AS Roma (zbiorczy) - Strona 136

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
25%
5-6
3
75%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 19 sie 2007, 23:06

Super Puchar jest nasz !! GRAZIE ROMA !! :P

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 19 sie 2007, 23:15

ROMA ROMA ROMA
UNICO GRANDE AMORE

tak wlasnie dzis spiewano na San Siro

O meczu nie chce mi sie pisac bo wszyscy zagrali pieknie 8) ... tylko niech ktos nauczy Guiliego bramek strzelac :roll: ... i tez nie spodziewalem sie ze Perrotta to taki nygus :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 sie 2007, 23:21

goofii pisze:.. tylko niech ktos nauczy Guiliego bramek strzelac

Nie wiem jak było w drugiej połowie, ale w pierwszej Mały Ksiąze marnował, a marnował. Widać jednak, że dobrze sie wkomponował w ekipe Romy, a że dochodzi do takich sytuacji tym lepiej. Roma bedzie miała z niego pożytek.

A na koniec gratulacje.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 19 sie 2007, 23:53

Jarzinho pisze: Nie wiem jak było w drugiej połowie, ale w pierwszej Mały Ksiąze marnował, a marnował.
A w drugiej miał setkę i trzeba wymienic kilka krzesełek na Curva Sud.

Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 19 sie 2007, 23:55

Szczere gratulacje dla Romy która zasłużenie wygrała Superpuchar. Zagrała naprawdę dobry mecz, przez większość spotkania kontrolowała jego przebieg co przypieczętowała zdobyciem gola (co prawda z karnego ale zawsze :P). Jej kibice mają się z czego cieszyć i jeszcze raz im gratuluję. Mam nadzieję że w lidze będzie wam szło równie dobrze.

Co do Interu to zawiódł swoją grą, na prawdę spodziewałem się od niego znacznie więcej- jak zresztą chyba wszyscy. Widać że ten sezon może nie być dla nich taki prosty jak poprzedni gdzie wygrywali ze wszystkimi jak chcieli. Dzisiejszy ich występ mnie, jako kibica Milanu, bardzo cieszy czego ukrywać nie zamierzam :] Oczywiście jeden mecz niczego nie przesądza i ciężko wyrokować, jednak można przypuszczać że liga będzie znacznie bardziej wyrównana niż rok wcześniej. Co oczywiście wyszłoby na dobre całej Serie A.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 20 sie 2007, 2:41

No to trzeba pogratulować Rzymianom :] Roma to zespół, którego filozofii (jesli mozna to tak nazwac, brakuje mi slowa :P ) nigdy nie pojmę. Jest to najbardziej nieobliczalny zespół w Europie. Tylko Roma potrafi wygrać z Mu 2-1, by potem przegrać 7-1 :P Tylko Roma potrafi wygrać z Juve 4-0 i przegrać z Juve 1-4 :P Potem znów przegrać z Juve 5-2 (wiem, że towarzyski) i wygrać z Interem :lol: można tak wyliczać i wyliczać... w każdym razie wyniku meczu, z udziałem Romy, przewidzieć nie da się nigdy :]

Rzymianie zagrali dziś zdecydowanie lepiej, niż Inter. Tworzyli wiecej sytuacji, grali kombinacyjnie, z pomysłem. Ten mecz chyba wygrał głównie Spalletti, zdecydowanie lepiej poukładał swój zespół ale nie od dziś wiadomo, że trener to niezwykle utalentowany. Totti tak prawdziwy Kapitan poprowadził Romę, naprawdę przyjemnie dziś się oglądało jego gre. Zupełne przeciwieństwo Zanettiego- piłkarza, którego umiejętności cenię sobie najbardziej ze wszystkich grajków Interu. Suazo jakby zagubiony, nieskuteczny, ślizgał się :P ale jemu można jeszcze wybaczyć. Natomiast pomoc zagrała... no właśnie, jakby nie zagrała wcale.

Oczywiście nie ma co wyrokować na podstawie tego meczu, co będzie się działo w Serie A, bo Inter nadal jest murowanym faworytem, no i moim zdaniem o ile Roma jest w stanie przeciwstawić się w bezpośrednim pojedynku, tak w całym sezonie raczej Interowi nie zagrozi :P
Gratuluję zasłużonego zwycięstwa w dzisiejszym/wczorajszym meczu :]

Awatar użytkownika
Zwibel
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zwibel » 20 sie 2007, 10:06

Miło jest czytać komentarze kibiców innych drużyn Włoskich którzy są obiektywni.
Wszak i ja się staram oceniać sytuację obiektywnie choć moje serce jest żółto-czerwone.
Co do meczu nie ma dyskusji że Romie należało się zwycięstwo gdyż w przeciągu całego meczu byliśmy lepsi.
Fantastyczne spotkanie rozegrała Roma...życzę sobie by w całym sezonie tak grali, choć to niemożliwe.
Mam nadzieje że ASR nie będzie traciła głupich punktów ze średniakami tak jak było to w zeszłym sezonie.
Stać nas na wysoką lokatę.
Grazie Grande ROMA!

Awatar użytkownika
Mates
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 20 sie 2007, 10:55

Mecz bardzo ciekawy. Romie naleza sie spore gratulacje bo pokonanie Mistrza Wloch to naprawde spore osiagniecie. A trzeba tu zauwazyc ze w Romie nie gralo 2 zawodnikow ktorzy sa jej waznymi ogniwami oraz nie gral Juan ktory mysle ze tez bedzie graczem pierwszego skladu. Z nimi Roma bedzie jeszcze grozniejsza. Wielkie slowa uznania dla Tottiego-zagral jak na lidera zespolu przystalo, szkowa ze zrezygnowal z gry w reprezentacji.

P.S. Za co Perotta dostal czerwona kartke?
Ostatnio zmieniony 20 sie 2007, 11:09 przez Mates, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 20 sie 2007, 11:05

nie zagralo wiecej niz 2 kluczowych zawodnikow.. nie zagral Juan, Pizzarro, Mancini, Perrotta dlatego bardzo cieszy mnie to zwyciestwo to dobry prognostyk bo zazwyczaj bylo tak ze jak w Romie wypadlo kilku graczy to byla zupelna lipa

Perrotta nie wiadomo wkoncu tak naprawde za co dostal kartke :roll: .. rzekomo za jakies bkuzgi do sedziego ale co to musialby byc za slowa zeby z miejsca dostac czerwien :roll: .. zwlasza ze Perrotta jest bardzo spokojnym czlowiekiem.. Panucci powiedzial ze jak to zobaczyl to sie rozesmial i pomyslal ze zaraz da tez czerwona Spalettiemu :P

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 20 sie 2007, 13:16

Totnik_ASR pisze:nie zagralo wiecej niz 2 kluczowych zawodnikow.. nie zagral Juan, Pizzarro, Mancini, Perrotta
mozna jeszcze dodac Ferrariego ktory jakby byl zdrowy to na bank by gral zamiast Pannuciego w srodku ... i mam nadzieje ze to chyba zamyka temat ze Roma ma krotka lawke rezerowywch ... bo jakby nie patrzec mamy wartosciowych zmiennikow na kazda pozycje, a nawet rownorzednych ... moze nawet dojsc od sytuacji w Romie od dawna niespotykanej ze pojawi sie naprawde rywalizacja o miejsce w skladzie :P

Co do wypowiedzi pomeczowych to i tak najbardziej wymiata Mexes : " ... zwyciestwo dedykuje Nedvedowi ... " :roftl3:

a teraz tylko czekac az oglosza transfer Cicinho :P ... przeciez obiecali 8)

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 20 sie 2007, 13:18

to byl 1 mecz miejmy nadzieje ze bedzie tak w calym seoznie :)

Awatar użytkownika
Wuju_ASR
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wuju_ASR » 21 sie 2007, 0:26

no jak Agnieszka napsiala w zapowiedzi przedsezonowej, ze roma nie ma zmiennikow, ok to mozna bylo napisac, ale sezon temu, teraz ejst zupelnie inaczej, oby nie bylo "przeplatanek" wielkich meczów z wielkimi ryalami, po czym straty z "ogórkami".

Grazie Roma !!! supercoppa e nostra ! podwójna korona !

El-Polacco
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El-Polacco » 21 sie 2007, 7:42

sry że spytam ale gdzie jest ta podwójna korona :>

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 21 sie 2007, 9:19

Puchar Wloch + Super Puchar Wloch pewnie o to chodzilo :)

El-Polacco
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El-Polacco » 21 sie 2007, 10:53

Acha ale to dopiero jak wygracie w tym sezonie Puchar Włoch nie :?: Bo Superpuchar macie za sezon 2007/2008 a Puchar Włoch 2006/2007 :) Tak się to chyba liczy :?:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”