za rade w przyszłości napewno ją zastosuję

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”