Który trener poleci pierwszy??

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Który trener poleci pierwszy??

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 kwie 2005, 20:26

Jak myślicie który trener polskich pierwszoligowców straci pierwszy posadę (bo chyba nikt jeszcze nie stracił z tego co mi wiadomo, a już kilka kolejek za nami)

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 18 kwie 2005, 20:34

Moim skromnym zdaniem poleci trener Legi Warszawa czyli pan Jacek Zielinski. Nie wychodzi mu cos ta trenerka jako libero spisywal sie lepiej. 5 pkt w 5 meczach to troche za malo jak na druzyna ktora chciala walczyc o mistrza Ligi. Ja bym chcial zeby Legia wygrywala bo przynajmniej jakas rywalizacja bedzie o puchary... :?

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 18 kwie 2005, 20:34

Chyba, niestety "Zielek" :(
Legii nie idzie zupełnie i Zielu z taką formą Legii, niech lepiej wróci na boisko....

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 18 kwie 2005, 20:56

Moim skromnym zdaniem poleci pierwszy cfaniak Smuda, który musi trochę zrewidować swoje wysokie mniemanie o trenerskich umiejętnościach. Trenerka na Cyprze dobrze mu zrobi. Inne pytanie gdzie znajdzie pracę Wdowczyk... Lech za biedny (Michniewicz jest praktycznie na wylocie, ale ciężko będzie znaleść im lepszego, niestety), Legia się nie przyzna do błędu. Dlatego sądzę, ż albo zakręci się koło niego Groclin, jeśli Radolsky, nie zajmie wysokiej pozycji, albo Amica. Czarnym koniem jest dla mnie Cracovia, gdzie panu Profesorowi wydaje się, że można zmontować lepszą lokatę w lidze zawodnikami, którzy w ponad połowie pochodzą z III ligi i są perełkami znalezionymi przez Stawowego. Giza, Skrzyński, Cabaj to jego wynalazki, ale go nie doceniają. Problemem może być cena.
Nie wiadomo też co z Engelem. Wywalili go z Polonii, bo pensję opłacało mu Media5, które miało zamiar przejąć klub. Nic nie wyszło a polonistów nie stać było na takiego dyrektora sportowego. Może zgodzi się na obniżkę zarobków i wskoczy na miejsce Motyki? Na pewno mu zależy, aby pracować, pytanie gdzie? Były ploty wiążące jego osobę z Lechem, ale to nie realne. Skoro Nie wypłaca się tam pensji nawet piłkarzom, gdzie znajdzie się miejsce na jego 20 tys. misięcznie (strzelam z tą sumą :wink:). Jak Reissa opłaca syn Kulczyka to na Engela ich po prostu nie stać :?. A i byłbym zapomniał o Pogonii, gdzie Ptasznicy sprowadzą jakiegoś zagranicznego dyletanta, bo podobnie jak Filipiakowi się przewróciło w głowie (najlepszy atak w kraju, Krzynówek na szczecińskiej emeryturze :lol:).

W każdym razie ja nie przewiduję większych zawirowań na kierowniczych stanowiskach i powód jest prosty: brakuje dobrych kandydatów, którzy mają być przede wszytkim tani... Na pewno Koźmiński będzie szukał po kumplach, bo to co jest, to tylko prowizorka.

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 18 kwie 2005, 21:24

Pierwszy do odejścia jest dla mnie Michniewicz. Niby w zarządzie mają do niego zaufanie ale jeszcze ze dwie porażki i trzeba będzie pożegnać "cudotwórcę". Smudzie hendicap daje wyjazdowe zwycięstwo nad Legią. Jemu dawałbym trzy porażki :lol: . Myślę, że taki wynik(choć jednorazowy) daje mu trochę więcej punktów...

A Legia....Hmmm...Jakoś nie widzę Zielińskiego w przyszym sezonie na ławce trenerskiej. Już chyba lepiej by było, gdyby Kasperczak objął Legię (choć to pewnie wieeeelka plota). Byłoby to z korzyścią dla całego polskiego piłkarstwa. Po co ma się taki (co by nie mówić) trener marnować (ale w Wiśle bym go nie chciał z powrotem zobaczyć :twisted: ).

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 18 kwie 2005, 21:28

Plotka jakoby Kasperczak objął Legie, jest 100% kłamstwem, gdyż napisał o tym mój ulubiony brukowiec "Fakt"

Uwielbiam ta gazete, za te zajebiście zmyślone historyjki

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 18 kwie 2005, 21:43

W tej chwili pierwsi do odstrzalu sa i Zielinski i Michniewicz. Jakos narazie nie przekonuje mnie praca Smudy w Odrze. Trener Marek Motyka takze nie najlepiej zaczal wiosne.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 18 kwie 2005, 21:46

Bonso pisze:Plotka jakoby Kasperczak objął Legie, jest 100% kłamstwem, gdyż napisał o tym mój ulubiony brukowiec "Fakt"

Uwielbiam ta gazete, za te zajebiście zmyślone historyjki

Jeśli napisał o tym "Fakt" jako o fakcie byłbym wdzięczny gdybyś zarzucił linkiem. Pamiętam parę rzeczy, które dotyczyły Wisły, których nikt nie znał. Dotyczyły piłkarzy, którymi Wisła jakoby się interesowała i żadna gazeta o tym nie wiedziała. Oprócz "Fucktu". Dlatego chociaż pomiatam tą gazetą (ostatnio czytałem rewelacyjny artykuł o konflikcie na linii Dudek-Janas, bo Janas nie chciał wziąć koszulki Dudka, dla kumpla co ma bar i chciał tą kuszulkę ale ona była nieużywana i Janas nie chciał jej - i jak dobrze podrobiłem styl Faktu :lol: ), to jestem ciekaw co dokładnie napisali?

A Kaspra chcę w Wiśle, ale po odejściu całego zarządu, wtedy w klubie nie powinno mieć dymów. Poza tym konflikt był z klubem, nie z kibicami.
Pamiętam, jak Henry z poważną miną zapewniał, że kibice byli winy :twisted:. Dobrze, że nas uspokoił 8).

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 18 kwie 2005, 22:24

O k***a nie moge !!
Przeczytajcie sobie to:
http://www.e-fakt.pl/interwencje/artyku ... ykul/56001
http://www.e-fakt.pl/interwencje/artyku ... ykul/56005

Nie moge znaleźć o Kasperczaku, ale na onecie( tez klasa), przeczytałem że to z Faktu.

Jeśli chcecie sie pośmiać to:

www.e-fakt.pl

Awatar użytkownika
bobi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bobi » 18 kwie 2005, 22:35

Wedlug mnie najwiekszymi kandydatami do stracenia posady trenera sa:
:arrow: Zielinski
:arrow: Michniewicz

Moze wyleci takze Smuda ale narazie watpie w to.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 18 kwie 2005, 22:41

onet pisze:Kasperczak zastąpi Zielińskiego?

Porażka Legii z Odrą Wodzisław stała się przyczynkiem do spekulacji na temat zmiany na stanowisku trenera w warszawskim klubie.

Obecnie funkcję tę pełni Jacek Zieliński. W wypowiedzi dla Programu 3 Polskiego Radia szkoleniowiec Legii na pytanie, czy zamierza podać się dymisji odpowiedział, że "wszystko jest możliwe".

Ewentualnych następców Zielińskiego dziennikarze szukają dość dynamicznie.

"Fakt" donosi, powołując się na "ludzi dobrze poinformowanych", że po sezonie miejsce Zielińskiego ma zająć Henryk Kasperczak.

W Polsacie Sport w rozmowie dotyczącej przyszłości Legii wspomniano o Jerzym Engelu.

Nie wolno także zapominać o kandydacie, który miał przyjść na Łazienkowską przed zatrudnieniem Zielińskiego. Dariusz Wdowczyk, podobnie jak wspomniana wyżej dwójka, jest obecnie na trenerskim bezrobociu.
Jako, że na temat to wkleiłem całe. Ale "Fakt"ycznie brzmi to bardzo poważnie i wiarygodnie :twisted:.

A co do a co do nierzetelnych stolarzy i poplamionych butów to jak nic pasuje do tematu Zwała :lol:. Coś pięknego.

Fakt pomaga, Fakt radzi, Fakt nigdy cię nie zdradzi :)

Uchi_UfFy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_UfFy » 18 kwie 2005, 23:13

Smuda chyba podratował trochę reputację tym zwycięstwem w Warszawie.Ale to co gra Odra w tej rundzie to poprostu dno.Lech też nie za kolorowo, czyli Michniewicz, Smuda i Zielińśki pierwsi do odstrzału.Raczej Zieliński nie wyleci, a zostatnie asystentem nowego coacha.Kasperczak hmmm...wiadomo, napisał fakt, to można brać z przymróżeniem oka, ale z drugiej strony może być ziarnko prawdy.Kasperczak się trochę przejechał na Wiśle, ale czy to powód aby przechodzić do jej największego rywala ? Może mieć w pupie stosunki panujące między klubami i za dobrą kasę od Waltera trenować Legii, ale czy ja wiem, on chyba już zrezygnuje z polskich klubów.Nie zdradzi Wisły :twisted: .

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 19 kwie 2005, 0:09

Wszyscy trenerzy dotrwaja do konca sezonu, a kogo zwolnia po jego zakonczeniu to inna sprawa :D
wg mnie wyleci Zielinski, Liczka, Radolsky, Michniewicz oraz ten co trenuje GKS (nie pamietam nazwiska) !!! no i bedzie 1.trener co sam zrezygnuje : Smuda :D

Pozdro

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 19 kwie 2005, 1:13

cloner pisze:Wszyscy trenerzy dotrwaja do konca sezonu, a kogo zwolnia po jego zakonczeniu to inna sprawa :D
wg mnie wyleci Zielinski, Liczka, Radolsky, Michniewicz oraz ten co trenuje GKS (nie pamietam nazwiska) !!! no i bedzie 1.trener co sam zrezygnuje : Smuda :D

Pozdro
Ten z GKSu to nie kto inny jak Dziurowicz :D On poleci na bank. Niewiem czemu jeszcze go nie wyrzucili, ale to kwestia czasu. Jak co sezon wiadomo, że wyrzucą tych, którzy nie spełnili oczekiwań klubu, ale Liczka zostanie bo Wisła ma już praktycznie mistrza ;)

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 19 kwie 2005, 7:56

Tomusmc teraz sie zastanawiam czy Ty tylko chcesz kogos zlapac(zazartowac) na tym Diurowiczu czy to jednak tak na prawde? Trenerem GKSu jest Jan Furtok

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”