BRAZYLIA - MŚ 2018 - Strona 3

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 475

BRAZYLIA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 04 lip 2018, 12:57

Salas11 pisze: Wolicie pierdolić bzdury na forum. Moja cierpliwość też ma swoje granice.
Panie nieomylny ja też mam swoje granice i słysząc/widząc coś takiego kończę temat.

Już mógłbym się przyczepić do kilku rzeczy z powyższego postu, ale odpuszczę.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

BRAZYLIA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 04 lip 2018, 13:02

Salas11 pisze: Cieszcie że macie przynajmniej na forum pasjonata historii piłki nożnej który Wam zarzuci jakąś ciekawostkę czy spróbuje wyprowadzić z błędu.
Tu się zgodzę. Matt_ w tym aspekcie jest bardzo pomocny i nie ma sobie na tym forum równych.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

BRAZYLIA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 04 lip 2018, 17:44

Delpiero14 pisze: Tu się zgodzę. Matt_ w tym aspekcie jest bardzo pomocny i nie ma sobie na tym forum równych.
Również tak uważam. W przeciwieństwie do wielu nie skupia się wyłącznie na teraźniejszości za co ma u mnie ogromny plus. Ale przede wszystkim za to że wie o czym pisze, a jak nie wie to nie pisze lub pyta innych.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

BRAZYLIA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 lip 2018, 17:41

Brazylijczycy się nie oszczędzają przed kolejnym pojedynkiem

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

BRAZYLIA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 06 lip 2018, 23:21

Wypada chyba podsumować :wink:

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3479

BRAZYLIA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 06 lip 2018, 23:35

moody90 pisze:aczkolwiek koniec koncow najlepszym brazolem na turnieju byl coutinho
Zgadzam się i w tym szukałbym przyczyny porażki Brazylii dzisiaj. Mimo asysty przy golu Philippe był niewidoczny a jak już miał okazję do strzelał albo niecelnie albo był blokowany (tylko raz w 1. połowie zmusił Courtoisa do wysiłku). Nie pociągnął drużyny.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2204

BRAZYLIA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 06 lip 2018, 23:48

moge jedynie powtorzyc jednie to, co pisalem dziesiatki razy, a ostatnio odnosnie argentyny czy mbappe przeciwko argentynczykom wlasnie. jeden gol ustawia scenariusz calego spotkania. bardzo latwo sie docenia ofensywnych zawodnikow druzyn majacych wynik i mogacych grac kontry. ale granie hazarda czy lukaku z takimi hektarami wolnej przestrzeni, jak po wyjsciu na prowadzenie belgow, a walenie w mur zlozony z dwoch linii po czterech zawodnikow w momencie, kiedy musisz odrabiac straty, to sa dwie rozne dyscypliny sportowe. coutinho w momencie zagrywania do renato augusto mial przed soba siedmiu zawodnikow, to sa akcje dostepne dla nielicznych. i ta asysta moim zdaniem druzyne w bardzo trudnym momencie pociagnal. meczu porywajacego dzis nie zagral, ale to i tak wystarczyloby na belgow, gdyby nie skutecznosc - bo coutinho i renato wystawil te druga pilka, po ktorej on minimalnie spudlowal, i sam mial na 8 metrze pilke meczowa wystawiona przez neymara, normalnie takie akcje konczy z zamknietymi oczami

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 798

BRAZYLIA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 06 lip 2018, 23:58

Dla mnie mimo tych symulek i spektakularnego tarzania się po boisku to Neymar jednak najlepszy z Brazoli. Gość brał na siebie ciężar gry, a przynajmniej próbował. Kiwał, strzelał i próbował asystować choć dziś chyba rozegrał najsłabszy mecz na tych mistrzostwach. Ot dla przykładu gdyby Coutinho nie przestrzelił tak fatalnie gdy mu Neymar pięknie piłkę w polu karnym wystawił to może i mielibyśmy dogrywkę i awans Latynosów. Gabriel Jesus zawiódł kompletnie, niby w końcu Brazylia miała mieć "9" a gość kończy turniej bez bramki. Dziś gdyby się nie przestraszył wślizgu Vinniego to mógł zostać bohaterem i zrobić akcję na 2:2 gdyby ktoś tą jedenastką wykorzystał. A wyskoczył zanim doszło do kontaktu i sędziowie nie mieli wyjścia jak olać całą sytuację po konsultacji VAR. Ech, oby lepiej mu szło w nadchodzącym sezonie w Premier League bo Aguero młodszy nie będzie.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

BRAZYLIA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 07 lip 2018, 0:14

ryba_82 pisze: Gabriel Jesus zawiódł kompletnie, niby w końcu Brazylia miała mieć "9" a gość kończy turniej bez bramki. Dziś gdyby się nie przestraszył wślizgu Vinniego to mógł zostać bohaterem i zrobić akcję na 2:2 gdyby ktoś tą jedenastką wykorzystał. Wyskoczył zanim doszło do kontaktu i sędziowie nie mieli wyjścia jak olać całą sytuację po konsultacji VAR.
Uscislijmy. Jesus zostal sfaulowany. Kompany wszedl mu z impetem w kostke i nalezal sie karny dla Brazylii. Ta sytuacja jest kompromitacja ludzi ktorzy byli odpowiedzialni za VAR w tym spotkaniu.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 475

BRAZYLIA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 07 lip 2018, 0:19

Jest zdjęcie w internecie gdzie ewidentnie widać jak Kompany trafia w nogę Jesusa. Dla mnie to był karny.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

BRAZYLIA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 07 lip 2018, 0:20

Zaraz sobie zapodam powtórkę, bo oglądałem mecz live w robocie na telefonie i tam wydawało mi się iż Jesus wystraszył się wślizgu Belga i wyleciał w powietrze zanim doszło do kontaktu. Stąd imo decyzja arbitrów o nie dyktowaniu karnego.
Slim91 pisze: Jest zdjęcie w internecie gdzie ewidentnie widać jak Kompany trafia w nogę Jesusa. Dla mnie to był karny.
Poproszę.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2204

BRAZYLIA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 07 lip 2018, 0:21

ryba_82 pisze: Dla mnie mimo tych symulek i spektakularnego tarzania się po boisku to Neymar jednak najlepszy z Brazoli. Gość brał na siebie ciężar gry, a przynajmniej próbował. Kiwał, strzelał i próbował asystować choć dziś chyba rozegrał najsłabszy mecz na tych mistrzostwach. Ot dla przykładu gdyby Coutinho nie przestrzelił tak fatalnie gdy mu Neymar pięknie piłkę w polu karnym wystawił to może i mielibyśmy dogrywkę i awans Latynosów.
ale gdyby nie coutinho, nie byloby gola na 2-1, to gol po podaniu neymara bylby jedynie trafieniem honorowym ;)

nie no neymarowi rzeczywicie nie mozna zarzucic brak staran, bo on zawsze, czy to reprezentacja, czy klub, czy wynik jest dobry czy zly, przed pilka nie uciekal, a presja mu nie wadzila (remontada z psg to chyba najlepszy przyklad), ale trzeba szczerze powiedziec, ze na tym turnieju zbyt wiele mu nie wychodzilo i 4 lata temu gral lepiej (moze to kwestia urazu, bo przed mistrzostwami nie gral w ogole). gol do pustaka na 2-0 w 90 minucie z australijczykami, asysta z roznego na 2-0 z serbia, gol do pustaka i quasi-asysta po niewykorzystanym sam na sam z meksykiem. troche malo w porownaniu z coutinho, zeby nazywac go najlepszym z brazylijczykow na turnieju

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

BRAZYLIA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 07 lip 2018, 0:38

ryba_82 pisze:
Slim91 pisze: Jest zdjęcie w internecie gdzie ewidentnie widać jak Kompany trafia w nogę Jesusa. Dla mnie to był karny.
Poproszę.
Obrazek

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

BRAZYLIA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 07 lip 2018, 0:46

Właśnie obejrzałem higlightsy na trzech różnych stronach i dalej miałem nieodparte wrażenie iż Jesus bojąc się wślizgu Kompany'ego wyskakuje w powietrze zanim doszło do kontaktu. Fotka zaś pokazuje iż Vinnie faulował :think: W sumie to już sam nie wiem co mam myśleć o tej całej sytuacji i chyba arbitrzy doszli do podobnych wniosków jak ja w pierwszej wersji skoro nie podyktowali "11".

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

BRAZYLIA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 lip 2018, 7:49

Na pewno mozna powiedzieć o Brazylii tyle, ze pozostawili po sobie lepsze wrażenie niż na zakończenie ostatniego mundialu :mrgreen:
Starali się, cisnęli, pewnie okiem wiekszości zasłużyli na awans, bo atakowali, a Belgia sie rozpaczliwie broniła (w 2 połowie), no ale liczy się to co w sieci. Nikt nie kazał Fernandinho ładować samobója, czyż nie?
Neymar też moim zdaniem był najlepszy wczoraj ze swojej ekipy, no ale to nie wystarczyło, wyłożył kilka piłek, to koledzy marnowali.
Karny, na moje oko powinien być. Takie było moje pierwsze wrażenie (te są najlepsze :P ), później sędzia nie uznał i ktoś pisał, ze piłka w momencie faulu była poza boiskiem, a ja na slowo uwierzyłem (nie sprawdzałem w czasie meczu), ale jak sie okazało - piłka była wciąż w boisku, no więc jakby nie patrzeć, zgodnie z literą prawa, jak się ładnie mówi - powinien być karny...

ODPOWIEDZ

Wróć do „GRUPA E: Brazylia, Szwajcaria, Kostaryka, Serbia (MŚ 2018)”