Polskie kluby w europejskich pucharach - Strona 8

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Ile polskich drużyn dotrwa do IV rundy eliminacyjnej?

Wszystkie
4
20%
Trzy
1
5%
Dwa
6
30%
Jeden
2
10%
Żaden
7
35%
adik_pl
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adik_pl » 14 lip 2006, 12:29

Fieldy, ja też sądzę, że można na nich liczyć. Co prawda nie przewiduję nierozstawionej Legii wielkiej kariery w LM, ale w UEFA powinni wejść chociaż do fazy grupowej, a tam po prostu nie da się nie wyjść, więc.. może faktycznie coś ciekawego? No i Wisła to samo, Petrescu nie popełni błędów swoich poprzedników, tym razem ogramy i Dinamo Tbillisi, i Dinamo Mińsk, i pewnie jak będzie trzeba nawet Dynamo Kijów.

No tak, było nie do pomyślenia, żeby Polska drużyna grała w 1 rundzie eliminacji Pucharu UEFA, a jest do pomyślenia, że w przyszłym sezonie już tylko 2 drużyna z ligi i zwycięzca Pucharu Polski będzie mógł nas reprezentować w Europie? Niby nie jest, a jednak tak będzie.

Przed rewanżem nastroje są nieciekawe, Klejdinst na trenera się nie nadaje, ale zobaczymy, co stworzy.. 2 runda to już będzie sukces, o fazie grupowej w przypadku Wisły Płock i Zagłębia raczej nie marzę, chociaż.. może dojdzie do niespodzianki?

pzdr.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 14 lip 2006, 13:22

Klejndinst myśli, że ugra cały sezon(a przynajmniej rundę jesienną) na taktyce(1-4-5-1) i składzie jaki stworzył Smuda.Bo przecież "skoro w zeszłym sezonie było tak dobrze, to dlaczego teraz ma być inaczej" Tylko, że ktoś tu chyba zapomniał że trener Edek Franzem nie jest. A tłumaczenia Klejndinsta, że ma doświadczenie ligowe, bo grał w Gwardii Warszawa to mnie powalają...
Poza Bartczakiem z Amici i kilkoma chłopakami, którzy wrócili z wypożyczeń w ogóle nie widać zmian w składzie. Szczerze wątpie, aby Klejndinst długo pojechał na lubińskim wózku.

bragiel
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bragiel » 14 lip 2006, 20:17

W meczu zaszkoczył mnie bardzo dobry i głośny doping lubinskiej publicznośći. Z reguły gdy oglądałem mecze rozgrywane na lubińskim kolosie, to słychać było niemal szelest papierka, gdy ktos otwoerał np. gumę do żucia.

Natomiast mecz był slaby . Debiut Klejdinsta wypadł fatalnie, wbrew temu co on sam twierdzi(nie ma to jak wysokie poczucie własnej wartośći).
Dynamo Mińsk wyglądało na drużynę, której wymienie pięciu podań, sprawiało wielkie trudności.
Zresztą myślę, że gracze Zagłebia obstawiali w zakładach sporowtowych X2, albo X, bo mogli bez problemu wygrać, ale jakby nie chcieli.

Awatar użytkownika
brym
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brym » 17 lip 2006, 0:09

Meczu nie widziałem bo myślałem że to towarszyski :oops: .Ale podobno nie mam czego żałowac oby tylko rewanż mieli lepszy ale najbardziej licze na Legie bo sparingach wisły nie ma co na nich liczyc skoro przegrywają z Trzecioligowcem z Niemczech.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 17 lip 2006, 0:12

brym pisze:wisły nie ma co na nich liczyc skoro przegrywają z Trzecioligowcem z Niemczech.
drugoligowcem 8)

ale ogolnie gleboki wywod :!:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 17 lip 2006, 13:02

brym pisze:Ale podobno nie mam czego żałowac oby tylko rewanż mieli lepszy ale najbardziej licze na Legie bo sparingach wisły nie ma co na nich liczyc skoro przegrywają z Trzecioligowcem z Niemczech.
Dziwne. Wisla piszesz z malej a trzecioligowcem z duzej... Jak juz to jak napisal czeher Greuther Furth jest z drugiej Bundesligi. Na temat przywiazywania wagi do wynikow sparingow mowi Mietta-Mikolajewicz i Dan. Legia rzeczywiscie ma niezla forme, tylko nawet sami kbice Legii sie obawiaja, czy aby ona za wczesnie nie przyszla. Wisla niech sobie nawet przegrywa sparingi po 0:5. Najwazniejszy jest sezon i PUEFA. Swoja droga jak jestesmy przy temacie Wisly to Dan chce pozyskac Macedonczyka Bojewskiego. Gra w Ferencvarosie, a jest wychowankiem jednego z lepszych klubow w Macedonii - Vardaru Skopje.

Co do Zaglebia to bedzie ciezko odrobic ta strate jezeli nie zagramy o niebo lepiej (my w sensie polski zespol zeby sie fieldy znowu nie przyczepil). Swergo czasu 2 czy 3 lata temu Odra wyeliminowala ich w Pucharze intertoto i tez przegrala 1:0 w pierwszym meczu wiec moze to zespol pierwszego meczu tylko :lol: Zycze powodzenia Lubinanom.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 17 lip 2006, 13:37

Martinho pisze:Swergo czasu 2 czy 3 lata temu Odra wyeliminowala ich w Pucharze intertoto i tez przegrala 1:0 w pierwszym meczu wiec moze to zespol pierwszego meczu tylko
mylisz sie i to bardzo :!:
Mecz, ktory masz na mysli byl w 2004roku i nie bylo tak jak to przedstawiasz :!: mianowicie pierwszy mecz Dinamo przegralo i bylo to w Wodzisalwiu - ten mecz mial bardzo dziwny przebieg, bialorusini jezeli sie nie myle mieli ogromna przewage, dyktowali warunki gry - bramka Odry byla niemilosiernie ostrzeliwania - slupki poprzeczki bodajze byly, jednak wpadla bramka dla Odry (dosc kuriozalna) - dojechali z tym wynikiem do konca
Wiec na rewanz udali sie z jednobramkowa przewaga jednak na wlasnych smieciach Dinamo nie pozostawilo nam zludzen i wygralo 2:0 - tak wiec Odra ich nie wyeliminowala lecz biolorusini odprawili nas z kwitkiem :!:

Tak zapamietalem starcie w intertotto z przed 2 sezonow :!: 8)

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 17 lip 2006, 15:52

czeher pisze:Tak zapamietalem starcie w intertotto z przed 2 sezonow
No tak chyba wlasnie bylo... Sorry za pomylke, pomylily mi sie druzyny :oops:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 lip 2006, 19:32

No wiec kolejna polska ekipa żegna się z pucharami.
Czy zawiedli ? Wydaje mi się, ze jak najbardziej. Dl amnie tłumaczenie, ze Dinamo jest w trakcie sezonu, a polska drużyna - przed sezonem, są [w obecnej sytuacji] bez sensu. Dlaczego ? Dlatego, ze nic nie usprawiedliwia postawy piłkarzy Zagłebia.
Ja rozumiem, że moga nie mieć jeszcze świeżości, czy mogą jeszcze nie mieć dotartych pewnych schematów gry; jednak oni grali, jakby to był mecz towarzyski [do 70 minuty, bo później rzeczywiscie przyspieszyli]

Można im wybaczyć niecelne podania, ale grę do tyłu ? zagrywanie do Liberdy w drugiej połowie ? kiedy trzeba koniecznie strzelić bramkę aby awansować ? nie pojmuję.

Nie starali sie, mało biegali [piłkarze bez piłki w ogóle nie wychodzili na pozycję, praktycznie stali w miejscu, kabaret Ani Mru Mru powiedziałby, ze praktycznie się nie poruszali bo mieli drewniane nogi :?] i coś w tym jest.
Zagrali bez wiary w zwycięstwo, które przecież było możliwe. No ale taka już chyba jest mentalnośc polskich piłkarzy.

Awatar użytkownika
Adek_17
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adek_17 » 27 lip 2006, 19:52

fieldy pisze:Dl amnie tłumaczenie, ze Dinamo jest w trakcie sezonu, a polska drużyna - przed sezonem, są [w obecnej sytuacji] bez sensu. Dlaczego ? Dlatego, ze nic nie usprawiedliwia postawy piłkarzy Zagłebia.
Ja rozumiem, że moga nie mieć jeszcze świeżości, czy mogą jeszcze nie mieć dotartych pewnych schematów gry; jednak oni grali, jakby to był mecz towarzyski [do 70 minuty, bo później rzeczywiscie przyspieszyli]
Zgadzam się w pełni z twoją wypowiedzią.
Co to za tłumacze że są jeszcze przed sezonem? Sezon zaczyna się w ten weekend więc nic nie tłumaczy tego, że jeszcze zgranie nie jest takie jak powinno być, albo że są przemęczeni po okresie przygotowawczym. Jak przegrają w lidze pierwsze 5 to też będą się tak bezsensownie tłumaczyć? To właśnie teraz powinni być w wysokiej formie... ale jeśli to ma być forma to ja nie widzę dla nich miejsca w tym sezonie w pierwszej 5... może nawet 10.
Chbya padnie tu dzisiaj wiele cierpkich słów pod adresem Miedzianych...
Pozdro

bragiel
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bragiel » 27 lip 2006, 20:45

Patrząc na wysepy naszych drużyn w pucharach, to można tylko siąść i zapłakać.
Już nie ma co mówić, że to tragedia, bo to oczywiste. Co się w ogóle dzieje? Przegrywamy z Białorusią, przy której jesteśmy gospodarczą potęgą, przegywamy z Mołdawią, przy której jesteśmy bogatym, zachodnim państwem...
Pewnie Klejdinst będzie mówił, że to był dobry występ, tylko naszym wiał wiatr pod narty , piasek w oczy, boisku było zakrzywione i większośc jego graczy dostała nagłego niezytu żołądka-tyle, że to już nie jest śmeiszne.
To już naprawdę jest dramat i należałoby rozważyć wycofanie polskich drużyn z europejskich pucharów. Może to by coś pomogło.

Awatar użytkownika
jarcow
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jarcow » 27 lip 2006, 22:14

Panowie taki jest poziom polskiej piłki. To śmiech na sali. Dwie drużyny w naszym kraju ograły by tego przeciwnika. A reszta? Jeden z większych krajów w Europie, znakomite tradycje, wielu fanów itd., a piłka na kiepskim poziomie. Ja już sam nie wiem. Szkoda się denerwować. Jak już nie ma przednich umiejętności, to chociaż chęc do walki powinna być!

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 27 lip 2006, 22:40

jarcow pisze:Panowie taki jest poziom polskiej piłki. To śmiech na sali. Dwie drużyny w naszym kraju ograły by tego przeciwnika. A reszta? Jeden z większych krajów w Europie, znakomite tradycje, wielu fanów itd., a piłka na kiepskim poziomie. Ja już sam nie wiem. Szkoda się denerwować.
Ameryki nie odkryłeś 8) Możemy się denerwować na nasze zespoły, ale dopóki nie zmieni się cały system szkolenia itd. itd. to nie mamy czego szukać w Europie.
jarcow pisze:Jak już nie ma przednich umiejętności, to chociaż chęc do walki powinna być

Ale i tego naszym piłkarzykom brakuje. Przecież niedawno wrócili z wakcji, jest środek lata, ciepło, więc nie będą się chłopcy przemęczać :lol:

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 27 lip 2006, 23:19

Chciałoby się napisać - "dobrze, że chociaż walczyli". No właśnie - chciałoby się :cry:
W jeden okres przygotowawczy udało się zniszczyć drużynę? Zobaczymy dalej, ale puki co zmiania trenerska wpłynęła na zawodników fatalnie. 2 mecz i bez jakiegokolwiek pomysłu to wszystko. Coś mi sie wydaje, że szybko upadnie mit trenera-fachowaca Klejndinsta, który dotychczas nie dostawał szansy prowadzenia drużyny. Teraz dostał i zaczął od wieeeeeelkiego falstartu.

pozdrawiam
d

ps: ankieta coś nieaktualna
ps2: chyba ktoś przerzucił mojego poista bo napisałem gdzie indzie. w takim razie to z ankietą nieaktualne

Awatar użytkownika
Artur15
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Artur15 » 28 lip 2006, 0:15

Mnie się wydaje, że tą rundę przegraliśmy tylko i wyłącznie na własne życzenie. Będą drużyna lepszą piłkarsko i przede wszystkim przeważającą na boisku, grzechem jest nie awansować dalej. Wymęczona bramka w Lubinie i zarazem głupio stracona w końcówce meczu. To niestety dało efekt jaki dało... Lubinianom pozostała tylko liga. Chociaż tutaj też wydaje mi się, że nie ugrają za dużo. Odszedł Franz do KKS Lech Poznań. Na pewno do jednego z faworytów do zajęcia czołowego miejsca w Orange Ekstraklasy. Pan Edward nie poprowadzi zespołu w tak mistrzowski sposób jak Smuda. No, ale tak już w piłce jest. Jedni przychodzą, drudzy odchodzą. Wygrywający awansują, przegrywający odpadają.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”