Derby D'Italia - Bój o Italie ! - Strona 89

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Derby D'Italia?

Juventus Turyn
62
53%
Inter Mediolan
43
37%
A może podział punktów
12
10%
Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 233

Re: Derby D'Italia - Bój o Italie !

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 14 wrz 2013, 19:58

Szkoda jednak tak durnie straconej bramki.
Chociaż Chiellini też się nie popisał :D

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 14 wrz 2013, 20:00

Agnieszka pisze:Icardi <3 Świetnie to robił Alvarez :)))
Przy wyraznej pomocy Giorgio. Koniec koncow remis to sprawiedliwy wynik. Dodam jeszcze, ze tak grajacy Inter napsuje sporo krwi Napoli, Violi czy Milanowi. Dobrze, ze mamy Was juz za soba.
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2013, 20:01 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 14 wrz 2013, 20:00

Ufff. Bylo troche emocji.

Cos na szybko, zebym zdazyle przed kolejna awaria serwera :P . Mysle ze remis z przebiegu gry jak najbardziej sprawiedliwy. Inter za szybko stracił gola (tam i Jonathan zawalil ale tez Guarin z Rickym nie powinni zostawiac samego Vidala), ale pozniej opadł z sił i mogl przegrac, wiec narzekac nie mozna. Podoba mi sie nastawienie Interu i to na pewno pierwsze zasługi pracy Mazzarriego. Dzis słabiej zagrali boczni pomocnicy, a szczegolnie Jonathan. Swietnie Ricky, chyba najlepszy mecz w jakim go widzialem w Interze. No i ten kluczowy odbior i asysta. Icardi wyrasta na kata Juventusu. Moze wyrosnie drugi Julio Ricardo Cruz. Ogolnie dobry mecz do ogladania i wynik niezły. Mozna optymistycznie patrzec w przyszłość.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 14 wrz 2013, 20:14

No i ten kluczowy odbior i asysta. Icardi wyrasta na kata Juventusu. Moze wyrosnie drugi Julio Ricardo Cruz.
Pierwsze o czym pomyślałem :lol:
Chiellini dał sobie odebrać piłkę jak junior. Normalnie Bonucci z pierwszego sezonu stanął mi przed oczami. Na szczęście jest Vidal z jego niesamowitym wykończeniem. Kolejna bramka, gdzie pokazuje iście snajperskie umiejętności. No i ładnie władował się tam Asamoah. Może i jest w tych dryblingach przewidywalny, ale jak widać nie zawsze rywalowi udaje się powstrzymać tak szturmującego Kwadwo. Ładną zmianę też dał Isla. Jeśli będzie tak grał częściej to Lichi wreszcie będzie miał konkurencje. Zawiódł mnie w drugiej połowie atak. Też wyprowadzenie akcji od pewnego momentu było zdecydowanie zbyt schematyczne. Kolejne prostopadłe podania na ścianę nie przynosiły nijak efektu. Trzeba było więcej grać kombinacyjnie, krótką z Pogbą i Vidalem. Swoją drogą Pogba dziś parę razy pokazał doskonałą technikę. Naprawdę chłopak jest niezawodny.
No i jak wszyscy muszę przyznać, że to sprawiedliwy wynik. Inter imponował determinację, przygotowaniem kondycyjnym. Mazzari robił fajne zmiany. Odważne, wprowadzając młodych. Do tego znów zaimponował Alvarez. Sporo pozytywów możecie po tym meczu podkreślić.

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 14 wrz 2013, 20:23

Te zachwyty nad Interem i Mazzarim przypominają mi zachwyty nad Stramaccionim, którego interowcy zdążyli porównać do Conte hehe.

Inter zgaśnie, jeszcze nie teraz, ale zgaśnie i wtedy się tutaj przypomnę, bo LM wam nie wrózę:)

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 14 wrz 2013, 20:34

Marq
po co sie tak napinac :)? Na te chwile Inter wyglada bardzo fajnie jak na potencjał kadrowy a Mazzari to przecież ścisła czołówka trenerów w serie a. Tu raczej nie padały a zachwyty a realna ocena gry Interu z perspektywy potencjału kadrowego i etapu budowania zespołu, na którym zespół z mediolanu sie obecnie znajduje.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 936
Kibicuję: Juventus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 14 wrz 2013, 20:36

Przyszła przerwa na reprezentację i lipę zagraliśmy, zagrali tylko dobrze Ci, którzy siedzieli w Turynie :lol: ..czyli Tevez, bo Barzagli się leczył i w sumie zagrał słabo w I połowie, a w II o wiele lepiej. Myślę, że gra Interu wcale nie napawa optymizmem i ten remis przykrywa jak kiepsko zagrali. Zero klarownych sytuacji oraz zagrożeń ze strony ataku. Co z tego, że oddaliście strzały, które przecież ja bym obronił. Strata bramki to wina forsowania piłki przez Chielliniego, a nie jakieś mega gry. Wiele pracy przed Mazzarim. My zagraliśmy słabo i myślę, że kolejne spotkania pokażą to.

Druga sprawa, że niby mamy szeroką ławkę, ale popatrzcie jak biliśmy w ten mur, to pomyśleliście, kto mógłby wejść do ataku, żeby zmienić sytuację? Isla? Seba? Fabio? Llorente? Hehe...

Trzecia Pirlo od kwietnia-maja gra gównożerie i czekam na powrót Marchisio, który mam nadzieje przesunie Pogbe do środka, a Andrea siądzie na 2-3 spotkania. To jest nie do pomyślenia ile strat wynikało z jego zabawy.

Bagg wcale tutaj nie widzę napinki, widziałem pierwsze spotkanie sezonu i trzecie. Inter nie zachwyca.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 14 wrz 2013, 20:37

Marq pisze:bo LM wam nie wrózę:)
Jestem zdruzgotany :(

Awatar użytkownika
coco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1463
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 14 wrz 2013, 20:37

Inter zgaśnie, jeszcze nie teraz, ale zgaśnie i wtedy się tutaj przypomnę, bo LM wam nie wrózę
co za kretyn :angry2: normalny troll, przykro mi że macie takiego po swojej stronie.

Juve miało twardy sprawdzian przed LM, teraz nie naróbcie wstydu i zgarniajcie jak najwięcej pkt do rankingu.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 14 wrz 2013, 20:38

Inter zgaśnie, jeszcze nie teraz, ale zgaśnie i wtedy się tutaj przypomnę, bo LM wam nie wrózę:)
Rok temu Milanowi nie wróżyłeś LM. Jak widać raczej się Twoje głupoty nie sprawdzają.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 14 wrz 2013, 20:39

mete pisze:
Rok temu Milanowi nie wróżyłeś LM. Jak widać raczej się Twoje głupoty nie sprawdzają.
Nie powiesz, ze nie było blisko :)

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 14 wrz 2013, 20:41

No sorry, ale wcale nie musi się on pomylić w tym sezonie o tytuł walczy o wiele więcej klasowych drużyn niż w tamtym sezonie. Jest Roma, Napoli, Milan, Inter, Fiorentina i Juventus. W tamtym Juventus, Napoli i Milan.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 14 wrz 2013, 20:44

Trzeba odróżnić racjonalne typy od wyrażania niechęci wobec innego klubu.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 14 wrz 2013, 20:46

Z chęcią więc wysłucham Twoje racjonalne typy.

Awatar użytkownika
lukas_k
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukas_k » 14 wrz 2013, 21:10

Bardzo dobry mecz Interu, cieszę się, że wracamy na właściwe tory. Szkoda strasznie tej straconej bramki, która padła tak szybko, bo zwycięstwo byłoby ogromnym zastrzykiem pewności siebie dla zawodników, ale i takim zwycięstwem wizerunkowym. Nie ma jednak co narzekać, bo po fatalnym poprzednim sezonie ten zaczyna się fajnie i oby tak było dalej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”