Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 16 mar 2016, 19:38
Professor Chaos
Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 16 mar 2016, 19:45
Ile w ciągu ostatnich sezonów Arsenal zagrał meczów w takich warunkach, aby mówić o jakimś przywileju? ; )Professor Chaos pisze:Pogoda pod gości.
blackmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 16 mar 2016, 19:49
guru
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ycu » 16 mar 2016, 19:54
Na pewno więcej, niż Barca. Wszyscy znają stereotyp wyspiarskiej, deszczowej auryblackmore pisze:Ile w ciągu ostatnich sezonów Arsenal zagrał meczów w takich warunkach, aby mówić o jakimś przywileju? ; )Professor Chaos pisze:Pogoda pod gości.
Wenger powiedział, że Barca ma pewny awans, no to nie będzie chłopakom robił wody z mózgu i wystawi trochę rezerw...guru pisze:Wenger jest chory psychicznie. W pierwszym składzie wyjdzie FLAMINI i Iwobi (młodzian jest dobry, ale niedoświadczony ten mecz może go przerosnąć). Campbell i Coq na ławce...Poza tym wolałbym parę Koscielny-Per. Odkąd zostali rozdzieleni gramy gówno w obronie.
ycu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 16 mar 2016, 19:56
guru
Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 16 mar 2016, 20:05
Dlatego poproszę o argumenty potwierdzające ten stereotyp. Przecież dana angielska drużyna mecz w deszczu rozegra... z trzy razy w ciągu sezonu? I to maksymalnie. Ja Arsenal grający w deszczu kojarzę ostatni raz z sezonu 2013/2014 z Fulham (co Podolski tak ładnie grał). Chyba jeszcze jeden wyjazd do Southampton był problematyczny, ale regularnie Kanonierów nie oglądam, zatem może przeoczyłem nazbyt wiele. ; )ycu pisze:Na pewno więcej, niż Barca. Wszyscy znają stereotyp wyspiarskiej, deszczowej aury
blackmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 16 mar 2016, 20:10
Chyba o czymś nie wiem. W TV tak nie widać, ale czasami na zbliżeniach jest widoczny deszcz. W Anglii często pada podczas meczów, statystyki Ci nie podam, bo nie wiem czy istnieje taka statystyka, a nawet jakby, to nie mam zamiaru jej teraz szukać. Wg mnie w Anglii często pada podczas meczów, na pewno częściej niż w Hiszpanii.blackmore pisze:Przecież dana angielska drużyna mecz w deszczu rozegra... z trzy razy w ciągu sezonu? I to maksymalnie
Zapomniałem który to był mecz dokładnie, ale na pewno w przeciągu ostatnich 5 meczów graliśmy w deszcz.blackmore pisze:Ja Arsenal grający w deszczu kojarzę ostatni raz z sezonu 2013/2014 z Fulham (co Podolski tak ładnie grał).
guru
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ycu » 16 mar 2016, 20:13
blackmore, uwierz, że chętnie podliczyłbym te mecze, gdybym miał wgląd w pogodę w danym dniu. To w sumie dość ciekawa sprawa.Wenger pisze:“Realistically, it is very, very difficult, if not impossible. Barcelona are 95 per cent through and it is only five per cent for us. We have to go there and fight. We had the chances, we didn’t score.”

ycu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 16 mar 2016, 20:18
Zbliżeń nie potrzeba. Jesienią zwłaszcza, gdy mecze są o 18:30, to przecież wystarczy spojrzeć na neony, że ładnie oświetlają i nie ma żadnych opadów.guru pisze:W TV tak nie widać, ale czasami na zbliżeniach jest widoczny deszcz.
Nie napisałem, że w Hiszpanii będzie więcej. Chyba źle zostałem zrozumiany. Nie kwestionuję, że w Anglii częściej niż w Hiszpanii, bo logiczne, iż tak jest, tylko też nie jest tak, że grają w deszczu co kolejkę i są jakoś specjalnie do tego przystosowani.ycu pisze:ergo więcej będzie deszczowych dni meczowych na wyspach, niż na półwyspie iberyjskim.
blackmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 16 mar 2016, 20:19
W sumie było. To Enrique mógłby się zrewanżować i chociaż nie wystawiać Messiego, skoro Wenger wystawił Flama.ycu pisze:Dokładniej powiedział, że Barca jest w 95% w ćwierćfinale.
guru
Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 16 mar 2016, 20:20
Ja tak wyglądam jak gram 2 godziny (oczywiście ze zmianami) na hali.blackmore pisze:Takiego?
http://ste.india.com/sites/default/file ... action.jpg
guru
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 16 mar 2016, 20:22
Slim91
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 mar 2016, 20:29
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 16 mar 2016, 20:31
Próbuję zdjąć z Was presję!fieldy pisze:dobry pomysł poprowadzić dyskusję o meczu na pogodę, a nie na grę Arsenalu. Podoba mi się ten manewr
blackmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ycu » 16 mar 2016, 20:51
Ja się odnosiłem tylko do tego:blackmore pisze:Chyba źle zostałem zrozumiany.
Spróbowałem podać te argumenty. Cała ta sprawa wydaje się dość ciekawa i jak już zgłębię temat, to Wam o tym wspomnęblackmore pisze:Dlatego poproszę o argumenty potwierdzające ten stereotyp.ycu pisze:Na pewno więcej, niż Barca. Wszyscy znają stereotyp wyspiarskiej, deszczowej aury
ycu
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio