AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 6945

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
19%
Antonio Conte
2
13%
Massimiliano Allegri
4
25%
Gian Piero Ventura
4
25%
Fatih Terim
2
13%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 677

AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 22 paź 2024, 20:16

Stawiam, że to ostatni sezon Theo i Leao w Milanie. Obaj odejdą za znacznie mniej niż mogliby i z różnych powodów. Aż nie mogę się doczekać ich następców sprowadzonych przez Moncada.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1236

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 22 paź 2024, 20:18

Właśnie takiego meczu potrzebował Reijnders.

Chukwu przekonuje....

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1861

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 22 paź 2024, 20:20

Pod ręką Fonseki ani Theo ani Leao nie zrobili postępów,ale wydaje mi się że zostali oni rozpuszczeni przez Piolego i teraz są problemy.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 22 paź 2024, 20:23

Z Leao problem jest taki, że może mówić ile chce, ale piłka nie jest u niego na pierwszym miejscu. Nie miałbym problemu z jego odejściem gdyby nie fakt, że jego następcę będzie wybierał Moncada.

Theo natomiast to jeden z najlepszych lewych obrońców na świecie i niedość, że gra w klubie gdzie nie ma szans na sukcesy to jeszcze nie dostanie pensji na jakiej zasługuje a w klubie są gracze na jego pensji co na ten moment mogliby mu czyścić buty. A Ci nawet z nim nie skontaktowali się w sprawie nowej umowy.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 22 paź 2024, 20:31

Powiem wam, że nikt mnie tak nie osłabia jak Leao. Co chwila snuje się obrażony [ch**] wie na co. Gość roztacza naokoło siebie tak negatywną aurę, że nieomal trawa na boisku gnije. On ma 25 lat, a zachowuje się jakby miał 17.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1861

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 22 paź 2024, 20:35

Zrobił to :ozob:
Eh :(
Ostatnio zmieniony 22 paź 2024, 20:36 przez Conrado, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 22 paź 2024, 20:35

[k****] jaka szkoda.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 22 paź 2024, 20:36

Aj waj. Teraz VAR zabił magię footballu.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2685

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 22 paź 2024, 20:46

(L)oczkerson pisze:
22 paź 2024, 20:31
Powiem wam, że nikt mnie tak nie osłabia jak Leao. Co chwila snuje się obrażony [ch**] wie na co. Gość roztacza naokoło siebie tak negatywną aurę, że nieomal trawa na boisku gnije. On ma 25 lat, a zachowuje się jakby miał 17.
A później wrzuci na portal X jakieś pseudo motywacyjne posty. Jak mete napisał wcześniej gdyby nie osoba Moncady to chętnie byśmy tego piłkarza się pozbyli. Nigdy nie będzie wielkim piłkarzem, jedynie jednym z wielu w długiej historii piłki nożnej.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 22 paź 2024, 22:20

BTW Leao:

Leao pod względem jakości to nasz najlepszy ofensywny gracz (a być może nawet ogólnie najlepszy) i jakby miał podejście jak choćby Pulisic to byłby teraz w zupełnie innym miejscu. I pewnie to jest głównym problemem też kibiców, bo on naprawdę nie gra jakieś katastrofy. No i bez pracy w defensywie (choć i tak się poprawił) w dzisiejszym futbolu daleko nie zajdzie dopóki nie osiągnie statusu Leao czy Ronaldo. No i tak jak wspomniane było zachowuje się czasem jak rozpieszczony bachor.

Ogólnie może jestem w błędzie, ale zakładając, że Milan to taki klub drugiego szeregu w Europie to Leao będzie bardzo ciężko dostać się do jakiegoś klubu z topu (Bayern, Real, topka angielska czy Barcelona i od biedy dodać PSG). I nie ze względu na brak potencjału na taki klub.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 22 paź 2024, 22:32

Jak zobaczyłem ocenę Leao po meczu to parsknelem śmiechem. Ja cisne bekę z tego odblokowania Portugalczyka ale przecież on dał Cheekowi i Theo bardzo podobne piłki co Okafor reijndersowi. Tylko że holender był skuteczny. Dodatkowo, Leao przez te 60 minut gry był bardzo aktywny i jako jedyny szarpał coś w przodzie. Milan z nim jest trochę jednowymiarowy, po jego zejściu nagle wszyscy operują piłka od jednej do drugiej strony i każdy z przodu wygląda ciut lepiej.
Trzeba próbować gry z Leao pulisiciem i Chukwu za plecami Moraty. Ten cheek jest tragiczny

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 paź 2024, 5:53

Z oceną Leao jest taki problem, że jak nie strzeli gola lub zrobi asystę to media czy niektórzy kibice od razu piszą o słabym meczu gdzie on praktycznie mecz w mecz jest głównym kreatorem w ofensywie. Jeżeli przestanie się go traktować jak jakiegoś superstara, którym nie jest i raczej nigdy nie będzie a normalnego bardzo dobrego gracza, na w miarę normalnej pensji to po prostu mamy obraz dobrego piłkarza z momentami na klasie światowej, który był praktycznie kluczowy w każdym sukcesie w ostatnich latach.

Ruben natomiast jest fatalny, ale to praktycznie od dawna było wiadomo. Rok temu jeszcze mu bramki wypadały to jakiś tuszował swoją nieudolność dla postronnego wiedza. Tak jak pisałem rok temu - angielski Nocerino, którego będzie bardzo trudno się pozbyć.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 23 paź 2024, 6:15

Tylko tak jak piszesz w tamtym sezonie też przez ustawienie Piolego ten leszcz zdobywał bramki. I mimo jego słabej gry był decydujący i gdzieś człowiek przymykał oko. Teraz on jest żenujący. Jeśli nie będzie w stanie ogarnąć się jako zmiennik reijndersa czy Fofany to ja go w styczniu nie chce widzieć w klubie. Wczoraj Camarda mi zaimponował, i nie mówię tu o centymetrowym spalonym a o pewnym wejściu w mecz. Wyjście na pozycję, szukanie przestrzeni, pressing. W ostatnich minutach skupiłem się tylko na nim i wyglądało to bardzo dobrze. Powtórzę jeszcze raz, w obecnej sytuacji włoch ma szansę na pojedyncze epizody na boisku i nie bałbym mu się dawać tej szansy. Na 4 pozycję mamy Leao,okafora,Pulisicia, chukwu, Morate, Abrahama,Jovicia i właśnie Camarde i ten chłopak mógłby dać coś ekstra

Awatar użytkownika
Precel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 239
Kibicuję: TSW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 23 paź 2024, 6:36

Cóż za piękny poranek Milaniści, deszczowy a zarazem kolorowy, miłego dnia i pysznej herbatki/kawki panowie! ❤️🖤❤️🖤❤️🖤

Chandlerr
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 90
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chandlerr » 23 paź 2024, 10:03

gilardino11 pisze:
22 paź 2024, 22:32
Trzeba próbować gry z Leao pulisiciem i Chukwu za plecami Moraty. Ten cheek jest tragiczny
O tym samym pomyslalem. Wszedl chukwueze, Pulisic przeszedl na srodek i ja zauwazylem tylko poprawę jakosci gry. RLC jest tragiczny. Jest kompletnie niewidoczny w pierwszej polowie zastanawialem sie kto poza Reijndersem i Fofaną gra w srodku pola, bo kogos mi tu brakowalo...

Okafor, poza tragicznym pudłem z Interem gra naprawdę spoko piłkę. Wiadomo, nie zawsze mu wychodzi, ale coś próbuje. Chukwueze z drugiej strony gra podobnie, a Pulisic jak pokazuje, biega i haruje po calym boisku. Morata troche słabiej, w 2 połowie chyba swój najlepszy mecz rozegrała nasza gwiazda królewska na prawej obronie.

Ogolnie pierwsze 20 min to mialem wrazenie, ze nasi mysla ze wciaż grają mecz w 10. Choc poniekąd tak było, przez pewnego forsowanego ofensywnego pomocnika...

ps. może zabrzmi to rasistowsko, ksenofobicznie, faszystowsko i homofobicznie, ale brakowało mi w Milanie białego Włocha, który miałby szanse coś znaczyć i załapać się do reprezentacji Włoch, którą jak oglądam to z dużym smutkiem widząc, że póki co to nie ma kompletnie szans, aby znalazł się tam jakikolwiek gracz Milanu... Camrada wlał ogromną radość w moje serce, jeszcze jak strzelił, niestety nieuznanego, gola...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”