LM: Arsenal - Barca - Strona 82

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Czy Eboue znów da nura ?

Wiadoma sprawa
24
71%
Nic z tych rzeczy
10
29%
Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Re: LM: Arsenal - Barca

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 16 mar 2016, 19:38

https://twitter.com/Vida_Blaugrana/stat ... 4733369344
https://twitter.com/barcastuff/status/7 ... 0203484161https://twitter.com/barcastuff/status/7 ... 4057133057
Pogoda pod gości. Oby obyło się bez kontuzji. Szybka bramka i klepiemy do końca. Żeby czasem Arsenalowi się coś nie wkręciło, że mogą coś ugrać.

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 16 mar 2016, 19:45

Professor Chaos pisze:Pogoda pod gości.
Ile w ciągu ostatnich sezonów Arsenal zagrał meczów w takich warunkach, aby mówić o jakimś przywileju? ; )

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 16 mar 2016, 19:49

Wenger jest chory psychicznie. W pierwszym składzie wyjdzie FLAMINI i Iwobi (młodzian jest dobry, ale niedoświadczony ten mecz może go przerosnąć). Campbell i Coq na ławce... :rotfl4: Poza tym wolałbym parę Koscielny-Per. Odkąd zostali rozdzieleni gramy gówno w obronie.

Awatar użytkownika
ycu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 67

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ycu » 16 mar 2016, 19:54

blackmore pisze:
Professor Chaos pisze:Pogoda pod gości.
Ile w ciągu ostatnich sezonów Arsenal zagrał meczów w takich warunkach, aby mówić o jakimś przywileju? ; )
Na pewno więcej, niż Barca. Wszyscy znają stereotyp wyspiarskiej, deszczowej aury :)
guru pisze:Wenger jest chory psychicznie. W pierwszym składzie wyjdzie FLAMINI i Iwobi (młodzian jest dobry, ale niedoświadczony ten mecz może go przerosnąć). Campbell i Coq na ławce... :rotfl4: Poza tym wolałbym parę Koscielny-Per. Odkąd zostali rozdzieleni gramy gówno w obronie.
Wenger powiedział, że Barca ma pewny awans, no to nie będzie chłopakom robił wody z mózgu i wystawi trochę rezerw... :D

A, właśnie. Flams dostał czerwo w poprzednim meczu, więc dlaczego gra?

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 16 mar 2016, 19:56

Serio tak powiedział? To mógł wystawić Coq'a, niech zbiera doświadczenie. Flaminiemu już ono nie będzie potrzebne. Grmy na CN raz na jakiś czas i zawsze musimy straszyć takim gównem. :roll:

blackmore
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 16 mar 2016, 20:05

ycu pisze:Na pewno więcej, niż Barca. Wszyscy znają stereotyp wyspiarskiej, deszczowej aury :)
Dlatego poproszę o argumenty potwierdzające ten stereotyp. Przecież dana angielska drużyna mecz w deszczu rozegra... z trzy razy w ciągu sezonu? I to maksymalnie. Ja Arsenal grający w deszczu kojarzę ostatni raz z sezonu 2013/2014 z Fulham (co Podolski tak ładnie grał). Chyba jeszcze jeden wyjazd do Southampton był problematyczny, ale regularnie Kanonierów nie oglądam, zatem może przeoczyłem nazbyt wiele. ; )

Natomiast meczu Chelsea nie odpuściłem od dobrych lat i to, ile The Blues zagrali w takiej pogodzie w ciągu jednego sezonu, mogę policzyć na palcach jednej ręki. Powiem więcej. Musiałbym podciągnąć pod to mżawki.

To tak jak była ta grafika, jak to Cuadrado będzie w stanie być zajebisty w deszczowe południe na Britannia Stadium. Dla mnie dziwne, skoro deszczowy mecz ze Stoke to kojarzę z United, ale tak to w ciągu lat chyba nie było takiego przypadku. ; )

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 16 mar 2016, 20:10

blackmore pisze:Przecież dana angielska drużyna mecz w deszczu rozegra... z trzy razy w ciągu sezonu? I to maksymalnie
Chyba o czymś nie wiem. W TV tak nie widać, ale czasami na zbliżeniach jest widoczny deszcz. W Anglii często pada podczas meczów, statystyki Ci nie podam, bo nie wiem czy istnieje taka statystyka, a nawet jakby, to nie mam zamiaru jej teraz szukać. Wg mnie w Anglii często pada podczas meczów, na pewno częściej niż w Hiszpanii.
blackmore pisze:Ja Arsenal grający w deszczu kojarzę ostatni raz z sezonu 2013/2014 z Fulham (co Podolski tak ładnie grał).
Zapomniałem który to był mecz dokładnie, ale na pewno w przeciągu ostatnich 5 meczów graliśmy w deszcz.

A na Stoke to najgorszy jest wiatr.

Awatar użytkownika
ycu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ycu » 16 mar 2016, 20:13

Dokładniej powiedział, że Barca jest w 95% w ćwierćfinale.
Wenger pisze:“Realistically, it is very, very difficult, if not impossible. Barcelona are 95 per cent through and it is only five per cent for us. We have to go there and fight. We had the chances, we didn’t score.”
blackmore, uwierz, że chętnie podliczyłbym te mecze, gdybym miał wgląd w pogodę w danym dniu. To w sumie dość ciekawa sprawa.
Ja od siebie mogę po prostu mówić, że ilekroć byłem w Anglii, to siąpił taki kapuśniaczek przynajmniej raz dziennie - na pewno o wiele częściej, niż w Polsce. W Hiszpanii natomiast pada dużo rzadziej niż u nas, ergo więcej będzie deszczowych dni meczowych na wyspach, niż na półwyspie iberyjskim.

Obrazek

Obrazek

Średni opad to 61mm (Anglia) do 37mm (Hiszpania).

blackmore
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 16 mar 2016, 20:18

Przecież w wielu meczach o 13:45 oraz 16:00 świeci słońce. Właśnie w Anglii jest niekomfortowe oglądanie meczów o tej porze, gdy masz połowę boiska w słońcu, a drugą w cieniu.
guru pisze:W TV tak nie widać, ale czasami na zbliżeniach jest widoczny deszcz.
Zbliżeń nie potrzeba. Jesienią zwłaszcza, gdy mecze są o 18:30, to przecież wystarczy spojrzeć na neony, że ładnie oświetlają i nie ma żadnych opadów.

ycu pisze:ergo więcej będzie deszczowych dni meczowych na wyspach, niż na półwyspie iberyjskim.
Nie napisałem, że w Hiszpanii będzie więcej. Chyba źle zostałem zrozumiany. Nie kwestionuję, że w Anglii częściej niż w Hiszpanii, bo logiczne, iż tak jest, tylko też nie jest tak, że grają w deszczu co kolejkę i są jakoś specjalnie do tego przystosowani.

Nie no, na serio, jak sędzia kończy mecz, to widujecie piłkarzy schodzących w mokrych koszulkach? Nie mówiąc o nienaruszonych fryzurach?

Jakiego Kane'a kojarzycie?

Takiego?
http://ste.india.com/sites/default/file ... action.jpg

Czy takiego?
http://www.footyplace.com/wp-content/up ... 00x325.jpg

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 16 mar 2016, 20:19

ycu pisze:Dokładniej powiedział, że Barca jest w 95% w ćwierćfinale.
W sumie było. To Enrique mógłby się zrewanżować i chociaż nie wystawiać Messiego, skoro Wenger wystawił Flama. :lol2:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 16 mar 2016, 20:20

blackmore pisze:Takiego?
http://ste.india.com/sites/default/file ... action.jpg
Ja tak wyglądam jak gram 2 godziny (oczywiście ze zmianami) na hali. :lol2:

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 475

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 16 mar 2016, 20:22

No choćby podczas ostatniego meczu LFC - Arsenal była niesamowita ulewa. Nie wierzę, że w Anglii drużyny grają 3 mecze w sezonie w deszczu. Zbyt często pada deszcz na wyspach aby to było możliwe. Owszem przeważnie jest to tzw. shower więc nic wielkiego, ale jednak.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 mar 2016, 20:29

dobry pomysł poprowadzić dyskusję o meczu na pogodę, a nie na grę Arsenalu. Podoba mi się ten manewr :spoko:

blackmore
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 16 mar 2016, 20:31

Są mżawki, przelotne opady, cokolwiek, ale na pewno nie jest tak, że mamy co tydzień to, co obecnie się dzieje na Camp Nou i każdego weekendu piłkarze wyglądają w ten sposób:
http://www3.pictures.gi.zimbio.com/John ... YfkDjl.jpg

Zdarzają się ostre ulewy (np. jakiś czas temu podczas Liverpool - Tottenham była taka konkretna), jednak głównie jest chłodno, a popołudniami niebo zachmurzone.

Edit:
Dobra, kończymy. Mecz lada moment. ; )
fieldy pisze:dobry pomysł poprowadzić dyskusję o meczu na pogodę, a nie na grę Arsenalu. Podoba mi się ten manewr :spoko:
Próbuję zdjąć z Was presję!

Awatar użytkownika
ycu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ycu » 16 mar 2016, 20:51

blackmore pisze:Chyba źle zostałem zrozumiany.
Ja się odnosiłem tylko do tego:
blackmore pisze:
ycu pisze:Na pewno więcej, niż Barca. Wszyscy znają stereotyp wyspiarskiej, deszczowej aury :)
Dlatego poproszę o argumenty potwierdzające ten stereotyp.
Spróbowałem podać te argumenty. Cała ta sprawa wydaje się dość ciekawa i jak już zgłębię temat, to Wam o tym wspomnę ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”