LM: Arsenal - Barca - Strona 78

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Czy Eboue znów da nura ?

Wiadoma sprawa
24
71%
Nic z tych rzeczy
10
29%
Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Re: LM: Arsenal - Barca

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 10 mar 2011, 20:30

Tylko jest zasadnicza roznica. Zawodnicy Arsenalu i Wenger wypowiadali sie publicznie o arbitrze, wiec ich krytycznych slow w zaden sposob nie mozna podwazyc. Jezeli znalazlyby sie dowody (oczywiscie wychodzace z poza srodowiska Arsenalu), ze Busacca wyzywal Francuza, to takze nie ominelaby go kara. A tak to jest tylko slowo przeciwko slowu, ktorego nie mozna zweryfikowac.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 10 mar 2011, 20:48

problem polega na tym, ze UEFA oskarza Wengera o zajscia w tunelu, a nie o wypowiedzi dla mediow.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 10 mar 2011, 20:52

Może to nie to samo, ale czy pamiętacie sytuacje po meczu Arsenal - Everton jak jeden z piłkarzy Kanonierów, bodajże Fabregas, kapitan, który winien świecić przykładem wyklął sędziego? Całej sprawy świadkiem był Moyes i po całym zajściu powiedział w mediach, że jest zażenowany i zdegustowany brakiem tym co się wydarzyło to się mu dostało od Was, za to że płacze po porażce z którą się nie może pogodzić. No i Fabregas nie został ukarany, ba, nikt nawet nie rozpatrywał jego ukarania. Więc radziłbym ochłonąć.

Też kibicowałem Arsenalowi i byłem bardzo zawiedziony wynikiem, ale są chyba sami sobie winni. W trakcie oglądania meczu byłem przekonany, że RvP słyszał gwizdek, ale przepis ten jest rzeczywiście głupi i powinien zostać wycofany, tak samo jak przepis traktujący o ściąganiu koszulek czy celebrowaniu bramek w bezpośrednim kontakcie z kibicami. Zdaje się, że to nie sędzia Wam odebrał awans, ale raczej sama frustracja van Persie.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 215

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 10 mar 2011, 21:02

Jakoś jak Pinto zagwizdał chcąc kończyć spotkanie prawie każdy usłyszył bodajże to było z Kopenhagą :> RvP słyszał gwizdek jak ktoś wspomniał strzał oddał na odpier...skoro grał do końca i nie słyszał go to by się bardziej przyłożył? Dla mnie jest sprawa oczywista choć oczywiście zgadzam się z tym że za takie rzeczy kartkę nie powinno się dawać bo są one akurat kontrowersyjne czy też głupie jeśli chodzi o zdejmowanie koszulki podczas bramki ale Arsenal sam jest sobie winny i tylko przez nich przemawia rozgoryczenie...

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 10 mar 2011, 21:12

Przepis jest dobry, bo gdyby go nie bylo, to celowe odkopywanie pilek staloby sie nagminne. Wszystko zalezy od poszczegolnych sedziow. Ja jak jeszcze sedziowalem, informowalem zawodnikow obu druzyn przed rozpoczeciem meczu, na jakie zagrania nie bede przymywal oka i bede bezwzglednie gwizdal. Takze wystarczy poinformowac przed meczem, ze wszelkie zagrania ala Van Persi beda karane napomnieniem i jestem pewien, ze Holender pomyslalby dwa razy, zanim uderzylby po gwizdku. ;)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 10 mar 2011, 21:58

Problem mam taki, że np. taki Messi sobie odkopuje piłkę po gwizdku i nikt nic z tego sobie nie robi. To była jedyna kartka a zagrań było przynajmniej kilka. Jakby było to konsekwentnie karane kartką to by chyba nikt nie miał pretensji. Bo chyba arku zgodzisz sie, że sędzia powinien być konsekwentny w swoich decyzjach - skoro dal żółtą Van Persiemu to Messiemu tez sie nalezala za takie samo przewinienie?

Awatar użytkownika
gruchalbn
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gruchalbn » 11 mar 2011, 1:04

Magnum pisze:Problem mam taki, że np. taki Messi sobie odkopuje piłkę po gwizdku i nikt nic z tego sobie nie robi. To była jedyna kartka a zagrań było przynajmniej kilka. Jakby było to konsekwentnie karane kartką to by chyba nikt nie miał pretensji. Bo chyba arku zgodzisz sie, że sędzia powinien być konsekwentny w swoich decyzjach - skoro dal żółtą Van Persiemu to Messiemu tez sie nalezala za takie samo przewinienie?
Cały czas o tym wspominasz ale nie umieścisz nic potwierdzającego twoje słowa, kilka stron wcześniej po czyimś poście (nie pamiętam dokładnie kogo) napisałeś że dokładnie to pamiętasz tylko nie pamiętasz minuty. Jak można pamiętać zajście a nie pamiętać czasu jego zdarzenia by to później zweryfikować?
Dodatkowo kiedy niby miałby to zrobić, przez 90min popełnił 3 przewinienia, gdy sie kogoś fauluje to ciężko jeszcze odkopać piłkę.
Dwa razy był na spalonym, wiec jeżeli to wtedy to za dużo szukać nie musisz!

Co do sytuacji z RvP, jeżeli Abidal słyszał gwizdek bo odpuścił sobie bieg za Robinem to jak on mógł nie słyszeć?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 11 mar 2011, 2:28

Ok, w ten weekend ponownie obejrze caly mecz, już ściągnałem z Arsenal TV Online i dam znac

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 11 mar 2011, 2:33

Magnum jak przeczytasz moje posty dotyczace sedziowania. to przekonasz sie, ze slowo konsekwencja pada tam baaardzo czesto. :wink:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 11 mar 2011, 10:47

Obrazek
:rotfl:

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 166

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 11 mar 2011, 11:03

Jak tak patrze komu Arsenal powierza opaske kapitanska to oni sa calkowicie niepowazni. Raz byl uciekinier z Chelsea - Gallas. Inny przyklad Toure, ktore jak tylko poczul kaske City opuscil druzyne. Teraz Fabregas, ktory nie dosc, ze nie posiada cech boiskowego lidera to w zasadzie wiadomo, ze szyciej czy pozniej odejdzie. Czuc roznice jak sie patrzy na inne zespoly typu Barcelona - Pyuol, Real - Casillas itd itd.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 mar 2011, 11:17

Podejrzewam, że jakby Robin nie wypadał w każdym sezonie na 5-6 miesięcy to byłby już dawno kapitanem. Ale tylko podejrzewam. Co do Kolo, jemu chyba nikt nie ma za złe odejścia i ogólnie jest lubianym piłkarzem, spędził wiele lat w drużynie i nie robił żadnych cyrków, po prostu zdecydował się odejść. I zrobił to z klasa. Ja na niego złego słowa nie powiem.

GregSawik
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: GregSawik » 11 mar 2011, 11:57

Jeśli chodzi o drugą żółtą a w konsekwencji czerwoną kartkę to oczywiście jedni będą mówić że się należała inni że nie. Moim zdaniem Van Persi w wielu sytuacjach w wielu meczach próbował wykazać się takim boiskowym cwaniactwem. A to że Arsenal nie istniał na Camp Nou to już inna sprawa. Jeżeli w przeciągu całego meczu nie stwarza się sobie okazji strzeleckich to jedyne pretensję można mieć do samych piłkarzy. Nie szukajmy tutaj dziury w całym i nie wińmy sędziów. W takim przypadku niedługo zaczniemy winić i kibiców i dzieciaków podających piłki. Prawda jest taka i to powtórzę, że Arsenal w ogóle nie walczył a to czy jeśli Van Persi pozostał by na boisku czy by to coś zmieniło to teraz można jedynie gdybać.

Awatar użytkownika
pepe00
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pepe00 » 11 mar 2011, 23:35

tez jakoś nigdy nie przepadalem za fabregasem, mam nadzieje ze ten mecz osatecznie zakończy temat jego przejścia do barcy.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 11 mar 2011, 23:48

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”