Serie A 2012/2013 - Strona 13

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: Serie A 2012/2013

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 24 gru 2012, 0:55

No Edu Vargas moj misiek. Szkoda, ze Mazzarri nigdy tak naprawde nie dal mu prawdziwej szansy. No i trzeba przyznac, ze trafil na najgorszy mozliwy moment - Cavani show, powrot Pandeva do formy, no i rewelacyjny Insigne. On jeszcze sie ogarnie, zobaczycie.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 24 gru 2012, 1:16

Skoro przy Vargasie, to kosmos co sie stało z tym drugim- Juanem Vargasem. Gdy zaczynał w Catanii- rewelacja, szybkość, petarda w lewej nodze i przymierzany do najlepszych włoskich klubów, do Violi przychodził z nadziejami. Na początku nawet nieźle się wpasował do ekipy z Florencji o ile pamiętam, a teraz tuła się na wypożyczeniu w Genoi... Przyznam, że nie śledzę szczególnie spotkań Genoi ale obecność Peruwiańczyka w tym zestawieniu nie świadczy o nim najlepiej.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 24 gru 2012, 1:24

Juan Vargas to jeden z najwiekszych regresow w Serie A w ostatnich latach. Tak jak pisze Maestro - w Catanii byl bogiem, potem niezle radzil sobie w Violi i bum, cisza. Podobno mial problemy z nadwaga, do tego doszly jakies sprawy pozasportowe. Teraz jest na wypozyczeniu w Genui i mozna powiedziec, ze doskonale wpasowal sie do poziomu prezentowanego przez te druzyne, czyli totalnej mizerii.

Watpie, zebysmy jeszcze kiedykolwiek zobaczyli Peruwianczyka w formie, ktora prezentowal chociazby w Catanii, a szkoda, bo ogladanie tamtego Vargasa bylo prawdziwa przyjemnoscia.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 26 gru 2012, 12:51

Dwa tygodnie bez Serie A więc postanowiłem sklecić 11 rundy jesiennej. Dokładnie pierwszą 11 oraz 11 wyróżnionych w nawiasach:

----------------El-Shaarawy---------Cavani---------------------
-----------------(Lamela)-----------(Klose)---------------------
-------------------------------------------------------------------
--Asamoah-------Hamsik-----------Vidal--------Cuadrado----
--(De Sciglio)---(Hernanses)-----(Marchisio)--(Lichtsteiner)-
------------------------------Borja Valero-----------------------
---------------------------------(Pirlo)---------------------------
---------Chiellini----------Bonucci--------Ranocchia---------
---------(J. Jesus)-------(Rodriguez)----(Barzagli)-----------
------------------------------------------------------------------
---------------------------Handanovic-------------------------
---------------------------(Marchetti)--------------------------

Najlepszy zawodnik: El-Shaarawy
Najlepszy młody zawodnik: El-Shaarawy
Rewelacja sezonu (piłkarz): El-Shaarawy
Najlepszy trener: Montella
Najlepsza drużyna: JUVE
rewelacja (drużyna): Fiorentina

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 26 gru 2012, 15:12

Heh pamiętam jak przy okazji transferu Younga na OT była dyskusja o Vargasie, który według mediów był celem Liverpoolu. Pamiętam, że wtedy Loczek pisał, że Vargas nie jest gorszym zawodnikiem od Valencii i Younga. Ci ostatnio nie zachwycają ale okazali się jednak na tyle dobrzy, że wciąż stanowią o sile skrzydeł United a Peruwiańczyk chyba się skończył. Możliwości Vargas może i miał (ma?) ale chłopak przepadł. Nie widziałem go w akcji ostatnio ale z tego co widzę po waszych postach to kolejny talent Serie A, który utonął w czeluściach przeciętniactwa. Kontuzje go zniszczyły czy po prostu okazał się słaby na "dużą" piłkę?

Ile Cuadrado kosztował Violę? Naprawdę wygląda aż tak dobrze? I dlaczego Udine go oddało? Wiem, że się rozsprzedali w lecie ale aż tak słabo finansowo wyglądali czy bali się, że dobiorą się im do dupy za korupcję, że nie dość, że sprzedali swojego prawego obrońcopomocnika (;)) to jeszcze od razu opchnęli jego następcę ? Pamiętam, że w lecie mówiono, że zastąpi w Udine Islę po czym pojawiły się plotki o transferze do Napoli ale ponoć był za drogi na zmiennika dla Maggio i jak to się w końcu stało, że wylądował we Florencji, która w poprzednim sezonie tłukła się koło strefy spadkowej?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 26 gru 2012, 15:45

Kontuzje go zniszczyły czy po prostu okazał się słaby na "dużą" piłkę?
Wszystko po kolei. Po doskonałym sezonie w Violi doznał jakiejś długiej kontuzji i potem miał problem by wrócić do formy. W międzyczasie posypała się cała Fiorentina. Odszedł Prandelli i zespół popadł w kryzys, stracił styl gry, zmieniano ustawienia. Na lewym ataku wystawiano Joveticia i stał się zmiennikiem. Potem był ustawiany w środku jako box-to-box co najwyżej zbiegający na skrzydła gdy Fiorentinę trenował Mihailovic. Inni kluczowi zawodnicy też nie prezentowali się dobrze ( np. Montolivo) i w końcu postanowiono budować od podstaw. Juan Manuel to dziwny przypadek. Jego umiejętności były naprawdę niepodważalne, ale jakoś tak wszystko się rozlazło i od półtora roku nikt już na niego nie liczy. Szkoda zmarnowany potencjał.
Ile Cuadrado kosztował Violę?
Cuadrado jest wypożyczony z opcją wykupu. Ewentualnie współwłasność. Nie pamiętam dokładnie. W każdym razie Fiorentina jeszcze musi za niego zapłacić już wynegocjowaną kwotę. Razem wyjdzie 10 mln €.
Naprawdę wygląda aż tak dobrze?
Jest ideałem do gry na swojej pozycji. Strasznie szybki, doskonały technicznie, uwielbia się kiwać, , gra bardzo efektownie, bardzo wytrzymały, pracuś, niesamowicie wszechstronny.
dlaczego Udine go oddało? Wiem, że się rozsprzedali w lecie ale aż tak słabo finansowo wyglądali czy bali się, że dobiorą się im do dupy za korupcję, że nie dość, że sprzedali swojego prawego
obrońcopomocnika (;)) to jeszcze od razu opchnęli jego następcę ?
Ciężko powiedzieć. Dla mnie to była irracjonalna decyzja. Na pewno go nie sprzedali bo mają długi. Udine jest w dobrej kondycji finansowej. Który klub sprzedający tylu graczy za dużą kasę by nie był? Myślę, że decydujące znaczenie ma przebudowa stadionu. Udine ma duży obiekt, którego nie są w stanie wypełnić (małe miasteczko) dlatego też chcą go przebudować bo jak pokazał JUVE własny nowoczesny stadion to ogromna korzyść. Wszystko idzie w dobrym kierunki i ponoć w sezonie 2014/2015 już będą grali na nowoczesnym 25-tysięcznym obiekcie. Tyle, że do tego potrzebna jest gotówka. To też może tłumaczyć dlaczego oddają graczy na wypożyczenia z opcją wykupu czy współwłasności. Mają pewność, że zarobią nie tylko teraz, ale i w kolejnym sezonie gdy będzie budował się obiekt.
jak to się w końcu stało, że wylądował we Florencji, która w poprzednim sezonie tłukła się koło strefy spadkowej?
Pamiętaj, że Fiorentina to duży klub. Ostatnie sezony mieli fatalne, ale każdy wiedział, że to drużyna o dużych ambicjach. Kibice wymuszali na prezydencie inwestycje i się doczekali. Został zmieniony dyrektor sportowy, zatrudniono na trenera Montellę, który już przed przyjściem do Florencji był traktowany jako wielki trenerski talent. Klub zaczął sprowadzać kolejnych ciekawych graczy i dla Cuadrado, który przecież wcześniej grał w malutkim Lecce transfer do budzącej się po letargu Fiorentiny i tak był dużą szansą.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 27 gru 2012, 2:09

Idac sladem Loczka zrobilem swoja "11".

---------------------- Marchetti ----------------------

Campagnaro -------- Rodriguez -------- Chiellini

Cuadrado --- Vidal --- Borja Valero --- Asamoah

--------------------- Hamsik ---------------------

---------- El Shaarawy ---- Cavani --------------

Rezerwa: Handanovic, Ranocchia, Barzagli, Savic, De Sciglio, Pasqual, Pirlo, Marchisio, Hernanes, Lamela, Jovetic

Najlepszy zawodnik: Arturo Vidal
Najlepszy młody zawodnik: Stephan El Shaarawy
Rewelacja sezonu (piłkarz): Stephan El Shaarawy
Najlepszy trener: Vladimir Petkovic
Najlepsza drużyna: Juventus
rewelacja (drużyna): Fiorentina & Lazio

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 29 gru 2012, 15:38

Mourinho:
Pana najtrudniejszy przeciwnik?
Gasperini, w jednym z meczów Interu z Genoą zmieniał taktykę pięć razy. Wydawało się, że jest to bitwa psów i kotów.
A Inter taka perle wypuscil z rak :lol:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 06 sty 2013, 16:16

Ale jajca we Florencji. Viola powinna juz wygrywac ze 3-0, a tu nagle staly fragment, swietne dosrodkowanie Weissa i Pescara prowadzi :boje się:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 07 sty 2013, 21:15

Obrazek

Cavani Cavanim, ale dla mnie pilkarzem kolejki zdecydowanie zostaje Perin. Coz on wyczynial w bramce w meczu z Viola, to glowa mala. Az przypomnial mi sie mlody Buffon w Parmie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 07 sty 2013, 21:18

Perin-show z meczu z Viola. Mattia to najlepszy przyjaciel Faraona, jest własnością Genoi i ponoć już składaliśmy za niego oferty. Mam nadzieję, że od nowego sezonu stanie między słupkami Milanu.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 07 sty 2013, 21:25

mete pisze:

Perin-show z meczu z Viola. Mattia to najlepszy przyjaciel Faraona, jest własnością Genoi i ponoć już składaliśmy za niego oferty. Mam nadzieję, że od nowego sezonu stanie między słupkami Milanu.
Ogladalem go juz 4 raz w tym sezonie i po raz 4 jego parady zapieraly dech w piersiach. Dziwie sie, ze nie ma jeszcze na niego boomu w mediach. Przeciez za kilka lat to bedzie jeden z czolowych bramkarzy na swiecie. Wspomnicie moje slowa.

Bylby idealnym nastepca Courtois, ktory po sezonie zapewne odejdzie. W Atleti lubia mlodych, zdolnych bramkarzy. Szkoda, ze zapewne na VC nie wiedza nawet o jego istnieniu :angry2:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 07 sty 2013, 21:28

Ogladalem go juz 4 raz w tym sezonie i po raz 4 jego parady zapieraly dech w piersiach. Dziwie sie, ze nie ma jeszcze na niego boomu w mediach. Przeciez za kilka lat to bedzie jeden z czolowych bramkarzy na swiecie. Wspomnicie moje slowa.
Wiem, wiem. Przyglądam się mu jak tylko mogę, bo jest z Genoi, młody i łączony z Milanem. A to, że boomu nie ma to tym lepiej dla Milanu :D Już sezon w Serie B miał kapitalny a w tym udowadnia klasę.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 07 sty 2013, 21:30

Perin to perełka. Ostatni mecz po prostu kosmiczny, ale kilka również bardzo imponujących zdążył zaliczyć. Wielki talent.
Z młodych graczy to znów dobrze się zaprezentował Belfodil w Parmie. Może wyrośnie z niego kawał snajpera. No i chyba Luis Muriel wraca do fajnego grania po kontuzji. Oj jest znów kilku bardzo intrygujących chłopaków na włoskich boiskach. El-Shaarawy, De Sciglio, Lamela, Marquinhos, mimo wszystko Destro, Florenzi,Pogba, Juan Jesus, Insigne, Belfodil, Obiang, Icardi, Dybala, Gabbiadini, Immobile, Quintero, Savic, Muriel, Cuadrado, Sorensen, Ogbonna...

Edit: wiedziałem, że jakiś stoper mi uciekł. Dopisany
Ostatnio zmieniony 07 sty 2013, 22:20 przez (L)oczkerson, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 07 sty 2013, 22:11

Marquinhos z Romy jest też ciekawym graczem i bardzo młodym.

A na Belfodim zdaje się, że Parma zrobi świetny deal zwłaszcza, że chyba za darmo przyszedł.

EDIT

A jednak 2,5 bańki kosztował.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”