Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 15 lip 2018, 19:29
Ilka
BeBaD
fieldy
Kluchman

Post Wyświetl pojedynczy post autor: glowas12345 » 15 lip 2018, 19:37
glowas12345
Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 15 lip 2018, 19:37
BeBaD

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 15 lip 2018, 19:38
Poczekaj do końca roku, popatrz na podium ZP i przypomnij sobie mój post. EOT.yedraz pisze:Bez jaj.![]()
Co gorszego osiągnął Griezmann od Ronaldo?
CR7 wygrał LM i w finale nie strzelił żadnego gola! Antoś wygrał LE i strzelił w finale.![]()
W Primera Division Atletico było drugie, a Real trzeci. Griezmann miał łącznie 26 (19+7), a Portugalczyk 30 (26+4) bramek i asyst w punktacji kanadyjskiej (która w piłce ligowej dla mnie bardziej odzwierciedla wartość piłkarza).
Na mundialu obaj mają po cztery bramki, w tym CR7 tylko w fazie grupowej, zaś Francuz także tę która otworzyła autostradę jego rodakom do tytułu mistrza Świata!![]()
No i prestiż tego trofeum najprościej licząc jest cztery razy lepszy od wygranej w LM.![]()
To gdzie Ty tu widzisz zdecydowaną przewagę przereklamowanego Cristiano??????
MazurXIII
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 15 lip 2018, 19:39
kaczy

Delpiero14
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 lip 2018, 19:41
fieldy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 15 lip 2018, 19:42
Z wiekszosci z nich sa tacy sami Francuzi jak ze mnie Anglik. Bez obrazy dla nich ale to, ze ich rodzice przyjechali pokolenie wczesniej do Francji nie czyni ich jeszcze rodowitymi Francuzami w scisłym sensie tych slów.

masacra
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 15 lip 2018, 19:47
Świetna opinia.masacra pisze:Z wiekszosci z nich sa tacy sami Francuzi jak ze mnie Anglik. Bez obrazy dla nich ale to, ze ich rodzice przyjechali pokolenie wczesniej do Francji nie czyni ich jeszcze rodowitymi Francuzami w scisłym sensie tych slów.
Wystarczy powiedziec, ze kilkadzisiat lat wczesniej (no dobra ze 100 lat wczesniej), gdy nad Sekwaną jeszcze obowiązywała słynna zasada mówiąca, ze na bycie Francuzem trzeba sobie zasłuzyc, ani oni ani tym bardziej ich rodzice nie mieliby praw roscic sobie bycia Francuzami. To, ze powodowana wyrzutami sumienia po czasach kolonializmu (kompletnie niesłusznymi ale to osobna kwestia) Francja sie mocno skundliła to nie znaczy, ze rodowitym Francuzem mam nazywac kolesia, którego rodzice przyjechali nad Sekwane z Dakaru czy innego Bamako, narobili gromadke dzieci, bo wiadomo, socjal i roszcza sobie pretensje do nazwyania ich obywatelami Francji. Obywatelami moga sobie byc, Francuzi z nich tacy jak z myszy kon
kaczy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 15 lip 2018, 19:49
Widać taka na luzie
Ilka

Delpiero14
Ilka
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio