AS Roma (zbiorczy) - Strona 126

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
25%
5-6
3
75%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 05 lip 2007, 11:13

TO co ma mu jeszcze zapewniać? MŚ z Rumunią ?
Np. walkę o scudetto ? :roll:

Awatar użytkownika
Wuju_ASR
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wuju_ASR » 05 lip 2007, 11:16

Snipp_ pisze:
TO co ma mu jeszcze zapewniać? MŚ z Rumunią ?
Np. walkę o scudetto ? :roll:
w ogole nie bylo tej walki przez ost. 4 lata :) przeczytales w ogole to co napsialem o Chivu ? strone wczesniej ?

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 05 lip 2007, 11:20

Wuju_ASR pisze:w ogole nie bylo tej walki przez ost. 4 lata
Ale sam przyznaj, że Roma to nie jest spełnienie ambicji Rumuna.
Wuju_ASR pisze:przeczytales w ogole to co napsialem o Chivu ? strone wczesniej ?
Tak, nie postapił zbyt honorowo. Ale nie oceniajmy go tylko pod kątem finansowym. Może jest też tak jak mówie.

Dawid_ASR
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dawid_ASR » 05 lip 2007, 11:34

Snipp_ pisze: A co jesli Chivu chce coś osiągnąć? Roma może mu zapewnic jedynie udział w LM, ewentualnie zwycięstwo w CI.
Gdyby zależało mu tylko na osiągnięciach to nie wybrzydzałby teraz, że chce 5 mln euro za sezon.
Snipp_ pisze: Roma może mu zapewnic jedynie udział w LM, ewentualnie zwycięstwo w CI.
Tak można było napisać 3 lata temu, teraz śmiem twierdzić, że pierwszy skład Romy, nie jest gorszy od jedenastki Interu, Milanu, czy Juve. Ławka rezerwowych po tym Mercato też powinna wyglądać okazalej...

Awatar użytkownika
MaX_ASR
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaX_ASR » 05 lip 2007, 11:40

Co Ty Snipp wyjezdzasz tu z ambicjami ?! De Rossi ?! Totti ?! Perrotta ?! Juan ?! Mistrzowie Swiata i jakos nie mowia o ambicjach...fakt, moze ich male osiagniecia w swoich druzynyach wyagrodizla im reprezentacja, ale tak naprawde nie poznali jeszcze smaku Lm, a nadal chca grac dla Romy...
O rosinie mozna w sumie napisac to samo. Podstawowa trojka w srodku De Rossi - Pizarro - Perrotta raczej sie nie zmieni a pierwszym wchodzacym jest Aquil i on musi grac jak najwiecej to jest mozliwe. Do tego dochodzi Barusso i Brighi an dzien dzisiejszy jako uzupelnienia. Szczegolnie najpierw dalbym szanse Mateo a dopiero jak sie mu przygoda z Roma nie uda to pomyslec o jakims konkretnym i kosztownym wzmocnieniem.
Barusso i Brighi dla mnie nie istnieja. De Rossi Pizarro Perrotta...chmmm...Simone na MŚ gral jako lewy pomocnika, De Rossi i Pizarro w Rzymie graja jako defensywni...a ofensywny pomocnik ? Dla mnie Perrotta takim nie jest niestety...bardziej pasuje mi na klasyczna boiskowa '9' ;)...Rosina zawsze mozna wypozyczyc...

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 05 lip 2007, 11:51

MaX_ASR pisze:Barusso i Brighi dla mnie nie istnieja.
no to miejmy nadzieje ze zaczna istniec :wink:
MaX_ASR pisze:Simone na MŚ gral jako lewy pomocnika
MaX_ASR pisze:a ofensywny pomocnik ? Dla mnie Perrotta takim nie jest niestety
MaX_ASR pisze:De Rossi i Pizarro w Rzymie graja jako defensywni
Ja to widze tak ... dzieki temu ze na pozycji AMC gra taki zawodnik jak Perrotta to dwojka niby defensywnych pomocnikow Pizarro i De Rossi moze brac o wiele czesciej udzial w akcjach ofensywnych niz gdyby na AMC gral jakis typowy zawodnik na ta pozycje ktory o grze obronnej to slyszal tylko w telewizji :P Co wiecej Perrotta daje to ze nasze skrzydla sa jeszcze bardziej ofensywne bo Simone czesto asekuruje boki, bo powiedzmy se szczerze ale Mancini to 60% meczu gra jako lewy napastnik raczej i czesto nawet za bocznym obronca nie daje rady wrocic :wink: No i oczwysicie tak jak mowisz jesli dodac do tego ze Perrotta wrecz idealnie wchodzi w pole karne i czesto znajduje sie w dogodnej pozycji do zdobycia bramki to wychodzi ze stanowi on integralna postac w naszym zespole 8)
MaX_ASR pisze:Rosina zawsze mozna wypozyczyc...
Chyba nie mowisz powaznie :P

Awatar użytkownika
MaX_ASR
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaX_ASR » 05 lip 2007, 11:56

Mowie jak najbardziej powaznie...czemu mialbym zartowac ? Chlopak na 23 lata i osobiscie nie widze innego nastepny Tottiego zarowno w Romie jak i reprezentacji...

Dawid_ASR
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dawid_ASR » 05 lip 2007, 12:14

MaX_ASR pisze:Chlopak na 23 lata i osobiscie nie widze innego nastepny Tottiego zarowno w Romie jak i reprezentacji...

Może Alberto ?!

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 05 lip 2007, 12:15

Według Romanistów jest jasna. A co jesli Chivu chce coś osiągnąć? Wybacz, ale Roma może mu zapewnic jedynie udział w LM, ewentualnie zwycięstwo w CI.
I dobrze mogl to powiedzec a nie zapewniac ze chce zdobywac trofea z Roma.. rozumisz roznice czy dalej nie ?
Np. walkę o scudetto ?
a co Roma nie walczy o scudetto??
przeczytales w ogole to co napsialem o Chivu ? strone wczesniej ?
Wuju chyba nie ma sensu jak grochem o sciane.. i wogole dalej placzemy za Emersonem i Capello :P
Ale sam przyznaj, że Roma to nie jest spełnienie ambicji Rumuna.
twoj kumpel gadales z nim o tym??? wlasnie z jego wypowiedzy wynkalo cos innego.. do czasu jak sie na horyzoncie pojawil 2x wiekszy kontrakt
Może jest też tak jak mówie
mozesz to sobie gdybac co chcesz... skupmy sie moze bardzej na faktach

Awatar użytkownika
MaX_ASR
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaX_ASR » 05 lip 2007, 12:22

Może Alberto ?!
Fakt, Ablerto jest swietnym, ale watpie, zeby podobnie jak Rosina sam utrzymal Torino w Serie A ;F

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 05 lip 2007, 12:30

Totti jest jeden i nikt go nie zastapi nikt nie powtorzy jego styly gry bo nie zanosi sie.. Rosina i ALberto to wielkie talenty ale jednak troche inni zawodnicy...

wracajac do Chivu... niepokoi mnie ze moze zostac w Romie i w styczniu dostaniemy za niego nic ;/

niech go juz opychaja za dlugo to trwa

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 05 lip 2007, 13:08

Totnik_ASR pisze:I dobrze mogl to powiedzec a nie zapewniac ze chce zdobywac trofea z Roma.. rozumisz roznice czy dalej nie ?
Ok, wiem to już od 3 innych Romanistów.
Totnik_ASR pisze:a co Roma nie walczy o scudetto??
Roma nie ma szans z Milanem i Interem.
Totnik_ASR pisze:i wogole dalej placzemy za Emersonem i Capello
A Juventus to koksiarze i w ogóle kupują mecze :?. Poluzuj.
twoj kumpel gadales z nim o tym??? wlasnie z jego wypowiedzy wynkalo cos innego.. do czasu jak sie na horyzoncie pojawil 2x wiekszy kontrakt
Albo do czasu kiedy zrozumiał, że wizja przenosin do większego klubu nie jest tak odległa.

Dawid_ASR
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dawid_ASR » 05 lip 2007, 13:28

Totnik_ASR pisze:Totti jest jeden i nikt go nie zastapi nikt nie powtorzy jego styly gry bo nie zanosi sie.. Rosina i ALberto to wielkie talenty ale jednak troche inni zawodnicy...
Takiego stylu napewno mieć nie będą, ale to właśnie oni (i może Montoivo) są przyszłością drugiej linii Azurrich :wink:
Totnik_ASR pisze:wracajac do Chivu... niepokoi mnie ze moze zostac w Romie i w styczniu dostaniemy za niego nic ;/
Niestety... Jego agenci robią chyba wszystko, zeby tak sie właśnie stało...:/

Snipp_ pisze:
Totnik_ASR pisze:a co Roma nie walczy o scudetto??
Roma nie ma szans z Milanem i Interem.
A to ciekawe :lol:

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 05 lip 2007, 13:43

Dawid_ASR pisze:Totnik_ASR napisał:
wracajac do Chivu... niepokoi mnie ze moze zostac w Romie i w styczniu dostaniemy za niego nic ;/

Niestety... Jego agenci robią chyba wszystko, zeby tak sie właśnie stało...
Ja mam wrazenie ze codziennie rano Chivu siada ze swoim agentem i wymyslaja co tu zrobic albo powiedziec zeby jeszcze bardziej ziirytowac i wkurzyc kibiców Romy ... przeciez tez Beccali to se jawnie kpi z Romy a takze po czesci z Realu :? ... jak jeszcze pomyslec ze drugi Beccali to agent Manciniego to ['] ...
Agnieszka pisze:Nie mam pojęcia o co chodzi Chivu i jego menedżerom
Tak jak mowie bracia Beccali to dwie menadzerskie merdy i mam ich serdecznie dosyc.
Ostatnio zmieniony 05 lip 2007, 13:52 przez goofii, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
AgaD
I am the Special One

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaD » 05 lip 2007, 13:43

Nie będę pisała kolejnego newsa, ale tak jako ciekawostka. Wypowiedź menedżera Chivu - Victora Becaliego.

"Oferta Realu nas nie zadowala. Jeśli Real zdecydował się zapłacić za Chivu 18 milionów euro, musi zaakceptować żądania zawodnika, bo to przecież on wybiega na boisko. Jeśli Chivu nie podpisze, do transakcji nie dojdzie. Jeśli chodzi o nas, to zawodnik może zostać nawet w Romie przez kolejny rok. Potem odejdzie za darmo. To oni mają się czym martwić."- powiedział (źródło: calciomercato.com)

Co ciekawe Real oferuje Chivu kontrakt z zarobkami w wysokości 5,5 miliona euro. Czyli o milion więcej od Interu i Barcelony. Nie mam pojęcia o co chodzi Chivu i jego menedżerom. Więcej nigdzie nie dostaną.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”