AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 6991

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
19%
Antonio Conte
2
13%
Massimiliano Allegri
4
25%
Gian Piero Ventura
4
25%
Fatih Terim
2
13%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1236

AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 29 gru 2024, 22:44

MazurXIII pisze:
29 gru 2024, 22:40
Guardiola może za chwilę być do wzięcia, ale nawet on jest za słaby dla @gilardino11 ;)
W życiu. Dla mnie te portugalce są przereklamowane. To będzie efekt miotły. Bo wjedzie z buta i poustawia tą bandę. Trochę popunktujemy po czym zaczną się wpadki ze względu na typowe ograniczenia techniczne trenera i zespołu. Ten buc zacznie robić afery, być może komuś zajebie i tyle będzie z niego

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 gru 2024, 22:48

Dla mnie sprawa trenera jest w tej chwili drugorzędna. Ktokolwiek przyjdzie wiele nie zmieni dopóki grupa robocza będzie rządzić Milanem. Zmarnowali 2 sezon, mają więcej złych decyzji niż dobrych (znacznie więcej). Najpierw muszą poleciec oni, później zatrudnić specjalistów a dopiero wtedy trener. W innym wypadku będzie w lecie to samo co teraz - kolejny kozioł ofiarny.

Ten sezon cofnie nas o kilka lat. Większość ludzi w lecie choć trochę mających pojęcie o piłce wiedziało, że ten trener i Ci piłkarze nie są na miarę Milanu jaki miałbyć. Niestety - cudu nie było i nie okazało się, że grupa robocza wie lepiej. Emerson nie został nowym Theo, Pavlovic zniknął a Morata czy Abraham nie zaczęli nagle strzelać goli. Jedynie Fofana się im broni. Na 2 lata i tyle transferów 3 udane to bardzo słabo.

Matrixxx
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 145
Kibicuję: Inter

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Matrixxx » 29 gru 2024, 22:53

enk pisze:
29 gru 2024, 21:59
Niech bierze tą druzyme tu i teraz. Będzie miał poł roku bez stresu:)
Sugerujesz, że top4 nie jest istotne dla klubu i właściciela ? Bo moim zdaniem z każdą potencjalna strata punktów stres i nerwy będą tylko rosnąć.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 gru 2024, 22:55

Dla nich top4 to wszystko. I zrobili wszystko by to top4 nie osiągnąć.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 29 gru 2024, 23:07

6 miesięcy kontakt na milion euro netto.

My i oni już wiedzą. Za rok żadnej LM nie będzie

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2685

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 29 gru 2024, 23:17

enk pisze:
29 gru 2024, 22:33
Zresztą kogo Ty oczekujesz w takim momencie. Kloppa ?
Pirlo lub Allegri.
Kogoś tej dwójki napisał dość niedawno, taki specjalista.
E: Pirlo :D
Ostatnio zmieniony 29 gru 2024, 23:25 przez Rezus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 29 gru 2024, 23:22

Rezus pisze:
29 gru 2024, 23:17
enk pisze:
29 gru 2024, 22:33
Zresztą kogo Ty oczekujesz w takim momencie. Kloppa ?
Pirlo lub Allegri.
Kogoś tej dwójki napisał dość niedawno, taki specjalista.
Brochi lub Giampaolo. Co za down

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 gru 2024, 6:06

Patrząc na warunki umowy już wiadomo dlaczego on a nie ktoś inny 😀

No mam nadzieję, że wykona dobrą robotę i jakimś cudem załapiemy się do Ligi Mistrzów.

Może zamiast superscouta okienko nam przeprowadzi Mendes i lepiej na tym wyjdziemy.

Szanse małe, ale za Fonseca powinni pójść Ci co go zatrudnili wbrew jakiejkolwiek logice.

Ciekawe czy się odezwą w ogóle coś czy znikną na jakiś czas i kolejnego trenera zostawią samego sobie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 gru 2024, 7:39

Cardinale nie podobają się protesty. Hmm to może jak już zwolnił legendę mógł zatrudnić profesjonalistów by zarządzać jego biznesem a nie bandę amatorów z wybujałym ego?
Ibra on June 13th: "We have studied hard, Fonseca is the right choice"
Ciekawe co studiowali?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 gru 2024, 8:12

Jeszcze jedna sprawa:

W momencie gdy zwalniali Maldiniego i potwierdzali Piolego przez kilka lat graliśmy 4231 i już niewiele brakowało by to ulepszyć i w końcu mieć kadrę pod to. To Ci doszli do wniosku, że warto zmienić na 433. Coraz mniej mam przekonanie, że to był pomysł Piolego tak samo jak gracze, którzy przyszli. Skończyło się to tym, że zaraz wróciliśmy do 4231 nie mając do tego graczy. Za Piolego graliśmy głównie wysoki pressing, 1 na 1 plus świetne kontrataki.

Następnie zdecydowano że zrobimy obrót o 180 stopni i zatrudniono trenera, który gra pozycyjną piłkę, dużo podań, ale wciąż 4231. Nie dość, że mieliśmy graczy o zupełniej innej charakterystyce to jeszcze nie zrobili transferów pod nowego trenera.

No i po pół roku znów robimy obrót, bo Conceicao to defensywny trener z nastawianiem na pressing i kontratak. Co oczywiście w teorii powinno lepiej odpowiadać kadrze, ale problem jest taki, że on gra 442/4231 i nie mam zielonego pojęcia jak to poukłada. Osobiście uważam, że nie ma aktualnie trenera, który byłby coś pozytywnego w stanie zbudować na aktualnej kadrze. Owszem mamy kilku dobrych graczy, ale nie mamy dobrze zbudowanej kadry pod względem charakterystyki.

Dlatego mimo iż cenię Portugalczyka bardziej niż Fonsece tak nie nastawiam się na cud i w lecie znów będą kolejne decyzje do podjęcia.

Tu panuje jeden wielki chaos, brak jakiegokolwiek długoterminowego planu (nawet średnioterminowego) oraz przy zwolnieniu Fonseki znów wyszedł brak jakichkolwiek kompetencji czy klasy wśród zarządu, który po prostu podkulił ogon i się schował.

Awatar użytkownika
johny batonik
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 253

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 30 gru 2024, 9:08

Allegri by to ogarnął

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2059
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 30 gru 2024, 10:08

Przede wszystkim dobra decyzja, ze go zwolniono. W pewnym momencie myslalem, ze beda w tym trwac patrzac na to, ze 4/5 decyzji gangu olsena sa bledne.

Od samego poczatku lata bylo wiadomo ze zatrudnienie tego goscia bylo bledem, tylko paru naiwniakow (Seba, pozdrawiam) wierzylo w te brednie na temat tego trenera. A propos tego - te wszystkie zalozenia o stawianiu na mlodziez, ofensywnej grze czy inne bujdy na kolkach doznaly szybkiego zderzenia z rzeczywstoscia. Ibrahimovic i spolka te bzdury wygadywali, nie wiem czy wierzyli ale to tylko potwierdza ich niekompetencje.

Przechodzac do nowego trenera - to ja jestem bardzo zadowolony. Nie rozumiem niektorych narzekan na Concenciao. To byl dla mnie pierwszy wybor w lato, zreflektowali sie pozno i nie obylo sie bez strat, bo sezon jest przegrany i nastepne pol roku to takie hobby kopanie z nadzieja ze uda sie doczolgac do LM. Natomiast, sam trener jest znacznie lepszym wyborem niz Fonseca. 10 trofeow z Porto, solidna postawa w LM. Pamietam mecz Milanu z Porto w LM i to byl chyba najgorszy mecz Milanu w tamtych rozgrywkach - jak wizyta u dentysty.
Jego druzyna kojarzy mi sie z dyscyplina, solidnoscia i szybkim przejsciu do ofensywy.Mam nadzieje,ze wprowadzi troche dyscypliny do druzyny.Ponadto, nie jest to trener skazony jakims zlym wynikiem, przygoda i dostaje pierwszy klub z top5. Oby to byla historia Slota, a nie Fonseki.

Mowi sie kontrakt do konca sezonu, z jednej strony nie zamykaja sobie opcji na nowy sezon, z drugiej ryzyko zaczynania czegos od zera w lato 2025.

W kazdym razie, mnie ten wybor cieszy i wlewa nieco eksytacji w ten zjebany juz sezon (ktora stracilem zaraz po zatrudnienu tego bajeranta z Lille).

Awatar użytkownika
coco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1463
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 30 gru 2024, 10:15

Sergio :( tylko nie tu.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 827

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 30 gru 2024, 10:56

Jaki by nie był, to będzie lepszy niż Fonseca.
Jego Porto w LM bardzo dobrze się prezentowało w ostatnich latach, więc nie tylko klepał portugalskich ogórków.
I mam nadzieję,że drużyna będzie teraz zap....lać aż miło :bicz:

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 30 gru 2024, 11:22

Będzie śmigać jak Amorimball w Manchesterze hehe

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”