Post Wyświetl pojedynczy post autor: cichy90 » 11 sie 2007, 20:48
cichy90
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 12 sie 2007, 3:04
Yukasz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 25 sie 2007, 17:05
ŻW pisze:Kibole szykują bitwę w Pruszkowie
Stu na stu. Wszystkie chwyty dozwolone, nie można mieć tylko ostrych narzędzi. Na niedzielę w Pruszkowie chuligani planują regularną bitwę. Policja zapewnia jednak, że do niej nie dopuści.
Niedzielny, świetnie zapowiadający się mecz siódmej kolejki drugiej ligi piłkarskiej między liderem Zniczem Pruszków a najbogatszym klubem w lidze – Arką został zaplanowany w bardzo pechowym terminie. Dzień przed spotkaniem w Pruszkowie Legia podejmie bowiem u siebie Zagłębie Sosnowiec. Oba te kluby od dawna żyją w bardzo przyjacielskich stosunkach. Po sobotnim meczu przy Łazienkowskiej (godz. 19) wielu kibiców z Sosnowca zapewne zostanie w stolicy na noc, a rano będzie chciało pojechać do Pruszkowa.
Od kilku dni na forach internetowych, prowadzonych przez kibiców Arki i Legii, a także na oficjalnej stronie Znicza pojawiają się informacje o planowanej ustawce, czyli z góry umówionej bójce między chuliganami obu zespołów. Według informacji policji, miałaby ona odbyć się w parku, niedaleko stadionu Znicza.
Od dawna wiadomo, że kibice Legii i Arki nie darzą się sympatią, mówiąc wprost – nienawidzą się. Już wielokrotnie dochodziło do ekscesów z udziałem fanatyków obu zespołów. I choć teraz kluby nie grają w jednej lidze, chuliganom to nie przeszkadza.
W Warszawie gdynianie mają sprzymierzeńców w postaci kibiców drugoligowej Polonii, którzy też planują przyjazd do Pruszkowa. To właśnie fani „Czarnych koszul” będą chcieli kupić „Arkowcom” bilety na trybunę krytą.
Aby temu zapobiec, wejściówki nie będą sprzedawane po kilka sztuk naraz. Każdy kibic przed wejściem będzie miał sprawdzany dowód tożsamości. Ci z Wybrzeża nie wejdą na trybunę gospodarzy.
Dlaczego? Zgodnie z przepisami, kibice gości mogą zająć nie mniej niż pięć proc. pojemności stadionu. W Pruszkowie to 100 miejsc. Przyjezdni zostaną ulokowani w specjalnie wydzielonym sektorze. Nieoficjalnie wiemy, że do Pruszkowa ma przyjechać duża, niezorganizowana grupa z Gdyni, a na trybunie krytej mogą zasiąść członkowie bojówek warszawskich klubów.
Działacze Znicza już po raz drugi w tym sezonie dmuchają na zimne. Przed tygodniem, dzięki dużemu zabezpieczeniu, nie doszło do zadym podczas meczu ze Śląskiem. Teraz klub wynajął prawie 150 ochroniarzy. Dodatkowo policja skierowała do akcji ok. 150 funkcjonariuszy. Kilkuset będzie w gotowości. To największa mobilizacja w Pruszkowie w historii. Oby nie była potrzebna.
Yukasz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 26 sie 2007, 13:54
czeher
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 26 sie 2007, 14:25
Bonso
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 26 sie 2007, 18:46
Yukasz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 26 sie 2007, 19:00
Zico_FCI

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 04 wrz 2007, 10:13
Duże zainteresowanie zawodnikami Znicza
Wisła Kraków i Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski są zainteresowane najlepszymi zawodnikami lidera II ligi Znicza Pruszków. - Jeśli zostaną spełnione nasze żądania finansowe, to w przerwie zimowej możemy tych zawodników sprzedać - przyznaje wiceprezes Znicza Witold Makowski. Najlepsi są warci ok. 800-900 tys. zł
Znicz w ośmiu meczach II ligi zdobył 17 pkt i jest nieoczekiwanym liderem. Nieoczekiwanym, bo na tym szczeblu jest absolutnym beniaminkiem, a na dodatek ma jedną z najmłodszych drużyn w lidze. Ale to właśnie młodzi zawodnicy Znicza mogą być w zimie rozchwytywani przez czołowe kluby ekstraklasy. 22-letni Bartosz Wiśniewski, który z siedmioma golami jest liderem klasyfikacji strzelców, 19-letni Robert Lewandowski, drugi napastnik, mający na koncie cztery bramki i 22-letni prawy obrońca Igor Lewczuk, który lubi grać ofensywnie i strzelił nawet gola Arce Gdynia.
- Menedżerowie próbują już do nas się dostać, lecz konkretów jeszcze nie ma - mówi Wiśniewski. - Temat powróci pod koniec rundy. Trzeba sobie stawiać nowe wyzwania. Chciałbym grać w ekstraklasie, ale nie wiem, czy już w tym sezonie - dodaje najlepszy strzelec II ligi. - Nikomu kariery blokować nie będziemy - zapewnia Makowski. - Zawodnicy o tym wiedzą i widzą, że dobrą grą w II lidze zwiększają zainteresowanie sobą - dodaje wiceprezes.
W przerwie zimowej Znicz może zatem stracić kilku kluczowych, jeśli nie najlepszych zawodników, ale w Pruszkowie cieszą się z promowania piłkarzy. W połowie poprzedniego sezonu, kiedy pruszkowianie byli liderem swojej grupy III ligi, sprzedali do Dyskobolii ofensywnego pomocnika Radosława Majewskiego. 20-letni zawodnik jest teraz jednym z najlepszych polskich zawodników młodego pokolenia, gra w młodzieżówce. - Już słyszałem głosy, że Leo Beenhakker powinien go obejrzeć - mówi wiceprezes Znicza.
Majewski odszedł ze Znicza za ok. 200 tys. zł. - Musimy sprawdzić, czy zagrał już w ekstraklasie 1350 minut. Jeśli tak, to Dyskobolia musi nam dopłacić jeszcze 150 tys. - informuje Makowski. Dyskobolia musi, bo Majewski w 19 meczach w ekstraklasie zagrał dokładnie 1359 minut.
Ile Znicz zażąda za swoje obecne gwiazdy? - Sporo więcej. Myślę, że ok. 800-900 tys. zł za każdego z nich. Może nawet milion? - zastanawia się Makowski. Zainteresowanie piłkarzami Znicza wyraża oprócz Dyskobolii Wisła Kraków, gdzie asystentem trenera Macieja Skorży jest były szkoleniowiec Znicza Andrzej Blacha. - Dobijają się też inne zespoły: GKS Bełchatów, Zagłębie Lubin, ŁKS. W zimie będziemy mieli wystarczająco dużo czasu na wyszukanie zastępców, więc transfery są bardzo prawdopodobne - uważa Makowski.
Na każdym meczu Znicza w Pruszkowie są też przedstawiciele Legii. Na spotkaniu z Arką był główny skaut lidera ekstraklasy Marek Jóźwiak. - Widocznie dostali nakaz od bossów, gdy przeoczyli Majewskiego - mówi Makowski.
Znicz konsekwentnie stawia na młodzież sprowadzaną z mniejszych mazowieckich klubów, a trenerzy regularnie wpuszczają nastoletnich zawodników na boisko. Lewandowski przyszedł z rezerw Legii, Wiśniewski był niechciany w Wiśle Płock, której jest wychowankiem, a Lewczuk zaczynał w Hetmanie Białystok. Niedługo będą grać w ekstraklasie, a Znicz może zarobić na nich miliony.
czeher
Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 22 paź 2007, 20:32
czeher pisze:gdzies tam w zimie Znicz najpewniej zostanie rozebrany do bielizny
franz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 22 paź 2007, 23:16
Z tą kampanią wyborczą masz racjęfranz pisze:czeher pisze:gdzies tam w zimie Znicz najpewniej zostanie rozebrany do bielizny
A może nawet wczesniej dobrego i młodego trenera już stracili ale za to będą mieć nowego tylko mniej dobrego i młodego. Otóż trenerem Znicza pewnie zostanie Janusz Wójcik "polityk" (), miłośnik prowadzenia auta na podwójnym gazie, nazywany w środowisku Janusz "słownik wulgaryzmów" Wójcik. Samoobrona nie weszła do Sejmu to musiał chłop sobie robote odszukać ale co skłoniło działaczy Znicza żeby z tym gościem gadać? Układ bo nic inngo mi nie przychodzi do głowy.
Fishbone
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 23 paź 2007, 0:35
Możesz jaśniej z tą chciwościąFishbone pisze:Znicz ma potencjał, ale chciwość pieniędzy za piłkarzy (...) zgaszą Znicz
Jeszcze nie został a jak zostanie to może i coś pewnie będzie w tym układzie, nie wiem więc nie będę się wypowiadał czy ktoś dał w łapę aby Wójcik został trenerem czy jeszcze co innego. Może i tak. Wiem że koszykarską drużyną rządzi układ zwany kolesiostwem i wzajemnej adoracji dzięki czemu drużyna systematycznie się stacza bo w drużyną nie kieruje się z głową a z kolesiami właśniefranz pisze:Otóż trenerem Znicza pewnie zostanie Janusz Wójcik "polityk"
Yukasz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 23 paź 2007, 12:02
Yukasz pisze:Możesz jaśniej z tą chciwościąFishbone pisze:Znicz ma potencjał, ale chciwość pieniędzy za piłkarzy (...) zgaszą ZniczChodzi ci o to że niemal każdy piłkarz który gra w Zniczu i II liga jest dla niego już wyzwaniem chciałby grać w klubie z I ligi bo jest ambitny więc będzie chciał odejść a co za tym idzie klub go puści, o to
Klub który ma pieniądze na poziomie pewnie jednym z niższych w II lidze i normalne że nie będzie wiecznie wygrywał jak na początku więc jak są teraz/byli na ustach wielu managerów to ich zawodnicy chcą skorzystać z nadarzającej się sytuacji aby spełniać swoje marzenia a klub nadal będzie ściągał młodych zdolnych z niższych lig. A poza tym chyba nikt jeszcze nie opuścił Znicza z zawodników więc w ogóle nie pojmuje do czego pijesz, no chyba że ktoś odszedł a ja o tym nie wiem bo za bardzo się nie orientuję. Lepiej skupiłbyś się na finansach GKSu który klepie biedę i z tego co mi kiedyś mówiłeś gracie o utrzymanie a byliście w I lidze więc tam dopiero jest/był układ. Zresztą w znacznej większości klubów pewnie ktoś dostaje pracę po znajomości mimo że są lepsi kandydaci.
Jeszcze nie został a jak zostanie to może i coś pewnie będzie w tym układzie, nie wiem więc nie będę się wypowiadał czy ktoś dał w łapę aby Wójcik został trenerem czy jeszcze co innego. Może i tak. Wiem że koszykarską drużyną rządzi układ zwany kolesiostwem i wzajemnej adoracji dzięki czemu drużyna systematycznie się stacza bo w drużyną nie kieruje się z głową a z kolesiami właśniefranz pisze:Otóż trenerem Znicza pewnie zostanie Janusz Wójcik "polityk"
Fishbone
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 23 paź 2007, 12:21
Fishbone pisze:Brawo za informację. Powiedz mi jeszcze skąd ją pozyskałeś, onet czy fakt?
No właśnie taka jest naturalna kolej rzeczy że zawodnik sam chce odejść do lepszej drużyny a klub go puszcza bo z niewolnika nie ma pracownika i klub chce na tym zarobić (jak choćby Lyon, czy Majewski (?) ze Znicza rok temu czy teraz ponoć I trener drużyny) więc to ja nie rozumiem twojego zarzutu jakoby prezes Znicza był pazerny na kasę i tylko tym się kierował przez co Znicz zgaśnie. I daj mi dowody jakoby prezes Znicza był 'chciwy na kasę' bo tego nie zrobiłeś. Normalne transfery w zimie czy lecie o tym nie świadczą bo to jest jak najbardziej normalne w sporcie. Zresztą pewnie nie wiesz na jaki okres czasu zawodnicy Znicza mają podpisane kontrakty (ja też nie wiem) bo po awansie do II ligi wielu czołowym zawodnikom kończyła się umowa i istniała obawa że odejdą. A jak teraz komuś dobremu kończy się kontrakt to chyba lepiej go sprzedać w zimie jak są na niego chętni niż w lecie ma odejść za darmo. Zresztą możesz mi też przedstawić tą wyprzedaż zawodników bo na razie nie słyszałem żeby ktoś odszedł (mogłem być lekko głuchy na to, nie zaprzeczam)Fishbone pisze:rzymając się tematu, to napisałem jak będzie, bo zawsze tak było w naszym kraju. Piłkarz, który się wyróżnia w klubie, który ładnie się zapowiada nie zagra długo, bo albo sam będzie chciał mierzyć wyżej albo klub będzie chciał zarobić, więc do czego mam się rzucać, jak piszę prawdę? Rolling Eyes
Yukasz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Danielinho90 » 23 paź 2007, 22:40
Danielinho90
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 24 paź 2007, 13:30
Danielinho90 pisze:ktoś mi powie czemu Ojrzynski nie zajmuje sie juz pilkarzami z Pruszkowa?
Ojrzyński odsunięty
Choć w ten weekend piłkarze Znicza nie rozgrywali meczu w drugiej lidze, atmosfera w klubie był bardzo gorąca. W sobotę zajęć nie poprowadził dotychczasowy trener Leszek Ojrzyński. Nad dalszym losem szkoleniowca w poniedziałek będzie debatował zarząd klubu.
- Ojrzyński został odsunięty od prowadzenia treningów, bo się na nim zawiedliśmy jako na człowieku. Według naszych informacji już jakiś czas temu doszedł do porozumienia z Wisłą Płock. O tym, że chce odejść z klubu zakomunikował nam dopiero w czwartek. Lepiej byłoby jakby odszedł po ostatnim meczu w tym roku. Tak jak zrobił to w zeszłym sezonie Andrzej Blacha - tłumaczy prezes Znicza Marek Śliwiński.
- Mam kilka propozycji, w tym także z Płocka, ale z nikim się nie doszedłem do porozumienia. Poinformowałem działaczy Znicza, że chciałbym rozwiązać kontrakt za porozumieniem stron. Chciałem im dać czas na znalezienie nowego trenera - odpowiada Ojrzyński.
Według działaczy, w poniedziałek trener zamiast prowadzić zajęcia Znicza, pojechał do Płocka.
- To śmieszne. W niedzielę rozgrywaliśmy przecież mecz z Lechią. Po nim zawodnicy przeszli odnowę biologiczną. Poniedziałek był dniem wolnym - tłumaczy Ojrzyński.
W piątek zajęcia też się nie odbyły ponieważ po ulewie boisko nie nadawało się do użytku, a trener zadecydował, że na sztucznej nawierzchni nie będzie prowadził treningu.
- Nie chciałem narażać zawodników na niepotrzebne obciążenia stawów - dodaje dotychczasowy opiekun Znicza.
Pruszkowianie przegrali trzy ostatnie mecze, a do rozegranie pozostały im jeszcze w tym roku następne trzy. W najbliższą niedzielę w ostatniej kolejce rundy jesiennej Znicz podejmie o godz. 12 Podbeskidzie Bielsko-Biała. Później przed zespołem z Pruszkowa jeszcze dwa spotkania z rundy wiosennej: u siebie z Pelikanem Łowicz i na wyjeździe z Kmitą Zabierzów.
- Myślałem, że podamy sobie rękę i dojdziemy do porozumienia. Jest mi szkoda chłopaków, jednak nie widzę już możliwości prowadzenia zespołu - mówi Ojrzyński. - Oczywiście dzisiaj przyjadę do klubu, bo mam taki obowiązek. Kontrakt obowiązuje mnie do końca sezonu - dodaje.
W Zniczu szukają już nowego trenera. Podobno jest kilku kandydatów. Dotychczasowy asystent Ojrzyńskiego Artur Kalinowski nie ma uprawnień do prowadzenia zespołu w drugiej lidze.
Źródło: Dziennik "POLSKA"
Działacze Znicza bardzo szybko znaleźli nowego trenera. W sobotę od prowadzenia zespołu został odsunięty Leszek Ojrzyński, a już w poniedziałek za zajęciach pojawił się Janusz Wójcik.
Były selekcjoner reprezentacji Polski ostatnie dwa lata spędził w poselskich ławach Sejmu w barwach Samoobrony. W niedzielnych wyborach Wójcik dostał wprawdzie wiele głosów, ale jego partia nie przekroczyła progu wyborczego.
- O polityce już nie myślę. Bardzo brakowało mi piłki nożnej. Bez względu na wynik w wyborach i tak chciałem powrócić na ławkę trenerską - tłumaczy Wójcik.
Szkoleniowiec pojawiał się na pruszkowskim stadionie już od jakiegoś czasu. Mówiono, że może zostać dyrektorem sportowym Znicza. Mogłoby to się jednak stać, gdyby taka funkcja powstała w klubie.
- Widzę, że drużyna jest ciekawa i ma duży potencjał. Przez wiele kolejek prowadziła przecież w tabeli, a to nie był napewno przypadek - mówił Wójcik po pierwszym treningu ze Zniczem.
- Szukaliśmy trenera, który poprowadzi zespół w trzech ostatnich meczach. Cieszę się, że udało się zatrudnić Wójcika - mówi prezes Znicza Marek Śliwiński.
W Pruszkowie mają jeden z najniższych budżetów na zapleczu ekstraklasy. Nie jest tajemnicą, że zawodnicy i dotychczasowy szkoleniowiec nie zarabiali kokosów.
- Podopiszę kontrakt na trzy spotkania, czyli do końca rozgrywek w tym roku. A ile zarobię? Znacie mnie, za drobne się nie bawię - ucina tylko Wójcik.
Pruszkowianie przegrali trzy ostatnie spotkania i atmosfera w zespole zaczęła się psuć.
- Być może trener Ojrzyński rozglądając się za nowym klubem, nie do końca myślał już o pracy w Zniczu - zastanawia się 54-letni trener.
Wójcik chce przypomnieć się piłkarskiemu środowisku w Polsce. Były opiekun kadry i m.in. Legii Warszawa cały czas myśli o wielkim futbolu. Mbr>- W Zagłębiu Lubin zwolnili Czesława Michniewicza. W zespole mistrza Polski jest wiele do zrobienia. Ja napewno bym sobie poradził. A że daleko? Od czego są samoloty - mówi
Kontrakt z Ojrzyńskim zostanie prawdopodobnie rozwiązany za porozumieniem stron. Trener ma propozycje pracy w Wiśle Płock.
Źródło:Dziennik "POLSKA"
Yukasz
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio