Opuszczenie klubu przez zawodnika amatora.

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
polskistudent
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: polskistudent » 13 lis 2021, 11:52

Sytuacja jest taka, przed rozpoczęciem sezonu rozgrywkowego podpisałem deklarację zawodnika amatora, lecz teraz chciałbym opuścić klub (całkowicie opuścić, nie zmienić) z powodu natłoku obowiązków w ostatnim czasie. Właśnie niedługo jest ostatni mecz tej rundy. Czy po nim mogę opuścić klub? Jeśli tak, to jakie dokumenty są do tego potrzebne i do kogo powinienem się o to ubiegać?

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 13 lis 2021, 11:54

Tak

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 13 lis 2021, 12:22

Chyba źle trafiłeś, bo my się tu znamy za polityce, religii, kuchni, tańcu, samochodach i innych takich. Na futbolu średnio, a przepisach wcale

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 443

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 13 lis 2021, 13:23

polskistudent pisze:
13 lis 2021, 11:52
Sytuacja jest taka, przed rozpoczęciem sezonu rozgrywkowego podpisałem deklarację zawodnika amatora, lecz teraz chciałbym opuścić klub (całkowicie opuścić, nie zmienić) z powodu natłoku obowiązków w ostatnim czasie. Właśnie niedługo jest ostatni mecz tej rundy. Czy po nim mogę opuścić klub? Jeśli tak, to jakie dokumenty są do tego potrzebne i do kogo powinienem się o to ubiegać?
Możesz przestać grać w każdej chwili. Deklaracja amatora nie jest wiążąca na takiej zasadzie, że musisz grać przez cały rok. Po prostu powiedz w klubie, że rezygnujesz z gry - żadne konsekwencje z tego tytułu Ci nie grożą. Nie potrzeba żadnych dokumentów. Inna sprawa jakbyś chciał zmienić klub.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”