"Fryzjergate"

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

"Fryzjergate"

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 cze 2006, 15:54

Teraz na TVN 24 jest konferencja ministra Ziobro :roll: na temat korupcji w Polskiej piłke - najpierw minister Lipiec i Kazio Marcinkiewić sprawdzali PZPN a teraz bezwzgledny i nieugięty minister Ziobro i co ciekawe panowie z rządu mówią na temat spódzielni w Polskiej lidze :!: :shock: system ? Ładnie sie dzieje - układy jak z Włoch ? oni chyba za dużo Tuttsport czytają :roll: Albo Rai Uno :P

Nie sadziłe że tak szybko po mundiali [dla nas] zaczną działać - oby to nie było tak jak zawsze - początek efektowny a potem umorzenie :? Z tego co czytam i oni mówią to mamy czystke - paragrafy mało mi mówią bo ja nie z tych ale same układy w drugiej lidze i sedziowakie decyje :?

Tu
Tu

Co Wy na to ? :> mamy na swoim podwórku Moggigate ? u nas też sie o tym mówiło długo że jest zle jak we Włoszech ... Wreście działają ?

Tytul się zmieni jak coś :wink: może zły jest

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 28 cze 2006, 16:03

Rano o tym w radiu slyszalem. Slyszalem tez jak Fryzjer sie tlumaczyl z tego...hmm...jak to szlo...

'Prosze pana, ja na wsi mieszkam, jak ja mialem sie kontaktowac z tego miejsca z arbitrami i mowic kto ma w jakim meczu grac...'

Oczywiscie wszystko z glowy, ale dosc smiesznie brzmialo ogolnie :lol:

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 28 cze 2006, 16:10

legie do serie c :D:D:D
dobrze ze cos sie dizeje,ale ogolnie Misio Niemrawy chyba zaczall dzialac w zwiazku z nagonka Faktu i SuperExpressssu,czyli glownych opiniotworczych srodowisk naszej pieknej ojczyzny...macie zludzenia ze to cos zmieni?

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 cze 2006, 16:12

To fajnie mówi :) ale jeśli on zarobił blisko 42 tysiące złotych, to chyba ta wioska jest doś duża :wink: Albo dobrze się maskował. To i tak nic bo 42 tysiecy złotych o "mało" jak na to wszystko co tak zostało powiedziane i napisane. Ale teraz pytanie które partia chwycie się tego :roll: Po mundialu każdy polityk był z piłką na tak :P I głosił hasła na temat poprawy w PZPN i naszej lidze. Teraz mają okazje działać. Znając Polskie realie to albo temat umrze albo ktoś sie go chwyci i zacznie czystke. Ziobro może też działać. W sumie dziwne brzmiał jego słowa o tym że Ci którzy się zgłosza sami mogą liczyć na łaske :roll: Bo pewnie mało takich bedzie. Wzłaszcza że mamy takie prawo że nie jeden zaryzykuje :P

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 28 cze 2006, 16:14

To ten, co podobno nieco ulatwil droge Arce do pierwszej ligi. Generalnie ostatnio mial na Pomorzu dzialac. Kiedys czytalem o nim artykul, generalnie cichy i spokojny czlowiek, ale wszystko potrafil zalatwic. Dziwne, ze dopiero teraz sie za niego wzieli. Czy cos sie zmieni? Jezeli Ziobro nasle swoje psy tropiace to sie zmieni. Bo jak poleca wszyscy zamieszani to i Misio poleci. Bo o jego przekretach za czasow sedziowania tez kraza legendy. Ciekwae tylko, kto ukreci leb sprawie. Bo to przeciez Polska, tu kazdy ma znajomych ;)

Nie wiecie czasem z jaka opcja polityczna sympatyzuje Misiek? Bo Piechniczek to PD z tego co mi wiadomo. A to moze byc kluczowe pytanie :P

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 28 cze 2006, 16:19

Ale teraz pytanie które partia chwycie się tego
prawdopodobnie zadna...FIFA nie uznaje naciskow aparatu panstwowego na federacje(co dla mnie jest bzdura-np przy sprawie takiej jak ta),wiec mysle ze raczej Ziobro ma tu rece zwiazane,podobnie jak kazdy inny polityk.

Awatar użytkownika
Miko77
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Miko77 » 28 cze 2006, 16:19

Bo u nas w Polsce jest smiech :lol:

Przytocze tu historie ktora przydarzyla sie jednemu z klubow A klasy okrego Kujawsko-Pomorskiego niedaleko mojego miasta, Otoz po jednym z meczow w tamtejszym barze upil sie sedzia i zdradzil ze ogornie w OZPN(czy KPZPN nie wiem jak to teraz sie zowie doklanie) wisi lista na ktorej rzeczoyny klub zajmuje przedostatnie miejsce w Tabeli. W tym czasie klub byl 6 miejsc od stefy spadkowej, a skonczyl tak jak pan sedzia powiedzial ... , ale niestety to u nas normalne :cry: ze tak powiem chleb powszedni :twisted:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 cze 2006, 16:22

Jarzyna trzeba by liste obecności na konfentach partii znaleść - wtedy byśmy wiedzieli z kim trzyma. Ale masz racje to może być najważniejsze. Choć z drugiej strony nowy rząd zawalił juz nie jedno może czas na plusy ? spora liczba fanów w Polsce :wink: Choć to i tak za mało bo trzeba zmian w prawie i ustawach :?

Włosi zaczeli od likwidacji powiązań i osób mających jakiś [minimalny nawet] udział w tym skandalu - u nas Ziobro woła ich na rozmowa :roll: proponując układ.

Jutro dopiero gazety sie rozpisza na ten temat, choć już ostra akcja trwa ładne kilka dni.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 28 cze 2006, 16:22

RzuR pisze:prawdopodobnie zadna...FIFA nie uznaje naciskow aparatu panstwowego na federacje(co dla mnie jest bzdura-np przy sprawie takiej jak ta),wiec mysle ze raczej Ziobro ma tu rece zwiazane,podobnie jak kazdy inny polityk.
To nie tak. FIFA nie uznaje nacisku apartatu panstwowego, jezeli chodzi o sprawy wewnatrz zwiazkowe (jak jakas obsada stanowisk czy cos w tym stylu). Jezeli chodzi o przestepstwa, ktore sa scigane w danym kraju to FIFA nic nie moze zrobic. Bo co? Dzialacze PZPN moga siac korupcje tylko dlatego, ze naleza do struktur FIFA? Nie bardzo. Poza tym po aferze we Wloszech chyba nie bede chcieli za bardzo nikogo bronic.

Zaza Ziobro jaki jest taki jest, ale ma manie psa tropiacego. Wie jak ugryzc i gdzie. Jezeli zaczalby walczyc z nimi wszystkimi to nic nie zdzaial. Dobrze zdaje sobie sprawe, ze to zamkniety krag i wszyscy maja cos do stracenia. A nic nie mobilizuje tak, jak dbalosc o wlasna dupe. Dlatego ulozy sie z jednym-dwoma, ci sypna, i lawina ruszy. Kazdy nastepny bedzie chcial ratowac dupe i bedzie sypal dalej. Najprostsza metoda i najskuteczniejsza. Zaczal od tego, ktory wie najwiecej. Jezeli jego namowi do wspolpracy, to przy prawdziwej (a nie tylko pseudopolitycznej - na pokaz) checi skonczenia i rozgrzebania syfu - bedzie mial niezly punkt wyjscia.
Ostatnio zmieniony 28 cze 2006, 16:28 przez Krzysztof Jarzyna, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 28 cze 2006, 16:27

taaa no ja wiem,ze to ze nalezy sie do PZPN to nie to samo co miec paszport polsatu albo legitke Samoobrony:)ale jakos mi tak swita ze jak byly dymy jeszcze za Dziurka,co to wtedy niezyjacy juz minister sportu ustawil tam Listka.FIFA na powaznie sie wqrwila,grozono nam przeciez zawieszeniem w prawach czlonka(smiesznie to brzmi co?:) )a wtedy smród był wokół Związku nie mniejszy niz dzis-rowniez pod wzgledem prawa karnego.

z drugiej strony-Ziobro proponuje dzis pojscie na wspołprace?a kto bylby taki glupi zeby zadrzec z Misiem i jego przydupasami?pamietacie Dziurowicza mlodszego?wiecie gdzie on jest teraz?wiecie gdzie teraz jest GieKSa?lepiej nie tykac gowna,bo Miś trzyma się mocno póki co.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 28 cze 2006, 17:15

Krzysztof Jarzyna pisze:Nie wiecie czasem z jaka opcja polityczna sympatyzuje Misiek? Bo Piechniczek to PD z tego co mi wiadomo. A to moze byc kluczowe pytanie

Listkiewicz symatyzuje ze wszyskimi Stad tak dlugo trzyma sie fotela w PZPN. Przetrwał rzady prawicy z premierem Buzkiem przetrwał rządy lewicy z Millerem na czele przetrwa i rzady Kaczynskich.
Nie od dziś znana jest pana Michala sztuka kompromisu, tutaj zaprosi do zwiazku, tu wysle na delegacje, tam siadzie na trybunach. Potrafi sie dogadac i przypodobac wszyskim. Lipcowi tez sie na pewno spodoba, a Ziobro jak sie skoncza mistrzostwa da mu spokoju i jemu i zwiazkowi takze nie ma co zywić nadzieji na wplyw polityków na zmiany w PZPN.

Zreszta PZPN jest w ramach swojego statutu niezależny od Polskich regulatorów i o ile nie popełni jako zwiazek przestępstwa karnego badz cywilnego nie mozna mu nic zrobić, prawo do rozwiazania kierownictwa wyboru nowego prezesa ma wg statutu albo.... zjazd delegatów ktorego termin wyznacza urzedyjacy prezes ( zjadą sie delegac i beda za "Listkiem bo maja wobec niego dlugi wdzieczności za: finansowanie im podróży za delegacje itp itd)albo FIFA. A w FIFA "Listek" tez ma dobre kontakty, przyjazni sie osobiście z samym....prezesem FIFA - Blatterem więc koło sie zamyka!

A co do pana F. nie porównujcie afery Moggiego do afery z Panem F. bo afera w Italii siega 2-3 sezonów do tylu a nasza afera to juz rok 1999.

Aluminium Konin - Amica Wronki 4:5 finał pucharu polski (rok bodajze 2000) kto widzial co sie dzialo na boisku ten wie. To jedno z najsławnijszych dziłań pana F.

Jak wyrosłem z wieszania plakatów piłkarzy na ścianach, to przestałem śledzić oglądać interesować sie polska piłka. Z wiekiem człowiek nie ma ochoty wachać zapachu gówna a taka polska piłka jest :!:

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 28 cze 2006, 17:20

vakayabashi-wiesz,gdybys mial w sercu jakis polski klub to z jednej strony bardziej by cie to wszystko bolalo a z drugiej-trudniej byloby Ci powiedziec ze Cie to nie dotyczy i nie interesuje.

propo przyjazni Blattera i Listka,kiedys slyszalem ze Misio zapoznal go nad polskim morzem z jego przyszla żoną.stad tez raczej jakichs gwaltownych ruchow fify raczej spodziewac sie nie mozna:/

ot taki MIś niemrawy..najwieksza qrwa z warszawy...

2 WP bo zaczynasz przesadzać RzuR :P // K.J.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 28 cze 2006, 17:26

RzuR pisze:vakayabashi-wiesz,gdybys mial w sercu jakis polski klub to z jednej strony bardziej by cie to wszystko bolalo a z drugiej-trudniej byloby Ci powiedziec ze Cie to nie dotyczy i nie interesuje.
Wiem. Wybacz egozim mojej wypowiedzi ale naprawde denerwuje mnie to nad wyraz, jestesmy 38 mln narodem a nie potrafimy miec 11 naprawde dobrych a nawet wysmienitych pilkarzy. Gdzie pilke kopia u nas wszysktie dzieciaki, zastanawiam sie ilu przy dobrym systemie szkolenia wyrosło by nam pilkarzy pokroju moze nie Ronaldinho bo to geniusz - ale takich Klose, Podolskich, Robbenów

Pozdrawiam :!:

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 28 cze 2006, 17:30

wlasnie o Podolskim,o Klosem chcialem powiedziec jako o przykladach tego ze wlasnie tak jak mowisz-u nas jest potencjal,ludzie sie pilka interesuja,dzieciaki graja...ale dlaczego musza wyjezdzac do Niemiec zeby zagrac w normalnej reprezentacji?a nie w bajzlu,z trenerem-jenotem,z dzialaczami którzy zamiast porzadnego fizjologa biora do sztabu kadry biora Gąssowskiego z Lubaszenką?przeciez to jest smiech na sali...w moim przypadku-przez lzy....

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 28 cze 2006, 18:11

RzuR pisze:w moim przypadku-przez lzy....
Spokojnie :wink: kiedys sie odwróci i tacy panowie jak fryzjer, czy inni "dbający o dobro polskiej piłki" działacze odejda, ktoś na pewno ten bajzel uprzątnie :!:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”