Udinese Calcio (zbiorczy) - Strona 7

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Udinese w lidze?

1-4
0
Brak głosów
5-6
0
Brak głosów
7-10
0
Brak głosów
11-13
2
100%
14
0
Brak głosów
15
0
Brak głosów
16
0
Brak głosów
17
0
Brak głosów
18-20
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: Udinese

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 20 kwie 2013, 22:55

Stal sie moim miskiem, wiec raczej nie.

Oceny tuttomercatoweb: pilkarz meczu Di Natale 7,5, Zielinski 7 :love:

Awatar użytkownika
Luminos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luminos » 20 kwie 2013, 23:00

Przez 2 połowę Zieliński pokazał, jak świetnym może zostać graczem. Świetnie rozumieją się z Di Natale. Ogólnie dobry mecz Udinese i słaby Lazio, z przodu beznadzieja.
Szkoda szansy Piotrka, ale bardzo dobry mecz.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 21 kwie 2013, 18:20

Udine dzieki temu zwyciestwu wyprzedza Lazio i jest powaznym kandydatem do gry w LE.
i tak po sezonie znowu sprzedadzą wszystkich oprócz di natale i odpadną z jakimiś marniakami, ja bym im (i napoli) dał bana na wystepy w LE

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 21 kwie 2013, 18:27

A tam jest ktoś wartościowy do wyrwania? Bo z tego co kojarzę, to Benatia obniżył loty, a reszta jakoś do mnie do końca nie przemawia. No i dostaną (bo chyba jeszcze nie dostali?) resztę kasy za Armero, Islę, Cuadrado i Asamoaha. Więc może nie będzie tak źle.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 21 kwie 2013, 18:32

A tam jest ktoś wartościowy do wyrwania?
Benatia obnizyl loty, ale to nadal dosyc lakomy kasek. Mysle, ze teraz celem numerem jeden najwiekszych poteg bylby Muriel.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 21 kwie 2013, 18:38

A Muriel nie miał czasem jakichś problemów z nadwagą i ogólnie niesportowym zachowaniem? Moim zdaniem dla niego przynajmniej rok za wcześnie na odejście, nie po takim sezonie, jak obecny.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 21 kwie 2013, 18:51

Sammyy pisze:A Muriel nie miał czasem jakichś problemów z nadwagą i ogólnie niesportowym zachowaniem? Moim zdaniem dla niego przynajmniej rok za wcześnie na odejście, nie po takim sezonie, jak obecny.
Nic nie wiem o problemach z nadwaga, ale w tym sezonie gra naprawde dobrze. Poza tym ma juz wyrobiona niezla marke we Wloszech (tytul najlepszego mlodego zawodnika), wiec jezeli potegi mialy juz zwracac uwage na kogos z Udine, to na pewno na niego i Benatie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 21 kwie 2013, 18:59

A ja wiem czy Benatia obniżył loty? Gra bardzo dobrze w tym sezonie. Z nim jest taki problem, że Udinese gra 3 trójką w obronie i jedynym topowym klubem używającym to ustawienie jest Juventus. Nie wiadomo jakby się przestawił na grę na dwóch stoperów. Milan dla przykładu go chce i L'Equipe od dawna piszą, że rozmowy trwają (kasa + młodzik). Zapata też dla przykładu wymiatał w Udinese a w Milanie gra przyzwoicie, ale bez rewelacji.

Muriel miał problemy z nadwagą na początku sezonu (przyjechał ze sporym brzuszkiem z wakacji). Mówił o tym Gudiolin i był bardzo zdenerwowany. Wtedy włoskie media, które przyrównują go do Ronaldo miały pożywkę, bo jak wiadomo Brazylijczyk też miał problemy z wagą. W przypadku Sancheza przed transferem do Barcy pisałem, że jeszcze za wcześnie, bo to jego pierwszy sezon na wysokim poziomie i teraz piszę to samo o Murielu. Niech poczeka jeszcze rok w Udinese i wtedy niech rusza na podbój silniejszego klubu. No chyba, że do Milanu to może już, bo za rok nie będzie nas na niego stać :D

Ale trzeba przyznać, że teraz ubogo w Udinese w stosunku do tego co było kiedyś. Pewnie jak dostaną kasę od Juventusu za Asamoaha i/lub Isle oraz sprzedadzą kogoś to coś sypną grosza na jakieś młode perełki. Mają też ciekawego Vydrę w Watford.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 21 kwie 2013, 19:11

Tez nie bylem pewien slabszej formy Benatii, bo w tym sezonie ogladalem Udine moze ze 3 razy, ale skoro Sammyy tak mowi to mu uwierzylem :P Wczoraj z Lazio rozegral bardzo dobre zawody, a na Whoscored ma najwyzsza srednia not w calym zespole, wiec chyba nie jest z nim zle.
Ale trzeba przyznać, że teraz ubogo w Udinese w stosunku do tego co było kiedyś. Pewnie jak dostaną kasę od Juventusu za Asamoaha i/lub Isle oraz sprzedadzą kogoś to coś sypną grosza na jakieś młode perełki. Mają też ciekawego Vydrę w Watford.
W sumie pewnie nawet nie musza sypac kasa, bo juz maja kilku niezlych malolatow (Vydra, Zielinski, Gabriel Silva, Pereyra), a w Primaverze siedzi zapewne jeszcze 10 innych, gotowych na podboj Serie A (na przyklad Paragwajczyk Miguel Medina) :)

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 21 kwie 2013, 19:34

mete pisze:A ja wiem czy Benatia obniżył loty? Gra bardzo dobrze w tym sezonie.
Udine widziałem tylko z mocniejszymi zespołami w tym sezonie i nie robił na mnie zbyt dobrego wrażenia. Zdarzały mu się błędy w ustawieniu czy głupie wybicia piłki do przodu. Oczywiście był najlepszy z bloku defensywnego swojej drużyny, o co nie trudno, ale nie był aż tak pewny jak choćby w spotkaniach poprzedniego sezonu. Być może ze słabszymi zespołami gra dużo lepiej, ale z tymi mocniejszymi wypadał przeciętnie - a przynajmniej w tych meczach, które oglądałem.
Dr.Football1 pisze:(na przyklad Paragwajczyk Miguel Medina)
Medina i Caballero z Porto zapowiadają się na niezłych grajków. Aż ciekaw jestem, który z nich zrobi większą karierę. Paragwaj w przyszłości może mieć całkiem sympatyczny atak.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 23 kwie 2013, 15:28

Gadalismy o ewentualnym transferze Muriela, a dzisiaj na tuttomercato info jakoby Atleti mialo za niego dawac prawie 30 milionow euro :D

http://www.tuttomercatoweb.com/serie-a/ ... ste-442849

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 27 kwie 2013, 17:30

UDINESE: Brkic, Benatia, Danilo, Domizzi, Basta, Lazzari, Allan, Gabriel, Pereyra, Zielinski, Di Natale.

Taka "11" Udine podaje oficjalna strona Cagliari. Oby to byla prawda !

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 28 kwie 2013, 13:10

Pierwsze wnioski z występów Zielińskiego: Chłopak to przede wszystkim technika i kreatywność. Bardzo dobrze kontroluje piłkę, nawet na małej przestrzeni, gra oboma nogami, dużo widzi, szybko i trafnie podejmuje decyzje, ma fajne odegrania do partnerów. Materiał na klasycznego kreatora. Dobrze pokazuje się do padań, raz po lewej, raz po prawej stronie, ładnie współpracuje z napastnikiem, umie przyjąć piłkę, szybko odwrócić się w kierunku bramki. To nie jest tak, że on już jest nie wiadomo jak mocny, ale ma odpowiednie cechy by stać się naprawdę dobrym zawodnikiem. A, że gra w klubie świetnie rozwijającym zawodników, oraz, że już teraz potrafi tyle pokazać ja o jego rozwój jestem spokojny.

A Udine sprzedawać zawodników raczej nie będzie. Na nowy stadion już uzbierali. Mają przecież jeszcze zagwarantowane zyski z tych wszystkich graczy, których oddali rok temu na współwłasności. Asamoaha, Isli, Cuadrado, Handanovicia, Armero.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 28 kwie 2013, 13:30

Udinese będzie sprzedawać graczy, bo to za mały klub i za mało płacą.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 28 kwie 2013, 13:58

Nie chodzi mi o to, że w Udine zaczyna się nowa era i od dziś przestają szkolić zawodników by ich sprzedać. Po prostu w najbliższym oknie nie mają na mają na celu zarabiania pieniędzy. Pozzo już to zapowiedział. Jeśli trafi się dobra oferta to może i zaakceptują, ale takiego Muriela planują zatrzymać. Słusznie bo za rok facet będzie jeszcze lepszy i jeszcze droższy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”