Chciałbym zostać piłkarzem!!!

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
PoGGromca
Grafomania zaawansowana
Reputacja: 0

Chciałbym zostać piłkarzem!!!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PoGGromca » 17 sie 2011, 9:23

A więc, to jest moje marzenie. Myślałem, że to takie marzenie, jak marzenia każdego dziecka, ale to z wiekiem staje się jeszcze większym marzeniem. To co chciałbym robić w przyszłości to kariera zawodowego piłkarza. Mieszkam w miejscowości Szreńsk, mała niecałe 5.000 mieszkańców. Mam 13 lat, gram z chłopakami 16 lat. Gram na rezerwie, i wychodzę w meczu, na 20 do 40 minut. Gramy w lidze okręgowej, czyli najsłabsza. W okół mnie nie ma żadnych większych klubów, 1 ligowych bądź Ekstraklasowych! Trener mi mówi, że dobrze mi idzie, ale martwi mnie to, że najwięksi piłkarze zaczynali w wieku 8-10 lat, w szkółkach wielkich klubów. Wiem, ze po 3 latach jest selekcja np: z 30 graczy po 3 latach wybiera się 20 najlepszych itp. A później najlepszych dają do klubu. Ja nie mam takich możliwości, a z kolei nie chcę patrzeć jak mi przelatuję ten wiek młodzieńczy, bo teraz chyba będzie łatwiej. Doradźcie mi czy jest coś takiego, co pomogłoby mi w rozwoju, żeby ktoś mnie zauważył!!! Może jakieś testy, czy może dni otwarte do jakiejś szkółki?? No nie wiem, trenuję 2 razy w tygodniu +1 mecz , a resztę dni poświęcam na trening indywidualny, np biegam codziennie 15 km truchtem, parę startów, siłowy na siłowni itp.

Pomóżcie mi co mam zrobić, mogę trenować w moim miejscowym klubie, ale tutaj raczej nie mam przyszłości!!!

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Re: Chciałbym zostać piłkarzem!!!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 17 sie 2011, 9:49

powinienes zwiazac sie z jakims mocniejszym klubem, z tego co widze to niedaleko masz Mławę także moim zdaniem tam powinieneś się wkręcić na treningi a jak tam bedziesz zamiatal to powinieneś po jakimś czasie awansować do seniorów a tam powinno juz pojsc z górki. Do Mławy masz 25 km z tego co widzę, taką odległość możesz rozwalić nawet rowerem, tak na rozgrzewkę :) Po jakimś czasie klub mógłby Ci jakieś mieszkanie ogarnąć, ewentualnie jak będziesz miał prawo jazdy zwracać kasę za dojazdy, ale tak bedzie o ile tam bedziesz dobrze grał :)

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 17 sie 2011, 10:50

Nie zaszkodziłoby,gdybyś zakręcił się wokół jakiejś pijawki (t.j. agenta).Przykład Miskiewicza pokazuje,że obrotna pijawka z kontaktami to niestety podstawa.Może twój trener ci pomoże?

Ogólnie wkręcenie się do jakiegoś klubu nie jest specjalnie trudne - każdy organizuje zwykle co roku jakiś tam nabór (jeśli coś sobą reprezentujesz i jesteś zdeterminowany - gdzieś się załapiesz) - gorzej później - konkurencja może cię mocno zaskoczyć.Nie zdziw się,kiedy trzeba będzie dokładać do interesu (sprzęt,składki na wyjazdy,odżywki etc. - niestety normalna praktyka w niższych ligach).

Rozmawiałeś z rodzicami o swoich planach?Bez wsparcia finansowego wyjazd na testy np.na drugi koniec kraju może być bardzo trudny...

Dobrze,że masz poukładane w głowie i już za wczasu myślisz o pewnych rzeczach - to co najmniej połowa sukcesu - w tym kraju leni i minimalistów wystarczy być upartym i pracowitym by coś osiągnąć.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 17 sie 2011, 12:18

Jeżeli naprawdę uważasz, że masz talent to najlepiej będzie jak wyjedziesz do szkółki do większego miasta. Np. może gdzieś masz rodzinę w większym mieście u której mógłbyś mieszkać. Ewentualnie możliwe, że klub ma internat(raczej powinien mieć) dla chłopaków spoza miasta. Pozostaje Ci tylko podzwonić po klubach i spytać czy jest nabór do danego rocznika, a nawet jeśli nie to czy możesz przyjść na trening, żeby Cię ocenili. Chyba najbliżej masz do Płocka z większych klubów z tego co widzę. Jakieś 70 km, więc tragedii nie ma wielkiej. Faktycznie 13 lat to trochę późno, bo większość klubów ma już drużyny chłopaków, którzy trenują w jednym składzie pewnie kilka dobrych lat. Przynajmniej u mnie tak było. No, ale powodzenia. Jak naprawdę Ci zależy to próbuj. Dzwoń, jeździj, bądź uparty to na pewno gdzieś się dostaniesz.

Awatar użytkownika
PoGGromca
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PoGGromca » 17 sie 2011, 15:28

Wielkie dzięki, tylko, że ja tak naprawdę nie mam możliwości dojazdów nie... no nic spróbuję może coś mi się uda. Jeśli chodzi o internat, no to dopiero jakbym miał 16 lat, to coś spróbuję, no bo bez przesady 13 lat, no to raczej powinienem być w domu. Do Płocka, mógłbym, ale jak byście mi pomogli, nie wiem dali byście datę kiedy ogłaszają nabór na mój wiek, czy coś takiego, wiecie, żebym pojechał na te testy, i czy to jest na mój wiek???

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 17 sie 2011, 15:30

PoGGromca pisze: Do Płocka, mógłbym, ale jak byście mi pomogli, nie wiem dali byście datę kiedy ogłaszają nabór na mój wiek, czy coś takiego, wiecie, żebym pojechał na te testy, i czy to jest na mój wiek???
No, to chyba nie problem poszukać w necie, zatelefonować, spróbować się dowiedzieć w jakiś sposób. Próbuj, szukaj, to na pewno Ci nie zaszkodzi :wink:

Awatar użytkownika
PoGGromca
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PoGGromca » 17 sie 2011, 15:50

Proszę pomóżcie, mi z tymi testami, kiedy to może być, i czy można się zgłosić indywidualnie czy coś takiego?

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 17 sie 2011, 15:51

Sorry, ale ja Ci chciałem pomóc zanim miałeś ten avatar. Teraz radź sobie sam :o

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 17 sie 2011, 15:54

:P Przeeestań niech się chłopakowi uda i zagra kiedyś w Barcie :wink:

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 17 sie 2011, 15:54

Cris7 pisze:Sorry, ale ja Ci chciałem pomóc zanim miałeś ten avatar. Teraz radź sobie sam :o
:rotfl:

Awatar użytkownika
PoGGromca
Grafomania zaawansowana

Trening

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PoGGromca » 17 sie 2011, 17:38

Witam!

Na początku moja metryczka:
Wzrost: 161 cm
Waga: 60 kg

Proszę Was, o pomoc w ułożeniu treningu. Nie mam tyle kasy, by zapłacić specjaliście w tej dziedzinie, bo nie jestem aż taki profesionalny.

Mój "terminarz":
Wtorek: Trening 18.00-20.00
Piątek: Trening 18.00-20.00
Sobota, bądź Niedziela: Mecz godziny południowe-popołudniowe

Należy również doliczyć godziny pewnie około od 8:00 do jakiejś 14:00 kiedy będę w szkole od 1 Września ;/.

No i najważniejsze, trening ma być dla piłkarza, nie mam bogatego wyposażenia domowego jedynie hantla 10 kg, ale planuję zakup większego ciężaru, na szczęście mam dokręcane. Głównie chciałbym poprawić szybkość, przyspieszenie, start z miejsca no i wytrzymałość. Może też celność i siłę strzału.

Czyli podsumowując:

1. W każdy dzień mam czas na trening indywidualny, oprócz dni szkolnych z treningami, chyba, ze lekkie w domu czy coś takiego.
2. Chodzi tu głównie o trening chyba siłowy, i szybkościowy, oraz wytrzymałościowy, no i plus techniczny jeśli chodzi o celność strzałów
3. Jestem zdeterminowany... ;)

PS: Zapomniałem, że chciałbym popracować nad lewą nogę, bo jest bezwładna, po prostu dosłownie lewą nogą nie mogę dokopać 10-15 m.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: Trening

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 17 sie 2011, 17:41

Gdzie trenujesz i dlaczego nie przygotował Ci tego trener Twojej drużyny?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 sie 2011, 17:53

PoGGromca trzeci raz nie będą przenosił tego ostatniego postu do tego tematu. Jeden temat ci powinien wystarczyć, więc nie zakładaj osobnych skoro piszesz o jednym i tym samym.

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 17 sie 2011, 18:19

Jeśli można wiedzieć to na jakiej pozycji grasz?

Awatar użytkownika
PoGGromca
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PoGGromca » 17 sie 2011, 19:46

Wilmore: Przecierz piszę ta drużyna, gra w najgorszej lidze, u Nas boisko, nawet jak na taką miejscowość bowinno być dobre a jakieś 2 latat teamu był takis tan, ze krowy nam przed meczem tam wypasali!!! Równiej jest u Nas w parku, i boisko jest małe więc się nie dziw, ze trener nieprzygotował mi TAKIEGO TEWNINGU

Fieldy: Sorry nie kapnołem się, ze jest on przeniesiony

Hyypia123: Ja chciałbym grać jako pomocnik najlepiej ofensywny, środkowy bądź skrzydłowy, ale trener wystawia mnie często na ataku, teraz na treningach idzie mi coraz lepiej i ostatnio grałem na prawej pomocy, gdzie jak to powiedział odnotowałem najlepszy mecz (2 asysty). A i przypominam, ze ja gram z rocznikiem 95, a ja jestem z 98, moze teraz zrobią nam nasz rocznik w następnym roku...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”