Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 781

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto jest faworytem LM?

Manchester City
8
19%
Bayern
3
7%
Real
6
14%
PSG
3
7%
Manchester United
3
7%
Barcelona
2
5%
Atletico
1
2%
Inter Mediolan
9
21%
AC Milan
3
7%
Napoli
0
Brak głosów
RB Lipsk
0
Brak głosów
Borussia Dortmund
0
Brak głosów
FC Porto
0
Brak głosów
Benfica
0
Brak głosów
Lazio
2
5%
Ktoś inny
3
7%
Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 12 kwie 2018, 12:25

To zdjęcie @seba82 jest prawdziwe bo jest wykonane z lepszej kamery w momencie oddania strzału (sprawdziłem) ale tutaj trzeba byłoby to samo (kamera w linii z Chiellinim i Isco) tylko z dalszej perspektywy żeby z pełnym przekonaniem na 100% ocenić.

Ubek, ręka (ramiona) się nie liczy do spalonego z tego co wiem wg przepisów UEFA. Tutaj trzeba popatrzeć na kolano Chielliniego i linię barku Isco, wg mnie raczej prawidłowa bramka (ale nie mam 100% pewności).
Consideration should be given to any part of the head, body or feet of the attacker in relation to the second last defender, the ball or the halfway line; for the purposes of this decision, the arms are not considered to be part of the body.
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2018, 12:31 przez Bernabeu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 12 kwie 2018, 12:28

aaa przeoczyłem to zdjęcie, czyli sędzia nie wykorzystał "stykowej" sytuacji na korzyść Realu

Wojtekb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 580

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wojtekb » 12 kwie 2018, 12:30

ozob pisze: O taka ciekawostka:

Ale któraś z tych kartek była nieprawidłowa czy o co chodzi?

Trochę szkoda, że po świetnym dwumeczu, gdzie obydwie drużyny zgotowały fenomenalne widowisko i niesamowite emocje przez pełne 180 minut, szuka jakichś teorii spiskowych zamiast dyskutować o piłce. Wiele było w historii LM kontrowersyjnych momentów, wiele z udziałem Realu i Juventusu. Wczoraj kontrowersji nie było.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 12 kwie 2018, 12:40

ubek pisze:aaa przeoczyłem to zdjęcie, czyli sędzia nie wykorzystał "stykowej" sytuacji na korzyść Realu
No stykowa. Wyrazny spalony.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 43

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 12 kwie 2018, 12:43

Real zagrał żenujący mecz, ale tym się różni od Barcelony że nawet grając piach potrafi stworzyć kilka groźnych akcji. Cristiano wczoraj padał trzy razy w polu karnym domagając się karnego, poza tym zupełnie przeciętne zawody. Karny wątpliwy, Vazquez w momencie główki Ronaldo już się słaniał na nogach, niestety Benatia trochę mu pomógł. Liga Mistrzów w tym roku pokazała, że trzeba być skoncentrowanym w obu meczach, żeby przejść dalej.

O wiele większą krzywdę zrobili piłkarzom City. Hiszpańscy sędziowie powinni w pierdlu siedzieć za pomyłki sędziowskie, a nie prowadzić mecze 1/4 Ligi Mistrzów.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 12 kwie 2018, 12:47

Nikt tu nikogo nie przekona. Milanistow tym bardziej. :D

Jutro chyba jest losowanie I chcialbym widziec Rome i Liverpool w finale. Jednakze ciezko bedzie o taka pare wiec mysle, ze polfinaly takie jak Bayern-Real i Liverpool-Roma bylyby ok.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1396
Kibicuję: FC Barcelona

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 12 kwie 2018, 12:52

ubek pisze: aaa przeoczyłem to zdjęcie, czyli sędzia nie wykorzystał "stykowej" sytuacji na korzyść Realu
Ale to nie jest tak, że "ooo, sytuacja jest stykowa i zadecyduję tak, lub tak". Sędzia jak widzi spalonego, to musi odgwizdać, nieważne czy tylko 1 cm zawodnik był na spalonym. Jak nie jest pewny, to puszcza po prostu grę. Jak widać, tu widział spalonego i przerwał grę.
Piszę to całkowicie abstrahując od wczorajszego meczu, ale generalnie o zasadach.
Co nie oznacza, że nie chodzę wkurzony, bo Real awansował. :P No, ale karny był, więc Real zasłużenie awansował. :wink:

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 12 kwie 2018, 12:55

Oby tylko Real nie trafił na Liverpool, bo Ramos jest kretynem i zszedł do tunelu, co wyłapał sędzia, więc nie zagra w pierwszym meczu półfinału.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 12 kwie 2018, 13:02

Rozumiem reakcje nerwowe, pamiętam mecz z Juve i karny w 96 minucie po nabitej ręce De Sciglio
Szczyt szczytow. W tym sezonie w Serie A bylo juz kilka takich karnych za podobne zagrania gdzie rownoczesnie byla zachowana zblizona odleglos od pilki, czas na reakcje czy powiekszony obrys ciala. Konsekwencja jest wiec zachowana, ale to i tak nie powstrzymuje cie od placzu. Wybornie. :D

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 12 kwie 2018, 13:21

grzegorzfcb pisze: Tutaj
Z tej powtórki wynika, że nie było (ręką nie można być na spalonym), ale jest pod takim kątem, że tylko paski trawy jakoś to sugerują.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 12 kwie 2018, 17:06

W 1981 roku po raz ostatni w półfinałach, wtedy Pucharu Europy, spotkali sie przedstawiciele Anglii, Hiszpanii, Niemiec i Włoch.
Wówczas Liverpool wyeliminował Bayern Monachium, by w finale pokonać Real Madryt. No nie obraziłbym sie na małą powtóreczke z rozrywki :)

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 12 kwie 2018, 17:54

Magnum pisze: Ja też się absolutnie Buffonowi nie dziwię a Carbix jest młody i można mu jeszcze wiele rzeczy wybaczyć :wink:
Obawiam się, że to nie jest kwestia wieku. Carbon po prostu taki już jest.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3395

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 12 kwie 2018, 19:16

ozob pisze:
Rozumiem reakcje nerwowe, pamiętam mecz z Juve i karny w 96 minucie po nabitej ręce De Sciglio
Szczyt szczytow. W tym sezonie w Serie A bylo juz kilka takich karnych za podobne zagrania gdzie rownoczesnie byla zachowana zblizona odleglos od pilki, czas na reakcje czy powiekszony obrys ciala. Konsekwencja jest wiec zachowana, ale to i tak nie powstrzymuje cie od placzu. Wybornie. :D
Tak Ci piana z gęby leci, że nawet myśleć nie poteafisz.
Napisałem to w kontekście waszych pretensji i złości po meczu. W pełni uzasadnionych, bo(patrz przykład który przytoczyłem) jako kibic Milanu potrafię tą złość zrozumieć, na gorąco.

Ogarnij się człowieku a jak nie rozumiesz co się pisze to nie cytuj i nie wylewaj własnego żalu.
Napisz debilowi, że rozumiesz jego ból to Ci napisze, że masz żal dupy :badziewie:

Sorry za to wyzwisko, ale ja Ci człowieku normalnymi słowy współczuję, stąd ten fragment, bo rozumiem jak to jest stracić gola w podobnych okolicznościach.
Teraz rozumiesz?
A Ty mi tu wyskakujesz z jakimś płaczem :naughty:

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 475

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 12 kwie 2018, 19:26

Carbon pisze: Oby tylko Real nie trafił na Liverpool, bo Ramos jest kretynem i zszedł do tunelu, co wyłapał sędzia, więc nie zagra w pierwszym meczu półfinału.
:D ...ale, że Liverpoolu mają się bać :?: :D

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 12 kwie 2018, 19:28

Jeśli Juventus zdołał na Bernabeu wbić trzy gole, to Liverpool stać na więcej. :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”