AS Roma (zbiorczy) - Strona 137

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
25%
5-6
3
75%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Wuju_ASR
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wuju_ASR » 21 sie 2007, 11:58

El-Polacco pisze:Acha ale to dopiero jak wygracie w tym sezonie Puchar Włoch nie :?: Bo Superpuchar macie za sezon 2007/2008 a Puchar Włoch 2006/2007 :) Tak się to chyba liczy :?:
no raczej nie bo to jest mecz mistrza i zdobtywcy pucharu sezonu 06/07, a w sezon 07/08 wkraczamy z 1 kolejka. A potrojna byla by gdyby byl majster no, ale niestety :) oczywisice chodzi o rozgrywki w danym kraju, tylko i wyłącznie

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 24 sie 2007, 11:21

Obrazek

Totnik mógłbyś się wysilać trochę więcej bo z tego co można zaobserwować od dłuższego czasu to posty o pojemności jednego wersu weszły Ci w nawyk :? // Yukasz

Forza Roma!

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 25 sie 2007, 10:06

dzieki Ci Yukasz, za ankiete, dzieki tez za zyczenia urodzinowe, kupe czasu zostawilem to forum bez mojego znaku, ale czasem tak trzeba ;)

Na kogo ja glosowalem, nie musze mowic :P dobrze, ze dales Mirko, jako wzmocnienie tegorocznego mercato, bo wiadomo jak bylo rok temu, wieczna kontuzja, same problemy...itd... dzisiaj mamy Mirkasa po pelnym cyklu przygotowawczym, ktory zaczal najwczesniej, w koncy jak sam przyznal, chce byc najlepszym nabytkiem w historii stolecznej druzyny, ja wierze ze sie uda, ma telent, jest mlody, i wreszczcie bedzie mogl to wszystko pokazac..juz jego gra w SCI, byla bardzo dobra, choc pozycja nie jego...
co ciekawe, dzisiaj jak czytalem przypuszczalne zastawienie skladu na mecz z Palermo, to Miras ma grac za Francesco.... nie odwrotnie :P dla mnie troche dziwne, jednak zobaczymy jak sie sprawdzi..logicznym byloby ustawienie Mirka na szpicy przed Frankiem...ale Spal, wie co robi :)

Wartym odnotowanie tez jest fakt ze prezes Palermo, przyznal w wywiadzie, ze wg niego Roma faworytem numer jeden ligi :) inni tez typuja nas w czolowce, wszyscy doznali szoku po SCI :P, a co ciekawe nikt w gronie faworytow nie wymienil Juventusu Turyn :P

Liga rusza juz dzisiaj, Roma gra ostatnia, czas zaczac przedstawienie, niech ruszy najpiekniejsza liga swiata!!!

FORZA RAGAZZI!!!
FORZA ROMA E MIRKO VUCINIC :P !!!

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 25 sie 2007, 16:01

Co mam wypracowania pisac ? :|

zaglosowalem na Giulego chociaz nie wiadomo ktory transfer moze byc najbardzej udany.. Giuly, Esposito, Cicinho to wszytsko swietni zawodnicy moze obudzi sie wkoncu Vucinic..

Mancini kontuzja, Perrotta chyba zawiszeony wiec prawdopodobnie z Palermo od 1 min zagraja i Vuco i Giuly

FORZA ROMA !

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 27 sie 2007, 2:03

Citta di Palermo – AS Roma 0-2 (0-2) :mike:

0-1 Mexes 4’
0-2 Aquilani 26’

PALERMO: Fontana – Zaccardo, Barzagli, Rinaudo, Capuano – Janković (46’Cavani), Guana (55’Migliaccio), Simplicio, Tedesco (46’Bresciano) – Miccoli, Amauri.
Trener: Stefano Colantuono.

ROMA: Doni – Cassetti, Mexes, Panucci, Tonetto – DeRossi, Aquilani – Taddei, Giuly (79’Cicinho), Vucinić (69’Brighi) – Totti (84’Alvarez).
Trener: Luciano Spalletti.

Sędziował: Emidio Morganti (Ascoli Piceno)
Żółte kartki: Barzagli, Guana, Bresciano – Brighi.

Uff na dzień dobry zwycięstwo na terenie które dla nas zbytnio do przyjaznych nie należy :P I to mimo niemałych osłabień co pokazuje że szeroka kadra to podstawa i to że mamy ją na niezłym poziomie. A co ważne zachowaliśmy czyste konto po stronie bramek straconych choć przy jednej sytuacji mieliśmy trochę szczęścia po wcześniejszym złym wybiciu Panucciego. Ale jak na razie po słabych wynikach w sparingach możemy się pochwalić dwoma wyjazdowymi wygranymi i to z nie byle kim. Samego meczu którego nie było mi dane oglądać z powodu zbyt 'dużej' ilości stacji go transmitujących ("gdy zdecydowałem się na konkretną mecz sie skończył" :lol: wink: ) także się obawiałem i byłem przygotowany na każdy rezultat - wiadomo życie to nie bajka - choć miałem nadzieję że co najmniej remis uda nam się wywieźć. Są trzy punkty i teraz trzeba pójść za ciosem i wygrać u siebie ze Sieną... z którą lepiej nam się gra na wyjazdach :roll:
dzieciol pisze:kupe czasu zostawilem to forum bez mojego znaku
:rozga:
dzieciol pisze:Na kogo ja glosowalem, nie musze mowic Razz
To było pewniejsze niż to że teraz nabijam posta :P Ja jak większosć zagłosowałem na Giulego gdyż liczę na jego odrodzenie i dobrą grę w ofensywie która znacznie zwiększy konkurencję do gry w pierwszym składzie.

Nasze gole w tym ładna Aquilaniego oraz sytuacja Palermo (przy golu Mexesa jak ktoś by mi powiedział że strzelił go De Rossi to też by mu uwierzył) :arrow:
http://www.d1g.com/video/show/?id=1288878
http://www.d1g.com/video/show/?id=1288928
http://www.d1g.com/video/show/?id=1289012

PS Słyszeliście o starym Rzymskim porzekadle - jakie jest pierwsze 5 min w meczu otwierającym sezon taki jest cały rok :?: :smile2:

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 27 sie 2007, 7:57

Roma juz od kilku lat rozpoczyna sezon od 3 pkt. Ale tym razem nie bylo latwo, Palermo teren trudny do zdobycia, jescze nie gralismy optymalnym skladem. Dlatego pozytywny start sezonu. Oby tak dalej !

Teraz przyjmujemy u siebie Sienie oby kolejne 3 punkty. FORZA ROMA !

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 27 sie 2007, 10:23

Mecz naprawde niezły i to zarówno w wykonaniu Romy jak i Palermo. Trzeba przyznać, że mieliście jednak trochę szczęścia bo gospodarze walili wszędzie tylko nie do bramki ;] Doni bardzo spokojny w bramce, to co miał złapać łapał, ratowały go też poprzeczka i słupek. Trzeba tutaj napisać o groźnym tercecie sycylijczyków : Miccoli-Amauri-Cavani. Ci zawodnicy napsują krwi jeszcze nie jednej drużynie w tym sezonie. Naprawde w drugiej połowie ich ataki wyglądały bardzo groźnie. Rome jak zawsze ciągnie Totti. Wczoraj był wszędzie, nawet wyprowadzał piłkę z obrony do przodu. De Rossi wyrasta wam na snajpera :P Pizarro po powrocie do zdrowia może nie wygrać walki z Aqulanim. Już przeciwko Interowi zagrał dobrą partię wczoraj tylko potwierdził wysoką formę pięknym golem oraz świetną grą w środku pola.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 27 sie 2007, 10:33

Totti oddał wczoraj z 10 strzałów i chyba w tym jeden w światło bramki. :smile2: Dziwny bardzo ten mecz jak dla mnie, Palermo w ogóle nie grało pressingiem, zero. Przegrywali 2-0 a czekali czasem po parę minut jak Roma rozegra sobie piłkę na swojej połowie, powoli przesuwając się pod ich bramkę. Gospodarze mieli sporo sytuacji w drugiej połowie i mogli pokusić się o bramkę kontaktową.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 27 sie 2007, 12:05

Bardzo ladnie 8)

Pierwsza polowe zagralismy, tak jak powinnismy, druga troszke gorzej, ale i tak jest oki :) nastepny dobry mecz Vucinica, szkoda ze na boku, szkoda ze nie na szpicy, ale i tak mial dwie bardzo ladne okazje, pierwsza po minieciu obroncy, przelobowaniu Fontany, pilke lecaca do pustej bramki z metra wybil obronca, druga, to dobitka po strzale Giuly'ego, niestety, na posterunku stanal znow, bramkarz rozowych, i w pore wyciagnal futbolowke...ogolnie na plus...

Alberto.... super! i bramka i gra :)
Sero pisze:De Rossi wyrasta wam na snajpera
Pierasza bramke strzelil Mexes :P
Wygladalo jak wygladalo, ale sam Daniele gratulowal Mexesowi, nie odwrotnie :P

Forza Roma, teraz Siena, grac i wygrywac!!!

Awatar użytkownika
Zwibel
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zwibel » 27 sie 2007, 12:08

Cieszy mnie niezmiernie fakt że Roma wygrała po dobrym meczu na trudnym sycylijskim terenie.
Drużyna zagrała bardzo poprawnie, choć było kilka błędów które trzeba wyeliminować.
Palermo było blisko strzelenia bramki....ale szczęście wczoraj sprzyjało nam.
Uważam, że Roma zasłużenie wygrała i w tym sezonie mogą sporo zdziałać.
Co do Tottiego to mimo wczorajszej słabszej gry i tak jego zagrania i zaangażowanie godne mistrza...genialny to gracz.
No i Alberto nasz wychowanek też będzie rządził za kilka lat:D
Forza ROMA!

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 27 sie 2007, 18:45

No i już po obejrzeniu meczu można powiedzieć że Roma wygrała na luzie zbytnio się nie wysilając. Na dzień dobry bramka a później jeszcze jedna :P Z tym że ta pierwsza była niemal kopią akcji z 2 min w której Totti zagrał do Giulego z tym że ten niedokładnie dośrodkował. Niespełna dwie minuty później niemal w identyczny sposób i miejsce Totti podał do Taddeiego a ten posłał futbolówkę wzdłuż bramki którą faktycznie jak pokazuje kamera z głębi boiska do siatki wpakował Mexes. W I poł. obie drużyny mogły jeszcze strzelić bramkę i szczególnie w przypadku Mirka brak gola można nazwać sporym pechem. Szkoda że nie strzelił bo taki gol dałby mu większej pewności w poczynaniach w ataku i może by się rozpędził niczym pociąg TGV :P Ale ogólnie Palermo w I poł. zagrało przeciętnie a dopiero w II śmielej zaatakowało. Co prawda mieli znacznie więcej sytuacji ale albo uderzali obok bramki, albo Doni był bardzo dobrze ustawiony bądź też dobrze bronił lub faktycznie czasem mieliśmy trochę szczęścia. Jednak my w drugich 45 min także mogliśmy dobić rywala i brak straconej bramki nie uznaję na pewno jako niesamowite osiągnięcie za które trzeba dziękować Fortunie :naughty: W II bardziej graliśmy na utrzymanie rezultatu ale nie ma co się dziwić skoro prowadzi się 2:0 na terenie rywala który na papierze ma strzelby niemałego kalibru. W sumie w całym meczu Roma nie pokazała jakiejś mega wypasionej gry ale na dobrą sprawę nie była do tego zmuszona i kontrolowała mecz. Bardziej odpowiada mi wynik 2:0 którym zakończyła się pierwsza część niż np 4:2 także dla nas. No i co ważne wygraliśmy i pozostaje mieć nadzieję że taka skuteczność jak z pierwszych minut się utrzyma a co za tym idzie nie będziemy tracili punktów z rywalami nad którymi przeważamy co miało miejsce w poprzednim sezonie. W sumie to odpowiadałby mi start podobny do tego jaki ma Legia - co najmniej 5 zwycięstw i zero straconych bramek nawet w sytuacji gdybyśmy mieli mieć niesamowite szczęście że nic nie tracimy, ba nawet szczęśliwie wywalczone Scudetto biorę w ciemno :smile2:

Wiecie kiedy wrócą kontuzjowani :?:

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 27 sie 2007, 18:57

Yukasz pisze:brak straconej bramki nie uznaję na pewno jako niesamowite osiągnięcie za które trzeba dziękować Fortunie
Trochę przesadzasz, bo słupek Miccoliego i sytuacja Cavaniego, to raczej łut szczęscia w przypadku tego pierwszego, a straszna niefrasobliwość jeżeli chodzi o tego drugiego pana.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 27 sie 2007, 19:21

Wg mnie nie przesadzam bo o ile słupek Miccoliego był efektem braku pokrycia go przed polem karnym i rzeczywiście dopisało nam szczęście ale już sytuacja Cavaniego był spowodowana złym wybiciem Panucciego a gdyby piłkarz Romy nie dotykał piłki a np schował głowę ( :P ) czy też inaczej wybił to nie można by mówić o żadnej groźnej akcji bo piłka przeleciałaby obok bramki. I dlatego to że Cavani oddał ten strzał w dodatku przy obrońcy też można nazwać szczęśliwym zbiegiem okoliczności. Poza tym jakby mówić w takich kategoriach to Fontana też miał duże szczęście że nie puścił więcej goli przy akcjach m.in. Giulego i Vucinica. Podsumowując - widziałem już mecze w których jedna z drużyn miała więcej szczęścia niż Roma - też nie straciła bramki i nawet wygrała mecz a to że Palermo nam nic nie strzeliło można nazwać co najwyżej niefartem z ich strony ale nie np tym że opatrzność czuwała w niedzielę nad Romą bo ta też miała sytuacje które powinna wykorzystać mimo że nie było w nich słupka czy poprzeczki.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 27 sie 2007, 19:32

Yukasz pisze:widziałem już mecze w których jedna z drużyn miała więcej szczęścia niż Roma
Dobitnym przykładem może być Legia. Nie wiem jakim cudem nie stracili jeszcze bramki w tym sezonie.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 29 sie 2007, 20:45

dzis Roma zakupila za 1mln funtow mloda gwiazde portugalskiej pilki - Antunes'a.

ponoc lewy obronca, to by sie zgadzalo, bo takiego szukalismy...rok temu staral sie o niego Juventus Turyn, ale on nie chcial isc do serieB :P

Wie ktos cos o nim wiecej?!

Acha...wypozyczony zostal Rosi do Chievo...moim zdaniem b dobry ruch...do czasu kiedy Max sie zestarzeje Rosi, bedzie juz swietnie ograny :) cos jak Alberto w Triestinie :)

Forza Roma!!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”