Liga Mistrzów: Bayern - Arsenal - Strona 8

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Re: Liga Mistrzów: Bayern - Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 lut 2013, 19:29

mówi się, ze Bayern się po Arsenalu ostro przejedzie, wiec co tam, będziemy zadowoleni nawet z 0:4, bo to lepsze niż 0:8, no i powalczyć w rewanżu będzie można

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 19 lut 2013, 19:32

Fieldy to w większości przypadków sami fani Arsenalu tak mówią. Jakoś nie widziałem, żeby rozsądni kibice Bayernu tak się wypowiadali. Ja będę zadowolony jak ugramy remis bramkowy.

Awatar użytkownika
niente
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: niente » 19 lut 2013, 19:34

Ja jestem zdania, że Arsenal przegra dzisiaj, i to co najmniej dwoma bramkami. Dlatego dobrze byłoby dla Kanionierów, aby jakieś bramki dzisiaj strzelili, co i tak będzie dużym wyzwaniem, biorąc pod uwagę to, co napisałeś, czyli to, że Bayern ostatnio w ogóle nie traci bramek.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 lut 2013, 19:34

nic nie pisałem o kibicach Bayernu, ten mecz interesuje wielu kibiców, nie tylko tych bezpośrednio zainteresowanych. w mediach, na twitterze, na stronach, w większości pisze sie o tym, ze będzie masakra. Nie wymyśliłem sobie tego :P

niente, jak Arsenal przegra różnicą 2 goli, to może i ze 100 bramek strzelić, w rewanżu wtedy nie ma co szukać. Wygrać w Monachium różnicą 3 goli ? :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 lut 2013, 19:47

Nie ma Giroud, tak się spodziewałem, ze Wenger będzie chciał upchnąć do pomocy jak najwięcej .. środkowych pomocników. Arteta, Jacek, Ramsey i Cazorla ...

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 19 lut 2013, 19:48

Ramsey w podstawie obok Artety. Bayern najsileniejszym składem, jak ostatnio zawsze:
Neuer - Lahm- Buyten - Dante - Alaba - Javi - Schweini - Kroos - Muller - Ribery - Mandzukic
Arsenal: Szczęsny - Sagna -Koscielny - Merte - Vermealen - Arteta - Ramsey - - Cazorla - Wilshere - Podolski - Walcott

Awatar użytkownika
niente
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: niente » 19 lut 2013, 19:51

fieldy pisze:niente, jak Arsenal przegra różnicą 2 goli, to może i ze 100 bramek strzelić, w rewanżu wtedy nie ma co szukać. Wygrać w Monachium różnicą 3 goli ? :lol:
Wystarczy wygrać różnicą dwóch goli :mrgreen:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 19 lut 2013, 19:55

Jak Walcott na środku, to chyba Dante będzie za nim biegał. Bo raczej nie nasz Belg :lol:

Na grę w powietrzu chyba Wenger nie postawił w takim razie. Górujemy nad Wami w tym elemencie niemal w każdej formacji.

Remis bramkowy to nasz cel. Jak będzie lepiej, to oczywiście będzie super :) ale nie nastawialbym sie na zwycięstwo Bayernu, chyba ze strzelimy jako pierwsi gola i to w pierwszym kwadransie gry. Wtedy może być nawet miazga ;)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 19 lut 2013, 19:57

Mimo wszystko prędzej liczyłbym na wielki mecz Diaby'ego niż Ramseya, Francuz przynajmniej daje jakąś siłę, co daje Ramsey trudno powiedzieć choć ostatnio nie wyglądał chyba aż tak tragicznie. Jak wygląda Rosicky po powrocie? W zeszłym sezonie w tym okresie złapał bardzo wysoką formę.

IMO dobry wybór Wengera co do taktyki, widać respekt do rywala ale nie może być inaczej. Nic lepszego Francuz raczej wymyślić nie mógł, teraz pozostaje nadzieja, że to zagra. Gervinho tak słaby czy się połamał, że na ławce nawet go nie ma? Poza Starke i Rafinhą praktycznie każdy gracz z ławki Bayernu miałby dzisiaj pierwszy skład w Arsenalu. Strasznie równa i mocna kadra Bawarczyków.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 19 lut 2013, 20:22

Tak podejrzewałem, że zagra Walcott na szpicy, Podolski od pierwszej, Giroud na ławce. Spodziewałem się jednak Diaby'ego zamiast Ramseya, chociaż po Blackburn można było powiedzieć inaczej - Diaby zagrał kiepskie zawody. Cieszy mnie fakt, że Wenger jednak podchodzi do tego taktycznie i zagęszcza środek pola, a nie idzie na całego.

Jak mówiłem wcześniej. Na awans się nie nastawiam. Cel minimum to uniknąć wstydu. Optymalnie? Wygrać dzisiaj 1-0, 2-1 czy zremisować 0-0 nawet. Wtedy jakaś szansa będzie na wyjeździe. Bramkowy remis 1-1 będzie najgorszym wynikiem który jeszcze nam coś daje, bo 2-2 czy jakakolwiek przegrana raczej przekreśla nasze szanse jakiekolwiek.

Liczę na wielki mecz. Liczę na to, że będziemy go wspominać tak, jak wspominamy wygraną nad Barceloną z 2011 roku. :)

Awatar użytkownika
coco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1463
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 19 lut 2013, 21:08

Liczę na wielki mecz. Liczę na to, że będziemy go wspominać tak, jak wspominamy wygraną nad Barceloną z 2011 roku.
:lol: puki co po 20 minutach chyba lepiej zapomnieć :wink:

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 19 lut 2013, 21:13

Dogonimy ich, jesteśmy Kanonierami!

Obrazek

Dokładnie rok temu lał nas w ten sposób Milan. Ja ciągle nie mogę zrozumieć jednego. Wymieniono prawie całą obronę od Senderosów i Kolów po Metresackerów i Koscielnych, wymieniono pół sztabu szkoleniowego a nawet asystenta na byłego obrońce, a mimo to przez te wszystkie lata nasza obrona jest dla nas większym zagrożeniem niż sam rywal. :|

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 19 lut 2013, 21:21

Ta, tyle, że Milan was tak lał na San Siro, na Emirates jednak pokazaliście klasę. Teraz trudno się spodziewać, że zrehabilitujecie się w Monachium. Mecz wciąż trwa ale trudno mi sobie wyobrazić, że Bayern to wypuści i da sobie wbić 3 gole nie strzelając żadnego, to za dobrze zorganizowany zespół, praktycznie załatwili sobie dwumecz w 20 minut, byliby frajerami gdyby teraz to wypuścili, dla nich nawet 2:2 to świetny wynik ale na nic takiego się tu nie zanosi. Swoją drogą to może być piękny sezon Juppa na zakończenie kariery w Bawarii, na ten moment to jeden z pewniaków do triumfu na Wembley.

Pytanie gdzie i czy jest gdzieś granica u Wengera. Kompromitacja w Capital One Cup, kompromitujące odpadnięcie w FA Cup, teraz praktycznie załatwienie dwumeczu z Bayernem w 20 minut. To top4 pewnie utrzyma, jak mu się udaje przez lata ale z każdym kolejnym rokiem ta drużyna mimo tego, że to City i Chelsea odpadły w fazie grupowej w tym roku a United w ubiegłym, jest coraz dalej europejskiej czołówki i Francuz chyba już nic tu nie zmieni.
Ostatnio zmieniony 19 lut 2013, 21:23 przez Morrow, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 936
Kibicuję: Juventus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 19 lut 2013, 21:23

Morrow pisze:Ta, tyle, że Milan was tak lał na San Siro, na Emirates jednak pokazaliście klasę. Teraz trudno się spodziewać, że zrehabilitujecie się w Monachium. Mecz wciąż trwa ale trudno mi sobie wyobrazić, że Bayern to wypuści i da sobie wbić 3 gole nie strzelając żadnego, to za dobrze zorganizowany zespół.
I mają bramkarza zszytymi palcami.

Obrazek

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 19 lut 2013, 21:37

Świetny mecz na Emirates. Świetny tyllko jednej drużyny, ale mniejsza o to :lol:
Bayern dominuje w każdym aspekcie, w środku pola miażdżą, na prawej stronie znakomicie włącza się Lahm
Pierwsza bramka to błąd Vermealena(?), druga chyba trochę Szczęsnego(ale nie demonizowałbym tego), jednak to nie umniejsza nic z postawy Bayernu.
Jeszcze coś wpadnie jak nie odpuszczą

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”