Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 359

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 lip 2008, 11:23

jeśli Mou postawi na Jimeneza to tak, ale narazie szanse na to są mniejsze niż to że będzie grał Muntari czy Vieira. Niby nowy trener, ale też lubiący graczy fizycznych, pomocników którzy mają duże umiejętności defensywne. No i ostatecznie gdyby Jimenez by był szykowany do 11, to pewnie Mou szukałby dla niego alternatywy/rywala o podobnym stylu. No i kończąc Jimenez owszem jest ciekawym młodym zawodnikiem, ale w moim przekonaniu jeszcze nie dośc dobrym żeby pociągnąc gre Interu w rozegraniu, a i warto wspomniec ze nie będzie już miał tak dobrej pozycji jak w systemie 4:3:1:2 gdzie miał wspaniale eksponowaną pozycje na boisku i z tego powodu grało mu się łatwiej. teraz będzie bardziej cofnięty, będzie musiał więcej grac w defesnywie no i nie bedzie miał zaraz za sobą 3 defensywnych pomocników...

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 24 lip 2008, 11:31

(L)oczkerson pisze:No i kończąc Jimenez owszem jest ciekawym młodym zawodnikiem, ale w moim przekonaniu jeszcze nie dośc dobrym żeby pociągnąc gre Interu w rozegraniu

Jeśli nie teraz to kiedy ? Chłopak ma 25 lat i czas najwyższy aby wyjść z cienia innych zawodników. Bardzo mu kibicuje bo pokazał już próbkę swoich możliwości.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 24 lip 2008, 11:33

Jimenez jest dobry, ale takiej drużyny jak Inter w tym momencie nie pociągnie, to samo Pele.
Muntari jest dobrym ruchem, strzał ma świetny, jest silny, całkiem nieźle gra w defensywie i jest ograny w Serie A. Do tego stosunkowo młody, czyli może grać jeszcze lepiej. W sumie Lampard wydaje się lepszy, ale to Anglik, całe życie grał na Wyspach, w Londynie. Nie wiadomo jakby sobie poradził we Włoszech, do tego miałby naprawdę wysoki kontrakt i zapewne byłby rozwiązaniem na krótką metę. Coś jak Veron, który ledwie przyszedł a już musieliśmy rozglądać się za jego następcą.
A tak odnośnie transferów przydałby się jeszcze 1 skrzydłowy, do głowy przychodzą mi tylko nazwiska Silvy i Cassano, chociaż można znowu podkraść kogoś z Romy, Mirko? :wink:

edit
Ogólnie pomoc Inter teraz w środku ma kompletną kadrowo, bo są Cambiasso, Vieira, Muntari, Pelle, Jimenez no i Figo z Zanettim
+ Dacourt
Ostatnio zmieniony 24 lip 2008, 11:38 przez Diamen23, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 lip 2008, 11:36

Sero pisze:Jeśli nie teraz to kiedy ?
To juz wasz problem :wink: Narazie szanse na gra mnie mniejsze niż na to że będzie siedział na ławie...

A swoją drogą jak Jimenez do 11 to wychodzi na to że właśnie kupujecie jedynie zmiennika

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 24 lip 2008, 11:41

Czy ktoś może napisać jak Muntari spisywał się w Premier Leauge ? bo w Serie A pozostawił po sobie przynajmniej dobre wrażenie.
nie wiem jak gral w Premier League ale jak dla mnie na PNA byl jednym z lepszych pilkarzy...nie jest to pilkarz ktorego [chyba] Inter potrzebuje ale dla mnie to jeden z lepszych narazie transferow w Seria A jak jeszcze gral w Udine byly plotki laczace go z Milanem...moze byc objawieniem tego roku w Seria A tylko musi grac

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 24 lip 2008, 12:42

wyśmienity zawodnik Muntari po odjeściu z Udine na wyspach się rozwinał w naprawdę klasowego gracza

na PNA grał bardzo dobrze jeden z lepszych graczy swojej rep.

jest tylko jedno pytanie ,po co on kolejny pomocnik do środka Interowi :?:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 24 lip 2008, 13:40

Mam pytanie. Jak dzisiaj gracie z Al Hilal? Pierwszy skład? Nastrzelacie sporo bramek?

Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chuchu » 24 lip 2008, 14:10

Akarin pisze:Mam pytanie. Jak dzisiaj gracie z Al Hilal? Pierwszy skład? Nastrzelacie sporo bramek?
Pierwsza połowa: Julio Cesar; Santon, Burdisso, Pelè, Bolzoni; Cambiasso, Vieira, Zanetti; Figo, Adriano, Balotelli.
Druga połowa: Toldo; Maicon, Mei, Materazzi, Maxwell; Dacourt, Stankovic, Jimenez; Mancini, Cruz, Crespo.

tak najprawdopodobniej bedą wyglądac jedenastki na kazdą polowe ;)

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 24 lip 2008, 14:15

(L)oczkerson pisze: z dobrą techniką, szybkością, przyspieszeniem i zwinnością Muntari to kompletnie inny piłkarz....
Hehe, właśnie taki jest Muntari ;).
vakabayashi pisze:jest tylko jedno pytanie ,po co on kolejny pomocnik do środka Interowi
Raczej jest inne pytanie :arrow: dlaczego inter kupuje wszystko co sie rusza? ;) Powinni troche odkurzyć kadre, wtedy jakieś wzmocnienia, no chyba że nagle wszyscy sie zakochaja w Jose, i będą go słuchać jak Londyńczycy w pierwszym i drugim sezonie ;).

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 lip 2008, 14:25

rdz podawałem cechy typowego trequartisty, a Muntari takim zawodnikiem nie jest :wink: Szybkośc, przyspieszenie i zwinnosc to ma i Sissoko a i panowac nad piłką potrafi świetnie, ale to nie oznacza że jest treqartistą :P
Głównie chodzi o to że Interowi brakuje drygenta, kogoś kto będzie urozmaicał ataki czy to innym sposobem rozegrania czy indywidualnymi atakami, kogoś kto sam będzie bezpośrednim zagrożeniem na bramkę rywala bo pomoc Interu takiego zawodnika nie ma (Cambiasso gole strzela ale są to w większości piłki sytuacyjne gdzieś w polu bramkowym wynikające z jego świetnegu ustawiania się na boisku a mi chodzi o zagrażanie bramce przy wyprowadzeniu akcji, tak jak to robi np. Kaka, VdV czy Aquilani). Słowem owszem Muntari te cechy ma, ale mi w Interze brakuje kogoś kto by był w nich prawdziwym mistrzem i by koncentrował się głównie na nich, Muntari takim graczem nie jest i to może byc problemem (przykład mecz z LFC tam tacy zawodnicy jak Cambiasso czy Zanetti w pomocy nie istnieli bo mieli do wykonania zadania defensywne i nie byli w statnie pogodzic ich z grą ofensywną)

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 24 lip 2008, 14:58

przyszło mi do głowy ze Muntari to taki "nowy" Essien - Mourinho
niby zawodnicy o podobnej charakterystyce z tym ze mniej wszechstronny jest Sulley

dziwie sie ze Mourinho nie patrzy w kierunku Diego z Werderu, VDV a dziś nawet ponoć składa 25 mln na stół za Quaresme :shock:

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 166

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 24 lip 2008, 15:04

vakabayashi pisze:jest tylko jedno pytanie ,po co on kolejny pomocnik do środka Interowi :?:
Już tłumaczę :wink:

Oto nasz linia pomocy z inter.it :Bolzoni Francesco, Cambiasso Esteban, Dacourt Olivier, Faiolhe Amantino Mancini Alessandro, Gomes Passos Pelé Vitor Hugo, Jimenez Luis Antonio, Madeira Caeiro Figo Luis Filipe, Stankovic Dejan, Vieira Patrick.

Skład na mecz towarzyski:
1° tempo: Julio Cesar; Santon, Burdisso, Pelè, Bolzoni; Cambiasso, Vieira, Zanetti; Figo, Adriano, Balotelli.

2° tempo: Toldo; Maicon, Mei, Materazzi, Maxwell; Dacourt, Stankovic, Jimenez; Mancini, Cruz, Crespo.

Wniosek: Mancini i Figo odpadają z linii pomocy bo będą grać w rotacji z napastnikami. Tym samym z obecnego składu do piłkarzy ofensywnych można zaliczyć raptem jednego Jimeneza :P Predyspozycje ma Dejan, ale ostatnio forma nie ta. Tym samym wzmocnienie środka pomocy jest koniecznością, a Muntari jest dokładnie tym czego oczekuję. To kontynuacja naszej racjonalnej, przemyślanej polityki transferowej. A dodatkowo piłkarzy w typie reprezentanta Ghany bardzo sobie cenię wysoko (tzn wybieganych, ambitnych i uniwesalnych)

Muntari będzie zawodnikiem pierwszego składu, przynajmniej ma być w założeniach (no chyba oczywistym jest, że niekupujemy gracza za kilkanaście mln na ławkę), po prawicy i lewicy będzie miał asystę naszego argentyńskiego zaciągu czyli Cambiasso z Zanettim (ew. Vieira/Pele).

(L)oczkerson gdybyśmy chcieli rozgrywającego to walczylibyśmy o Deco, Mourinho ma inną wizję drużyny. Zresztą osobiści dostrzegam wady posiadania takiego lidera bo wówczas gra jest zbyt uzależniona od jednego gracza.

Reasumując czekam na Muntariego z niecierpliwością :wink:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 lip 2008, 15:21

Maciek (interista) pisze:(L)oczkerson gdybyśmy chcieli rozgrywającego to walczylibyśmy o Deco, Mourinho ma inną wizję drużyny. Zresztą osobiści dostrzegam wady posiadania takiego lidera bo wówczas gra jest zbyt uzależniona od jednego gracza.
A Ranieri z Secco mają wizje drużyny z Poulsenem i Molinaro :lol:
Takie tłumaczenie jest dziecinne bo na tej zasadzie każdy transfer będzie strzałem w 10 (bo Mou ma taką wizje i on jej odpowiada)

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 166

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 24 lip 2008, 15:24

(L)oczkerson pisze:A Ranieri z Secco mają wizje drużyny z Poulsenem i Molinaro :lol:
Takie tłumaczenie jest dziecinne bo na tej zasadzie każdy transfer będzie strzałem w 10 (bo Mou ma taką wizje i on jej odpowiada)
Lol, już poprawiam, Muntari to leszczyk i oczywiśie nijak nie pasuje do Interu.

Lepiej :lol:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 lip 2008, 15:37

nic nie rozumiesz :angry2:
Nie oceniam umiejętności Muntariego bo to dobry zawodnik, ale chodzi mi o to że wy jakąkolwiek dyskusję o tym kogo Inter potrzebuje sprowadzacie do zasady "Mou ma wizję to jego sprawy" i w jej myśl każdy jest odopowiedni bo Mou go kupił więc pasuje do wizji. Jak kupicie cianiasa za ogromne pieniądze to też nie jest problem bo to kasa Morattiego i to jego sprawy na co on wydaje nie wasza :roll:
Ja to widzę jednak inaczej. WIem jak gra JUVE i wiem jakie ma braki więc, takich wzmocnień oczekuje po JUVE, bo moim zdaniem to moze podnieśc poziom JUVE i jeśli zarząd działa w odwrotnym kierunku (zamiast rozgrywającego kupuje Poulsena) to jestem niezadowolony bo to nie ten typ, mimo tego że to dobry piłkarz i pewnie się sprawdzi. Gdybym był kibicem Interu to oczekiwałbym kogoś ofensywnie nastawionego w pomocy bo graczy o nieprzeciętnych umiejętnościach defensywnych macie dużo a ofensywna pomoc w Interze prawie nie istnieje...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”