Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 2034

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 13 lip 2019, 11:08

Babel pisze:
13 lip 2019, 10:35
To też jest kwestia negocjacji z Sevillą w takim przypadku.
Sevilla wie, że koleś jest wart dużo więcej, więc nie widzę powodu by miała iść na ustępstwa.
Nadal niezależnie jak bysmy go nie kupowali (w Anglii nie ma tradycji tych włoskich cudów z wypożyczeniami, ratami itd.), to i tak większośc kasy pójdzie teraz. To tylko działa przeciw takim argumentom Interu.
Babel pisze:
Nie zrównuje tu Fiorentiny i United
Czasami prościej jest kupić z bogatego klubu, bo ten wypycha piłkarza więc nie miałbym z tym problemu, fiksacji nie mam :wink:
Tylko, że tak nie jest tym razem, bo Lukaku nie dostał kopa z klubu.
Babel pisze:
A ja się spytam czy wg Ciebie 11 milionów funtów to mała suma?
Jeśli chodzi o "otwarcie rynku" to minimalna wręcz.
Babel pisze:
Jak myślisz, ile to procent w budżecie płacowym pierwszej drużyny, ile procent budżetu np. działu mediów United itp?
Kilka procent rocznego płacowego. Mniej niż 10%.
Babel pisze:
W tak wielkiej korporacji jak Manchester United pewnie jest tyle osób kontrolujących wpływy finansowe, że 11 milionów nie byłoby sumą niezauważoną i nic nieznaczącą.
Pamiętaj o czym mówimy: Jest nieznacząca, jesli mowa o otwarciu rynku.
Tzn. dodatkowe 11 mln nie zmienia naszego okienka, skoro było United stać kupić tego Jamesa, bo uznali że jest perspektywiczny i dać drugoligowcowi 17 baniek. Podobnie było z Dalotem. Tutaj jest kwestia 50-60 mln, zeby były na np. Maguire'a. WTEDY tak. Tym samym, jeśli Inter dałby 40 mln teraz i 40 mln za rok (euro), to wtedy ta 10 z pensji, razem daje 50 i już podejście pod kogoś. Ale tylko jeśli United uznają, ze rezerwową 9tką może być Sanchez.
Babel pisze:
Nawet nie dopuszczenie do świadomości na 1 procent, że może być inaczej.
Ale ja nie o tym dyskutuję. Nie wiem jakie są relacje Ed-Ole, które są tutaj kluczowe. Ja dyskutuję z:
-"Lukaku jest już nasz, nara"
-"10 mln otworzyłoby Wam okienko"
-"Transfer Lukaku jest potrzebny do zrealizowania innych transferów, wpłacając za niego kasę w kolejnych latach"
Nie z tym czy przyjdzie, za ile itd.
Babel pisze:
Pisze tam o tym z jakim szacunkiem odnosił się do wszystkich pracowników
Ale też mówił, że żaden zawodnik nie może być wązniejszy od klubu. Dobro poszczególnych piłkarzy nie było i nie będzie w żadnym klubie stawiane jako priorytet. To jest głodna gadka Babel i nie widzę powodu do tego wracać.

Jeszcze został mi ostatni akapit, ale zaraz wychodzę i nie mam teraz czasu.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 13 lip 2019, 11:26

cloner pisze:
13 lip 2019, 10:43
Serio? Kto da za Belga 80 baniek? 60 to jest max. 12 goli w zeszłym sezonie mocno zbiło jego cenę.
Moracie kiepska skuteczność i generalnie takie sobie umiejętności nie przeszkodziły drugi raz w karierze pójść za gruby hajs. Chelsea i Atletico łącznie wydały na niego ponad 120 baniek. Rynek jest szalony. Skąd wiesz czy takie np PSG po spieniężeniu Neymara nie zapragnie wzmocnień w ataku? Ich 80 baniek nie odstraszy. Zapłacą w całości. United może sobie poczekać do ostatniego tygodnia okienka na rozwój wydarzeń i w przypadku braku chętnych odezwać się do Interu. Biznes jest biznes, nikt nie chce strat, każdy chce wyciągnąć dla siebie jak najwięcej. Nie ma co myśleć życzeniowo bo Lukaku chciałby do Interu. Fajnie ale to wciąż za mało by oczekiwać zniżek od Diabłów. Barella też chciał do Interu a Cagliari nie przeszkodziło to w ubiciu dobrego dealu. W dłuższej perspektywie ale zawsze.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 lip 2019, 11:36

Salas11 pisze:
13 lip 2019, 11:26
Skąd wiesz czy takie np PSG po spieniężeniu Neymara nie zapragnie wzmocnień w ataku? Ich 80 baniek nie odstraszy.
A może jednak własciciel PSG nie straszy tylko mówi prawdę? I koniec wzmocnień za grube miliardy i przepłacania gwiazdeczek? Ale wiadomo, że jesli Neymar by odszedł to mogą wtedy kupić właściwie każdego napastnika za zbliżoną kwotę, ich stać.

I Inter też przecież może czekać do ostatniego dnia okienka ze sprzedażą Maurito ;)

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 13 lip 2019, 11:56

cloner pisze:
13 lip 2019, 11:36
I Inter też przecież może czekać do ostatniego dnia okienka ze sprzedażą Maurito
Dokładnie i mam nadzieję że tak się stanie. Zarzuciłem przykładem PSG kupującego Lukaku, ale może i po Icardiego by się zgłosili? Leonardo lubi buszować w Serie A. Niejedną gwiazdę z niej wyrwał. Tu ma zresztą taniej niż gdyby szukał w Anglii, Hiszpanii czy nawet Bundeslidze. Tekstu typu Icardi chce tylko Juventusu nie kupuję. Nie wierzę że zapałał nagle miłością do SD, tu musi chodzić o pieniądze a dokładniej o prowizję jaką przytuli Wanda za transfer. Jeśli PSG złożyłoby korzystniejszą ofertę to jestem pewien że by ją rozważyli i nawet dzieci zakazem wyjazdu poza Włochy nie byłyby (o ile w ogóle są) przeszkodą. Mauro poleciałby do Paryża a Wanda pracowała nad jakimś porozumieniem z Lopezem. Zaznaczam że to tylko hipoteza bo zaraz wleci ozob i napisze że myślę życzeniowo. Choć w sumie tak jest. Do Turynu za te podjudzanie i mieszanie w naszych interesach narażając klub na straty chętnie wysłałbym jedynie pozew z pozdrowieniami środkowym palcem. Niestety bez twardych dowodów nie ma w ogóle o czym gadać.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 13 lip 2019, 11:59

cloner pisze:
13 lip 2019, 11:36
I Inter też przecież może czekać do ostatniego dnia okienka ze sprzedażą Maurito ;)
Trzeba pamiętać o tym że w Anglii okienko zamyka się 8. sierpnia, a nie jak w innych ligach 31. i po tym dnia angielskie kluby będą sprzedawały już tylko niepotrzebnych piłkarzy. Lukaku do niepotrzebnych nie należy, więc jeśli do 8. United nie sprowadzi mu następcy, to potem już go raczej nie odda.

Tak więc przy interesach z angielskimi klubami zdecydowanie nie ma czasu do ostatniego dnia okienka ;)

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 13 lip 2019, 12:01

Inter czekając do ostatniego okienka na sprzedaż może się tego nie doczekać, co biorąc pod uwagę wzajemne stosunki raczej na rękę nikomu nie będzie. Nie oszukujmy się on jest w klubie spalony i nie ma szans na jego readaptacje. Lukaku może i chce odejść ale nie stawia sprawy na ostrzu noża, profesjonalnie podchodzi do obowiązków i nie jest wcale bez szans na wywalczenie miejsca w pierwszej jedenastce. Porównywanie sytuacji tych zawodników jest nieporozumieniem.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 13 lip 2019, 12:24

Wiem, może to trochę wyświechtane ale kto nie ryzykuje nie pije szampana. Mamy jakieś tam relacje z Leonardo, był naszym trenerem i zna się z Zanettim. Może by złożyć nieoficjalną wizytę i zobaczyć czy coś mogłoby z tego być? PSG po sprzedaży Neymara może być bardzo aktywne na rynku a Icardi z Wandą są łasi na kasę. To ich słaby punkt który można wykorzystać. Podobnie jak można wykorzystać stanowisko Juventusu który bardzo chce przeprowadzić transfer jak najtaniej i jeśli doszłoby do licytacji z PSG to szybko by się wycofał bo chce to zrobić tanio bądź wcale (mam nadzieję) Niech więc Leonardo przebija ich śmieszne oferty o jakieś 5 baniek jednocześnie oferując piłkarzowi lepszy kontrakt a agentce większą prowizję. Juventusowi cały misterny plan nagle poszedłby się jebać. A nawet jeśli zdecydowaliby się walczyć o Icardiego, to tym lepiej dla nas bo wtedy już obowiązuje prosta zasada - kto da więcej.

Da się cholera z tego wybrnąć tylko trzeba pokombinować, ruszyć w Europę :wink:

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 557
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 13 lip 2019, 12:30

Oby Juve chodziło tylko o podbicie ceny Icardiego na rynku...

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 443

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 13 lip 2019, 12:35

Jakie czekanie do ostatnich dni okienka, przecież wiadome jest, że nie będziemy czekać tak długo na zakup napastnika. Dogadamy się w ciągu następnych 10 dni z United i sprowadzimy Lukaku - tak to będzie wyglądalo. A jak United nie da się przekonać to pójdziemy po kogoś innego - media mówią o Rebiciu. Ale ja jestem przekonany, że koniec końców Lukaku przyjdzie.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 13 lip 2019, 12:43

Żadnych Rebiciów. Gość jest drętwy technicznie nie gorzej niż Perisic. Do tego straszny zakapior, niejedno czerwo jeszcze w karierze obejrzy. A ataku ma być jakość a nie waleczność. Od waleczności będzie druga linia.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 lip 2019, 12:47

Jak mało kiedy, zgadzam się w 100% z Salasem. Rebić to walczak, a tu by się przydał ktoś z umiejętnościami.

Awatar użytkownika
szmagel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 612

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szmagel » 13 lip 2019, 13:06

orzeu pisze:
13 lip 2019, 12:35
Ale ja jestem przekonany, że koniec końców Lukaku przyjdzie.
Kasa by się przydała, właściciele z chęcią by ją przytulili. Problem w tym że przy sprzedaży Lukaku, MU musi kupić następstwo, a to im nie jest ta rękę w momencie kiedy wciąż brakuje wzmocnień na innych pozycjach i czas ucieka. Wszyscy widzą jak im schodzi załatwienie Longstaffa itd. Gdyby okienko kończyło się szybciej w Itali niż na wyspach to byłbym przekonany że odejdzie, jest odwrotnie, priorytety MU są inne

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 443

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 13 lip 2019, 13:11

szmagel pisze:
13 lip 2019, 13:06
Kasa by się przydała, właściciele z chęcią by ją przytulili. Problem w tym że przy sprzedaży Lukaku, MU musi kupić następstwo, a to im nie jest ta rękę w momencie kiedy wciąż brakuje wzmocnień na innych pozycjach i czas ucieka.
no tak, ale strony się spotkały i wg mediów temat jest realny, United nawet jest skłonne zgodzić się na wypożyczenie z przymusem wykupu i płatnością ratalne. Tak więc temat jest, tylko Inter musi podnieść ofertę. Na pewno taka sprzedaż rozpędziłaby Czerwonym Diabłom kampanię transferową, odpowiedni zmiennik dla Rashforda na pewno też by się znalazł.

Zobaczymy, ja jestem optymistą.

Awatar użytkownika
szmagel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 612

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szmagel » 13 lip 2019, 13:14

orzeu pisze:
13 lip 2019, 13:11
Na pewno taka sprzedaż rozpędziłaby Czerwonym Diabłom kampanię transferową, odpowiedni zmiennik dla Rashforda na pewno też by się znalazł.
Nie rozpędziłaby, ew nie nie przeszkadzałaby więcej ;)

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 13 lip 2019, 13:22

orzeu pisze:
13 lip 2019, 13:11
no tak, ale strony się spotkały i wg mediów temat jest realny, United nawet jest skłonne zgodzić się na wypożyczenie z przymusem wykupu i płatnością ratalne. Tak więc temat jest, tylko Inter musi podnieść ofertę. Na pewno taka sprzedaż rozpędziłaby Czerwonym Diabłom kampanię transferową, odpowiedni zmiennik dla Rashforda na pewno też by się znalazł.

Zobaczymy, ja jestem optymistą.
Nie wierz w brednie pismaków. Kilka tygodni temu najgorętszym tematem było przejście Guardioli pod groźbą bana transferowego City :badziewie: Temat Lukaku istnieje, ale tematu wypożeczenia IMHO nie ma. Im się to zwyczajnie nie opłaca. Raz że musieliby zacząć rozglądać się za nowym napastnikiem, dwa że większość kasy zobaczyliby dopiero za jakiś czas. Słabo z perspektywy Diabłów. Tak więc nic nie muszą o ile nie pojawi się oferta warta rozważenia.

Poza tym jak Wy to sobie wyobrażacie? Sensi wypożyczony, Barella wypożyczony, teraz jeszcze Lukaku? I na dwóch z nich obowiązek wykupu? Jakoś tego nie widzę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”