Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 82

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
37%
2
5
26%
3
1
5%
4
3
16%
Poniżej 4
3
16%
Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 26 maja 2006, 23:15

gringo7 pisze:guru nie przesadzasz trochę? Napisałeś dziś połowę swoich postów .
Z czego 90% ma długość 1-2 zdań :roll: Nie ma sie czym chwalić...

Prawda jest taka, że gdyby Juve zostało zdegradowane wtedy o jego sile będzie stanowiła młodzież. I dobrze, bo tak powinno być w tym klubie już od dawna. To wyjdzie tylko i wyłącznie na dobre nam. Dodatkowo będą wspierani kilkoma doświadczonymi piłkarzmi jak Del Piero czy Zanetti i Serie A długo nie będzie musiało na nas czekać. Jak już kiedyś pisałem zaistniała sytuacja może tylko dobrze wyjść Juventusowi. Jednak ja mam pewne dziwne przeczucie, ale na razie nie będą nic mówił aby nie zapeszać.

Awatar użytkownika
squash
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: squash » 27 maja 2006, 18:13

46% głosów na zdegradowanie Juve do serie D...komentarz: śmiech na sali.
Gdyby pytanie brzmiało " do jakiej klasy rozgrywkowej Chciałbyś aby zostało zdegradowane Juve?" to bym zrozumiał. Ale degradacja Juve do serie D, czy nawet C jest tak samo możliwa jak to, że Rasiak zostanie królem strzelców, czyli że jakieś szanse są, ale minimalne. Jeśli na Juve znajdą wystarczające dowody (pamiętajcie że każdy jest niewinny dopóki nie udowodni mu się winy) to maksymalnie mogą być zdegradowani do serie B, jeżeli by zostali zdegradowani niżej rozpętała by się we Włoszech dyskusja, dlaczego w latach 80 Milanu także nie zdegradowano do serie D, a takie potraktowanie Juve mogło by być odebrane jako próba zniszczenia klubu (a nie ukarania)

Ostatni obserwuję to z coraz większym zainteresowaniem, że przeważająca część kibiców Milanu, czy też Interu nie pożąda sprawiedliwego ukarania winnych, ale po prostu zniszczenia Juve, opluwają całą jego Historię, która liczy sobie już 109 lat, za aferalne historię z lat 90. Obwiniają kibiców Juve, jakby to oni bezpośrednio stali za skandalem, nie tylko go popierając ale rzekomo "jaki klub tacy kibice", czyli, że kibicują klubowi za to, że oszukuję.....tak naprawdę to my kibice Juve jesteśmy najbardziej poszkodowani, oszukani, wierzyliśmy w zwycięskie Juve a częśc tego mogła być ułudą, ale my nie opuścimy klubu, bo nie są nim wyłącznie działacze którzy decydują, ale tworzą go serca kibiców i piłkarzy (kibiców któzy wierzą i piłkarzy któzy walczą)

Jestem kibicem Juve i zostane z nim na zawsze, ale
wątpie czy po degradacji do serie D, klub z Turynu zdołaby odzyskać dawną świetność. Wierzę, ze udałoby mu się to ale po wielu latach, wogóle wszystko uległo by zmianie, Juve nie byłoby tym samym. Degradacja do serie B, także dużo w Juve zmieni, ale jeśli dowody na winę są to kara powinna być nałozona.

Naprawdę jestem całym tym skandalem zdruzgotany po prostu, nie umiem sobie tego wytłumaczyć, dlaczego Moggi działał w taki sposób, czy robił to dla chwały klubu, nie sądze, raczej nie chodziło mu o to by przynosić chwałę klubowi. Klub miał sukcesy, ale Moggiego zapewne to nie interesowało, mozna powiedzieć, że Moggi wykorzystał swoje stanowisko do swoich brudnych interesów na których musiał zarabiać. To wydaje się racjonalne, Juventus korzystał z przekrętów Moggiego, ale równocześnie najbardziej na nich ucierpiał....

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 27 maja 2006, 18:19

Dziwne, ze szanowna redakacja z obiektywna Agnieszka na czele nie przetlumaczyla ostatniego artykulu La Repubblica o Meanim z Milanu, no ale najlepiej cale zlo zwalic na Juventus.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 27 maja 2006, 18:27

Lakier pisze:Dziwne, ze szanowna redakacja z obiektywna Agnieszka na czele nie przetlumaczyla ostatniego artykulu La Repubblica o Meanim z Milanu, no ale najlepiej cale zlo zwalic na Juventus.

Fajnie, tylko gdzie jesteś Agnieszko ?! Przecież całymi dniami siedzisz na forum i rzucasz w Juve mięsem, a teraz cie nagle nie ma.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 maja 2006, 18:28

Bo szanowna pani Agnieszka wie że każdy gnój sie musi jakoś bronić :] Wiec po co tracic czas na coś co tak naprawde jest "obroną' I nie wiem czy zauwazyłeś ale On przetłumaczała teksty z "liczących" się włoskich dzienników, a nie jakis tych które teraz próbuja odwrócić kota ogonem. Szkoda że nie wiesz że dziennikarze mają te zapisu juz jakis czas - i teraz tylko działaja ci to maja takie zdanie. Jak by w tych zapisach naprawde coś było to już dawno - przy zaczęciu afery La Gazzetta by o tym pisała. Ale macie razje co dziennie czytajcie inna gazete to skończycie ... - :wink: Weż przykład z nasz Polskiej prasy ...

Meanim z Milanu ? a kto to wiesz ? Człowiek odpowiedzialny za kontakty z arbitrami - oficjalnie :] nieoficjalnie obiera ziemniaki w Milanello :] Mam nadzieje że zapłaci za wszystko tak jak inny - musza - to tyle z mojej strony.

Jest jeszcze jeden powód dla pani Agnieszka mogła nie przetłumaczyć tego a przetłumaczyła tamto ? wiesz jaki ? nie chciało jej się :) Ma inne zajęcie niz pisanie czegoś co zostanie obalone za jakiś czas ? nie prawdzasz ? może Ty cos napiszesz ? www.gazzetta.it :]

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 27 maja 2006, 18:29

Lakier Jak chcesz to sam sobie przetłumacz i wrzuć newsa na stronę. Przecież nikt ci nie broni. A poza tym masz wszystko jak na tacy na JP :lol:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 28 maja 2006, 21:19

Lakier widze że już wpadasz w jakieś kompleksy związane z całą tą aferą. A wiesz co ja zauważyłem :?: Że na Juve Poland - serwisie kojarzącym mi się z Radio Maryja newsy dodawane są w dość dziwny sposób. Informacje o Juventusie są podawane z opóźnieniem ( nie wiem czy ktoś czeka na jakiś oficjalny komunikat czy co :o ) natomiast o Milanie, Intrze bądź Romie itd. to chyba pierwsze w Polsce :]

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 28 maja 2006, 21:25

Łukasz_ pisze:Lakier widze że już wpadasz w jakieś kompleksy związane z całą tą aferą. A wiesz co ja zauważyłem Question Że na Juve Poland - serwisie kojarzącym mi się z Radio Maryja newsy dodawane są w dość dziwny sposób. Informacje o Juventusie są podawane z opóźnieniem ( nie wiem czy ktoś czeka na jakiś oficjalny komunikat czy co Surprised ) natomiast o Milanie, Intrze bądź Romie itd. to chyba pierwsze w Polsce Krzywy

Alez oczywiscie kochanie sluchacze. Pewnie JP sobie jeszcze samemu te newsy wymysla :lol: Prawda jest taka ze kibice Juve najgorszy okres maja za soba, niech sie dzieje wola nieba.

Wspolczuje wam, kibica Milanu, najpierw Favalli, potem Rui Costa, Sheva. Teraz coraz wieksze powiazania z afera.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 28 maja 2006, 21:28

No prosze, nie masz co napisać o aferze to widzisz jakiś problem w transferach Milanu :roll: Dość dziwne zachowanie bo obecny skład Juve może wyglądać jak ser szwajcarski.
Skąd wiesz że Juve ma najgorszy okres za sobą :?: Wydaje mi się że jak zapadnie wyrok to będzie nieco gorzej.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 28 maja 2006, 22:10

Skąd wiesz że Juve ma najgorszy okres za sobą Question Wydaje mi się że jak zapadnie wyrok to będzie nieco gorzej.

Czytanie ze zrozumieniem. Kibice Juve.

Łukasz_ pisze:No prosze, nie masz co napisać o aferze to widzisz jakiś problem w transferach Milanu Rolling Eyes Dość dziwne zachowanie bo obecny skład Juve może wyglądać jak ser szwajcarski.

Z transferami Milan sobie poradzi, wiec co to tam za problem. Nie mam co napisac o aferze? Po co mam brnac w domyslach jak wszystko mozna przeczytac na portalach internetowych.

Forza Meani, czyste Calcio..

"Teraz uważajcie, uważajcie bo jest niesamowicie wściekły, wyślijcie nam ludzi, bo już... wyślijcie nam też trochę 'Konsula od sytuacji'... kumasz? ...rozumiesz? Jeśli musisz robić rotację to rób tak, żeby był też Puglisi na Milan... bo on pracuje dla nas i półtora roku go nie mamy... Dawaj mi go na środę"

Awatar użytkownika
squash
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: squash » 28 maja 2006, 22:58

Skąd wiesz że Juve ma najgorszy okres za sobą Question Wydaje mi się że jak zapadnie wyrok to będzie nieco gorzej.

Po ogłoszeniu wyroku Juve napewno nie będzie miało lekko, ale w sumie już przez tą cała nagonkę w mediach kibice się przygotowali do tego, najgorzej będzie jeśli Milanowi zrobią psikusa, taka mała niespodzianka, wtedy to napewno będzie najgorszy moment dla Milanu.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 29 maja 2006, 9:06

Lakier dziekujemy za wspołczucie ale nie trzeba naprawde - bardzie Wam są one potrzebne :roll: Liga bez Tifosich :? Chyba najgorszy styl wśród czołowych klubów europy :? Schematy na które patrzeć juz sie nie chce :? Rozgrywanie wykopami przez bramkarza :? Idol i Legenda wiecznie rezerwowy :? a teraz okazuje się że skończy na zapleczu :? Smutne to nie porawdasz ? także został łzy na potem ...

Ale wracając do tematu który poruszyłeś - Mam prośbe mógł byś zabłysnąć i znaleść liste ludzi oskażonych w procesie Calciopoli ? Z prokuratór w Turynie Neapolu Mediolanie i Rzymie - Prosze Cie o.k ? nie dawno może było ja zobaczyć. Jak znajdziesz to przeczytaj nazwiska i zamilcz o.k ? milcz :!: Bo ja wiem że to dla was "Tlen przy zawale" Ale chyba zapominasz się :] Jeśli Milan czy jakis inny klub zdegradują to Juventus rozwiąża jak PGR za komuny [dobre :lol: ] I tyle macie :]

A wracając do transferów :] No coż zycie :? i tak bywa :? Favalli zagra 3 mecze we serie A i 5 w Copa. I stanie sie legenda :lol: Sheva wybrał rodzine. Choc my wszyscy jesteśmy dla niego rodziną i te 75 tysięcy Tifosich :] Martwi mnie to że Rui Coste - rezerwowego za 40 milionów - zarabiającego 5 na ręke może zastąpić Del Piero. I też trzeba będzie mu 5 płacić. Ławka to ławka ale 5 milionów lepiej zainwestować ...

Pozdrawiam i życze powodzenie w dalszej częscie procesu.
Forza Milan !

Aha a wiesz jaki był komenatrze to tego cytatu Meani ? że był judaszem :evil: a Galliani o niczym nie wiedział. Gdyż był wściekły na błedy ale kto przypuszczał że za nimi stoi schematyczny Juventus ? Szkoda że "fanie za 10" nie znalazłeś rozmów Meani z Luciano M. szkoda chyba słabo szukasz... A i źródło zmień radze Ci :)

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 29 maja 2006, 19:48

*_Zaza_* pisze: Liga bez Tifosich
Najwięcej we Włoszech, a na stadionie pustki, dziwne nie? W ostatnich dwóch meczach ligowych było ich dużo. Najpierw się ktoś tam pultał, że kibic Juve przyczepił się do transferów, a teraz czytam o kibicach na Delle Alpi, coś to nie tak? czy mi się wydaje :roll:
*_Zaza_* pisze:Chyba najgorszy styl wśród czołowych klubów europy
Od kiedy Capello przyszedł tak jest. Najlepiej patrzeć tylko na dwa ostatnie sezony nie? Za czasów Lippi'ego, Ancellot'iego czy Trappatoni'ego grali beznadziejnie? Chyba niezbyt się interesowałeś w tamtych czasach.
*_Zaza_* pisze:a Galliani o niczym nie wiedział
A Zaza łyka jak młody jatrząb i wierzy we wszystko co powie zarząd Milanu. Juventus zostanie zdegradowany i to już jest praktycznie pewne, nas to nie rusza. Teraz chcemy sprawiedliwości i jeśli Milan maczał palce w ustawianiu meczów (nie ważne czy judasz czy też nie bo my tak samo możemy nazwać Moggi'ego) to Milan też trzeba ukarać. Poczekajmy do końca procesu

p.s. Zaza twoje argumenty są coraz bladsze bo im więcej piszą o Milanie tym bardziej ty nie masz już co pisać tylko zasłaniasz się gazzetta.it za to mi wystarczą infrmacje chociażby z pilka.pl bo włoskiego nie znam. Jeśli za ustawianie meczów mają zrzucić taki klub jak Juve to Milan też powinien polecieć, rozmowy przechwycili i to powinno wystarczyć jako, że w sprawie Bianconerich jest to jednym z głównych dowodów!

Awatar użytkownika
squash
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: squash » 29 maja 2006, 19:58

Liga bez Tifosich

Wspominasz o tym kiedy tylko możesz, ale tak naprawde nie ma to nic do rzeczy, zarzucasz kibicom Juve, że gdy nie mają argumentów atakują Milan, sam skutecznie stosujesz tą metodę.

Chyba najgorszy styl wśród czołowych klubów europy Confused Schematy na które patrzeć juz sie nie chce Confused Rozgrywanie wykopami przez bramkarza Confused
Zapomniałeś chyba o pierwszej połowie sezonu, w której Juve grało całkiem przyzwoicie. Druga wyszła Juve bardzo słabo, szczególnie w LM, ale cóż taka jest piłka, ja liczę, że jeśli przyjdzię Didier to zmieni wiele w tej słabej grze, która jeszcze jednak wystarcza na ogranie kilku mocnych klubów.

Idol i Legenda wiecznie rezerwowy Confused a teraz okazuje się że skończy na zapleczu
wiecznie? Capello w Turynie nie jest od zawsze. Zresztą dla Del piero to nie jest wielki problem, kończąc na zapleczu z ukochanym klubem, pokaże największy dowód wierności i będzie niezaprzeczalnym symbolem Juve. Jakkolwiek jako wiecznie rezerwowy dostał sie do kadry na mundial, a i w lidze włoskiej ustrzelił "pare" bramek.
Smutne to nie porawdasz ? także został łzy na potem ...
smutna to jest twoja ortografia, "nieprawdasz"?
Jeśli Milan czy jakis inny klub zdegradują to Juventus rozwiąża jak PGR za komuny [dobre Laughing ] I tyle macie Krzywy

Jeśli Milan czy jakis inny klub zdegradują to Juventus rozwiąża jak PGR za komuny [dobre Laughing ] I tyle macie Krzywy
Dziwi mnie twoja pewnośc, siebie widać ty jesteś najlepiej poinformowaną
osobą w tej aferze. Wierz mi, że prędzej ty zagrasz w pierwszej jedenastce Milanu niż rozwiążą Juve.

A wracając do transferów Krzywy No coż zycie Confused i tak bywa Confused Favalli zagra 3 mecze we serie A i 5 w Copa. I stanie sie legenda Laughing Sheva wybrał rodzine. Choc my wszyscy jesteśmy dla niego rodziną i te 75 tysięcy Tifosich Krzywy Martwi mnie to że Rui Coste - rezerwowego za 40 milionów - zarabiającego 5 na ręke może zastąpić Del Piero. I też trzeba będzie mu 5 płacić. Ławka to ławka ale 5 milionów lepiej zainwestować ...
Mało mnie interesuje czy Favalli zagra 3 mecze, czy ani jednego. Tylko czekam na spełnienie ambitnych planó Milanu związanych z odmłodzeniem obron ... Pozdrawiam

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 29 maja 2006, 20:04

Pozwolę się wtrącić do dyskusji. Nie interesuję się zbytnio ligą włoską jednak o skandalu sporo słyszałem. Otóż pojawiają się już wypowiedzi, że degradacja Juve jest nieunikniona... Z czym się zgadzam. Nie zapominajmy jednak, że nie tylko Bianconeri (nie wiem czy dobrze napisałem) są zamieszanie w dobieranie sędziów etc. Dlatego uważam, że każdy klub, który maczył w tym palce powinien zostać ukarany. Nie będe wymieniał klubów z nazwy, bo niewiem ile ich wszystkich było dokładnie zamieszanych w tą aferę, ale myślę że z 8-10. Jeśli Juve zostanie ukarane degradacją, innym też się należy. Swoją drogą jeśli cały precedens miał mieć udział również w europejskich pucharach, to sądzę że należałaby się kara w postaci odsunięcia przynajmniej części włoskich zespołów z europejskich pucharów.

No ale to jest moje zdanie...

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”