AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1155

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
19%
Antonio Conte
2
13%
Massimiliano Allegri
4
25%
Gian Piero Ventura
4
25%
Fatih Terim
2
13%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 14 sie 2011, 21:29

Widzę, ze boli, że zamiast Cesca będą jakieś średniaki i frustracja jest mocna i nawet Wilmore po paru miesiącach zaczął reagować na moje posty :mrgreen: Doceniam doceniam, jak i również to, że jesteś pojętnym uczniem nauczycieli z Czerskiej i każdego kto wskazuje pewne fakty która nijak mają się do oficjalnych ustaleń jest od razu specem od zamachów i teorii spiskowych. Tak każdy kto zadaje pytania i się sprawą interesuje to od razu spec od zamachów :spoko:
Za to każdy kto po 15 minutach był pewny, ze to Lech Kaczyński naciskał na lądowanie jest myślącym inteligentem :) (to, ze nacisków nie było i że nie lądowali o czym już pisałem w dniu katastrofy i okazało się to rzeczywiście prawdą to kolejny argument za tym, że jestem oszołomem :wink: )

Ze sportowym pozdrowieniem może w przyszłym roku uda się sprowadzić C. Ronaldo, Fabregasa i Rooney'a.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 14 sie 2011, 21:31

Proponuje nie odpisywać, bo zrobi się nam taki syf jak w temacie politycznym.

robur
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robur » 15 sie 2011, 1:29

Kamil232 pisze:może w przyszłym roku uda się sprowadzić C. Ronaldo, Fabregasa i Rooney'a
Pierwszego i trzeciego nikt tu nie chce :D . Drugiego tylko Twój kumpel Mazur. Poza tym, Rooney nawet kiedyś miał się zmywać z Old Trafford, chyba nawet wtedy zrezygnowałeś z avatara :rotfl:
mete pisze:Proponuje nie odpisywać, bo zrobi się nam taki syf jak w temacie politycznym.
Gdzie Kamil, tam syf...
Wracając do tematu, Hazard nie pasuje (zbyt niski). Dalej stawiam na Czarnogórca

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 15 sie 2011, 9:13

robur wzrost nie ma znaczenia. To była tylko zabawa Allegriego z mediami. Zresztą pisałem już, że wzrost, kolor oczów, pozycja na boisku i czupryna pasuje do Maxa za czasów jego piłkarskiej kariery.

robin zwrocka
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robin zwrocka » 15 sie 2011, 12:39

Ibrahimović: Pękalski przydałby się w Milanie

AC Milan zremisował w Szwecji z Malmoe FF 2:2 (1:1) w meczu sparingowym. Po spotkaniu kilka zdań zdecydował się wypowiedzieć Zlatan Ibrahimovic. Gwiazdor Milanu był pod wrażeniem gry mającego polskie obywatelstwo Ivo Pękalskiego.
całość
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/polacy ... omosc.html

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 15 sie 2011, 12:53

Gdzie Kamil, tam syf...
Dlatego przyjmując politykę braku odpowiedzi minimalizujemy ryzyko powstawania kolejnych teorii spiskowych w tym temacie. Tobie to doradzam, chyba że chcesz się dowiedzieć, że za meczem w 2007 roku stoi sztuczna mgła, a przy bramce Seedorfa słychać było strzały.
Wracając do tematu, Hazard nie pasuje (zbyt niski). Dalej stawiam na Czarnogórca
Na ten moment nie ma chyba żadnej prawdopodobnej opcji. Galliani może wytrzasnąć z kapelusza zarówno młodego gracza, jak i jakiegoś Kakę.

robin zwrocka
Te słowa Ibrahimovicia cytowane w tym newsie nigdzie nie padły.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 15 sie 2011, 14:27

Mhm, na włoskim forum, które jest znane z wcześniejszych dokładnych typów (z jednej strony Ibrahimovicia, Robinho i Van Bommela, z drugiej Fabregasa :lol: ), podawana jest informacja o wynoszącym ponad 40 milionów euro budżecie, który ma być poświęcony na jednego znakomitego piłkarza, którym nie jest zainteresowany inny klub i dlatego nazwisko na razie jest utrzymywane w tajemnicy.
Szkoda tylko, że plotkarzom zabrakło już nazwisk na rynku - młode talenty nie będą tyle kosztować, cracki są wykupione/nie na sprzedaż, a Kaka... Niech lepiej się trzyma z dala od Mediolanu, zresztą za niego też nikt normalny nie da 40 milionów.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 15 sie 2011, 14:39

Dlatego przyjmując politykę braku odpowiedzi minimalizujemy ryzyko powstawania kolejnych teorii spiskowych w tym temacie. Tobie to doradzam, chyba że chcesz się dowiedzieć, że za meczem w 2007 roku stoi sztuczna mgła, a przy bramce Seedorfa słychać było strzały.
bueheheh(pomijajac fakt, że o jakiejś sztucznej mgle nigdy nie pisałem, a odgłosy podobne do strzałów było słychać co potwierdzają świadkowie na miejscu tragedii min. policjanci, ale nie to były odgłosy łamanych gałązek! :boruta: ).

Jak na razie hitem w tym temacie to jest mianowicie najlepsza teoria spiskowa na tym forum czyli Milan odpuszcza najważniejsze rozgrywki klubowe na świecie! :mrgreen: Zawodnikom nie chciało się strzelać, po meczu niektórzy płacząc do kamery udawali i w ogóle Milan dla którego jak piszą tutaj jego użytkownicy rozgrywki w Europie zawsze były najważniejszniejsze i dla jego właściciela, że gdyby bardziej się Silvio skupiał na Scudetto to mielybiście ich tyle jak Juve tym razem postanowił odpuścić.

Ale nie pardon to nie jest teoria spiskowa, o tym, że Milan odpuścił to wie każdy kto jest myślący, zna się na piłce i nie jest ślepy :wink:

Tak więc kolego jako miłośnik teorii spiskowych bardzo proszę o więcej takich smakowitych kąsków :)

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 15 sie 2011, 15:04

sam jestem ciekawy kto nas zasili.

tak odnosnie rickiego to jedynie na korzystnych dla nas warunkach mogloby dosc do transferu. cena w granicach pietnastu milionow plus drastyczna obnizka zarobkow. inaczej nie widze powrotu brazylijczyka. fakt, ze był to moj ulubieniec jednak wolałbym poszukac nowej, lepszej tudziez ciekawszej opcji.

marzy mi sie taki hazard na treq plus hernanes na box to box :P nasrim czy monto tez nie pogardze :wink:

galliani i społka niepotrzebnie napompowali balonik pt. mr X , oby nie skonczyło sie to klapa. trzeba dalej wierzyc :)

forza milan !

Obrazek

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 15 sie 2011, 15:19

Na rynku dostępni i w zasięgu Milanu są m.in. Pjanic,Hernanes...z samym Londynie można powalczyć o Nasriego,Modricia...może jakiś grajek z City (Toure)...niby upadł temat z Hamsikiem,ale bez jakiś ostatecznych deklaracji...więc jest w czym wybierać i za kogo płacić/przepłacać kilkadziesiąt mln € (szczególnie na rynku angielskim).Nie należy zapominać także o świetnych i trochę niedocenianych (chociaż ostatnio chyba Wenger zagiął parol na Jadsona) Brazylijczykach z Szachtara.

Szczerze mówiąc po odpadnięciu Pastore i Fabregasa jestem mocno rozczarowany,bo ta para byłaby dla nas idealna - z miejsca moglibyśmy powalczyć z największymi jak równy z równym...a tak...drugie miejsce w grupie - losowani jesteśmy z drugiego koszyka - i odpadnięcie w 1/8 nie jest jakieś nieprawdopodobne (ile męczył się Real wydając o wiele więcej?).Na jakiś transfer w stylu młodego Kaki też nie ma co liczyć (Hazard,Eriksen,Pjanic to tak na prawdę znaki zapytania na najwyższym poziomie)...dla mnie jest to czarna dziura,Montolivo&Aquilani to będzie porażka (jak Juve wychodzi na Włochach?),Bale to jakieś SF (chyba,że na lewą obronę :lol: ) w obecnym systemie taktycznym...aaa - niektórzy podążając 'londyńskim' tropem widza u nas emeryta Lamparda :shock: ...to może i jeszcze 31-letni Steve G. do kompletu :lol: ?O Kace nie chcę nawet myśleć (Gullit czy Szewa spokojnie wyleczyli mnie z sentymentalizmu).

Kamil - wyluzuj...mentalność Kalego to jedna z głównych cech charakteru pacynki...więc po co się szarpać?Dawać co chwilę do złotych ust albo utworzyć nowa kategorię np. Kretyn tygodnia czy tam Troll tygodnia,którą lordzik będzie wygrywał dość regularnie...

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 475

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 15 sie 2011, 16:10

Pjanic na obecną chwile to wzmocnienie nie jest. W Hernanesa nie wierzę, wszyscy wiem jaki jest Lotito. Modrić odpada, ze względu na wysokość transferu. Opcją jest Hazard, Nasri(choć ten z kolei chcę dość sporą pensję). Montolivo i Aquilani - gdy trafili do Nas razem to nie narzekałbym. Ja ciągle myślę, że Kaka będzie tym transferem pod koniec sierpnia. Np Kaka + jeden z tych dwóch Włochów. Okienko wygląda na razie dość słabo i nie wolno być pewnym, że doczekamy się wzmocnień jak w ubiegłym roku. Wtedy Zlatan i Robson byli na wylocie w swoich klubach. Teraz takich piłkarzy o klasie w miarę dobrej, których klub chce na siłę sprzedać nie widzę. Niestety.

Tym fanom Arsenalu co piszą w stylu "Dalej czekacie na Cesca" bym nie odpisywał. Bo tak naprawdę ich szał dopada, że ich klub staje się z roku na rok coraz słabszy. Ktoś tu naprawdę wierzył w Cesca :?: Bo mi się nie wydaje. Owszem, myślałem, że Hamsik do nas trafi, ale że Fabregas nigdy.
Kamil232 pisze:Ze sportowym pozdrowieniem może w przyszłym roku uda się sprowadzić C. Ronaldo, Fabregasa i Rooney'a.
No to tak. Gdyby nie kontuzje Pato, to On by teraz co najmniej dorównał umiejętnościami Ronaldo. Co do Fabregasa - dużo lepszy i tańszy jest Hamsik. Rooney :?: To jakaś pomyłka. Nawet nie Ibra, a Cassano zjada go na śniadanie 8) Więc nie mamy tej trójki ponieważ są niepotrzebni.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 15 sie 2011, 16:30

Ktoś tu naprawdę wierzył w Cesca
Tu nie jest kwestią to, czy ktoś w niego wierzył - dla wszystkich poza co bardziej rozgoryczonymi fanami Arsenalu jasny jest scenariusz, że Fabregas chciał za wszelką cenę odejść w tym roku i jego transfer do Milanu możliwy był jako opcja B: Barcelony nie stać, to idzie do Mediolanu i za rok czy dwa wraca na stare śmieci. Problemem jest to, że tak naprawdę niewielu go chciało - wysoka cena, gwarancja braku lojalności, częste urazy. Na tle podawanych w mediach alternatyw on wcale nie wyglądał jako cel numer jeden czy dwa dla fanów Milanu.
Natomiast głosy o tym, że Cesc by naprawdę się przydał, pojawiły się w momencie, gdy Barcelona stwierdziła, że ich nie stać, a Milanowi odpadli Pastore, Ganso, Hamsik...
Okienko wygląda na razie dość słabo i nie wolno być pewnym, że doczekamy się wzmocnień jak w ubiegłym roku. Wtedy Zlatan i Robson byli na wylocie w swoich klubach. Teraz takich piłkarzy o klasie w miarę dobrej, których klub chce na siłę sprzedać nie widzę. Niestety.
A ja cały czas mam pewność, że będziemy zadowoleni we wrześniu. Nie ma już graczy jak Ibrahimović rok temu, czy Fabregas teraz, którzy chcieliby odejść. Nie stać nas też na Nasriego i Modricia - jeden dostanie lepsze oferty, drugi wcale nie chce odchodzić, a jeśli nawet, to nie wyklucza opcji angielskich jak Hiszpan. Są za to młode talenty, których ściągnięcie może się okazać wzmocnieniem.
Wszystko wskazuje na to, że ten długofalowy projekt, który Galliani rok temu przedstawił Ibrahimoviciowi, zakłada walkę o najwyższe cele nie w tym, ale w kolejnym sezonie. W poprzednim sezonie Galliani mówił jasno - Liga Mistrzów się nie liczy, walczymy o sukcesy w kraju. Za rok zmieniamy pomoc, więc w tym sezonie możemy sobie pozwolić na ściągnięcie i ogrywanie graczy jak Ganso czy Jovetić, dla których Milan będzie wielkim wyzwaniem.
Patrząc na to, jaki plan nakreślił w swoich wypowiedziach Berlusconi, Galliani czy Allegri, to sprowadzanie Kaki byłoby zaprzeczeniem wszystkiego. No i nawet Kaka w najlepszej formie bez gracza klasy Pirlo (którym Aquilani i Montolivo nie są) za jego plecami nic nam nie da.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 sie 2011, 16:41

Wilmore pisze:Nie ma już graczy jak Ibrahimović rok temu, czy Fabregas teraz, którzy chcieliby odejść. Nie stać nas też na Nasriego i Modricia - jeden dostanie lepsze oferty, drugi wcale nie chce odchodzić
Nasri już się pożarł z kibicami. Ci go obrażali podczas meczu, on im to wytknął na twitterze i ci znów po nim zaczęli jeździć. Samir odejdzie na pewno. Wenger nie chce go oddać do Man City, bo to jednak rywal w lidze. Wydaje mi się, że jakby Milan się nim zainteresował, to nawet przy mniejszym kontrakcie, Samir mógłby do was odejść. Wenger przecież może mu powiedziec, że sprzeda go tylko poza Anglię. Jak nie będzie miał szansy przejść do Man City, to być może do Milanu za mniejszą pensję się zgodzi, byle odejść z Arsenalu.
Wilmore pisze:dla wszystkich poza co bardziej rozgoryczonymi fanami Arsenalu jasny jest scenariusz, że Fabregas chciał za wszelką cenę odejść w tym roku i jego transfer do Milanu możliwy był jako opcja B: Barcelony nie stać, to idzie do Mediolanu i za rok czy dwa wraca na stare śmieci. Problemem jest to, że tak naprawdę niewielu go chciało
mhm, nie chcieli go w Milanie, szkoda ze tyle miesięcy zmarnowaliście na negocjacje w takim razie.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 475

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 15 sie 2011, 16:45

fieldy pisze:mhm, nie chcieli go w Milanie, szkoda ze tyle miesięcy zmarnowaliście na negocjacje w takim razie.
Wg mojej opinii, negocjacje były wymyysłami mediów. Nawet jak była oferta, to tylko wstępna która nie przekroczyła 25mln euro.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 15 sie 2011, 16:46

No to tak. Gdyby nie kontuzje Pato, to On by teraz co najmniej dorównał umiejętnościami Ronaldo. Co do Fabregasa - dużo lepszy i tańszy jest Hamsik. Rooney :?: To jakaś pomyłka. Nawet nie Ibra, a Cassano zjada go na śniadanie 8) Więc nie mamy tej trójki ponieważ są niepotrzebni.
Dawno większych bzdur nie czytałem. Radzę napisać coś, później przeczytać a na końcu dopiero wysłać.
Nasri już się pożarł z kibicami. Ci go obrażali podczas meczu, on im to wytknął na twitterze i ci znów po nim zaczęli jeździć. Samir odejdzie na pewno. Wenger nie chce go oddać do Man City, bo to jednak rywal w lidze. Wydaje mi się, że jakby Milan się nim zainteresował, to nawet przy mniejszym kontrakcie, Samir mógłby do was odejść. Wenger przecież może mu powiedziec, że sprzeda go tylko poza Anglię. Jak nie będzie miał szansy przejść do Man City, to być może do Milanu za mniejszą pensję się zgodzi, byle odejść z Arsenalu.
Ja od dawna uważam, że Nasri pasuje idealnie na wzmocnienie Milanu. Kontrakt wygasa i nie chce go przedłużać. Markę już ma wyrobioną. Z tym, że czytałem, że Samir nie chce opuszczać Anglii.

Co do 40 mln euro na jednego piłkarza to nie wierzę w to i jak dla mnie całe to FMCR to jakieś trolle są. Nie wiem jak się im udało rok temu przewidzieć Zlatana i Robinho, ale w tym roku wszystko ci piszą okazuje się gówno prawdą. Zresztą jaki jest wielki piłkarz, którym się inne kluby nie interesują?

IMHO należy się przygotować na Aquilaniego i Kakę i na porządne baty w LM. Znając życie Kaka sobie postrzela z ogórkami w Serie A i będą piali z zachwytu i na tym się skończy nasz projekt i stawianie na młodzież. Choć w głębi serca mocno wierzę, że się mylę, ale rozum i sytuacja na rynku podpowiada właśnie taki scenariusz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”