[Finał PUEFA 2007] Espanyol Barcelona - FC Sevilla 16.05.07 - Strona 3

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Mates
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 17 maja 2007, 11:31

Bardzo emocjonujacy mecz godny finalu Pucgaru UEFA.
Odnioslem takie wrazenie ze Espaniolowi jakby bardziej zalezalo na zwyciestwie. Szkoda tej czerwonej kartki- byla jak najbardziej sluszna, ale co by nie mowic glupota Moisesa oslabila zespol. Gdyby nie to to wynik pewnie bylby inny.
Gratulacje dla Sevilli! Potwierdzili ze sa czolwoka europejska i w przyszlym sezonie trzeba sie bedzie z nimi liczyc.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 17 maja 2007, 11:53

Co do meczu to nie będe się powtarząc i pisac jaki był, bo to wszyscy widzieli ale jednak byłem za Espayolem. Obie drużyny zawsze były dla mnie obojętne, ale teraz jakoś chciałem Espanyol. Szkoda tych karnych, ale ekipa z Barcelony niestety strzelała je bardzo kiepsko.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 17 maja 2007, 12:04

Ja we wczorajszym meczu (w przeciwieństwie do forumowego ogółu :o) kibicowałem Sevilli :] Dlaczego? Ano dlatego, że zespół Juande Ramosa wkracza na europejskie salony z coraz to większym impetem, a drugie już zwycięstwo w Pucharze Uefa jeszcze bardziej im to zadanie ułatwi... Sam mecz nie rozczarował, były zarówno emocje jak i nerwy :] Sevilla wygrała może i przez nieporadność Espanyolu, ale czy futbol był kiedykolwiek sprawiedliwy? :roll:

Awatar użytkownika
Bruno Banani
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bruno Banani » 17 maja 2007, 12:38

Warto podkreślić, że Sevilla walczy na kilku frontach i nadal ma szanse na mistrzostwo Hiszpanii. Natomiast Espanyol gra piach w lidze i skupił się tylko na PU dlatego byłem za Sevilla :D Podziwam Katalończyków za walke do końca, ale karne powinni strzelać na tym poziomie lepiej. No i ta siatka przy bramce w dogrywce dla Sevilli :o

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 17 maja 2007, 13:23

No i Espanyol nie wywalczył tutyłu :? Szkoda, bo całą edycję grali bardzo dobrze, i nie przegrywali... Do bani jest jak wygrywa się wszystkie mecze w drodze do fniału, a w najważniejszym meczu się przegrywa.
Espanyol'owi ewidentnie podcięła skrzydał czerwona karka... Sevilla mogła spokojnie wyrać w regulaminowym czasie gry czy nawet w dogrywce, ale jak mówi stare pożekadło to "nie wykożystane sytuacje się mszczą" :]
Kanoute po za golem to wyróżniał się tylko tym że nei wykożystywał swoich sytuacji... Ten zawodnik co wcześniej grał w Zenicie (Kerzhakov?) też w dogrywce miał sytuację ładną.... Alves i De la Peńa ładnie pieprzyli stałe fragmenty :lol:
Ale jak już było wspominane, mecz był bardzo dobry i nie brakowało dramaturrgi, pięknych akcji a co najważniejsze były emocje :wink:

Teraz mam nadzieje że Espanyol do meczu derbowego z Barcą przystąpi zmęczony, i przegra :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”