POLSKA - MŚ 2018 - Strona 23

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 25 cze 2018, 17:07

Także sami sobie odpowiedzieliśmy, że nie ma lepszego kandydata na kapitana jak Lewy. Odbiorą mu opaskę to walnie focha i kto będzie strzelał w eliminacjach :|

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 25 cze 2018, 17:29

Tomusmc pisze: kto będzie strzelał w eliminacjach
Każdego można zastąpić. Jak nie ten, to inny będzie strzelał. Ewentualnie może to robić cała drużyna. Jak chcemy uzależniać cała kadrę od jednego zawodnika to jest już taka jedna drużyna na mundialu, która miała być kandydatem do złotego medalu a na razie tylko się tutaj kompromituje i ma na swoim koncie jeden punkt po dwóch kolejkach.

Lewandowski to świetny zawodnik, ale jak będzie miał problem z tym, ze stracił opaskę i pojawia się z jego strony jakieś sapy to jak dla mnie może już z tej repry bezpowrotnie spadać.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 25 cze 2018, 17:36

Bez Lewego to na euro 2020 nas nie będzie.

Awatar użytkownika
fillion
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1140
Kibicuję: FC Barcelona Holandia

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fillion » 25 cze 2018, 17:37

Lewy se ponoc na czas 1/8 zarezerwowal sobie wakacje na Makarskiej w Chorwacji. Chlopak wiedzial po co leci.

WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1584

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 25 cze 2018, 18:16

Carbon pisze: Ja bym poszedł na całość i dał Zielińskiemu
Mam nadzieję że to żart.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 25 cze 2018, 18:20

Niedawno wszyscy go szykanowali, że bez formy, że to słabiak i leci na formie z Euro, a teraz mu wręczacie opaskę :P punkt widzenia zależy od punktu siedzenia

WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1584

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 25 cze 2018, 18:42

No właśnie, dopiero Pazdan był kryminalistą na boisku, a teraz po dwóch niezłych występach ma być kapitanem (nie licząc dobrego EURO)? Poza Lewym nie ma nikogo kto zasługuje na opaskę kapitańską. Bo niby kto? Model Krychowiak czy hazardzista Grosicki?

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4001
Kibicuję: AC Milan

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 25 cze 2018, 18:42

Panowie ale jednego nie rozumiem - ok, kadrowicze są słabsi niż w 2016. Mniej grają w klubie (Krycha, Błaszczu, Zielu, Grosik), kontuzje (Glik, Milik), gorsza forma (Piszczu, Lewy) itd.

Ale ku...a - my nie mamy kadry na poziomie Arabii Saudyjskiej (nota bene dziś wygrała z Egiptem....) czy innej Panamy żeby tak skończyć mundial. Może Kolumbia jest o klasę lepsza ale z Senegalem i Japonią można było spokojnie wygrać. Skoro Islandia / Peru / Serbia / Meksyk / Szwajcaria (która pokonaliśmy na Euro 16), ba nawet Kostaryka czy Iran (które postawiły sie odpowiednio Brazylii czy Hiszpanii - na papierze przecież dużo silniejszych od naszych grupowych rywali) mogą tak grać jak grają dysponując materiałem ludzkim na naszym lub nawet gorszym poziomie to czemu my nie?

Przecież na zdrowy rozum mamy 1 gracza na poziomie światowym, którego otaczają nieźli gracze na poziomie europejskim (Milik w końcu kosztował 32 mln Euro a nie 3,2 mln....) i naprawdę mam wierzyć że z tego nie da się ulepić europejskiego średniaka jak podczas Euro 2016?

Jak pisali niektórzy wyżej - coś faktycznie pękło. Nawałka się pogubił (głównie z taktyką, miał piłować te nasze 4-2-3-1 lub 4-4-2 jeśli Milik byłby w formie) a w kadrze zrobiły się grupki. Widać sodówka chyba wybiła....

I ja sie im jednak dziwie.... dla wielu z nich to 1 i ostatni taki turniej. Nie grają tu dla kasy czy kontraktów ale gdyby ktoś z nas miałby taką okazje - nie dałby z siebie wszystkiego? A oni ....

To już Janas zagrał lepiej (z Niemcami przegraliśmy po bramce Neuvilla w 92 minucie bodajże) i Leo (wyrównanie Austriaków w 94) mając przecież obiektywnie gorszy materiał ludzki.

Musi powtarzam MUSI przyjść ogarnięty europejski trener który dostanie kredyt zaufania od PZPN i nie będzie się kierował sympatiami czy grupkami.
A na kapitana - Fabian (nie wiem czemu 33 letni bramkarz ma kończyć reprezentacyjną karierę, wg mnie na dziś lepszy jest od Szczęsnego) albo Pazdan. I może się w Lidze Narodów odbiją...

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 25 cze 2018, 19:01

Eyesmon pisze:To już Janas zagrał lepiej (z Niemcami przegraliśmy po bramce Neuvilla w 92 minucie bodajże) i Leo (wyrównanie Austriaków w 94) mając przecież obiektywnie gorszy materiał ludzki
Lepiej to jedynie wybrali bramkarza. Albo po prostu mieli geniusza który im wybronił te mecze. Z Austria by było z cztery gdyby nie Boruc. Grali katastrofę.

Jestem w stanie sobie wyobrazić i wczoraj remis 0:0 z Arturem w bramce. I 1:1 z Senegalem. Bo samobója Cionka nikt by nie wyciągnął.

Ale Nawalka też jest sobie winien. Miał Fabiańskiego który mu wybronił 1/8 z Szwajcaria to mu nie pasował. Postawił na Wojtusia który wszystko co leciało puścił. Może i nie jakaś jego wielką wina ale i Fabiański nie byłby winien jakby puścił wolnego Rodriguez i sam na sam zdaje się Derdyioka w meczu ze Szwajcaria...

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 25 cze 2018, 19:06

A mówiłem przed Mundialem że Szczęsny to typ bramkarza który obroni tylko to co jest do obronienia. Nie da nic ekstra od siebie, ewentualnie szybciej coś zawali.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4001
Kibicuję: AC Milan

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 25 cze 2018, 19:07

Kamil232 pisze:
Eyesmon pisze:To już Janas zagrał lepiej (z Niemcami przegraliśmy po bramce Neuvilla w 92 minucie bodajże) i Leo (wyrównanie Austriaków w 94) mając przecież obiektywnie gorszy materiał ludzki
Lepiej to jedynie wybrali bramkarza. Albo po prostu mieli geniusza który im wybronił te mecze. Z Austria by było z cztery gdyby nie Boruc. Grali katastrofę.

Jestem w stanie sobie wyobrazić i wczoraj remis 0:0 z Arturem w bramce. I 1:1 z Senegalem. Bo samobója Cionka nikt by nie wyciągnął.

Ale Nawalka też jest sobie winien. Miał Fabiańskiego który mu wybronił 1/8 z Szwajcaria to mu nie pasował. Postawił na Wojtusia który wszystko co leciało puścił. Może i nie jakaś jego wielką wina ale i Fabiański nie byłby winien jakby puścił wolnego Rodriguez i sam na sam zdaje się Derdyioka w meczu ze Szwajcaria...

No ok, Boruc był dużo lepszy. I też postawiłbym na Fabiana - Wojtek to jest prymitywny szczyl z dużą gębą a nie bramkarz. Ma talent większy od Bambiego ale też zbyt luzackie podejście i olewactwo. Nawet jego własny ojciec go krytykuje :)

simo360
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 7

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: simo360 » 25 cze 2018, 19:09

Wczorajszy mecz, to absurd na absurdzie. Wszyscy chyba wierzyli w zwycięstwo do samego końca. Jeśli chodzi o mnie wiedziałem że przegramy na 3 minuty przed meczem. Oto dlaczego:

Obrazek

Jan Bednarek - 22 lata. 5 meczy i 1 gol dla Southampton. W reprezentacji 5 meczy. To było z góry przesądzone, że z takim "doświadczeniem" sobie nie poradzi. Najlepszym zmiennikiem dla Glika byłby 26-letni Kamiński (23 mecze dla VfB Stuttgart i też 5 meczy w reprezentacji).

Zagrał Góralski, który miał dotąd zaledwie 6 meczy w reprezentacji. Na bokach Rybus i Bereszyński - obrońcy... Obok Lewandowskiego na siłę Zieliński wciśnięty. Do tego ustawienie, do którego kadra nie jest przyzwyczajona.

Co tu się odwaliło, to ja nie wiem.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 25 cze 2018, 19:12

simo360 pisze: Co tu się odwaliło, to ja nie wiem.
Ale ja wiem:
Spoiler:

simo360
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 7

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: simo360 » 25 cze 2018, 19:14

Delpiero14 pisze:
simo360 pisze: Co tu się odwaliło, to ja nie wiem.
Ale ja wiem:
Spoiler:
Ta mina mówi wszystko :D Taki trochę troleq.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 25 cze 2018, 19:47

Wypowiedzi Glika i Grosickiego dość jednoznacznie wskazują jednak na to, że takiej sielanki w kadrze nie było. Obaj niezależnie od siebie, dość jednogłośnie dali przekaz "chcieliście młodych to macie" a już wypowiedź 30-letniego Glika o tym, że może zrezygnować z kadry, bo dziennikarze domagają się i tak chwalą młodych jest poniżej krytyki. To tylko wyraźnie pokazuje, że w kadrze funkcjonuje mocna banda królika, której nie pasowały decyzje będące jej nie po drodze. No i nagle, z wypowiedzi graczy wyłoniła się jakaś grupa mitycznych "młodych", pewnie w domyśle Bednarek, Bereszyński i Kownacki, których wystawienie miało być przyczyną tej katastrofy. Po takiej klęsce oczekiwałoby się, że zgrana grupa mimo wszystko będzie starała się trzymać razem a tu są próby podziałów na winnych bardziej i mniej.

Dużo stracił w moich oczach Glik tymi MŚ. Najpierw przez własną, skrajną nieodpowiedzialność osłabił kadrę na najważniejszy turniej czterolecia i tylko dzięki łasce trenera oraz sztabu został zabrany na MŚ a teraz zgrywa mędrca w mediach i wylewa jakieś swoje żale, jednocześnie uderzając w swoich kolegów (albo nie) z kadry. Miałem go do tej pory za bardziej rozgarniętego gościa.

Tak czy siak, widać, że Nawałka stracił kontrolę nad tą bandą. Jak żarło, to kolesiowski układ, który się wytworzył i szybko umocnił po niezłym Euro, wszystkim był na rękę. Wyniki się zgadzały więc każdy był zadowolony. Jak ten turniej obnażył obecną, realną jakość tej drużyny, to okazało się, że jednak tak różowo już nie jest i podejrzewam, że kolejne kwasy będą dalej wypływały.

ODPOWIEDZ

Wróć do „GRUPA H: Polska, Senegal, Kolumbia, Japonia (MŚ 2018)”