AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1160

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
19%
Antonio Conte
2
13%
Massimiliano Allegri
4
25%
Gian Piero Ventura
4
25%
Fatih Terim
2
13%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 763

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 17 sie 2011, 16:50

Karne strzela się swoją lepszą nogą?

2:14

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1236

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 17 sie 2011, 16:51

Flamini?Od biedy KPB?
Stronę wcześniej pisałem że jest takim graczem Flamini jednak Max coś nie może się do końca przekonać do tego zawodnika. KPB przy braku przyjścia ofensywnego pomocnika mimo wszystko chyba nadal będzie grał na pozycji "10"
Mamy, i to całkiem niezłych. Inaczej opisać roli Gattuso i Flaminiego się nie da.
Gattuso :?: Box to Box :?: Przecież to topór, kiedyś dużo biegający topór. Nic nie dający w ofensywie defensywny pomocnik grający bliżej prawej strony bo na środku to on nawet warunków fizycznych nie ma.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 17 sie 2011, 16:54

maciek_88 pisze:Karne strzela się swoją lepszą nogą?

2:14
Nie, nauczył się prawą i teraz wszystkim pokazuje jaki jest fajny strzelając gorszą nogą :lol:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 17 sie 2011, 16:55

Przecież każdy zawodnik strzela karne swoją słabszą nogą nie wiem o co wam chodzi? Wy grając na podwórku strzelacie lepsza? Cieniasy, tak każdy głupi potrafi.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 17 sie 2011, 17:10

Polska myśl szkoleniowa w pełnej krasie - karne strzelamy słabszą nogą :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 sie 2011, 17:13

Van Persie za młodu grał na prawym skrzydle, kilka sezonów temu strzelił wiecej goli prawą niż lewą nogą. Pytanie za 100 punktów, van Persie jest prawo, czy lewo nożny ?
Wilmore pisze:Gdyby tego nie zrobili, to zawodnik oczekujący z niecierpliwością odejścia z Londynu, szybko wylądowałby w Mediolanie, nie z powodu jakichś marzeń, tylko z powodu braku opcji.
Ale szkoda czasu na tłumaczenie kolejnemu, który nie czytał doniesień prasowych, jak wyglądała sytuacja w ostatnich tygodniach.
dla wszystkich poza co bardziej rozgoryczonymi fanami Arsenalu jasny jest scenariusz, że Fabregas chciał za wszelką cenę odejść w tym roku i jego transfer do Milanu możliwy był jako opcja B
Co do Ceska, to nie wiem skąd takie wielkie przekonanie, że na siłe chciał odejść z Arsenalu.
Cesc przyznał, że chciał odejść do Barcelony, Wenger także powiedział, że chciał odejść tylko do Barcelony. I to były oficjalne wypowiedzi, a nie domysły mediów. Skąd wiec pomysł, że za wszelką cenę chciał odejść, do jakiejkolwiek drużyny ?
Podejrzewam, że każdy kibic Arsenalu śledził wszystko na temat tej sagi od kilku lat, nie tylko ostatnich tygodni. Czy wszyscy oni są rozgoryczonymi fanami Arsenalu ? Bo tutaj chyba tylko ty Wilmore się upierasz, że Cesc chciał za wszelką cenę odejść, a reszta osób (kibiców róznych drużyn) jest dokładnie innego zdania.

Czy to nie jest tak Wilmore, że jesteś rozgoryczonym kibicem Milanu ?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 17 sie 2011, 17:22

Van Persie za młodu grał na prawym skrzydle, kilka sezonów temu strzelił wiecej goli prawą niż lewą nogą. Pytanie za 100 punktów, van Persie jest prawo, czy lewo nożny ?
A to dowodzi... Czego?
Bo Montolivo w Atalancie grał wysoko podwieszonego lewoskrzydłowego ze względu na to, że prawą nogą posługiwał się... No... Co najwyżej średnio. :wink: Jeśli już ktoś tu wrzuca bazę danych FMa, to na wtedy (a były to czasy CMa) byłaby to "tylko lewa". Nie wiem, jak grał Van Persie za młodu. Montolivo natomiast przemianę przeszedł po transferze do Fiorentiny.
To jest dokładnie ta sama sytuacja, co z Pirlo. Grając w Brescii "nowy Baggio" posługiwał się właściwie wyłącznie prawą nogą. Czy ktoś teraz o nim powie, że jest wyłącznie prawonożny? Albo lewonożny? Tylko żeby to zaobserwować, to trzeba znać karierę Pirlo sprzed finału w Atenach, a rozwój Montolivo sprzed debiutu w dorosłej kadrze. ;)
Czy to nie jest tak Wilmore, że jesteś rozgoryczonym kibicem Milanu ?
Wiedziałem, że zapomnisz. ;)
Tak rozgoryczonym, że miesiąc temu pisałem, że Fabregasa w Mediolanie nie chcę? :wink:
Karne strzela się swoją lepszą nogą?
Kaka też parę razy dla zmyłki uderzał lewą. I czego to dowodzi?
Przy dryblingu schodzi na lewą nogę, przy grze głęboko dogrywa lewą nogą, co dowodzi tego, z którą czuję się bardziej komfortowo. Z przodu faktem jest, że dogrywa częściej przeciwstawną nogą do skrzydła, z którego schodzi.
Jeszcze jakby się tu znaleźli ludzie znający się na grze Montolivo, to byłoby ok.

Bez odbioru. Nie będę kopał się z końmi.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 17 sie 2011, 17:36

Ojej,ktoś tu zabrał zabawki i uciekł z podkrążonymi oczami? :haha:

Zastanawia mnie jedno - jakim trzeba być zakompleksionym człowiekiem,bez honoru,bez odrobiny przyzwoitości chociaż by w obliczu tak przeważających dowodów nie zachować się jak dorosły facet i przyznać się do błędu?Tak w zaparte potrafi iść tylko...osioł.I żeby był to odosobniony przypadek...
Ostatnio zmieniony 17 sie 2011, 17:40 przez MazurXIII, łącznie zmieniany 1 raz.

GacekCCM
Skład B
Skład B
Reputacja: 13

Post Wyświetl pojedynczy post autor: GacekCCM » 17 sie 2011, 17:38

Ale dyskusja, tu jest zabawniej, niż myślałem.
Montolivo nie jest lewonożny ani prawonożny, to on tak samo jak Pirlo posługuje się obiema nogami. Może i masz Wilmore rację co do tego, jak on grał X lat temu, ale teraz ten facet posługuje się równie sprawnie lewą, jak i prawą nogą.
Swoją drogą idealnie klimat tego miejsca oddaje fakt, że do dyskusji o włoskim piłkarzu włącza się gromadka kibiców piłki angielskiej. Aż się dziwię, że ktoś tu w ogóle wchodzi w dłuższe dyskusje.

Natomiast co do Gattuso, to przypomina mi się jego piękna asysta dośrodkowaniem z linii końcowej. On miał parę takich zagrań i nie zgodzę się, że nic nie daje drużynie z przodu. Może i nie potrafi grać jak Prince, ale coś tam umie zrobić, a nie ma też takich zadań, by się skupiać na skrzydle.
Tak w zaparte potrafi iść tylko...osioł.I żeby był to odosobniony przypadek...
No bo nie jest. Ty masz takie samo podejście, tyle że dodajesz jeszcze obrażanie innych. Krytykowanie zacietrzewienia przez Ciebie to hipokryzja najwyższych lotów, wiesz?

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2685

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 17 sie 2011, 17:41

Wilmore ty jesteś dobrze jebnięty. A to, że koleś ostatnio RAZ strzelił karniaka pięta znaczy, że jest "piętkonożny" :?: :lol: Reszta da się tylko opisać jako prostą rzecz, zawodnik dobrze wyszkolony potrafi grać obiema nogami.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 17 sie 2011, 17:42

Podatek na pensje wzrósł z 43% do 48%. Także kolejna dobra wiadomość dla włoskiej piłki.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 17 sie 2011, 17:45

Reszta da się tylko opisać jako prostą rzecz, zawodnik dobrze wyszkolony potrafi grać obiema nogami.
To teraz to, co napisałeś, porównaj do tego, co tu pisała reszta, a więc "Montolivo jest prawonożny". ;) Dyskusja zaczęła się od tego, że stwierdziłem, że Montolivo jest bardziej obunożny niż prawonożny, co wychodzi przy każdym jego meczu, a z tych dwóch lepiej posługuje się lewą nogą. :wink:
Także dzięki za podanie argumentów za moją tezą. :wink:
Podatek na pensje wzrósł z 43% do 48%. Także kolejna dobra wiadomość dla włoskiej piłki.
Co ciekawe, obie reformy podatkowe, po których spadała renoma ligi włoskiej, wprowadzał Berlusconi. :wink:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 17 sie 2011, 17:47

Ja wiem gacek,ja wiem...BTW - ja tępię debilizm i zakłamanie w najczystszej postaci,ty gacek publicznie obrażasz inne kluby:

http://www.milan.sportube.pl/aktualnosc ... czcie.html

vide jazda po np.Juve czy kibicach innych klubów i śmiesz wypominać komuś hipokryzję? :roll:

BTW - Wilmore zawołał ratunku?Przytul go wieczorem,bo jeszcze chłopak zrobi jakieś głupstwo...

Awatar użytkownika
Il Padrino
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Il Padrino » 17 sie 2011, 17:50

Montolivo znam od dawna, bardzo lubię tego gracza, szkoda, że ma czasem takie przestoje i nie wykorzystuje w pełni swoich umiejętności. To jest gracz prawonożny, posiada naprawdę dobrą lewą nogę, ale silniejsza jest prawa. Zawsze prowadzi piłkę prawą nogą, co może zrobić, to robi prawą, wolne również prawą.

Zobacz np. to: mecz Montolivo z Romą, cały czas prowadzi piłkę prawą, w kilku przypadkach łatwiejszym rozwiązaniem byłoby np. podać lewą nogą, on jednak wolał zagrywać zewnętrzną częścią prawej.
- tutaj również prawie wszystko prawą nogą - chociaż tutaj można zobaczyć, że lewą też umie grać.

I można tak dalej, a jak to nie przekonuje, to naprawdę włącz sobie te spotkanie z Hiszpanią i zobacz którą nogą prowadzi piłkę i którą podaje.
Ostatnio zmieniony 17 sie 2011, 17:53 przez Il Padrino, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 17 sie 2011, 17:53

Obejrzałem sobie pierwszą lepszą kompilację dotyczącą Montolivo jaka jest na Youtube by zwrócić uwagę na pewne rzeczy (7 minut to nie mało, zmieszczono sporo):

Pierwsza rzecz to akcje prawą nogą (strzały, podania, sztuczki techniczne) które stanowią około 90% całości. Przede wszystkim strzały i krosy, imo tak istotne rzeczy robi się przede wszystkim nogą którą mamy lepiej wyćwiczoną. Inna sprawa, że lewą też potrafi zagrać czy strzelić (jednak nie z aż taką siłą), ale stara się to robić w ostateczności i gdy nie ma czasu czy możliwości przełożyć sobie piłkę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”