LM: Grupa D (Bayern,CSKA,City,Pilzno) - Strona 10

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto awansuje do fazy pucharowej?

Bayern Monachium
14
45%
CSKA Moskwa
7
23%
Manchester City
8
26%
Viktoria Pilzno
2
6%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Re: LM: Grupa D (Bayern,CSKA,City,Pilzno)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 gru 2013, 23:26

EnJoy ja mogę za siebie odpowiadać, a nie za innych fanów Premier League. Tez bym nie napisał, że Leverkusen, czy Schalke to ekipy co najwyżej na LE, zwłaszcza ze ten poziom pucharu pocieszenia, w stosunku do dawnego PUEFA strasznie poleciał w dół. Też bym się nie licytował na takie pierdoły, stąd nawoływalem do zluzowania wcześniej, ale jak już jestem wywoływany by się ustosunkować do swoich bzdur, to jednak wypada zabrać głos.

Ebi, City nie poszli za ciosem, bo myśleli, ze potrzebują 5 bramek do 1 miejsca :angry2:

Ebi pisze:nie ja rozpocząłem bezcelową krucjatą. A nakryć czapką gnoja zawsze miło (nawet jeśli on nie zdaje sobie z tego sprawy) :wink:
Już przy okazji poprzedniej kolejki LM pisałem ci byś trochę wyluzował. To tylko piłka :naughty:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 10 gru 2013, 23:28

Naprawdę? Przecież 2:4 już im wystarczało.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 gru 2013, 23:29

Pelle powiedział po meczu, że gdyby wcisnęli 4 gola, to wpuściłby Aguero, więc z tego wychodzi, ze na matmie nie uważali :lol:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 gru 2013, 23:33

Po 15 minutach byliśmy z kumplem pewni że skonczy sie 4-0, 5-0, a nawet 7-0, ale... po całym meczu stwierdzam że to jednak goście byli lepsi. Bayern zagrał dobrze przez 25 minut, przez następne 65 minut to City byli lepsi. Bayern wyglądal jak Barcelona, pykali i pykali i [ch**] później z tego wynikało. Wielkie brawa za skuteczność dla gości.

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 86

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 10 gru 2013, 23:35

Dokładnie. Bawarczycy zlekceważyli rywala i dostali po dupie. Tylko bilans bramkowy dał im pierwsze miejsce. Co istotne City przerwało zwycięską passę Bayernu :D rekordu nie będzie choć dalej może być pierwszy w historii obroniony tytuł :D

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 10 gru 2013, 23:35

:lol:

To żeś zluzował atmosferę i to dobitnie, ostatecznie, kompletnie.

Wyświechtany frazes - porażka w takim momencie (podobnie jak sezon temu z Arsenalem) dobrze im zrobi. Ciekawe czy jednak będzie miała tak daleko idące konsekwencje i skrywdzenie Juve oraz Barcy, bo jestem pewien, że gdyby rewanż z ekipa londńską zakończył się dyplomatycznym 2:1/1:1 to Juve nie poległoby 4:0 (i 0:2 w rewanżu w Turynie) a Barca 7:0 (i 0:3 w rewanżu w Barcelonie). Wtedy pewno też mielibyśmy remisy zamiast hańby (strosze piórka, ale to moja opinia akurat). I czy mając w pamięci dwudziestominutową miazgę 2:0 z City i położenie na ów mecz lachy (i w konsekwencji nieprzyjemną porażkę) w następnych rundach znowu będa pogromy (choć do lutego/marca kupa czasu, Bayern może zgasnąć jak świeca i grac popeline dlatego to nie jest mój osąd a jedna z kilku możliwości)

Do postu powyżej - jakiego rekordu nie będzie?

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 86

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 10 gru 2013, 23:37

Ebi pisze:Do postu powyżej - jakiego rekordu nie będzie?
Kolejnych wygranych meczy w LM mieli chyba już 10 albo więcej.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 10 gru 2013, 23:40

Sesto Elemento pisze:
Ebi pisze:Do postu powyżej - jakiego rekordu nie będzie?
Kolejnych wygranych meczy w LM mieli chyba już 10 albo więcej.
To już rekord padł. Nie będzie śrubowania. Bo 10 to już rekord.

A ponieważ ów temat dotyczy całej grupy (nie tylko City i Bayernu) to dodam od siebie, że jest to jedna z najdziwniejszych grup, jaką iałem okazję śledzić w historii LM. Niby wszystko jasne, ale kiedy ktokolwiek z 15 punktami awansował jako drugi? I kiedy ktoś z tak nędznym bilansem jak Viktoria wywlaczył grę w LE?

Brawa dla Czechów za ambicję. Po radości piłkarzy, sztabu trenerskiego i kibiców widać było, że bardzo zależy im na wiosennych pucharach. Gdzie odchodzi Vrba, że tak uroczyście go pożegnali?
Ostatnio zmieniony 10 gru 2013, 23:44 przez Ebi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 10 gru 2013, 23:44

Obrazek

:haha:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 10 gru 2013, 23:44

Wiesz Ebi, pamiętałem Cię jako ogarniętego usera. Potem trochę mnie na forum nie było. Teraz zaglądam czasem, czasem się wypowiem, częściej tylko przejrzę wybrane wątki. I obserwując Twoją aktywność odnoszę wrażenie że strasznie (tu wybacz ale zamiennika nie użyję bo sam nie przebierasz w słowach wyrażając swoje zdanie) w dupie Ci się przewróciło. Przy każdej okazji podkreślasz swoje antypatie, rzucasz się do gardła każdemu kto ośmieli podważyć Twoje zdanie. Pozwalasz sobie na wszelakiego rodzaju prowokacje a później twierdzisz że wszyscy się na Ciebie uwzięli. Nie każdy na nie zareaguje, nie zawsze komuś będzie się chciało, ale są tu osoby na tyle ogarnięte, że uwierz mi, wychwycą to. Nie wiem w jakim stopniu wpływa na Twoje zachowanie obecna pozycja Bayernu w piłkarskim świecie i rosnąca w siłę Bundesliga, ale stajesz się nieznośny i widzą to również inni z tego co zaobserwowałem.

Bez urazy Ebi, naprawdę nic do Ciebie nie mam, ale na Boga... :roll:

Sorry za OT, musiałem :oops:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 10 gru 2013, 23:47

Ja się zwyczajnie cieszę z obecnej sytuacji Bayernu :wink: Za kilka sezonów mogą zgasnąć i wrócą do poziomu, który prezentowali w latach 2003-2009 (choć i wtedy nazdobywali krajowych tytułów i w LM grywali w ćwerćfinałach, ale BL daleko było do potęgi) i będę marudził, że polegli z Hamburgiem, Werderem a w CL sukcesem jest najlepsza ósemka. Tyle ode mnie. Bez spiny ode mnie, jak zwykle. Czasem zbyt poważnie podchodzicie do moich postów.

I dalej przypomnę, że w poprzedniej edycji bardzo krytykowałem Bayern od fazy grupowej, po meczach z Arsenalem, Juve, Barcą wciaż nie byłem taki "obrośnięty".

PS. Jakie antypatie podkreślałem?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 gru 2013, 23:52

Wiadomo że po ostatnich sukcesach Bayernu Ebi obrósł w piórka, ale.. bez przesady. Czasem się napnie, ale to normalne, jako sympatyk monachijczyków ma przecież powody. W Bundeslidze miażdżą rywali, dziś przegrali bo...??? myśleli że po 15 minutach mecz sam się wygra?? Ma nad czym Pep pracować. Nie zauważyłem żeby jakoś Ebi przesadzał w swoich postach, raczej normalka, standard.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 11 gru 2013, 0:20

Cloner :beer:

Tak sobie zerkam na kogo może trafić monachijski Bayern.
Kto już awansował (z drugich miejsc): Leverkusen, City, Olympiakos. Z tej stawki odpadają dwa pierwsze zespoły (z wiadomych względów). Wciąż w grze pozostają: BVB/Napoli, Schalke/Basel, Zenit/Porto, Milan/Ajax, juve/Galata. Jeśli awansują wszystkie niemieckie ekipy (a mają realne szanse) zostają całkiem sympatyczne ekipy (poza Juve). Nadal trudno w grudniu oceniać jak będzie wyglądała gra w lutym/marcu, ale każdy rywal w zasięgu.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 11 gru 2013, 0:35

masacra pisze:a, że o piłke nozna chodzi? Nie to w Anglii takich rozgrywek nie było nigdy. Kiedys była Division 1...
W latach 1993-2007 nazywała się Premiership, więc też nie :wink:

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 798

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 11 gru 2013, 12:00

Nie taki diabeł straszny.....

Trzeba pochwalić chłopców Pellegriniego iż zdołali się podnieść przy 0:2 i w ostatecznym rozrachunku wygrać całe spotkanie.Szczerze powiedziawszy jestem trochę zaskoczony,bo jechaliśmy do jaskini lwa bez największych gwiazd,a mimo to potrafiliśmy pokonać według dużej części kibiców i fachowców najlepszą drużyny Europy.Nie licząc pierwszego kwadransa w których Monachijczycy dzielili i rządzili to City zagrało całkiem niezłe spotkanie i chyba zasłużyliśmy na to zwycięstwo,które powinno dać nam pozytywnego kopa na ligę.

Muszę pochwalić Milnera-bramka,asysta,a do tego wypracował jeszcze karnego.No i beka z popisów matematycznych Pelle,który nie wiedzieć czemu założył iż musimy wygrać trzema bramkami by zająć pierwsze miejsce w grupie :lol:

Kiedy losowanie fazy pucharowej?
Ostatnio zmieniony 11 gru 2013, 13:01 przez ryba_82, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”