Filozofia włoskiej piłki - Strona 8

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
Awatar użytkownika
'Del Piero'
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 'Del Piero' » 21 lis 2007, 20:23

ossy pisze:ma ktos moze takie foto, gdzie kibice chyba Fiorentiny(?) rzucają skuterem(?) na stadionie?
Z tego co pamietam byli to kibice Interu i rozwalali (jeden) skuter kibica Mialnu.

Marta M. pisze:
Niestety podobnie sie ma sytuacja z Marta. Oczywiscie ma prawo do tego aby nie lubic wloskiej pilki, wszyscyu jestesmy wolnymi luidzmi przeciez, jednak przychodzenie na forum i pisanie o tej niecheci nie majac jakichkolwiek sensownych argumentow jest po prostu smieszne.
Jak mozna wg Ciebie sensownie uargumentowac, ze ktos cos lubi badz nie?! Nie lubie wloskiej pilki, bo jest dla mnie nudna i irytujaca. Co w tym jest bezsensowne? Moj gust? Jak napisze, ze nie lubie truskawek, bo mi nie smakuja to tez bede smieszna? Tak? A moze jednak to nie ja jestem smieszna tylko ludzie, ktorzy nie potrafia zrozumiec tego, ze ktos moze nie podzielac ich punktu widzenia? Moze smieszni sa ludzie, ktorzy wola obrazac innych niz uszanowac ich odmienne preferencje? Moze to oni sa smieszni? Smieszni, w sensie zalosni...
tak, wszyscy rozumiemy ze nie lubisz wloskiej pilki, nikt z tego powodu plakać nie będzie. Mam nadzieje ze powiedziałaś juz wszystko i nie będziesz zaśmiecać tego tematu.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 21 lis 2007, 20:44

'Del Piero' pisze:Z tego co pamietam byli to kibice Interu i rozwalali (jeden) skuter kibica Mialnu.

Kogo to był skuter, nie wiem, ale sytuacja miła miejsce na meczu z Atalantą.

Awatar użytkownika
veelden^
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: veelden^ » 21 lis 2007, 21:03

Marta M. pisze:Jak napisze, ze nie lubie truskawek, bo mi nie smakuja to tez bede smieszna? Tak?
nie, ale jesli jesli uargumentujesz to w taki sposob, ze nie lubisz ich bo kiedys zjadlas dwie i akurat trafily sie kwasne, to taka wypowiedz uznam za smieszna, bo tak naprawde nie lubisz ich nic o nich nie wiedzac.

btw. nie napisalem, ze Ty jestes smieszna tylko Twoje wypowiedzi w tym temacie, a to dosyc istotna roznica.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 21 lis 2007, 21:14

'Del Piero' pisze:

Skąd wnioski, że "życie futbolem (w anglii) jest parokrotnie wieksze niz np we Wloszech." :| :?: Zapraszam do artykułu Piotra Kowalczuka (wkleiłem jego treść poniżej), ktory ma porównanie w tym temacie, bowiem przed przyjazdem do Włoch był dziennikarzem BBC w Londynie.
Artykul bardzo fajny chyba kiedsy czytalem podobny przed MS 98. Ale ja patrze na srednia widzow na stadionach oraz na prawa telewizyjne. A tutaj w pierwszym elemencie macie gorsza srednia od Eredivisie;p
'Del Piero' pisze:
Oho... te kompleksy, zawsze trzeba cos dodać... ale w czym lepsza jest ta kartonada od niesamowitych opraw we Włoszech? Poza tym, kartonada barcy to incjatywa klubu, w Italii wszytsko przygotowują kibice, którzy stoją przez cały mecz,ani przez chwilę nieprzestając spiewać...
hmmm tym ze robi ja nawet piknik i jest najwieksza tak jak flaga katalonii. Nie widzialem opraw na calych stadion we wloszech chociaz na San siro moglo cos takiego sie wydarzyc.
A do co tego kto to robi....jezeli wiesz kim sa socios i na ca m. in placa to poprawisz swoja niewiedze tak jak Zico

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 21 lis 2007, 21:47

56' min Wlosi prowadza 3-0 i Donadoni robi zmiane.. def pomocnik schodzi wchodzi 3 napastnik... ahhh to catanacchio

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 21 lis 2007, 21:59

Myślę, że warto jednak zwrócić uwagę na to z kim grają.

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 21 lis 2007, 22:02

z kim by nie grali i tak zawsze beda cwaniaki, oszusci, chamy i grajacy beznadziejna defensywna pilke :roll:

Awatar użytkownika
Danielinho90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Danielinho90 » 21 lis 2007, 22:10

Wiesz.Ja ich tak nie nazwałem.Uznałem tylko... a zresztą dobrze wiecie co uznałem czytając moje posty na poprzedniej stronie.

'Del Piero' pisze: tak, wszyscy rozumiemy ze nie lubisz wloskiej pilki, nikt z tego powodu plakać nie będzie. Mam nadzieje ze powiedziałaś juz wszystko i nie będziesz zaśmiecać tego tematu.

A czemu zaśmieca?Moim zdaniem jej posty są wartościowe, ale wam sie nie podoba bo już nie uważa tak jak wy.Waszym zdaniem kazdy kto nie wielbi Serie A jest kretynem i nie ma argumentów.

O lol ale glupi gol dla Serbów.Obrona sie nie popisała a było tak ładnie a juz remis.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 21 lis 2007, 22:16

Totnik_ASR pisze:56' min Wlosi prowadza 3-0 i Donadoni robi zmiane.. def pomocnik schodzi wchodzi 3 napastnik... ahhh to catanacchio
ach ta ofensywna gra...stracili bramke zamaist zdobyc <lol2>

Awatar użytkownika
veelden^
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: veelden^ » 21 lis 2007, 22:23

Danielinho90 pisze:A czemu zaśmieca?Moim zdaniem jej posty są wartościowe, ale wam sie nie podoba bo już nie uważa tak jak wy.Waszym zdaniem kazdy kto nie wielbi Serie A jest kretynem i nie ma argumentów.
a co takiego wartosciowego jest w jej postach? rzeczowa ocena ligi wloskiej? umiejetna argumentacja czemu uwaza pilke wloska za nudna i defensywna oparta na 2 meczach reprezentacji jakie w zyciu widziala? ani Ty, ani Marta nic nie wiecie o wloskiej pilce, wiec w gruncie rzeczy zasmiecacie ten temat wypisujac stereotypowe brednie i jeszcze sie dziwicie, ze ludzie was za to krytukuja.

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 21 lis 2007, 22:48

Waszym zdaniem kazdy kto nie wielbi Serie A jest kretynem i nie ma argumentów
Mylisz sie.. jak ktos mowi ze nie lubi wloskiej pilki bo woli inna lige czy cos to ok.. o gustach sie nie dyskutuje ale juz nie moge czytac tych ciaglych bredni typu "catanacchio" i inne takie :}
ach ta ofensywna gra...stracili bramke zamaist zdobyc <lol2>
widac ze ogladales ten mecz :roll:

ale rozumiem .. jak wlosi prowadza to przeciez muruja bramke i robia obrone czestochowy a jak cos strzela to z kontry albo po stalym no nie ? :)

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 21 lis 2007, 23:05

Najsłabsze Ogniwo pisze:jestem ciekaw ile panstwowych pieniedzy poszlo na Milan.
:hardkor: :zgon: No ile ?

Co do finału Milan - klub z Turynu* to zgadzam się że mecz nie był wielkim widowiskiem. Nie padły bramki emocje nie sięgały zenitu. Nikt nigdzie nie napisał że każdy mecz z udziałem drużyn Calcio lub w meczach bezpośrednich jest piękny, emocjonujący i obfity w bramki. Tak jak w każdej lidze, ładne mecze przeplatane są nudnymi. Zapomniałeś o takich starciach w LM jak Milan - Mu ? O finale z Liverpoolem ? O wielu innych meczach nie tylko z udziałem Rossonerich ? Ktoś krytykował derby Mediolanu w LM a ostatnimi czasy to widowisko się poprawiło, pada dużo bramek i są emocje. Czy w lidze angielskiej są same piękne mecze ? Przecież Chelsea z Liverpoolem to jedne wielkie szachy !
Najsłabsze Ogniwo pisze:A czemu zaśmieca?Moim zdaniem jej posty są wartościowe, ale wam sie nie podoba bo już nie uważa tak jak wy.Waszym zdaniem kazdy kto nie wielbi Serie A jest kretynem i nie ma argumentów.
Masz prawo nie lubić ligi włoskiej jak każdy inny. Nikogo kto Calcio nie lubi nie uważam za kretyna ( jesteś wyjątkiem ). Jeżeli krytykujesz to podaj argumenty na to że jest nudna bo finał Milanu z 2003 roku gdzie grali z turyńskim klubem* mnie nie przekonuje bo mogę to samo napisać o meczach drużyn z Anglii.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 21 lis 2007, 23:07

Fajne Cattenacio :mrgreen:

Stracili bramke z Wyspami Owczymi Wlosi :P

Jednak nie podoba mi sie gra Azzurich za Donadoniego , bo to slaby trener kory zepsol istrzowska druzyne Lippiego :x

Awatar użytkownika
'Del Piero'
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 'Del Piero' » 21 lis 2007, 23:20

http://www.zshare.net/download/506996545841f2/ tutaj gol Chielliniego, w tym meczu środkowego obrońcy, który zapędzil się z Cattenacio pod pole karne rywali, oddając soczysty strzal

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 21 lis 2007, 23:28

Marta M. pisze:powiedz jakim slowem TY bys okreslil styl gry Milanu w tym meczu..
Znów określasz styl gry w TYM MECZU :rozga: Dlaczego w 'tym meczu'?? Dlaczego nie spojrzysz z nieco dalszej perspektywy, np 5 ostatnich lat?? 3 finały i 2 puchary :)

Przywołałaś Barcelone... która na przestrzeni kilku ostatnich lat grała chyba najbardziej efektowny futbol w Europie. Gdybyś przyrównała do stylu Barcy styl jakiejkolwiek innej drużyny, to każdy (a już na pewno miażdżąca większość) wypadłby blado. Wiem, że bardzo chcesz to usłyszeć :P Tak, Barcelona gra efektowniej niż Milan ale czy naprawdę widzisz aż taką przepaść, by gre Milanu nazywać antyfutbolem?? Krzywdzące bardzo, nie pojmuję tego i chyba juz nie pojmę :P Powiem Ci więcej. Obserwując Milan przez kilka łądnych latek, z czystym sumieniem stwierdzam, że żadem klub na świecie nie powstydziłby się takiego charakteru, jaki ma Milan. Takiej mentalności zwycięzców nawet, jeśli teraz przechodzą mały kryzys lub zagrają/zagrali kiedyś tam kilka słabych meczy. Za pisanie Milan = catenaccio, powinnaś dostać rózgę od wujka Zazy, znaczy się od Mikołaja :P
Marta M. pisze:Nie rob mi tego Razz
Płacz, krzycz, przeklinaj, a i tak zrobię :foch: :bicz:
Nie wiem czy jest sens kontynuować ten wątek. Jedyne, co mogę Ci polecić, to pooglądać trochę Serie A i zaakceptować fakt, że nie masz racji :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”