1/2 LM: Manchester United vs AC Milan (24.04, 2.05) - Strona 8

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 02 maja 2007, 14:48

BaSSu pisze:
Ja tylko chcę powiedzieć że Premiership jest najlepszą ligą świata obecnie
Dzieki za informacje Bassu, bez odbioru :lol:

Milan ostatnio gra bardzo dobrze, wiec nie wiem czemu uwazasz ze gra przecietnie. Manchester za to w lidze mistrzow spisuje sie dobrze u siebie i slabo na wyjazdach. Dlatego dzisiejszy pojedynek moze byc naprawde interesujacy.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 02 maja 2007, 14:51

Nie ma co się oglądać na statystyki. Trzeba wyjśc na boisko i wywalczyć sobie ten awans, a że z walki UNITED jest znany to nie trzeba pisać.

Po pierwsze - żadne granie na remis. Najlepiej to szybko strzelić bramkę i dalej kontrolować grę. No tak łatwo powiedzieć, ale to byłaby rewelacyjna sprawa.

Zobaczymy czy Ferguson zdecyduje się wystawić obydwu rekonwalescentów Vidica i Ferdinanda, bo to bedzie miało duży wpływ na grę. Orange jakoś bardziej mi pasuje na prawej stronie obrony, niż w środku, a Gaby tą lewą stronę będzie trzymał mocno:P

Zagramy 4-3-3 co mnie napawa optymizmem, gdyz taka taktyka jest na Milan najbardziej odpowiednia. Fletcher - Scholes - Carrick to najlepsza odpowiedź na tercet Gattuso - Kaka - Pirlo.

Wierzę w awans, bo dlaczego nie, skoro to UNITED znajduje się w znakomitej dyspozycji mając rewelacyjnego Ronaldo, posiadającego ogromny charakter i co ważne w formie Rooneya, profesorów Scholesa i Giggsa, pracusia Fletchera, gladiatorów Ferdinanda i Vidica :P oraz mądrego Carricka i stojącego na straży bramki MU van der Sara.

Życzę wielu emocji i pozdrawiam! :wink:

Awatar użytkownika
Muki
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Muki » 02 maja 2007, 14:54

mistyk pisze:Dlatego dzisiejszy pojedynek moze byc naprawde interesujacy.
Nie może, tylko będzie. Zobaczymy dzisiaj Milan, który będzie starał się za wszelką cenę strzelić bramkę, która premiuje ich awansem do majowego finału Ligi Mistrzów.

Zobaczymy też Manchester, który będzie rozważnie się bronił, ale i atakował Milan. Ferguson zresztą powiedział:
Devilpage.pl pisze: „Nie będziemy się bronić, ‘siedzieć’ na własnej połowie i przyjmować ataki Włochów. My tak nie gramy, fani by nam tego nie wybaczyli. Awansujemy do finału grając ofensywny futbol.”
Ciekawy mecz już mamy zagwarantowany, interesujące jest czy wynik będzie równie ciekawy...?

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 02 maja 2007, 14:57

BaSSu pisze:Kibice Romy tez byli tu tacy pewni siebie. Ja tylko chcę powiedzieć że Premiership jest najlepszą ligą świata obecnie a liga włoska bardzo obniżyła loty. Manchester jest w swojej lidze liderem, Milan gra przeciętnie.

Roma, a Milan to dwa odmienne zespoły w Europie, nawet mimo, że Roma jest wyżej w Serie A, to jednak grać tu a tu to dwie inne filozofie to raz.
Dwa, jakbyś się interesował ligą włoską to mam nadzieję, że nie pisałbyś pustych zdań, które można napisać na podstawie obecnej tabeli.Otóż Milan grał przeciętnie ostatniej zimy, od bodajże 15 meczów przegrali 1, a dwa zremisowali, reszta wygrana, podaje bez bilansu, bo niedawno zdazało sie nawet po 5:2, ale to nie ważne.Otóż, to MU w lidze zdaża się przegrać z Pompey's, czy zremisować z Boro.Ale nie w tym rzecz... najwiekszą padakę miałem ze zdania, że MU awansuje, bo jest lepsze i w ogóle masakra.To dlaczego w pierwszym meczu wymęczylo 3:2 ? Jak dla mnie pokazali ładną grę do końca, w czym pomoglo im zejście Gennaro, który zablokowal cały środek boiska, ale bez przesady.Wydaje mi się, że wynik 1:0 jest w zasięgu Milanu i to naprawdę u siebie mogą ugrać.Mu nie jest bez szans, ale nie powiedziałbym, że mają aż tak pewny awans, a co dopiero wygrają na SS.

Pozdrawiam i liczę, że będziemy mieli o czym dyskutować o 23. :)

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 02 maja 2007, 14:59

Dzisiaj liczę nie tylko na wielkie emocje, a i na sporo akcji (po wczorajszym niedosycie). Zarówno Milan jak i Manchester potrafią grać dynamicznie, efektownie oraz zabójczo. W oby klubach znajdują się wirtuozi dzisiejszego futbolu, którzy w obecnym sezonie wspięli się na wyżyny swoich umiejętności. Ciężko jest mi określić na chwilę obecną kto awansuje, no chyba że powiem, że awansuje lepszy :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 maja 2007, 14:59

Ciekawy meczyk się zapowiada. Widać emocje się już udzielają niektórym.
Panowie - bez wycieczek osobistych.
BaSSu - to, że liga angielska jest w tym sezonie najsilniejsza [bo tak niestety/stety jest, kolego kon2r] nie ma znaczenia.
Znany jest wynik z pierwszego meczu, każdy wie co musi zagrać, liczyć się będzie dyspozycja dnia: Rooney'a, Ronaldo, Kaki, czy Scholesa. Seedorf w lidze strzelił świetna bramkę, ale czy dziś to powtórzy ? Nie wiadomo. Przekonamy się wieczorem. Dyspozycja dnia, przygotowanie mentalne - to dziś jest najważniejsze. Liga nie ma nic do rzeczy.
Obrona ManU będzie silniejsza niż przed tygodniem, dlatego Kaka może już tak łatwo bramek nie zdobywać, jak w pierwszym meczu.
Scholes, Ronaldo i Heinze mają kartki na koncie. Wszedzie dziś przypominają, że Scholes przez kartki nie zagrał w finale '99. Pewnie teraz chciałby w nim zagrać. Będzie musiał uważać. Ale raczej nie bedzie się oszczędzał [odstawiał nogi]. Najwazniejsze, aby druzyna awansowała do finału i on o tym wie.

P.S. zagra Ivan G. ? :P
Ostatnio zmieniony 02 maja 2007, 15:02 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 02 maja 2007, 15:00

Manumef pisze:
Zagramy 4-3-3 co mnie napawa optymizmem, gdyz taka taktyka jest na Milan najbardziej odpowiednia. Fletcher - Scholes - Carrick to najlepsza odpowiedź na tercet Gattuso - Kaka - Pirlo.
Czyli w istocie 4-5-1, jak to powiedzial moj kolega znawca Manchesteru.
Manumef pisze:
Wierzę w awans, bo dlaczego nie, skoro to UNITED znajduje się w znakomitej dyspozycji mając rewelacyjnego Ronaldo, posiadającego ogromny charakter i co ważne w formie Rooneya, profesorów Scholesa i Giggsa, pracusia Fletchera, gladiatorów Ferdinanda i Vidica :P oraz mądrego Carricka i stojącego na straży bramki MU van der Sara.
Po pierwszym meczu to mozna powiedziec, ze to raczej Milan ma rewelacyjnego Kake 8)

A ci dwaj gladiatorzy to jak zagraja to beda musieli dzisiaj naprawde uwazac, bo jeden zbyt szybki zryw Rio i znowu moze sie uraz odnowic.
fieldy pisze:
Obrona ManU będzie silniejsza niż przed tygodniem, dlatego Kaka może już tak łatwo bramek nie zdobywać, jak w pierwszym meczu.
Za to jestem pewny, ze bedzie mial wiecej okazji by te bramki zdobyc.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 02 maja 2007, 15:04

fieldy pisze:P.S. zagra Ivan G. ?

Jeżeli chodzi o Gattuso to tak :).

Awatar użytkownika
Adas07
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adas07 » 02 maja 2007, 15:12

Widze fanow Milanu troche tu przybylo :) Mozecie sobie pisac co chcecie ze Milan awansuje ale nie badzcie zdziwieni po meczu :? Tym bardziej ze wlosi bez kaki nie istnieja podobnie jest w defensywie z maldinim ktorego dzis zabraknie...To co ze wystarczy im 1:0 to tez trzeba strzelic a jak wiemy wracaja Rio i Vidic wiec watpie by zespol z mediolanu zdobywal tak latwo bramki jak w pierwszym meczu.Bramka Rooneya moze okazac sie kluczowa pozatym ManU napewno nie bedzie bronic wyniku :wink: Milan tez pewnie nie rzuci sie do atakow ale musza pamietac jakie kontry wyprowadza ManU to bylo widoczne w meczu z Roma i nawet w pierwszym meczu z Milanem.Zobaczymy po meczu ale ja wierze ze w finale zobaczymy ManU :wink:

Pisz nazwiska wszystkich piłkarzy z dużej litery, nie tylko graczy ManU // fieldy

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 02 maja 2007, 15:32

Adas07, jeśli Milan nie istnieje bez Kaki to co powiesz o Man Utd kiedy nie gra ROnaldo? Obecnie defensywe MIlanu trzyma Nesta, więc o tą ich obronę byłbym spokojny. A Rio to nei ta sama klasa co Alessandro ;]

Awatar użytkownika
Adas07
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adas07 » 02 maja 2007, 15:53

kulekfcb pisze:A Rio to nei ta sama klasa co Alessandro
No nie powiedzialbym..Nesta ostatnio sie gubil wlasciwie przez niego Milan stracil bramke na 3-2 ale mozesz uwazac inaczej.Moze jeszcze mi powiesz ze ten kaladze jest lepszy od vidicia nie? :? To ze ManU nie gra bez Ronaldo to tez racja ale chyba kazda z mocnych druzyn ma w zespole zawodnika ktory ciagnie gre...Najwazniejsze dzis to grac tak jak zawsze czyli atakowac :wink: Jezeli obrona nie bedzie popelniala takich glupich bledow jak w pierwszym meczu to w finale zagra ManU

brzozaw
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brzozaw » 02 maja 2007, 16:07

.Nesta ostatnio sie gubil wlasciwie przez niego Milan stracil bramke na 3-2
Gdyby Nesta wystawił noge do strzału Rooneya wtedy, to ten miałby cały długi róg praktycznie wolny, strzelałby na pustą bramkę, a chyba zapomniałeś jak w 5 min. zablokował uderzenie Roo? w ogóle mecz był jego, ale wiadomo że po zejściu Paolo było już ciężej... raz go tylko tak na prawdę okiwał Roo - myślę że pamiętasz tą sytuacje...

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 02 maja 2007, 16:51

Adas07 kolejny człowiek pokroju Bassu.

Nesta zawinił na 3:2 :?: Dobre sobie :lol: Po pierwsze Brocchi pod drugie Dida. Nesta w tym meczu grał bardzo dobrze, nie raz powstrzymywał ataki diabłów.
Jeszcze jedno nie ten Kaladze tylko Kakha Kaladze, możesz się śmiać z Gruzina ale to bardzo solidny obrońca który łatwo ogrywać się nie daje a często pomaga w przodzie, niestety miał kontuzje i jego forma wydaje się słabsza.

EDIT:

Zjadłem k.
Ostatnio zmieniony 02 maja 2007, 17:14 przez Łukasz_, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 02 maja 2007, 17:12

Łukasz_ pisze:nie ten Kaladze tylko Kaha Kaladze
A nie przypadkiem Kakha Kaladze? :lol:

EDIT:
No, wiedziałem :]

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 02 maja 2007, 17:41

Łukasz_ pisze:Adas07 kolejny człowiek pokroju Bassu.
:idzze:
Naucz się poprawnie pisać dane o zawodnikach z klubu któremu tak kibicujesz.

Zobaczymy co powiesz po dzisiejszym meczu. Fajnie, że Ferguson zapowiada ofensywną grę. Oznacza to że nie będzie mowy o staniu i czekaniu na ataki szukając kontr.
Oto przypuszczalny skład Manchesteru
Man Utd: van der Sar - O'Shea, Vidić/Ferdinand, Brown, Heinze - Fletcher, Carrick, Ronaldo, Scholes, Ryan Giggs - Rooney.
Miodzio. Zobaczymy czy Rooney pójdzie w ślady Ronaldo i wygra zakład z SAF :twisted:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”