Inter - Valencia 21 II 2007 - Strona 9

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Z pojedynku zwycięsko wyjdzie

Inter
30
55%
Valencia
25
45%
Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 07 mar 2007, 9:28

Katastrofa :roll:. Za takie rzeczy UEFA powinna nalezycie karac, wszystkich bez wyjatku i to surowo. Bo druzynowych bojek w CL byc nie moze. Zenada po prostu, brak mi slow. Widac Wlosi nie potrafia sie pogodzic z porazka, chyba za bardzo wygrywanie weszlo im w nawyk. Chociaz Valencia jak chce tez umie, pamietam wejscie Angulo w Valdeza, a pozniej 'pozdrowienie' jednego z zawodnikow Werderu. Mam nadzieje, ze uczestnicy bojki zostana surowo ukarani, bo do takich rzeczy dochodzic nie moze nawet w 3. lidze, a co mowic o najbardziej elitarnych rozgrywkach w Europie :roll:.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 07 mar 2007, 9:30

Platini juz zapowiedzial ze - jak to mowili moi rodzice gdy bylem maly - kara bedzie dluga i uciazliwa.

Piszac zlosliwie Inter zaczyna sie specjalizowac w efektownych zejsciach ze sceny w iscie filmowym stylu.Poprzednio z Milanem fajerwerki teraz efektowna bijatyka (az przypomnial mi sie Bloodsport - swietny film polecam :P).

Moje marzenie o derbach w finale znowu trzeba odsunac przynajmniej o kolejny rok :? Czym wiecej spotkan derbowych tym lepiej.Szkoda ze Milan dal z kolei ciala w polfinale CI.

Milan \o/

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 07 mar 2007, 9:39

olson pisze:Widac Wlosi nie potrafia sie pogodzic z porazka, chyba za bardzo wygrywanie weszlo im w nawyk
Chlopaczek pisze:Piszac zlosliwie Inter zaczyna sie specjalizowac w efektownych zejsciach ze sceny w iscie filmowym stylu.Poprzednio z Milanem fajerwerki teraz efektowna bijatyka

http://sport.alice.it/it/cmc/calcio/200 ... 07157.html
zobaczcie na początek z lewej strony gdzie stał Burdisso i dwóch graczy Valenci. Były tylko przepychanki, później dobiegł Navarro i się zaczęło. Marchena też ładnie kopał. Nie zmienia to jednak faktu, że obie drużyny były zaangażowane w walkę tak samo i teraz trzeba czekać na kary dla obu drużyn.

Toldo to jednak mistrzostwo świata :lol:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 07 mar 2007, 9:49

Daleko jestem Sero od osadzania w tej sprawie kogokolwiek tym bardziej ze na razie nie wiadomo kto tak naprawde zaczal i o co poszlo.Nie mozna dawac do konca wiary zawodnikom bo moga chciec sie wybielic.
Nie da sie jednak zaprzeczyc ze Inter ostatnio zegna sie z pucharami w dosc hmm niebanalnym stylu ;)

W komentarzach zamiescilem linka do fotki na ktorej widac ze Burdisso nie tylko sie odpychal - http://www.goal.com/images/17871_news.jpg

Navarro (ktory przeprosil za swoje zachowanie) twierdzi ze wlasnie od tego sie zaczelo a on "tylko przybyl z pomoca" :P
Jednak tak jak napisalem jest to realacja zawodnika ktory bral udzial w dzialaniach bojowych wiec trzeba do niej podchodzic z pewnym dystansem.Moze UEFA dojdzie co i jak.
Ostatnio zmieniony 07 mar 2007, 11:03 przez Chlopaczek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 07 mar 2007, 9:52

Znakomicie taktycznie rozegrały nietoperze końcówkę. Gdy zostało do końca kilka minut Valencia się nie cofnęła, a wręcz ruszyła na Włochów jakby to ona musiała strzelić gola :) Szkoda, że Joaquin i Villa nie potrafili zamienić tego na bramke.
Czytałem wypowiedzi, żę Inter był lepszy :shock: Przypuszczam, że tak mógła stwierdzić tylko osoba nie oglądająca spotkania. Oczywiście Inter miał szansę na gola, ale nietoperki więcej.
Co do końcówki i zadymy. Juz podczas meczu atmosfera była gorąca i jeszcze znany z prostackiego i prowincjonalengo zachowania Ibrahimovic postanowił ją podgrzać. Cani, który i tak ma wyłupiaste oczy mało go wzrokiem nie zabił :D Co do starcia to zaczał Burdisso atakując Marchene, który do frajerów nie należy i zablokował jego atak serią kopnięć :) .... no a później sie zaczęło. Komentator hiszpańskiego c+ był bardziej podekscytowany niż podczas meczu :)

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 07 mar 2007, 10:16

Zaza pisze:Ktos wspomniał o nie dawnym incydencie gdy Adriano wyrypał w twarz Morettiemu gdy ten go skrobną

Caneirze :wink: .

Wszystko zaczął Burdisso, ale prawda jest taka, że gdyby nie wmieszał się we wszystko Navarro to podejrzewam, że wszystko szybko by się wyjaśniło. Zupełnie niepotrzebnie przebiegł całe boisko żeby tylko zaognić całą sprawę. No i ta ucieczka :lol: .

Inna sprawa to ta, że dużą winę ponosi też sędzia, który pozwalał na chamskie zachowania (gdyby Canizares nie podbiegł do Zlatana to wydaje mi się, że Szwed nie dostałby żółtka za to wejście w Albiego). Przez to cały mecz toczył się w nerwowej atmosferze, której piłkarze dali upust po końcowym gwizdku.

Najbardziej jednak podoba mi się to zdjęcie z Joaquinem. Zaimponował mi swoją postawą :twisted: . Może rzeczywiście powinni go wziąć do konsultacji przy kręceniu tego kolejnego Rocky'ego... :P

UltraInter

Post Wyświetl pojedynczy post autor: UltraInter » 07 mar 2007, 11:44

Zaraz zaraz spoko Burdisso sapał do tego jakiegoś szmaciaża ale pokaż ze go uderzył...podbiegł do niego a on zaczął argentyńczyka kopać :shock: spoko dalej podbiegł jakiś przygłup wyciął mu tube i myśli że jest fajnie. Maxwell sponiewierany...ciekawe co było w szatni...co do kar...podobno będą zawieszenia drużyn

2 wp będzie // fieldy

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 07 mar 2007, 11:46

Odnośnie tej zadymy - dwa tygopdnie temu prawie wszyscy emocjonowali się zachowaniem van Bommela, że zrobił źle, że powinno się go surowo ukarać itp. Niektórzy bełkotali coś o tym, że LM to wizytówka UEFA i nie wolno dopuszczać do takich sytuacji. Pewnie znowu włoscy kibice się na mnie rzucą, ale już od dawna powtarzam na tym forum, że włoska piłka to afery, bójki, niska frekwencja, brzydki styl gry (poza Interem) i teraz mamy kolejne potwierdzenie tego "sterotypu" jak to niektórzy mówią.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 763

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 07 mar 2007, 11:59

Zwłaszcza Roma obecnie czy Milan przed tym dziwnym sezonem grał nudną piłkę... Albo Juventus za Lippiego...

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 07 mar 2007, 12:00

Obrazek
Jednak Maicon go trafił.

Widzieliście akcje Toldo? Najpierw przepycha się z ochroną, a później szybciutko wbiega do szatni Valencii żeby dorwać Nawarro. Ciekawe czy mają tam kamery. Mam nadzieję, że go znalazł .
Ostatnio zmieniony 07 mar 2007, 12:01 przez Zico_FCI, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 07 mar 2007, 12:00

Bredzisz Ebi.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 07 mar 2007, 12:06

Gratulacje dla Valencii. Może nie byliśmy gorsi od przeciwnika, ale to oni strzelili 2 bramki na wyjeździe i awansowali. Sami jestesmy sobie winni. Co do tej zadmy to dziwi usprawiedliwianie kogokolwiek. Nie ważne czy i kto kogo sprowokował, nie ważne kto uderzył pierwszy. Takie zachowanie rodem z trybun A klasy nie przystoi profesjonalistą, sportowca którzy zarabiają cięzkie miliony. Rozumiem frustracja, ambicja, chec zwycięstwa ale nie boiskowy bandytyzm. Jedyny pozytyw z całej sytuacji to, że Inter skupi się na lidze i raczej Scudetto nikt nam nie odbierze (czasy Moggiego w Juve sie skończyły).

Przypomne tylko pierwszy sezon wielkiej Barcy miażdzącej wszystkich w La Liga, też odpadli w 1/8 by za rok zdobyć tytuł LM. Rozgrywki LM sa niewymierne, a rywale w tej rundzie na najwyższym poziomie wiec dziwia (ale w sumie nie) napinki kibiców innych drużyn. Szczegolnie z drugiej ligi lub takich których obrona jest dziurawa ja szwajcarski ser a piłkarze potrafią zagrać jedna prostopadła piłke przez cały mecz, czy wreszcie druzyna która w lidze ma przeciwników a la Cottbus. Chciałoby się rzec z waszej "nienawiści nasza siła" no ale przecież jesteśmy silni tylko na własnym podwórku w lidze która poziomem ustępuje nawet Orange Ekstraklasie.

Forza Inter!

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 07 mar 2007, 12:22

Babel dobrze napisał, że rozgrywki w LM są niewymierne, bo w ostatnich sezonach byliśmy świadkami meczów chociażby Villareal - Rangers, Lyon - Werder, PSV - Monaco a z drugiej strony Bayern - Arsenal, Barcelona - Chelsea czy Manchester - Milan. Ja jestem zwolennikiem dwóch faz grupowych jak to było dawniej, bo wtedy nie byłoby przypadkowych drużyn w ćwerćfinałąch czy półfinałach.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 07 mar 2007, 13:50

Ebi pisze:Ja jestem zwolennikiem dwóch faz grupowych
Jaki koleś :roll:

Pewnie, najlepiej zajechać zawodników na amen, żeby grali tak ja obecnie Ronaldinho czy Henry :roll: Spotkań w sezonie jest już dość i nie ma potrzeby jej zwiększać. Obecny system jest jak najbardziej trafny.
Ebi pisze:bo wtedy nie byłoby przypadkowych drużyn w ćwerćfinałąch czy półfinałach
O jakich przypadkowych drużynach piszesz, bo jak dla mnie jeżeli ktoś awansował do kolejnej fazy rozgrywek to musiał sobie na to zasłużyć (znaczy się był lepszy). Gdzie tu przypadkowość?

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 07 mar 2007, 14:33

gratuluje poziomu zico :roll: widac jestes rownie madry co pilkarze twojego klubu

mam nadzieje ze buraki dostana niezle kary bo nei potrafia przegrac z honorem

wstyd i zenada. kilka wygranych z rzadu z najslabszej od lat lidze wloskiej lekko pomieszalo w glowkach

a wystarczy potrafic odpasc z lm jak to uczynil chocby milan rok temu. mimo ze jego pilkarze mogli miec pretensje do sedziego

No, ja myśle że buraki dostaną z 2WP // Babel

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”