Serie A 2014/2015 - Strona 4

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Re: Serie A 2014/2015

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 21 paź 2014, 8:19

Rezus pisze:Nikogo nie interesuje Empoli, szczególnie w meczu z potęgą z Genoi. Ale powodzenia w kolejnych postach próbujących usprawiedliwić swój zespół.
Ja nic nie próbuję usprawiedliwiać, tylko pokazuje skalę zidiocenia kibiców atakujacych Juventus :rotfl:
No ale cieszy mnie że wszystkich obchodzi Juventus. To się nazywa klub, możesz kochać lub nienawidzić ale nie możesz przejść obojętnie.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2685

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 21 paź 2014, 8:21

Wiesz, akurat ja się nie wypowiadałem na ten temat bo nie dotyczyło meczu Milan, czyli Juventus mam głęboko. Z drugiej strony 3 lata i normalnie jak niektórzy kibice Barcelony...

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 21 paź 2014, 8:22

Rezus pisze:Wiesz, akurat ja się nie wypowiadałem na ten temat bo nie dotyczyło meczu Milan, czyli Juventus mam głęboko. Z drugiej strony 3 lata i normalnie jak niektórzy kibice Barcelony...
:rotfl: :rotfl: :rotfl: Tak bardzo pokazałeś jak masz głęboko
Co do kibiców Barcelony i Juve. Zwycięzców się nie lubi a tekst o usprawiedliwaniu klubu to żenada :D Jakby klub coś zrobił to bym musiał usprawiedliwiać .

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2685

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 21 paź 2014, 8:25

Słabe, próbuj dalej.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 21 paź 2014, 9:26

To co, blad bledowi nie rowny i powinno sie nsglasniac jrdynie te dotyczace Juve?

Tak o to pojmuje sprawiedliwosc kibic Milanu byłej czołowej druzyny Serie A?

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1986

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 21 paź 2014, 9:54

Nikogo nie interesuje Empoli, szczególnie w meczu z potęgą z Genoi. Ale powodzenia w kolejnych postach próbujących usprawiedliwić swój zespół.
Aż zacytuję sam siebie z SoloJuve:
"Generalnie z Juventusem zawsze jest trochę tak jak z Żydami.
Powiesz: ty głupi Niemcu: obraziłeś konkretnego Niemca
Powiesz: ty głupi Francuzie: obraziłeś konkretnego Francuza
Powiesz: ty głupi Żydzie: właśnie udowodniłeś wszystkim dookoła swój antysemityzm, poparcie dla nazizmu i bóg wie co jeszcze.
I tak jest z Juve. Błędy na korzyść innych ekip są po prostu błędami sędziego. Błędy na korzyść Juventusu są oszustwami, dowodami, że wszystko jest po staremu (cokolwiek by to miało znaczyć) albo że Juve znów kradnie."
Piękny dowód jest w wypowiedzi powyżej. Można ją rozbić na dwa elementy:
- nas nie interesują błędy popełniane na korzyść Juve, nie kogoś innego
- w przypadku innych drużyn po błędzie to sędzia potrzebuje usprawiedliwienia, ale w przypadku Juventusu jest inaczej - wówczas, jak widać, jest to sam klub.
W końcu to, co było widoczne wielokrotnie w wielu postach, zostało powiedziane otwarcie.
Dzięki, pomogłeś pewnym kibicom pozbyć się złudzeń.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 319

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 21 paź 2014, 11:39

Wydaje mi sie ze tu nie tyle chodzi o blad jako blad, ale bardziej o proporcje bledy na korzysc vs bledy na niekorzysc danego zespolu - gdyby pare razy Juve zostalo wyruchane przez sedziego to pewnie glosy by ucichly

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 21 paź 2014, 12:24

cruel pisze:Wydaje mi sie ze tu nie tyle chodzi o blad jako blad, ale bardziej o proporcje bledy na korzysc vs bledy na niekorzysc danego zespolu - gdyby pare razy Juve zostalo wyruchane przez sedziego to pewnie glosy by ucichly
Właśnie nie. Tak już jest że jak Juve dostanie prezent to nagle larum, jak zostanie skrzywdzone to cisza. Ot we włoszech albo jesteś za Juventusem albo przeciw
ostatnie 6 sezonów i statystyka karnych

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1986

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 21 paź 2014, 12:32

Ale ja chętnie o tych proporcjach poczytam, poznam. Przez dobre 2-3 lata po calciopoli mieliśmy mocno pod górkę z sędziami. W sumie to akceptowałem, bo atmosfera była wtedy specyficzna i w kontrowersyjnych sytuacjach łatwiej było gwizdać dla rywali. Potem przyszedł sezon 2011/12, gdzie sędziowie przez długi czas uparli się, że nie istnieje coś takiego jak karny dla Juventusu. Dobrych kilka kolejnych ewidentnych karnych zostało zignorowanych. Doszło do tego, że przed meczem z Milanem* kibice rywala pisali, że jakby nie było innego wyjścia to należy skosić gracza Juve, bo o karnego się nie ma co martwić - i tak go nie będzie.
Pamiętam mecz z Napoli sprzed kilku lat. Sędzia wtedy podyktował dwa karne z kapelusza dla Napoli. Ale nie takie jak w pojedynku z Romą (10 centymetrów przed linią), ale zupełnie śmieszne. Po idealnym i łatwym do oceny odbiorze piłki i po 'faulu' Buffona, który nie dotknął rywala.
Nie było żadnej kontrowersyjnej czerwonej kartki dla gracza Napoli, nie było żadnego kontrowersyjnego karnego dla Juve. Mecz o wiele bardziej przekręcony przez sędziego (nie z premedytacją, po prostu popełnił błędy) ze względu na pomyłki w jedną stronę.
Sędzia zawieszony na znacznie dłużej, przez kilka lat zdaje się w ogóle nie wybierano go do meczów Juventusu.
Była ogromna dyskusja po tym spotkaniu, wrzało we Włoszech. A wiesz o czym się mówiło? O błędach sędziego. O szkoleniu sędziów. Nawet Moratti w wywiadzie powiedział, że nie można akceptować takiego poziomu sędziowania i on jest otwarty na dyskusję o wprowadzeniu powtórek.

Teraz wyobraź sobie co by było gdyby błędy tego kalibru zostały popełnione w meczu z Romą (oczywiście na korzyść Juve). Takiego meczu nigdy by nie zapomniano. Gwarantuje, że kilka lat by wyciągano jako przykład. I nie przykład 'jakie błędy popełniają sędziowie' ale jako przykład 'jaki jest Juventus'.

Bo jak pisałem wcześniej. Z Juventusem jest inaczej. W przypadku tej ekipy za błędy nie odpowiada sędzia, ale klub. Cytując z postu wyżej za błędy nie sędzia potrzebuje 'usprawiedliwienia' ale Juventus.
A potem wychodzi z tego śmieszny obraz.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 21 paź 2014, 12:34

Ilość karnych ma świadczyć o jakiejś pomocy sędziego?

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2056
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 21 paź 2014, 12:39

Oni od zawsze przyczepiali się do ilości karnych, a nie ich słuszności.Pamiętam jak Wilmore pytał ich ile było niesłusznych to nagle jak dzieci we mgl i ani be ani me.Ale tabelkę można wkleić.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 21 paź 2014, 12:50

EnJoy pisze:Oni od zawsze przyczepiali się do ilości karnych, a nie ich słuszności.Pamiętam jak Wilmore pytał ich ile było niesłusznych to nagle jak dzieci we mgl i ani be ani me.Ale tabelkę można wkleić.
ani me ani be bo nikt nie chce grzebać w yt, śmieciach i podobnym jak wy byle juve dopiec. Niech tylko Juve dostanie jakiś wolny z kapelusza to kto przyjdzie na forum? nie kibic Interu, Napoli czy innych lecz właśnie Milanu to pewne jak słońce. po golu Muntariego był wyścig w waszej ekipie kto znajdzie więcej pomocy sędziego dla Juve, jak widać Rezus tylko to dziś potwierdził wrzucając swojego bezwartościowego zakompleksionego posta.

Najciemniej zawsze pod latatnią kiedy 3/4 karnych Milanu to nurki Balotelliego ale jakoś nikt z Juve nie wpada z taką pianą w ustach w wasze tematy bo nas tak to nie boli.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2056
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 21 paź 2014, 12:55

Nie chcę mi się grzebać,nie widziałem, ale na pewno tak jest :roftl3:.Po innych tematach widzę, że dzień zacząłeś z wysokiego c i trzymasz poziom :lol:.

Karne karnymi, ale przynajmniej nie ma takiej farsy jak w meczach Juve gdzie sędzia zmienia decyzje o prawidłowych golach dla rywali po naciskach graczy...filmik Harkora był ciekawy niedawno.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 21 paź 2014, 12:59

Sama statystyka ilości karnych nic nie znaczy, co innego statystyka karnych z kapelusza. Jak faulują, to się gwiżdże. Z całym szacunkiem, League ale wrzucenie samej statystyki o ilości karnych i tekst 'nie chce mi się szukać ale większość była z dupy' nie brzmi najlepiej. Pomijam już, że większość z 52, to śmiała teza.

Zgadzam sie natomiast z venomiqiem, że Juventus jest traktowany inaczej, każda decyzja jest prześwietlana i każda zła jest dowodem na to, że Juventus powinien grać w innej lidze. Ale to wszystko ma też swój cel psychologiczny. Jak się narobi dużo krzyku, to później sędziowie boją się gwizdać nam w ewidentnych sytuacjach lub takich, gdzie sa prawie pewni. Wolą się pomylić na niekorzyść Juventusu niż na korzyść i to tez da się zauważyć (ot choćby z Sassuolo z hukiem powinien wylecieć z boiska Vrsaljko w okolicach 40.min ale w Juve nikt nie płacze, w prasie też cisza). W tej kwestii nadal płacimy za calciopoli.
Ja tam jestem za wprowadzeniem powtórek dla sędziów. A przynajmniej za przetestowaniem. Dużo jest argumentów za i przeciw, z niektórymi nie sposób się nie zgadzać ale tylko próby w praktyce dadzą odpowiedź czy taka technologia zda egzamin.

EDIT:
EnJoy pisze:filmik Harkora był ciekawy niedawno.
Enjo, Ciebie też stać na więcej ;)

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 21 paź 2014, 13:02

ot choćby z Sassuolo z hukiem powinien wylecieć z boiska Vrsaljko w okolicach 40.min ale w Juve nikt nie płacze, w prasie też cisza)
No właśnie, jeszcze była reka w końcówce i nic, nikt się nie piekli. Gdyby to była ręka Juve wiadomo kto by robił raban na forum.

Powtórki to konieczność ale znowu ostatnio możni uefa powtarzają że to sie nie stanie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”