US Citta di Palermo - Strona 6

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Ayala
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ayala » 18 wrz 2006, 0:45

Kolejny dobry mecz Palermo, które, co ciekawe, zagrało trzema obrońcami i bez Bresciano (widocznie odpoczywał po West Hamie :P ). W środę gramy z Catanią, Zamparini przed sezonem obiecywał, że Palermo ich ogra 4-0, zobaczymy, co z tego wyjdzie (w końcu mecz na Renzo Barbera :) )

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 18 wrz 2006, 0:50

Di Michele to jest kozak - jak przychodził w zimie popszedniego sezonu po konfliktach z prezydentem i kolegami w Udinese było pewne że El Zamparino zrobił interes. Bardzo mi sie podoba jak gra bo to napasnik który szuka gry i zawsze jest pod piłką a nie tylko a'la dostaw noge :P Palermo potwierdza potencjał i obok Romy na czele tabeli. Jak widać potwierdza sie tez mądra polityka transferowa. Ale mimo wszystko chyba bardzie Zamparini liczy na UEFA i elminacje LM :]

Awatar użytkownika
Ayala
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ayala » 18 wrz 2006, 9:50

Zaza pisze:Ale mimo wszystko chyba bardzie Zamparini liczy na UEFA i elminacje LM Krzywy

Nieprawda, Zampa liczy tylko na LM :P Myślisz, że dlaczego rok temu Guidolin poleciał? :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 18 wrz 2006, 10:21

Ayala poleciał chyba dla tego że wyniki były nie takie jak oczekiwał - choc to w sumie zakończyło sie brakiem el. LM :P Teraz gdy Viola na debecie i w kryzysie to z taka grą Palermo ma prosta droge do celu :P Ale i tak uważam ze powalcza o UEFA - jak sie wygrywa na Upton Park [gdy ma sie za sobą 1 kolejke ligowa a rywal 5] to sa podstawy by wysoko mieżyć w tym pucharze. Zwłaszcza ze ma kim grać :]

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: US Citta di Palermo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 04 wrz 2008, 13:08

Nieoczekiwana wiadomość napłynęła do nas z Włoch. W czwartkowy poranek pracę stracił szkoleniowiec Palermo - Stefano Colantuono. Sycylijski klub potwierdza tą informację.

Colantuono na stanowisku trenera Palermo zastąpi Davide Ballardini, który dotychczas pełnił funkcję szkoleniowca Cagliari Calcio.

Palermo w nienajlepszym stylu zainaugurowało rozgrywki Serie A, przegrywając 1:3 wyjazdowy mecz z Udinese Calcio.
Zawsze uwielbiałem Zampariniego za to jakie decyzje podejmował w sprawie trenerów :lol: Szkoda że czwarty raz nie zatrudni Guidolina :lol:
A na miejscu Colantuono bym się nie martwił, już 2 razy został wywalony z Palermo i pewnie jeszcze nie raz wywalony z tego klubu będzie:P

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 01 mar 2009, 20:14

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 01 mar 2009, 20:28

:shock:

A swoją drogą Bizarri znów pokazał kilka kosmicznych interwencji. Na początku sezonu też miał kilka tak fantastycznych meczy jak ten

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 475

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 26 mar 2009, 19:54

Totnik_ASR pisze:
gol Masakry..
:lol: :roll: Gol był pierwszej klasy. Masakry nie bylo.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 11 lis 2010, 15:32

Odświeżam temat, gdyż piłkarskie Włochy obiegła informacja o wystawieniu przez Zampariniego klubu na sprzedaż. Aktualny na razie właściciel Palermo po raz kolejny wytknął fatalną pracę arbitrów w meczach Serie A, również tych z udziałem jego drużyny, czym usprawiedliwia swoją decyzję o wycofaniu się z piłki nożnej (przynajmniej na razie) Przynam że doznałem małego szoku. Odchodzi osoba, dzięki której klub z Sycylii powrócił do Serie A i znacznie zyskał na renomie we Włoszech. O pracy sędziów ostatnimi czasy naprawdę nie można powiedzieć wiele dobrego, jednak odnoszę wrażenie że decyzja Maurizio została podjęta pod wpływem emocji :roll: Może jeszcze to przemyśli? Meczu z Milanem nie widziałem, obejrzałem jedynie skrót, w którym było widać jak któryś z graczy Rossonerich stojących w murze blokuje strzał z rzutu wolnego wyprostowaną ręką za co IMO należał się ewidentny karny.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 lis 2010, 15:39

Meczu z Milanem nie widziałem, obejrzałem jedynie skrót, w którym było widać jak któryś z graczy Rossonerich stojących w murze blokuje strzał z rzutu wolnego wyprostowaną ręką za co IMO należał się ewidentny karny.
Dziś jeszcze po obejrzeniu skrótów wyszukałem karny dla Palermo po faulu na Pinilli i dla Milanu po faulu na Pato.
Gdyby nawet więc zamienić wszystkie karne na bramki, to nadal byłoby 4:3 dla gospodarzy. Fakt faktem, że Milan był zdecydowanie lepszy wczoraj i tak naprawdę te dwa karne i gol to były trzy z czterech groźnych akcji gości przez cały mecz. Sędziowanie było fatalnie, Milan z tego skorzystał znaczniej, ale i tak był lepszy.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 11 lis 2010, 15:41

Zamparini jest bardzo porywczy. Na 100% powiedział to pod wpływem emocji i nie wydaje mi się by zostawił Palermo. On już wiele razy dawał ponosić się emocjom i pochopnie zwalniał trenerów zaraz po meczu czy w mediach krytykował swoich piłkarzy, więc taki wyskok mnie nie szokuje. Pewnie to przemyśli i zmieni zdanie. Czasu będzie miał sporo, bo klubu nie sprzedaje się na allegro i trochę to trwa. Inna sprawa, że gdyby to zrobił, to Calcio wiele by straciło. Zrobił bardzo dużo dla klubu i jest bardzo barwną postacią. Pełną pasji, z wizją i nastawieniem fanatyka.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 lis 2010, 15:46

(L)oczkerson
Wczoraj Zamparini powiedział, że się wycofuje, dziś zaapelował do potencjalnych kupców w prasie po raz kolejny. To nie wygląda na kolejny psikus. Nie narzekam, może przejmie ten klub jakiś bank i postanowi sprzedać Pastore w zimie. :wink:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 11 lis 2010, 15:56

Nie ma sensu aby Zamparini robił z siebie męczennika, który usunie się w cień w ramach manifestu przeciwko pracy arbitrów. To niczego nie zmieni póki Collina i spółka nie podejmą wiążących decyzji w celu uzdrowienia pogarszającej się sytuacji. Chce dobrze, ale ewidentnie dał się ponieść emocjom. Obecna pozycja Palermo we włoskiej piłce jest w stu procentach jego zasługą.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1236

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 28 lis 2010, 22:09

Roma kompletnie rozbita po 65 minutach, to co u siebie gra dzisiaj Palermo to jakaś masakra jest, już dawno nie widziałem na włoskich boiskach tak dobrze dysponowanej drużyny :wink:

Brawo Palermo :!:

Awatar użytkownika
JestemHardcorem
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JestemHardcorem » 28 lis 2010, 22:20

Roma chyba trochę piórka obrosła po tym Bayernie. Chyba myśleli że Palermo się ich wystraszy jak wyjdą na boisko. Nie rozumie tego. Nie grają kompletnie nic. Obrona co robi to smiech na sali.
Jednak nie umniejszam nic z gry Palermo bo grają naprawdę bardzo dobre spotkanie i powinni prowadzić nawet wyżej.. Byle tylko nie skończyło się za wysoko :whistle:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”