Finał LM: Manchester United vs Chelsea - Strona 10

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto podniesie puchar Champions League?

Manchester United
31
50%
Chelsea Londyn
31
50%
Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 22 maja 2008, 15:12

Mi chodzi o to ze do karnych nie podchodzi sie na zasadzie:

Ostaniego ma strzelac Cech, wyskakuje Terry " teraz ja, teraz ja, chce byc bohaterem" Trener przed seria jedenastek pisze numery na kartce, daje kartke sedziemu i w tej kolejnosc wykonuje sie jedenastki. Terry najwyzej przed seria jedenastek mogl powiedziec ze czuje sie na silach :) nie widze w tym nic dziwnego...

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 22 maja 2008, 15:26

Jeżeli łatwiej uderzyć wolnego niż karnego to gratuluje pomysłu.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 22 maja 2008, 15:28

Nie wiem co takiego jest w Ronaldo ze nawet po finale LM staje sie on glownym tematem dyskusji i nawijacie o nim bez mala od 3 stron.
Obawiam sie ze przepychanki miedzy czepiaczami a obroncami Ronaldo beda trwaly przynajmniej do czasu az utrzyma chlopak tak swietna forme.

Wracajac jednak do meritum.
Chelsea w przekroju calego spotkania byla dla mnie druzyna lepsza.
Pierwsza polowa dla Manchesteru i tylko Cechowi oraz sprzyjajacym okolicznoscia londynczycy zawdzieczaja ze schodzili na przerwe remisujac.Los oddal MU z nawiazka to co zabral przy pierwszej (i ostatniej jak sie okazalo) bramce dla rywali bo potem mieli juz duzo szczescia.Tak w regulaminowym czasie gry jak w dogrywce a nastepnie w karnych.
Sedzia wydaje mi sie patrzyl na pilkarzy Czerwonych Diablow przychylnym okiem.Oczywiscie nie wypaczyl wyniku jednakze pare jego blednych decyzji na niekorzysc Chelsea rzucilo mi sie w oczy.Lacznie z kartka dla Drogby.

Skonczylo sie jak sie skonczylo gratulacje dla MU i wielkie brawa dla Chelsea.

Jeszcze slowo odnosnie Ferdinanda.Chlopak jezeli wierzy w jakiegos boga to powinien sie teraz ladnie do niego pomodlic ze rywale grali fair.Gdyby Eto'o lub J.Cole (ten to byl chyba w szoku po tym zagraniu rodem z filmow karate) wylozyli sie w polu karnym MU po atakach Ferdinanda to koncowe zwyciestwo w LM byloby o wiele trudniejsze jesli nie niemozliwe.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 22 maja 2008, 15:46

Za zamarkowanie uderzenia daje sie czerwo, nie widze nic dziwnego w kartce Drogby :roll: Szkoda ze Michel nie mial jaj wyrzucic Carvalho bo jak sie ma taki wielblad to bledow z roznymi czy autami :?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 maja 2008, 15:49

W drugiej połowie była taka sytuacja kiedy w polu karnym Chelsea Makelele został znokautowany przez Teveza. Widział tylko jedną powtórkę i wyglądało to tak jakby Carlos uderzył przeciwnika. Pamiętacie to? A może macie video :>

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 maja 2008, 15:55

Pamiętamy ... z otwartej go zdzielił :)

Makelele się nie podnosił, a komentatorzy się cieszyli, ze ktoś go w końcu sfaulował.

Ponadto, Rio 2 razy ryzykowanie faulował w polu karnym. Pisałem o tym tuz po meczu. Jakby sędzia dał karnego, to nie mógłby miec pretensji IMO. Dlatego daleki byłbym od pisania, czy sugerowana, że to Chelsea była faworyzowana przez sędziego

runej
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: runej » 22 maja 2008, 16:02

fieldy pisze:Jakby sędzia dał karnego, to nie mógłby miec pretensji IMO.
Racja, tylko że Cole zamiast sie wypieprzyć jak długi, grał dalej, a wtedy o karnym można było zapomnieć. A druga sytuacja to która, wiem, ze coś było ale nie przypominam sobie?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 maja 2008, 16:06

Gdy sfaulował kolesia na linii pola karnego, a może nawet w polu karnym. Michel dał wolnego z linii - Ballack uderzył nad poprzeczką.
Łukasz_ pisze:Jeżeli łatwiej uderzyć wolnego niż karnego to gratuluje pomysłu.
Na pewno mniejszy stres temu towarzyszy, wolnego nie trzeba koniecznie strzelić.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 22 maja 2008, 16:08

fieldy pisze:Ponadto, Rio 2 razy ryzykowanie faulował w polu karnym
fieldy pisze:Gdy sfaulował kolesia na linii pola karnego, a może nawet w polu karnym. Michel dał wolnego z linii - Ballack uderzył nad poprzeczką.

Juz nie naciagaj :? Wiem ze to frustrujace ale trzeba sie pogodzic a nie szukac dziury w calym :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 maja 2008, 16:12

Co jest frustrujące ? Od wczoraj gratuluje wygranej, zaznaczam, że United zasłużyli na tytuł. A jak się odważę napisać coś nie po myśli kibiców United, to zaraz frustrat jestem ?

Nie mógł gwizdnąć karnego ? Mógł.

Kiedyś chyba własnie któryś z kibiców United pisał, ze linia pola karnego należy do "16" i faule na niej powinny się kończyć karnymi [chyba przy okazji jakiegoś meczu Arsenalu].

Druga okazja - nie przejechał nogą po głowie Cole'a ?

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 22 maja 2008, 16:18

No jak na angielski finał przystało, walki było sporo :wink:

Ładnie zaparadował Cech kiedy obronił strzał z paru metrów i dobitkę też ładnie jedną ręką wyciągnął (btw to obrońca dał ciała wybijając tak lekko piłkę przed pole karne).

Co do Chelsea to ładnie Lamapard w akcji kiedy strzelił w poprzeczkę, ładnie obrócił się z piłką, i strzał też taki niekontrolowany.

Ogólnie trzeba sobie ściągnąć ten meczyk bo warto :]

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 22 maja 2008, 16:24

Fieldy pisze: Na pewno mniejszy stres temu towarzyszy, wolnego nie trzeba koniecznie strzelić.
Kwestie psychiczne są tutaj najważniejsze. Mimo wszystko patrząc w statystyki to karne przeważnie wpadają do siatki. Wystarczy tylko przymierzyć i bramkarz nie ma nic do powiedzenia.
Wczoraj przy jedenastkach nie wszyscy udźwignęli ten ciężar. Terry tak się skupił na piłce i bramce że zapomniał że trzeba do niej jeszcze dobrze podpiec :P
Chociaż przy stanie 1:0 dla MU w 93 min meczu Lampard miałby nie mniejszego stresa niż Terry przy karnym.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 22 maja 2008, 16:24

Wydaje mi sie ze Ballack byl faulowany przed polem karnym.Dopiero upadek zakonczyl w polu karnym.Musialbym obejrzec powtorki.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 22 maja 2008, 16:25

Mowisz o 2 karnych.

Faul na Cole'u byl ale skoro ten sie utrzymal na nogach, probowal grac dalej to juz nie jest wina sedziego. W tej sytuacji podja sluszna decyzje, co innego jakby Joe sie wywrocil a Michel nie dalby 11. Winna pilkarza nie sedziego :)

Faul na Kalou (chyba) nie byl na lini z tego co pamietam :roll: A jak przepisy mowia o lini pola karnego to nie wiem, trzeba szukac na stronie PZPN. Ale jak by nie bylo duzo widzialem wolnych z lini pola karnego wiec chyba faul na lini=rzut wolny, pewny nie jestem. Musze to sytacje zobaczyc bo z tego co pamietam Ballack nie wykonywal wolnego z lini...

Dziwi mnie to ze jesli jest mowa o bledach sedziego to najczesciej wspomina sie te na korzysc MU. A sytuacja najbardziej widoczna i kalrowna krzydzaca jedna z druzyn to faul Carvalho, gdzie Michel to widzial ( stacia Maka z Tevezem chyba nie widzial). Tego wytlumaczyc nie potrafie jak tam czerwieni nie dal

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 22 maja 2008, 17:15

Fieldy ma racje. Mogły być 2 karne. Ten pierwszy faul na Lampardzie trudno mi ocenić, musiałbym zobaczyć powtórkę.
Druga sytuacja z Colem, wydawało mi się nawet że sędzia podniósł chorągiewke...ale ze Cole grał dalej to ją opuścił... zwrócił ktoś na to uwagę?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”