1/8 finału LM: Roma - Real - Strona 9

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto awansuje do ćwierćfinału ?

Real Madryt
26
49%
AS Roma
27
51%
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 06 mar 2008, 0:40

vakabayashi pisze:lepsi Question ja bym to ujął tak byli dzisiaj lepiej ustawieni taktycznie, bardziej cfani i wiedzieli czego chcieli i jak to osiągnąć

czyli lepsi... :roll:
Yukasz pisze:Ale żeby nie było tak wesoło to przez ten zespół kiedyś odwiozą mnie w karetce bo jak ktos chce bawić się przed swoim polem karnym to niech idzie do Romy.
kolejną smutną informacją jest możliwość wylosowania Manchesteru. :|
vakabayashi pisze:Druga kartka dla Pepe - pochopna.
Ja bym tam kartki za to nie dał, ale Pepe też powinien był uważać. Miał już na koncie jedno żółtko.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 06 mar 2008, 0:47

guru pisze: kolejną smutną informacją jest możliwość wylosowania Manchesteru. :|
Co Ty tak z tym Manchesterem przezywasz guru? Na tym etapie rozgrywek kazdy jest grozny (moze Schalke troche mniej) i kazdy moze wygrac z kazdym.

La osobiscie duzo bardziej obawiam sie Liverpoolu niz Manchesteru, ktory meczyl sie z Lyonem.

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 06 mar 2008, 0:50

vakabayashi pisze:Druga kartka dla Pepe - pochopna.
Oj, nie powiedziałbym, jak dla mnie żółta ewidentna.

Co do samego meczu to emocje niesamowite. Pierwsze dwadzieścia minut Roma chciała uśpić Real i przede wszystkim nie stracić szybko bramki jak to było z ManU. Chyba się udało bo za chwilę spojenie Aquilaniego (przepiekny strzal) i chwile pozniej jego grozna dobitka. Koncowka pierwszej polowy wyrownana. W drugiej odsłonie Real najbardziej zagroził z wolnego w spojenie (Baptista) no i bramka, ale o tym później. Genialną zmianę dał Vucinic. Na samym początku poprzeczka, później po jego dryblingu czerwo dla Pepe, na koniec gol. Chwilę po kartce dla Pepe wrzuta Tonetto i Taddei na 1-0. Wydawało się że jest pozamiatane, a tu za chwilę strata gola w stylu Romy (minute-dwie po strzeleniu). Chociaż w sumie bramki być nie powinno, bo spalony chyba metrowy był... Real nas zaczął cisnąć i już groźnie było (brawo za walkę do końca), w końcóweczce jednak Mirko uwieńczył świetny występ bramką... GRAZIE ROMA!!! Teraz tylko Fenerbahce albo Schalke i jesteśmy w półfinale ;].

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 06 mar 2008, 0:50

Hehe, coś mi się pojebało. Przecież gola strzelił Tadek :lol: Zmylił mnie realizator.

Druga kartka dla Pepe jak najbardziej słuszna. Mirko go zrobił jak dziecko i gdyby nie ten faul wszedł by sobie w pole karne jak w masło.

I tak najbardziej żałosny był Guti z tym swoim faulem a la rzut w rugby na Mirasie.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 06 mar 2008, 0:50

vakabayashi pisze:Jesli uważasz ze za Pepe aż tak przepłaciliśmy to zgłoś sie do kibiców Barcelony i spytaj ich o wspomienia z GD w tym roku
Tylko nie Obrazek
Jak kupiliście za 30 baniek gościa na jedno GD to tylko pogratulować :)

i tak btw. Niektórzy kibice Realu błędnie sobie wmawiają, że cules drwią z samej osoby Pepe. Najśmieszniejsze to były negocjacje przy transferze, a właściwie ich brak :] ale to tylko btw :)

Co do meczu to Roma była zwyczajnie lepsza. Pierwszego meczu nie widziałem, więc ciężko mi wypowiedzieć się kto bardziej zasłużył na awans w dwumeczu.
Real ma teraz ten plus, że została im tylko liga i pewnie ją wygra.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 06 mar 2008, 1:02

mistyk pisze:Co Ty tak z tym Manchesterem przezywasz guru?
W tym przypadku chodzi mi o zeszłoroczny ćwierćfinał Manchester- Roma. Jak było wszyscy pamiętamy. :wink:
Diablo_ASR pisze:Druga kartka dla Pepe jak najbardziej słuszna.
Nie do końca jestem do tego przekonany. Pepe został zrobiony, ale Mirko po prostu na niego wpadł i wykorzystał to.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 06 mar 2008, 1:10

guru pisze:
mistyk pisze:Co Ty tak z tym Manchesterem przezywasz guru?
W tym przypadku chodzi mi o zeszłoroczny ćwierćfinał Manchester- Roma. Jak było wszyscy pamiętamy. :wink:
Racja, za pozna godzina juz chyba dla mnie :)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 06 mar 2008, 1:15

guru pisze:Nie do końca jestem do tego przekonany. Pepe został zrobiony, ale Mirko po prostu na niego wpadł i wykorzystał to.
Bylo widac jak Pepe odpycha Vucinica gdy ten go mijal.

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 06 mar 2008, 1:31

http://www.betspace.pl/index.php?option ... w&id=15183

Mati Borek chyba dzisiaj nie zaśnie z żalu. Taki liczył na swój Real a tu klops. No i to stwierdzenie: Roma to Totti, Totti to Roma. Jasne, a poza tym biega jeszcze dziesięć żółto-czerwonych koszulek, a Włosi stosują catenacchio. Chociaż w tym ostatnim stwierdzeniu to BożyDarek się lubuje.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 06 mar 2008, 7:51

Yukasz pisze: kaczy napisał:
Priorytetem powinno narazie dla nas być odzyskanie prymatu w Hiszpanii który zaczęliśmy tracić 5/6 lat temu

Kaczusiu wy jesteście mistrzami Hiszpanii Exclamation

Czekałem aż ktoś się na tym potknie ... :) Jedno mistrzostwo w ciągu tych 5/6 lat jeszcze nic nie przesądza, tym bardziej zdobyte w taki sposób gdzie do prawie końca Barca była faworytem.

Nie wiem czy pamiętasz mecze Realu z 2002 roku i wcześniejszych, ale jeśli tak to wiesz o czym mówię.
Wtedy byliśmy potęgą której obawiał się każdy, ale musiały nadejść te lata posuchy.

Potrzeba stabilizacji, i priorytetem powinno być pełne wypełnienie kontraktu Schustera mimo niektórych niepowodzeń.
Sezonowe zmiany trenerów wprowadzają w nasze szyki duży zamęt.

Co z tego że wygramy efektownie kilka spotkań jak i tak w końcowym rozrachunku nie jesteśmy w pełni zadowoleni.

Nie ma innej opcji niż PD w tym sezonie.

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 06 mar 2008, 8:23

guru pisze:Diablo_ASR napisał:
Druga kartka dla Pepe jak najbardziej słuszna.

Nie do końca jestem do tego przekonany. Pepe został zrobiony, ale Mirko po prostu na niego wpadł i wykorzystał to.

No właśnie nie ;]. Pepe został zrobiony, i wystawił ręce na które wpadł Vucinic. Przypatrz sie w powtorce :wink: Kartka zasluzona jak malo ktora ;].

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 06 mar 2008, 9:24

kaczy pisze:Potrzeba stabilizacji, i priorytetem powinno być pełne wypełnienie kontraktu Schustera mimo niektórych niepowodzeń.
Sezonowe zmiany trenerów wprowadzają w nasze szyki duży zamęt.

ale nikt nie panikuje oprócz redaktorzyny wołkowiskiego z wyborczej

Real jest drużyną młodą, rok po sporej rewolucji, potrzeba nam jeszcze zgrania, doświadczenia, moze i wzzmocnień zeby wrócić na tron w europie

takie zgrane i poukładane drużyny jak Man UTd, Aresenal, Chelsea, czy nawet Roma - to wciąż drużyny od nas mocniejesze- mają lepszą ławkę a niekiedy i lepszych piłkarzy na niektóre pozycje

Real ma czas. Nikt nie mówi ze Bernd ma odejsc. Za rok, dwa spokojnie powinniśmy kończyć LM na półfinale. A narazie przychodzi pora skupić sie na lidze

i kibicować Romie w dalszej fazie LM 8)
Einar pisze:Kartka zasluzona jak malo ktora ;].
Pepe popełnił bład. w dodatku wystawił recę co tak sprytny gracz jak Vuvinic wykorzystał. Jeden sędzie by Pepe dał kartke inny nie.

Bask pisze:Jak kupiliście za 30 baniek gościa na jedno GD to tylko pogratulować
jeśli ceną za zwycięstwo nad Barcelona na Camp Nou w Grand Derby - było 30 mln euro to ja powiem że to było bardzo tanio

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 06 mar 2008, 9:31

Moim zdaniem Real mistrzostwa nie zdobył, jak mieli szanse to w ostatniej kolejce nawet tego nie wykorzystali remisując z Real Saragossa [ ? ]. Barcelona im podarowała to mistrzostwo.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 06 mar 2008, 10:23

Łukasz_ pisze:Moim zdaniem Real mistrzostwa nie zdobył, jak mieli szanse to w ostatniej kolejce nawet tego nie wykorzystali remisując z Real Saragossa [ ? ]. Barcelona im podarowała to mistrzostwo.
Mistrzostwo chyba ZDOBYWA drużyna, która po ostatniej kolejce ma w ligowej tabeli najwięcej punktów, które ZDOBYŁA na boisku, prawda? Chyba, że coś się ostatnio zmieniło. Denerwuje mnie takie gadanie. A kto bronił Barcelonie wygrywać mecze i zdobyć ten punkt więcej od Realu? Ciekawe czy jeśli Real w przedostatniej lub ostatniej kolejce dałby się wyprzedzić Barcelonie to wszyscy by mówili o tym, że Barcelona nie zdobyła mistrzostwa tylko o tym, że Real jej to mistrzostwo podarował?

I swoją drogą. W ostatniej kolejce Real wygrał z Mallorcą 3:1 a Barcelona bodajże z Recreativo 5:1, mecz z Saragossą miał miejsce w przedostatniej
kolejce, w tym samym czasie co spotkanie Barcelony z Espanyolem zakończone wynikiem 2:2.

Co do samego dwumeczu. Gratulacje dla Romy. Ćwierćfinał drugi raz z rzędu to naprawdę coś. A apetyty na pewno sięgają znacznie wyżej. Wczoraj piłkarze z Rzymu zaprezentowali się zwyczajnie lepiej od Realu. U Królewskich zabrakło Ruuda w formie i Sneijdera. Może wtedy wyglądałoby to trochę inaczej. W każdym razie brawa także dla Realu za walkę do końca. A Roma w takiej formie jest drużyną, której powinien obawiać się każdy w Europie. Ja tam wolę trafić na Schalke ;-)

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 06 mar 2008, 12:13

kaczy pisze:To ja wam powiem jeszcze jeden paradoks ... Crying or Very sad

5 min przed czerwoną kartką dla Pepe chciałem wbić na forum i napisać że czuje iż nie skończymy w dziesiątkę ... jak to zwykle bywa w takich meczach jak ten Sad ale bardziej myślałem że to Gutek nie wytrzymie ...
Gdzie Ty tu widzisz paradoks :roll: ?

Nie ukrywam, że jestem zaskoczony takim obrotem spraw. Sądziłem, że wygrana Realu na Bernabeu to będzie tylko formalność, a tu taka niespodzianka :wink: . Roma pokazała charakter i należą jej się ogromne brawa.

PS.
To może teraz pora na mecz Arsenal-Roma :D ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”