Finał LM 2016/17: Juventus - Real Madryt - Strona 2

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Po regulaminowym czasie gry...

Czas głosowania minął 17 maja 2017, 23:37

Remis
3
16%
Łatwa wygrana Juventusu
2
11%
Łatwa wygrana Realu
3
16%
Wyszarpane zwycięstwo Juventusu
6
32%
Wyszarpane zwycięstwo Realu
5
26%
Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Finał LM 2016/17: Juventus - Real Madryt

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 10 maja 2017, 23:45

Kompleksy kibiców Barcelony, którzy zawsze muszą być najlepsi i nie przyznają, że tegoroczny finał jest równiejszy i doszły do niego ekipy, które na to najbardziej zasłużyły. No i przy okazji to, że cholernie ciężko wskazać jednoznacznie faworyta, spotkają się dwie największe marki z Hiszpanii i Włoch, czyli jakby nie było - dwóch światowych gigantów ligowych.
Delpiero14 pisze: Co to za ankieta? Czemu nie ma opcji zwycięstwa po dogrywce, bądź karnych jednej i drugiej ekipy?
Wyraźnie zaznaczyłem, że po regulaminowym czasie. :)

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 10 maja 2017, 23:47

Na dzień dzisiejszy wg. buków

Bet at home
Real Madryt 1.80 Juventus 2.05

Bet365
Real Madryt 1.72 Juventus 2.00

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 798

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 10 maja 2017, 23:49

Delpiero14 pisze: Co to za ankieta? Czemu nie ma opcji zwycięstwa po dogrywce, bądź karnych jednej i drugiej ekipy?
Te opcje kryją się pod słowem "wyszarpane" :)

Lekkim faworytem Juventus z racji faktu iż Królewscy zwyczajnie im leżą w ostatnim czasie choć mimo wszystko przeczuwam triumf Realu.Salas stawiaj dom :wink:

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 10 maja 2017, 23:49

No to odliczając marżę to jest mniej więcej 52-48 na korzyść Realu. Czyli praktycznie fifty-fifty. :)

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 10 maja 2017, 23:50

Carbon pisze: Wyraźnie zaznaczyłem, że po regulaminowym czasie.
No widzę widzę, ale czemu tak? Nie można było zrobić: "Finał LM pomiędzy Realem, a Juventusem skończy się"... i dołożyć więcej opcji?

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 10 maja 2017, 23:52

Można uznać, że...
ryba_82 pisze: Te opcje kryją się pod słowem "wyszarpane" :)

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 798

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 10 maja 2017, 23:56

Delpiero14 pisze:
Carbon pisze: Wyraźnie zaznaczyłem, że po regulaminowym czasie.
No widzę widzę, ale czemu tak? Nie można było zrobić: "Finał LM pomiędzy Realem, a Juventusem skończy się"... i dołożyć więcej opcji?
Było temat sobie założyć to i ankietę byś sobie ustalił po swojemu :)

Przez przypadek cytowany post oceniłem pozytywnie :?

Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 10 maja 2017, 23:58

Carbon pisze: Kompleksy kibiców Barcelony, którzy zawsze muszą być najlepsi i nie przyznają, że tegoroczny finał jest równiejszy i doszły do niego ekipy, które na to najbardziej zasłużyły. No i przy okazji to, że cholernie ciężko wskazać jednoznacznie faworyta, spotkają się dwie największe marki z Hiszpanii i Włoch, czyli jakby nie było - dwóch światowych gigantów ligowych.
no ja np jestem kibicem Realu i jakoś porównałem ze sobą obecny Juventus i ten sprzed dwóch lat ;p
Może rzeczywiście kadrowo pierwsza 11 zespół z Turynu bardzo się zmieniła od tego czasu (wczoraj np żaden z zawodników z pomocy i ataku nie grał w tamtym zespole ), ale mi bardziej chodziło o styl jaki prezentowali chociażby w meczu z Barceloną. O ile dwa lata temu, Real w rewanżu potrafił stworzyć sobie sytuacje do strzelenia gola i zabrakło trochę szczęścia (a przecież wtedy Juventusowi wystarczył bezbramkowy remis) o tyle w tym sezonie na Camp Nou, stworzyli mur nie do przebicia.
Ostatnio zmieniony 11 maja 2017, 0:00 przez liam, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 10 maja 2017, 23:59

Carbon pisze: Kompleksy kibiców Barcelony, którzy zawsze muszą być najlepsi i nie przyznają, że tegoroczny finał jest równiejszy i doszły do niego ekipy, które na to najbardziej zasłużyły.
Kompleksy (w tym przypadku jak już fana Barcelony, bo odnosisz się bezpośrednio do mnie) wedle kogo? Juventusu czy Realu? :)
A ten finał dwa lata temu był mniej równy ze względu na dysproporcję między finalistami? I w tamtym finale czyżby nie doszły do niego drużyny, które wtedy najbardziej zasłużyły? Cytowane zdanie jest przegłupie.
venomiq pisze: Bzdura. Wówczas Juventus był słabszy od obecnego
Mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę iż w finale 2015 nie grał tylko Juventus. Była tam też Barcelona, która dysponowała olbrzymią wówczas siłą. Bodajże jeden z fanów Juve, nie tak dawno napisał, że Barca była silniejsza niż ten Madryt. Tak, była. Zdobyli tryplet.

Finał wydaje się być wyrównany rzecz jasna, ale pisanie o różnicy poziomów względem finału z 2015, powołując się na słabszy team Juventusu jest kolejnym absurdem.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 11 maja 2017, 0:17

liam pisze: Może rzeczywiście kadrowo kadrowo pierwsza 11 zespół z Turynu bardzo się zmieniła od tego czasu (wczoraj np żaden z zawodników z pomocy i ataku nie grał w tamtym zespole ), ale mi bardziej chodziło o styl jaki prezentowali chociażby w meczu z Barceloną.
Nie tylko kadra. Tu jeszcze chodzi o mentalność.
szefu91 pisze: Kompleksy (w tym przypadku jak już fana Barcelony, bo odnosisz się bezpośrednio do mnie) wedle kogo?
Głównie do Ciebie, choć widzę, że Dudek czy Biały podzielają ten pogląd(a chyba są także sympatykami Barcy?).
szefu91 pisze: Była tam też Barcelona, która dysponowała olbrzymią wówczas siłą.
Oczywiście że tak. A to właśnie powoduje, że nie był to mocno obsadzony finał, bo faworyt był z góry znany i ludzie tylko z małą nadzieją oczekiwali cudu. Barca miała wielką siłę rażenia i było wiadome, że z Messim, Suarezem i Neymarem z przodu w takiej formie zmiecie Juve, które nie było tak przygotowaną drużyną jak dziś. Wtedy grał młodziutki Pogba, dla którego był to chyba też niemały szok, Pirlo w wieku 36 lat. A z przodu? Morata wypożyczony z Realu i Tevez, który może strzelał wtedy aż miło, ale jak go w ogóle porównywać do największych napastników?

Juventus z teraz > Juventus z 2015. I to z wyraźnym wskazaniem.
Przy Barcelonie z 2015 i Realu z teraz dałbym ">" z lekkim wskazaniem Barcy, która miała kapitalny sezon. Ale Real obecnie jest cholernie skuteczny i jeśli uda im się obronić trofeum i zdobyć mistrzostwo, to byłbym bardzo skłonny przechylić to w ich stronę.

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 11 maja 2017, 0:24

liam pisze: Real w rewanżu potrafił stworzyć sobie sytuacje do strzelenia gola i zabrakło trochę szczęścia (a przecież wtedy Juventusowi wystarczył bezbramkowy remis) o tyle w tym sezonie na Camp Nou, stworzyli mur nie do przebicia.
Dlaczego porównujesz tylko Juventusy, a nie ich przeciwników? To, że Stara Dama w roku "x" spisywała się lepiej w obronie niż w roku "y" to jedno, ale w takim razie warto też popatrzeć przed kim się bronili, tj. ówczesnym Realem i obecną Barceloną. Tamci Królewscy wyglądali chyba lepiej niż obecnie gracze Enrique, zatem równie dobrze można napisać, że nic dziwnego, iż stworzyli sobie więcej okazji aniżeli dwa strzały Messiego, bo na tyle było stać Barcę na Camp Nou.

ewwi
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ewwi » 11 maja 2017, 7:28

Wydaje mi się, że zwycięży dojrzałość trenerska Allegriego. Ten Pan mocno mnie zadziwia z każdym kolejnym meczem.
Pytanie, co tym razem wymyśli. 3-5-2 czy 4-2-3-1? Co sądzicie?

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 11 maja 2017, 8:05

NIestety ale Real faworytem. Cieżko będzie grać z tak grającym Modriciem.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 11 maja 2017, 8:50

League pisze: NIestety ale Real faworytem. Cieżko będzie grać z tak grającym Modriciem.
Na jakiej podstawie wnosisz, że Real jest faworytem ? że sobie dali wbić 2 bramki w parę minut ? albo, że przegrali na swoim stadionie z Barceloną z którą My nie straciliśmy nawet bramki ? :roll: Więcej wiary w zespół, któremu kibicujesz :wink:

Szanse 50/50

Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 11 maja 2017, 8:53

blackmore pisze:
liam pisze: Real w rewanżu potrafił stworzyć sobie sytuacje do strzelenia gola i zabrakło trochę szczęścia (a przecież wtedy Juventusowi wystarczył bezbramkowy remis) o tyle w tym sezonie na Camp Nou, stworzyli mur nie do przebicia.
Dlaczego porównujesz tylko Juventusy, a nie ich przeciwników? To, że Stara Dama w roku "x" spisywała się lepiej w obronie niż w roku "y" to jedno, ale w takim razie warto też popatrzeć przed kim się bronili, tj. ówczesnym Realem i obecną Barceloną. Tamci Królewscy wyglądali chyba lepiej niż obecnie gracze Enrique, zatem równie dobrze można napisać, że nic dziwnego, iż stworzyli sobie więcej okazji aniżeli dwa strzały Messiego, bo na tyle było stać Barcę na Camp Nou.
Tylko, że Barcelona, mimo słabszej dyspozycji w tym sezonie i tak ma niesamowitą jakość w ataku. Niecały tydzień po tym remisie, byli w stanie wpakować 3 bramki Realowi w lidze. Poza tym Real akurat w tamtym okresie też miał swoje problemy (świetny start sezonu, ale końcówka już słaba).
Ale wiesz, na razie są to tylko moje gdybania. Równie dobrze może się okazać, że ta obrona Juventusu wcale nie jest solidna i wynik w dwumeczu z Barceloną był spowodowany głównie gorszą dyspozycją Messiego i spółki.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”