Włochy - Transfery (zbiorczy) - Strona 8

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 20 kwie 2005, 19:41

Uchi_UfFy pisze:Zaza, byłem na oficjalnej stronie Bayernu i tam dalej pisze, jego kontrakt kończy się 30.06.2005 (Ze Roberto).Możliwe, że nie zrobili jeszcze aktualizacji :).Nigdzie nie mogę znaleść info, czy przedłużył więc też nie wiem.Masz rację, ja też uważam, że Mexes to strzał w dziesiątkę.Szkoda tych przepychanek z Auxerre i w konsekwencji kary dla niego :x .Ferrari...nie grał ogólnie w tym sezonie rewelacyjnie więc nikt nie będzie mu robił przeszkód.Ale tak zakładając przed sezonem, to nie myślałem, że obrona będzie najsłabszym ogniwem Romy.Dellas (świeżo upieczony mistrz Europy, po Zagorakisie najelpszy z Greków) , Ferrari (Jeden z największych talentów na pozycji obrońcy we Włoszech) , Mexes (to samo, ale we Francji) , Panucci (chyba nie trzeba mówić) , Chivu (komentarz zbędny) no i Cufre (gracz solidny).Trzeba szukać nowych, młodych dla których gra w Romie będzie wyzwaniem a nie przymusem :!: .Mam dość fochów Cassano, ale chciałbym żeby przedłużył kontrakt.Jak pewnie się Zaza orientujesz Roma ma jedną z najlepszych Primaver we Włoszech.De Rossi, Aquilani, Scuorto a kiedyś Totti to nasi wychowankowie.Ale jak gdzieś słyszałem "to melodia przyszłości" i narazie nie będą wstanie unieść wszyscy ciężaru gry.Cassano do Realu, pieniądze ładne dostaniemy i napewno zarząd Romy coś wymyśli.Szkoda, że Baldini odszedł bo to naprawdę spec od swojej roboty w Italii.Chivu nie wiem jakim cudem, ale musi zostać :!:.Sprzedać Ferrariego, kupić kogoś wzamian.Mancini niech zostanie, mimo wszystko jest dobry.Zgadzam się z Tobą, że jak zostanie Totti, to będzie autorytetem dla młodszych i magnesem ciągnących ich do gry w Romie.Przydałby się jednak Gila, ale nie mamy szans w starciu z Juve czy Milanem chyba :(.Oto moja wizja Romy na sezon 2005/2006 :

-----------------Scuorto
Panucci-----Mexes---Chivu----tutaj kogoś kupić (Maxwell z AJAXU :!: )
----------------De Rossi
Mancini------------------------Ze Roberto
----------------Totti
----------Gila---------Aeroplanino

Jak dla mnie skład na pierwszą czwórkę w Italii :!:

Tak tak, "wszędzie tylko nie ... ".Niestety jest to najbardziej realny kierunek.Powróci do swojego "ojca" Capello.W sumie to wtedy Juve będzie mi się kojarzyć z totalnym ... :?

Capello, Emerson, Cassano ...

Zebiny nie licze, bo nie dziwie mu się że poszedł bylej dalej z Rzymu.A chciała go czołowa drużyna Włoch więc czemu miał być lojalny wobec Romy, która notorycznie go olewała :).Heh ale najśmiesze, że pomijał go w składzie Capello, który jest teraz szkoleniowcem "Starej Damy". :)
Ale wtedy w Romie grał największy pupil Fabio czyli Panucci, czyli o grze Zebiny nie było mowy :).
no tak - Aeroplanino to Montella....a Scuorto? - kto to ?? pierwsze słysze!

Uchi_UfFy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_UfFy » 20 kwie 2005, 19:47

Boże...przepraszam :).Cały czas chodziło mi o Curciego.Scuorto to rezerwowy obrońca Romy, ale bramkarz ten zdolny to Gianluca Curci...:)

Urodzony 12.07.1985 w Rzymie.Jest zdolny bramkarzem, co pokazał ostatnio.Po tym jak zmienił Pelizzolliego, żadna bramka nie padła z jego winy.Ma 190 cm, i waży 90 kg.Co ciekawe ma nr 1 :D bo Pelizzoli gra z 12 :).

Obrazek

Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 20 kwie 2005, 20:23

Uchi_UfFy pisze:Boże...przepraszam :).Cały czas chodziło mi o Curciego.Scuorto to rezerwowy obrońca Romy, ale bramkarz ten zdolny to Gianluca Curci...:)

Urodzony 12.07.1985 w Rzymie.Jest zdolny bramkarzem, co pokazał ostatnio.Po tym jak zmienił Pelizzolliego, żadna bramka nie padła z jego winy.Ma 190 cm, i waży 90 kg.Co ciekawe ma nr 1 :D bo Pelizzoli gra z 12 :).

Obrazek
Pelizzoli gra z 22, a z 12 gra Zotti :lol: :D :twisted: :P

Uchi_UfFy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_UfFy » 20 kwie 2005, 20:30

A no tak :) Ojjj, coś dziś jestem rozkojarzony.Chodziło mi o 22 :).Dzięki Alkoholiku :D.To pewnie przez tą biologię ... :wink:

A wracając do tematu...

Zaza co myślisz o przejściu Abiattiego do Romy ? Bo bardzo często się spotykałem z takimi opiniami.I kogo byś widział w roli dublera Didy ? Spróbuj to zrobić tanio :).

Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 20 kwie 2005, 21:17

to ja Ci odpowiem - Abbiati w Romie raczej nie zawita, raczej w Udine, gdzie zastąpi De Sanctisa, który własnie jest najbliżej Romy...znaczy walczy o te miejsce z Cudicinim!

Dida....hm...mieli jako rezerwowego ściagnąć Peruzziego! Powiem tak - Milan powinien w końcu puścić gdzieś Abbiatiego - bo ten człek sie marnuje, a ściagnąć jakiegoś dobrego , młodego bramkarza z SerieB !!

Uchi_UfFy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_UfFy » 20 kwie 2005, 21:46

Oooo widze jest kolejny fan Calcio :).Alkohholiko czyim jesteś kibicem ?:)
W sumie jestem za wymianą Abbiat-Pelizzoli :).De Sanctis....hmmm....w sumie to nie wiem, kto byłby lepszy dla GialloRossich :)

Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 20 kwie 2005, 23:11

Ja?? - Juve ma się rozumieć...od 95r wierny Juve...nielubie Interu! Kibicuje też Sampdorii, Napoli i Fiorentinie!

A co do bramkarza Romy to napewno wybiorą miedzy Cudicinim a De Sanctisem!!
Wątpie by doszło do wymiany Abbiatti-Pellizoki, bo obecny bramkarz Romy ociera sie o kadre, a w Milanie byłby tylko rezerwowym....Pellizoli miał oferte z Fiorentiny, tak samo jak Abbiatti, którym podobno interesili sie Sampa i Palermo! Ostatnio podczas jakiegoś meczu Milanu komentatorzy powiedzieli ze Inter Abbiattim sie interesował,ale wątpią czy doszło by do takiego transferu!

Awatar użytkownika
creek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: creek » 20 kwie 2005, 23:13

to pewnie za to ze ostatnimi laty Inter wam dupy łoi :) co :?:

Uchi_UfFy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_UfFy » 20 kwie 2005, 23:22

W sumiemiędzy obieba miediolańskimi drużynami często dochodziło do wymian.Ja powiem szczerze, że nie chce żeby Ivan odchodził, ale już chyba klamka zapadła.Cudicini będzie lepszym wzmocnieniem, ale De Sanctis i jego Udine dobrze sobie radzą.

Hehe, no to pozdro bo ja też mam sentyment do Neapolu i Napoli SSC :wink: teraz już Napoli Soccer.

A teraz co z Tottim ? Wydaje mi się, że to nawet może dobrze wyjść ta jego forma :wink:.Teraz odstrasza od siebie potencjalnych nabywców, przedłuży kontrakt, bo ważne aby w ekipie był przywódca.Montella przedłużył kontrakt do 2009 <juhu>.Czas na Il Capitano & Peter Pan.

creek pisze:to pewnie za to ze ostatnimi laty Inter wam dupy łoi co :?
:/ , ale przynajmniej Juve potrafi coś osiągnąć...

Awatar użytkownika
creek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: creek » 20 kwie 2005, 23:26

no musze ci przyznac racje potrafi osiagnac :lol: ale nie bede mowil co bo znow sie burza rozpeta 8)

Awatar użytkownika
veelden^
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: veelden^ » 20 kwie 2005, 23:34

creek pisze:no musze ci przyznac racje potrafi osiagnac :lol: ale nie bede mowil co bo znow sie burza rozpeta 8)
wypowiadaj sie na temat, albo nie wypowiadaj sie wcale :?

Z tego co mi wiadomo to Viola bedzie probowala pozykac Freya, ale ze wzgledu na zainteresowanie tym zawodnikiem wielkich klubow raczej zadowoli sie nr.2 na liscie, czyli Abbiattim. Do Romy podobno Cudiccini przejdzie, ale jak bedzie to sie dopiero okarze.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 20 kwie 2005, 23:58

creek pisze:to pewnie za to ze ostatnimi laty Inter wam dupy łoi :) co :?:
Może nam loić tyłki, a i tak zawsze będzie w cieniu Juventusu. No niestety takie życie :)

Awatar użytkownika
creek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: creek » 21 kwie 2005, 0:06

veelden^ pisze:
creek pisze:no musze ci przyznac racje potrafi osiagnac :lol: ale nie bede mowil co bo znow sie burza rozpeta 8)
wypowiadaj sie na temat, albo nie wypowiadaj sie wcale :?

Z tego co mi wiadomo to Viola bedzie probowala pozykac Freya, ale ze wzgledu na zainteresowanie tym zawodnikiem wielkich klubow raczej zadowoli sie nr.2 na liscie, czyli Abbiattim. Do Romy podobno Cudiccini przejdzie, ale jak bedzie to sie dopiero okarze.
powiedz to szanownemu koledze Alkoholiko pytanie ktore mu zadano brzmialo kogo luibi a nie kogo nie lubi to niech zachowa juz dla siebie i potomnych

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 21 kwie 2005, 0:39

veelden^ To wchodzimy w zakład ?? czy co ?? Bo teraz nie wiem...

Wymieniłeś Cassano - Ze Roberto i hmm?? nie wiem czy kogos wybrałeś z tego doborowego grona ?? :D Bo to dziwne że hmm?? 3 i 5 nazwisk.

Napisz jak coś :D Ja stawiam z 5 dych czy nawet całą stuwe na TRZECH MUSZKIETERÓW ROSSONERO :D :arrow: Gila :arrow: Jankulovski :arrow: Casseti ....

Ale tak jak piszesz to tak jak karne to nigdy z nas nie wie co bedzie. Ale kto nie gra ten nie wygrywa....

Awatar użytkownika
veelden^
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: veelden^ » 21 kwie 2005, 12:59

no ok, w takim razie podaje moja 3 nad ktora mialem czas sie zastanowic: Cassano, Diogo, Miguel.

Naprawde ciezko jest trafic, bo znajac Moggiego im glosniej o jakims transferze tym mniej jest on prawdopodobny ;)

....no ale mysle, ze ta 3 ma duza szanse nas zasilic w przyszlym sezonie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”