Derby D'Italia - Bój o Italie ! - Strona 8

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Derby D'Italia?

Juventus Turyn
62
53%
Inter Mediolan
43
37%
A może podział punktów
12
10%
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 wrz 2005, 23:13

Ibrahimović pisze:Juventus jest teoretycznym faworytem tych Derbów

Ciekawi mnie na jakiej podstawia tak teoretycznie twierdzisz ? co z tego ze mistrza jak to jeden mecz ? Przeciesz to Inter wygrał ostatnie trzy mecze na Delle Alpi (dwa ligowe i o superpuchar) a jeszcze remis na San Siro [2-2 - Zlatan z karnego i Nedved (chyba) z akcji, po czym Bobo na 1;2 i Adriano na 2;2 ciosem karate :) ].

Mecz sie zapowiada jak zawsze na gorący. Jak ktos teraz w sadziach szuka wymówek to proponuje obejrzeć powtórki popszedniego sezonu. i np. mecz Juve z Chievo, Bologna, Roma i kilka innych.
Snipp_ pisze:Warto także wspomnieć, że był też przez sędzió krzywdzony, ale to już inny temat.

LM bo to nie to samo co serie A. Ja wiem że Wy zjecie jeszcze bramką Del Piero "zespalonego" w meczu z Liverpolem.

Już teraz zaczeli wojenke słowną. Choć ja sądze ze przed tym meczem właśnie Mancini spasuje z tematem kto lepszy czy kto ma wiecej gwiazd. Może przypomni Capello co mówił jak był trenerem Roma na temat Juve [tu być sie nie zdziwił :roll: ] ale sam nie zacznie jakiś wojenek słownych. [zapewne] Bardzie bedzie tylko odpowiadał na "zaczepki"

Co ciekawe jak Juve podwyższył cene biletów może dojśc to sytuakcji że Inter bedzie sie czuł "jak u siebie" bo bedzie wiecej Tifosich Nerazzurich. :shock: To juz był by precedens. Ale wielce możliwe. Sam wiecie.

Chyba nikt nie będzie osłabiony ? Zebina, ewentualnie Thuram aa i Bufffon rzecz jasna po stronie Juve to jednak braki są. A w Interze ?? Chyba wszyscy do dyskozycji. No ale jurto mecz z Rangersami to nie kracze lepiej. :roll:

Jak się nie myle ostatni mecz ligowy dał mi 150 zł. Postawilem na Inter i Cruz strzałem z takie pozycji jak tylko on umnie :wink: [głowa] dał mi siano. Teraz też stawiam na Inter. I bohaterem też bedzie "drugo planowa postać" moze Recoba ? albo Stanković który ostatnio jest w max gazie.

P.S Bramka Zlatana w LM chyba kibice Juve dadzą na tace :wink: :lol: 13 spoktań potrzebował iście magiczne statystyka :lol: Co mówi jedno z przykazań Calcio ? Drugi sezon pokaże ... czy jesteś mocny.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 27 wrz 2005, 23:19

*_For_zaza_Milan_* pisze:P.S Bramka Zlatana w LM chyba kibice Juve dadzą na tace 13 spoktań potrzebował iście magiczne statystyka Co mówi jedno z przykazań Calcio ? Drugi sezon pokaże ... czy jesteś mocny.

i o co ci znow chodzi :roll:

Brameczka Zlatana bardzo ładna ,z woleja ,odbila sie jeszce i zmylila bramkarza

Co do derbów :roll: Jutro wam powiem kto wygra (albo czy remis bedzie) i zapewniam ,ze to bedzie na 100% :twisted: Zobaczycie :wink:

Pozdro

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 27 wrz 2005, 23:29

*_For_zaza_Milan_* pisze:LM bo to nie to samo co serie A. Ja wiem że Wy zjecie jeszcze bramką Del Piero "zespalonego" w meczu z Liverpolem.
Nie tylko. W kontekscie kilku lat można zarzucić sędziom więcej. Na upartego nawet dużo więcej. Jednak decyzje sedziego są loterią, a żeby twierdzić, że sędziowie są stronniczy na korzysć Juve trzeba być wyjatkowym.
*_For_zaza_Milan_* pisze:13 spoktań potrzebował iście magiczne statystyka
Pilnuj swojego Milanu.

Awatar użytkownika
Educated Fool
Skład C
Skład C
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Educated Fool » 27 wrz 2005, 23:29

Mysle ze bedzie walka ma maxa, Inter chce dojsc mistrza bo im brakuje 3 punktow, za to Juve chce zmazac pecha jakiego ostatnio ma na Delle Alpi (obiektywnie patrzac, w tamtym sezonie i w meczu o Superpuchar Inter nie gral lepiej.. ale coz, pilka jest niesprawiedliwa, patrz Milan i ich sukcesy w pucharach europejskich ostatnio :P).
Mysle ze moze pasc kazdy wynik i nic nie bedzie niespodzianka. Ale jesli Capello bedzie mogl wystawic pelen sklad (a na to sie zapowiada) to jest wskazanie na Juve, ktore moim zdaniem ma lepsza (ogolnie, nie pojedynczo, bo np. Adriano uwazam za najlepszego we Wloszech obecnie, ale w parze z Martinsem to wole Zlatan-Treze ;)) kazda formacje poza bramka (az do powrotu Gigiego ;)). Stawiam na skromne zwyciestwo Juve po zacietym boju, 1-0, moze 2-1.
Ale wazne ze graja dwie zdecydowanie najlepsze druzyny we Wloszech i to sie liczy, niech wygra football :P.

Awatar użytkownika
El Intero
Trampkarz
Trampkarz

Derby

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El Intero » 28 wrz 2005, 0:03

Educated Fool pisze:Mysle ze bedzie walka ma maxa, Inter chce dojsc mistrza bo im brakuje 3 punktow, za to Juve chce zmazac pecha jakiego ostatnio ma na Delle Alpi (obiektywnie patrzac, w tamtym sezonie i w meczu o Superpuchar Inter nie gral lepiej.. ale coz, pilka jest niesprawiedliwa, patrz Milan i ich sukcesy w pucharach europejskich ostatnio :P).
Mysle ze moze pasc kazdy wynik i nic nie bedzie niespodzianka. Ale jesli Capello bedzie mogl wystawic pelen sklad (a na to sie zapowiada) to jest wskazanie na Juve, ktore moim zdaniem ma lepsza (ogolnie, nie pojedynczo, bo np. Adriano uwazam za najlepszego we Wloszech obecnie, ale w parze z Martinsem to wole Zlatan-Treze ;)) kazda formacje poza bramka (az do powrotu Gigiego ;)). Stawiam na skromne zwyciestwo Juve po zacietym boju, 1-0, moze 2-1.
Ale wazne ze graja dwie zdecydowanie najlepsze druzyny we Wloszech i to sie liczy, niech wygra football :P.
W meczu o Superpuchar Inter wcale nie gral gorzej. Nawet komentatorzy po meczu powiedzieli "Mecz byl wyrownany ze wskazaniem na Inter" :D

Jednak duet Adi-Oba byl skuteczniejszy w poprzednim sezonie i w tym jak na razie takze jest :D

No i jeszcze jedno. Inter w Superpucharze nie wystapil w najlepszym skladzie :lol:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 28 wrz 2005, 0:18

Zapowiada sie wspanialy mecz.Canal na pewno przeprowadzi transmisje wiec juz teraz oczekuje tego spotkania.
Bede kibicowal Interowi z wiadomych wzgledow.Wygrana Interu przy wygranej Milanu pozwoli zmiejszyc strate do lidera do 2 punktow i o to mi chodzi.
Mimo wszystko dla mnie faworytem sa turynczycy.Nigdy nie przywiazywalem wagi do statystyk.Patrzylem raczej na dyspozycje druzyn ktore sie ze soba zmierza.Stara Dama oslabiona ale po wynikach widac ze braki nie sa tak bardzo odczuwalne.Sa "w gazie".Inter natomiast nie gra tak genialnie jak chca to nam wmowic niektorzy kibice niebiesko-czarnych.
Wczoraj w LM Zlatan sie przelamal zobaczymy czy bedzie to mialo przelozenie na mecze ligowe.Adriano w pierwszej kolejce strzelil 3 bramki a teraz nic nie strzela (juz 4 kolejny mecz piaty jesli liczyc tez LM).Pisze o tym poniewaz chcialbym zobaczyc duzo bramek a napastnicy (podkreslam napastnicy zeby nikt nie wyskoczyl z pomocnikami) sprawiaja ze mam pewne obawy i boje sie undera.Oby tylko Dawidek sie nie polamal bo on ma nosa do strzelania bramek wiec cos pewnie ustrzeli.Z drugiej strony Mancio moglby poslac w boj Cruza ktory lubi strzelac gole Starej Damie.
Na moje linie napadow powinny wygladac tak: Del Piero- Trezegol oraz Cruz-Martins i bylbym spokojny o bramki.Ale pewnie zagra Zlatan i Adriano od pierwszej (z punktu widzenia kibicow to lepsza decyzja niz moje typowanie).
Jeszcze dzisiaj bede uwaznie sie przygladal grze Interu (oby wygrali i Milan tez na chwale Calcio).
Konkludujac sadze ze wygra Stara Dama ale licze na zwyciestwo Interu.Inter do boju!
Snipp_ pisze:a żeby twierdzić, że sędziowie są stronniczy na korzysć Juve trzeba być wyjatkowym.
Jestem wyjatkowy.Dziekuje Snipp.

Forza Milan.

Awatar użytkownika
Educated Fool
Skład C
Skład C
Kontakt:

Re: Derby

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Educated Fool » 28 wrz 2005, 0:44

El Intero pisze:W meczu o Superpuchar Inter wcale nie gral gorzej. Nawet komentatorzy po meczu powiedzieli "Mecz byl wyrownany ze wskazaniem na Inter" :D

Jednak duet Adi-Oba byl skuteczniejszy w poprzednim sezonie i w tym jak na razie takze jest :D

No i jeszcze jedno. Inter w Superpucharze nie wystapil w najlepszym skladzie :lol:

Komentatorzy w Polsce: jacy sa, kazdy widzi, dla mnie to zaden wyznacznik, mecz ogladalem i mowie co mysle, Ty tez moze powiesz co myslisz a nie co mowil ktos tam w studiu? :)

Co do najlepszego skladu to trudno powiedziec, bo w Interze jest tyle zmian ze sam juz nie wiem jaki jest najlepszy sklad :P Spokojnie, to nie napinka, macie tylko wyrownany sklad z lawka ktorej nie idzie wam nie pogratulowac. Ale ja jednak wierze w pierwszy sklad Juve, chociaz wam tez nie zycze zle, mozecie wygrac scudetto, w zamian za przerwanie passy porazek i LM, moze byc? :P

Mam tylko nadzieje ze Mancini znow uparcie postawi na psujacego wszystko co sie da "sprintera" Martinsa zamiast na Cruza :)

Awatar użytkownika
Juras_InterFan
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juras_InterFan » 28 wrz 2005, 7:20

Educated Fool pisze: Mam tylko nadzieje ze Mancini znow uparcie postawi na psujacego wszystko co sie da "sprintera" Martinsa zamiast na Cruza :)
Hehe - 21 letni gracz - ktory w 100 meczach dla Interu strzelil 39 goli to dla Ciebie malo ?
Ostatni gol zwycieski z Violą tez malo ....
A tak przy okazji - np. Messi - ktory nie strzelil jeszcze gola dla Barcy - przez wiekszosc obecnych tu forumowiczow jest pewnie uwazany za wiekszy talent :) A ja wam powiem cos ... Mi Messi przypomina bardzo Saviole ... i posturą tez .... Wiec wielkiej kariery mu niestety nie wrożę ....
Pojedzie na mecz przeciwko Chelsea czy jakiejs innej ostro grającej ekipie angielskiej lub wloskiej i odechce mu sie grac :)
Ehhh- az troche zboczylem z tematu - w kazdym badz razie co do derbów - to oczywiscie stawiam na ukochany Inter - ktory w tym sezonie gra jak dla mnie bardzo dobrze - w sumie dzis z Rangers zobaczymy co pokazą ...
Szanuje Juve za mistrza - i za wyniki w tym sezonie - tak jak mowilem przed sezonem - sprowadzili wielkiego mistrza w swoje szeregi - VIEIRE - jak dla mnie najlepszy DMC świata :)
Tyle ze my tez sie niezle wzmocnilismy - FIGO,SAMUEL,PIZARRO,JULIO CESAR .....

Wiec stawiam na 1:0 dla Interu :)

I oby tak bylo !

inter1908
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: inter1908 » 28 wrz 2005, 7:41

Educated Fool pisze:
El Intero pisze:

Mam tylko nadzieje ze Mancini znow uparcie postawi na psujacego wszystko co sie da "sprintera" Martinsa zamiast na Cruza :)

hehe gosc co gada chyba meczy nie oglada ...z chievo z imperatore grali swietnie pietki i tp piekna bramnka Oby i :D zoabczycie co beda robic w wszymi obroncami ;] a jak sie nie sprawdzi to mamy super rezerwowego Cruza ktory lubi strzelac bramki juventusowi hehe ...FORZA INTER!

Awatar użytkownika
Educated Fool
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Educated Fool » 28 wrz 2005, 12:11

inter1908 pisze:
Educated Fool pisze:

hehe gosc co gada chyba meczy nie oglada ...z chievo z imperatore grali swietnie pietki i tp piekna bramnka Oby i :D zoabczycie co beda robic w wszymi obroncami ;] a jak sie nie sprawdzi to mamy super rezerwowego Cruza ktory lubi strzelac bramki juventusowi hehe ...FORZA INTER!

Ogladalem ostatnie 3 spotkania ligowe Interu i musze powiedziec ze Martins byl duuuuuzo gorszy od Cruza w nich, strzelal bramki, ale czesto to byly setki (jak ostatnio). Adriano wciaz uwazam za swietnego napastnika wiec nie wiem czemu go bronisz jak nic na niego nie napisalem :P Swietnie rozgrywali pilke? OWszem, ale bez Martinsa, ktory w ostatnim spotkaniu podal jeszcze na wyraznego spalonego i znow zepsul mnostwo akcji, dlatego bardziej sie boje Cruza. A na wynik 1-0 przy tak rozstrzelanym Juve jak ostatnio mozecie nie liczyc, chyba ze dla nas ;)

Awatar użytkownika
creek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: creek » 28 wrz 2005, 14:03

Ogladalem ostatnie 3 spotkania ligowe Interu i musze powiedziec ze Martins byl duuuuuzo gorszy od Cruza w nich
wy jatkowo sie zgodze, tez uwazam ze wiecej problemow defensywie Juve sprawil by napad Adriano Cruz, tym bardziej ze Argentynczyk wprost uwielbia grac przeciwko Starej Damie i ma wieksze doswiadczenie, a Martins ostatnio mimo iz strzela to tez sporo pudluje zwlaszcza jesli chodzi o gre glowa w czym Cruz jest swietny 8) oby byl to wielki spektakl i Inter wygral :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 29 wrz 2005, 13:18

Ej mam troche dziwne pytanie :roll: ale nie wiecie czy G.Milko i T.Lipiński bedą na tym meczu na żywo jak w popszedni sezonie na San Siro czy tylko ze studia beda komentowali ? Najpisz Któryś jak wie. :roll: Może chwalili sie ? :D

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 29 wrz 2005, 13:21

Chlopaczek pisze:Zapowiada sie wspanialy mecz.Canal na pewno przeprowadzi transmisje wiec juz teraz oczekuje tego spotkania.
Jesteś pewny ? :wink:

2005/2006 : :arrow: : 20.08.2005 : :arrow: : Juventus - Inter 0-1 (Superpuchar Włoch)

2004/2005 : :arrow: : 28.11.2004 : :arrow: : Inter - Juventus 2:2
2004/2005 : :arrow: : 20.04.2005 : :arrow: : Juventus - Inter 0:1

2003/2004 : :arrow: : 29.11.2003 : :arrow: : Juventus - Inter 1:3
2003/2004 : :arrow: : 04.02.2004 : :arrow: : Juventus - Inter 2:2 (Coppa Italia)
2003/2004 : :arrow: : 12.02.2004 : :arrow: : Inter - Juventus 2:2 k.4:5 (Coppa Italia)
2003/2004 : :arrow: : 04.04.2004 : :arrow: : Inter - Juventus 3:2

2002/2003 : :arrow: : 19.10.2002 : :arrow: : Inter - Juventus 1:1
2002/2003 : :arrow: : 02.03.2003 : :arrow: : Juventus - Inter 3:0

2001/2002 : :arrow: : 27.10.2001 : :arrow: : Juventus - Inter 0:0
2001/2002 : :arrow: : 09.03.2002 : :arrow: : Inter - Juventus 2:2

Jak widać najstarsi górale nie pamiętają ostatniego zwycięstwa Juventusu nad Interem w regulaminowym czasie gry. Ostatni raz Juve zwyciężyło na początku 2003 roku i była to wygrana najbardziej okazała z ostatnich pomiędzy tymi drużynami.

Wydaję się, że ten mecz również będzie bardzo zacięty a o końcowym sukcesie zadecyduje jedna udana akcja – jedna strzelona bramka. Będzie to mecz pomiędzy aktualnym mistrzem Włoch a triumfatorem pucharu i superpucharu Włoch a także pomiędzy aktualnym liderem i wiceliderem Serie A. Wydaję się, że te drużyny aktualnie prezentują się najlepiej spośród włoskich zespołów co potwierdzają także wyniki osiągane w Lidze Mistrzów ( po 6 punktów Na koncie po 2 meczach). Trudno jest w takim meczu wskazać zdecydowanego faworyta bo takiego po prostu nie ma.

Mój ty to remi – niech będzie 1-1 choć mam nadzieję, że Inter po raz kolejny udowodni swoją wyższość i zwycięży.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 29 wrz 2005, 13:42

Zico będzie na pewno na C+ 2 :wink:

Patrząc na liczby można odnieść wrażenie ze zawsze coś sie dzieje. Dużą role odegra sedzia. [Juz wyznaczyli arbitrów ?? ] Meczo Superpuchar był dziwne braka Verona padła z nim mnie oczekiwanym momecie. Patrząc na to okiem Milanistyremis by mnie użądzał. Ale cos mi mowi że znów Inter wygra na Delle Alpi. Ostatnio ten mecz gdzie Cruzgłowa strzelil był fajny to ten niedzielny też może Cruz roztrzygnąc oby to fajnym meczu. Szkoda ze ten mecz nie jest na San Siro bo to by sie inaczej ogladało. Ostatnio tam 2;2 i wypas spotkanie było 0;2 a tu 2;2 jak wyzej opisałem :)

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 29 wrz 2005, 14:06

Liczby nie grają w takich meczach. Zobaczymy zupełnie inne Inter i Juve w porównaniu do poprzedniego sezonu. Także ten mecz będzie się różnił od tego z Superpucharu. Takie mecze zawsze elektryzują Europe :twisted: Ciekawe czy stadion się zapełni :lol:

*_For_zaza_Milan_* pisze:Juz wyznaczyli arbitrów

Jeszcze nie.

FORZA GRANDE INTER

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”