Wasi kandydaci na stanowisko selekcjonera

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Seydou
Junior
Junior
Reputacja: 0

Wasi kandydaci na stanowisko selekcjonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Seydou » 23 sie 2004, 11:11

Na miejscu Janasa widziałbym szkoleniowca zagranicznego (jedyni z polskich szkoleniowców, którzy by sie nadawali to Kasperczak, ale on ma kontrakt w Wisle i niech osiaga sukcesy w Krakowie, drugi to Jerzy Engel jednak dopóki prezesem będzie Listkiewicz nie ujrzymy go na stanowisku selekcjonera). I dziś czytając newsa o tym, że Servette Genewa jest zainteresowana Raynald'em Denoueix'em - przyszło mi do głowy, ze to właśnie autor wspaniałego sukcesu Realu Sociedad San Sebastian z przed 2 sezonów nadawałby się swietnie na stanowisko szkoleniowca naszej kadry. Wydaje mi sie, ze podjałby sie wyzwania.
Trzeba by dać Franuzowi czas na zbudowanie drużyny i "wolną rękę".Jestem pewien, ze wyszłoby nam to tylko na zdrowie - francuska szkoła szkoleniowa (co pokazał np. Kasperczak) spawdza się w naszym kraju znakomicie.

Wiem jednak, że to tylko pozostanie w sferze moich marzeń ... - starsi działacze PZPN, Rada Trenerów - nie przyznają, ze ich myśl szkoleniowa jest już po prostu nieskuteczna.

Awatar użytkownika
olek j
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olek j » 23 sie 2004, 12:46

Tylko powrot Engela lub przejecie stanowiska przez Kasperczaka moze pomoc naszym pilkarzom w osiagnieciu lepszych wynikow a zarazem w awansie do MS 2006

Awatar użytkownika
Przemek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przemek » 23 sie 2004, 14:07

Z decydowanie Engel powinien przejąć reprezentacje, ale ciekawym rozwiązaniem było by zatrudnienie trenera z zagranicy,kogoś o świeżym spojrzeniu na rep. polski, skutek mógł by być zaskakujący.

Awatar użytkownika
(L)oczkers
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkers » 23 sie 2004, 14:12

Ja myśle że dobrym rozwiązaniem było by sprowadzenie Młodego trenera z za granicy. Taki trener nie był by aż tak stronniczy w powołaniach do kadry jak Polacy. Oczywiście Kasperczak jest dardzo utalentowanym Trenerem i mógł by odnieść sukces ale jego odejście z Wisły jest raczej nie prawdopodobne ( to on doprowadził ich do wszsystkich triumfów i niestety dominacji w polskiej lidzie). Konkretnych typów nie mam ale Engela bym nie chciał bo on już był i nie mam o nim wielkiego zdania mimo sukcesu jaki odniusł doprowadzając nas do Mistrzost Świata 2002

Awatar użytkownika
KUBA
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KUBA » 23 sie 2004, 14:27

ja bym zadrudnił tomaszewskiego

Awatar użytkownika
(L)oczkers
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkers » 23 sie 2004, 14:31

Ja myśle że dobrym rozwiązaniem było by sprowadzenie Młodego trenera z za granicy. Taki trener nie był by aż tak stronniczy w powołaniach do kadry jak Polacy. Oczywiście Kasperczak jest dardzo utalentowanym Trenerem i mógł by odnieść sukces ale jego odejście z Wisły jest raczej nie prawdopodobne ( to on doprowadził ich do wszsystkich triumfów i niestety dominacji w polskiej lidzie). Konkretnych typów nie mam ale Engela bym nie chciał bo on już był i nie mam o nim wielkiego zdania mimo sukcesu jaki odniusł doprowadzając nas do Mistrzost Świata 2002

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 23 sie 2004, 14:41

KUBA pisze:ja bym zadrudnił tomaszewskiego
:mrgreen:

Ja bym zatrudnił sir Alex'a Ferguson'a, za rok kończy mu się kontrakt z MU.

Z polskiej myśli szkoleniowej doceniem tylko Kasperczaka i może w ostateczności Engela.

Awatar użytkownika
DORIAN
Pieniacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DORIAN » 23 sie 2004, 21:51

no Twoj pomysl Kostek jest spoko tylko ze nie realny :roll: ,ale mysle ze powinni powierzyc ta role Heniowi Kasperczakowi(choc spotkalem sie z takimi wypowiedziami ze nie poswieca Wisly dla dobra reprezentacji :D :P )

Kaczormistrz
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaczormistrz » 23 sie 2004, 22:26

tylko ENGELA z polski widze na trenera i kasperczaka a z zagranicy to nie wiem znani trzenerzy nie przyjda a ci mniej znani to sa za slabi:P

Awatar użytkownika
olek j
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olek j » 23 sie 2004, 23:13

Przeciez G.Hiddink wspolpracowal ze slabiutenka nikomu nie znana z gry w pilke nozna Korea Pd. i odniosl z nia niezly sukces.Moze moglby sprobowac w Polsce ??? Szkoda ze moje marzenie sie nie spelni :evil:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 23 sie 2004, 23:18

Nie bede orginalny i powiem ze oczywiste jest zatrudnienie Kasperczaka albo powrót Engela! Najbardziej chciałbym widzieć młodego Kazimierza Górskiego i powrót jego Orłów! Bo tu nie chodzi tylko o trenera ale także o zawodników. Z zagranicznych to chciałbym widziec Otto Reghagela z Grecji ale to jest tym bardziej nierealne :D

hansolo1
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: hansolo1 » 24 sie 2004, 9:46

Jezeli mial by to byc ktos z polski to tylko Kasperczak i Engel.Ale dla nas najlepszym rozwiazaniem byl by trener z zagranicy ,poniewarz nasi trenerzy nie patrza na umiejetnosci tylko powoluja swoich zawodnikow tak naprawde mamy dwoch porzadnych trenerow wyrzej wymienionych.
A najlepiej bylo by jak mieli bysmy dwoch szkoleniowcow jak np.Szwedzi zawsze kopia nam dupe.
No ale coz narazie pozostaje nam Janas i jego kumpel Rasiak.
Gnoic Rasiaka bo to cweluch i nie umie grac w pilke .
Lamusie wara od REPREZENTACJI. :!: :!: :!:

Fan_Legii

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fan_Legii » 25 sie 2004, 15:55

Wójcik Janusz i kropka ,

adro
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adro » 29 sie 2004, 8:23

tylko selekcjoner z zagranicy , najlepiej niemiec , oni potrafia wprowadzic rygor ciezkiej pracy i potrafiliby przeciac wreszcie nic chorych ukladow rzadzacych polka pilka .pzdr

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 29 sie 2004, 9:14

Ja jestem za tym aby Jerzy Engel powrocil. Kto jest za??
8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”