Arsenal - Roma (1/8 finału Ligi Mistrzów) - Strona 14

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Zwycięsko z rywalizacji wyjdzie

Roma
7
41%
Arsenal
10
59%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Re: Arsenal - Roma (1/8 finału Ligi Mistrzów)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 mar 2009, 12:59

Totnik_ASR pisze:Skoro Motta symulowal no to jest zolta kartka, a jak nie to jest karny, sedzia nie wybral zadnej opcji ;)
a jesli obaj stracili równowagę nie faulując jeden drugiego, to nie powinien dawac kartki, ani karnego, prawda ?

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 13 mar 2009, 13:01

Logan pisze:A co miał powiedzieć o koledze z drużyny, że Motta to tani włoski oszust? :roll: Swoją drogą Włosi są znani z aktorstwa na boisku. Inzaghi jest w tym chyba najlepszy na świecie.
Nie zapomnij o słynnym zagraniu Gilardino w meczu z Celtikiem.

Dida również grając w serie A co nieco się nauczył:

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 13 mar 2009, 13:15

W Anglii tez tego doskonale szkola

http://www.youtube.com/watch?v=h7zB6o6nHXQ

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 13 mar 2009, 13:49

Cristiano Ronaldo to niewątpliwie król symulacji. To nie ulega wątpliwości. Nie zapomnę jak w jednym ze spotkań MŚ2006 (bodajże z Holandią), upadał i już w locie odwrócił się do sędziego ze swoim płaczliwym spojrzeniem.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 13 mar 2009, 13:56

Ta a wszyscy Polacy to pijaki, złodzieje, nie golą się, mieszkają na wsi, mają po 60 lat, 20-letni czarny rower a w ich stodole stoi bryka zakoszona w Niemczech :roll: Nie no ludzie, ale o czym niby te linki mają świadczyć? Jak ktoś debil to będzie nurkował w Polsce, na Białorusi, w Togo i każdym innym kraju.

emdżej że tak się zapytam - widziałeś w ogóle tamtą sytuację czy przyszedłeś sobie linki wklejać? Zresztą z twoich linków wynika że na treningach Milanu Ancelotti jedyne co robi to uczy nurkowania, a jak widać słaby z niego nauczyciel :)

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 13 mar 2009, 15:34

Nie wiem, o którą z trzech wymienionych przeze mnie sytuacji (Gilardino, Dida, czy C.Ronaldo) pytasz, ale widziałem akurat wszystkie te mecze. I powiesz mi jak z wstawienia przeze mnie DWÓCH linków odnośnie Milanu wynika, że Ancelotti uczy tylko nurkowania? Gdzieś to wyczytał?

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 13 mar 2009, 15:38

Cristiano Ronaldo to niewątpliwie król symulacji. To nie ulega wątpliwości. Nie zapomnę jak w jednym ze spotkań MŚ2006 (bodajże z Holandią), upadał i już w locie odwrócił się do sędziego ze swoim płaczliwym spojrzeniem.
A na MŚ 2006 roku Fabio Cannavaro grał jak zawodnik nie z tej planety. I co z tego? Oznacza to, że teraz też tak jest? Rozumiem, że najłatwiej jest podążać za masą, ale niekiedy warto stanąć z boku i poobserwować.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 13 mar 2009, 16:48

Temat nie jest wart szerszej dyskusji, bo komu nie zdarzyło się nurkować :]

Ja bez cienia złości, czy zagrania komukolwiek na nerwach wspomnę, że od kiedy pamiętam zawsze otwarcie mówiono że Włosi na boisku oprócz gry w piłkę zajmują się tez innymi kwestiami. Są wielkimi cwaniakami :wink: . I tu nie chodzi tylko o sztuczki z nurkowaniem.
Kiedyś pamiętam Boniek się wypowiadał, że jak sędzia patrzy to Włoch klepie cię po plecach, jak nie patrzy - szczypie i ciągnie za włosy :lol:
Do dzisiaj wszyscy pamiętają akcję Totti - Poulsen. Słowem się Duńczyka bardziej skrzywdzić nie dało, jak by go sfaulował to dostałby kartkę, więc go opluł bo to trudniej wychwycić. Pojedynku Zidane - Materazzi nie będę wspominał.

Jasne że takie sytuacje na boisku powszechnie się zdarzają, tylko dlaczego tak często na świeczniku są Włosi...

Niemniej taki jest urok piłki i nie ma się tu nad czym zagłębiać. Dzisiaj przyaktorzy ten, jutro inny. M.in po to jest sędzia żeby takie sytuacje wychwytywać.

ps Ta nienaturalnosc ruchów przy nurkowaniu sprawia że oglądając te wszystkie akcje można się nieźle ubawić :P Dla mnie Inzaghi jest najlepszy, bo jemu te upadki wychodzą prawie naturalnie :P

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 13 mar 2009, 19:07

emdżej pisze:Nie wiem, o którą z trzech wymienionych przeze mnie sytuacji (Gilardino, Dida, czy C.Ronaldo) pytasz, ale widziałem akurat wszystkie te mecze.
Naturalnie chodziło mi o akcję Motty bo to o niej rozprawialiśmy. Widziałeś? Ty natomiast kontynuując wątek rozpoczęty przez Logana wrzucasz jakieś głupie linki nie wiem co mające do akcji z meczu Roma - Arsenal, o czym notabene jest temat! No bo co z tego że Motta to Włoch i gra w Romie? Nurkował?
emdżej pisze:I powiesz mi jak z wstawienia przeze mnie DWÓCH linków odnośnie Milanu wynika, że Ancelotti uczy tylko nurkowania? Gdzieś to wyczytał?
To taka sama głupia konkluzja jak wasze insynuacje że niby Motta miał na celu wymuszenie karnego bo jak na Włocha przystało takie zachowanie płynie jego w żyłach.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 13 mar 2009, 19:39

Bez komentarza to zostawię

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 13 mar 2009, 20:19

emdżej pisze:Bez komentarza to zostawię
Słusznie, nie warto się pogrążać.

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 14 mar 2009, 19:13

Wracajac do sprawy kibicowania, oto obraz prawdziwych wloskic kibicow

http://www.corrieredellosport.it/Fotoga ... ila+tifosi

Wspieranie druyzny po porazce...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”