Grupa A 2006/07 (Champions League) - Strona 2

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Mich@lG
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mich@lG » 24 sie 2006, 21:50

Grupa A to oczywiscie najmocniejsza ze wszystkich. Stawiam, że na pierwszym miejscu wyjdzie Barcelona, tuż za nią uplasuje się Chelsea, miejsce w Pucharze Uefa zajmie Werder, zaś Lewskiemu będzie trudno o jakiekolwiek punkty. Decydujące o pierwszym miejscu będą mecze pomiędzy Chelsea i Barceloną, oraz mecze tych drużyn na Weser Stadion przeciwko Werderowi, który może sporo namieszac.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 24 sie 2006, 22:26

Jak dla mnie najmocniejsza grupa. Znów pojedynki Barcelony z Chelseą [ to już jest nudne :P zero emocji :P ]. Myśle że obie ekipy wyjdą z grupy ale nie bez problemów bo zawsze można gdzieś stracić jakieś pkt. a potem przegrać w meczach które powinny decydować o 1 miejscu, mowa oczywiście o pojedynkach 2 gigantów. Będzie ciekawie w tej grupie.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 24 sie 2006, 22:31

Te mecze z Levskim będą bardzo znaczące - cała pierwsza trójka będzie sobie de facto doliczać przed nimi trzy punkty do bilansu, a przecież te trzy punkty trzeba jeszcze wywalczyć na boisku - jeśli graczom z Sofii uda się coś zremisować - raczej nic im to nie da, ale w kolejności w grupie może znacząco namieszać.

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 25 sie 2006, 1:11

Szkoda, ża do tak silnej (śmiało można nazwać grupą śmierci) grupy trafił Werder Brema. Bremeńczycy z roku na rok czynią systematyczne postępy, ale czy już są gotowi na walke jak równy z równym z takimi potęgami jak Chelsea i Barcelona? Jeszcze chyba za wcześnie, mimo wszystko jakiś cień nadzieji, że uda się awansować mam. Ciekawe tylko kogo kosztem :lol: . Na pierwszym miejscu w tej grupie widze Chelsea Londyn, a na drugim Barcelone. To tak obiektywnie. Ale po cichu liczę na Werder :P . Oby tylko nie odpadli tak pechowo, jak rok temu z Juventusem. :roll:

Poza tym, zgadzam się z użytkownikiem Janio. Levski ma 1 % szans na awans (przeciez nikogo nie można przekreślać :lol: ), ale drużyna ta może mieć znaczący wpływ na końcowy układ grupy.

Luber0
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luber0 » 25 sie 2006, 8:10

Zdecydowanie najsilniejsza grupa. Barcelona i Chelsea to najwięksi faworyci do zwycięstwa w tegorocznej LM. Moim czarnym koniem był Werder ale jak zobaczyłem grupe to się troszke zawiodłem. Szkoda tej ekipy. Mają naprawdę dobry skład, poczynili wzmocnienia z tamtego sezonu, byłbym pewien że zajdą dalej niż rok temu gdyby trafili na łatwiejszą grupe. A trafili najsilniejsze zespoły z 1 i 2 koszyka. Może jednak komuś się noga powinie. Man. City potafi wygrywać u siebie z Chelsea to czemu nie Werder. Co do Levskiego uważam że skończy on rywalizację z kompletem 0 pkt w tabeli

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 25 sie 2006, 8:33

"Grupa śmierci" Barcelona i Chelsea znowu razem, zapowiadają sie dwa szlagiery, ale czy będzie tak ciekawie jak rok i dwa lata temu :P tego nie wiem.
Werder, bardzo silna ekipa i szkoda, jeżeli miałby nie awansować, aczkolwiek
coś mi mówi, że może sprawić niespodziankę i jednak z tej grupy wyjść.
Dla Levskiego sukcesem będzie zdobycie chociaż jednego pkt. Ba, nie wiem czy łatwo im będzie chociaż jednego gola strzelić...
Moi faworyci do awansu: Barcelona, Werder

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 25 sie 2006, 9:12

Pieknie :P
No coz "Grupa Smierci". Barca z Chelsea wydaja sie byc faworytami nie do zdarcia. Zal mi troche Werderu, ktory obija sie dalekie fazy turnieju ale zawsze ma pecha.Lewski raczej bedzie dostarczac pkt, choc nie musi. Mecze z Werderem chyba beda najwazniejsze. Na Chelsea i Barcelone kazdy jest zmobilizowany na 100% i w tej grupie Werder moze duzo namieszac. Lewski to raczej checi i wola walki, ale nic po za tym.
A Mourinho znowu dostanie bilet do teatru :lol: przynajmniej to mu zostanie 8)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 25 sie 2006, 9:21

No coz wszyscy zgodnie twierdza, ze grupa smierci :!: trudno sie z tym niezgodzic ale wg mnie bedzie tutaj troche za duzo odgrzewanych kotletow - Chelsea - Barca - oni juz chyba nie moga na siebie patrzec
Werder - Barca - rowniez mecz z ubieglego sezonu :!:
Coz wiecej o grupie - bardzo mi zal Werderu, ktory ma chyba najsilniejsza kadre biorac pod uwage ostatnie lata i Lewskiego - mogli trafic lepiej i powalczyc o awans, niestety w tej grupie jest to malo realne chociaz kto wie, ostatnie wyniki Chelsea pokazuja, iz mimo pokaznych wzmocnien nie wygrywaja jak niegdys - zagrali dopiero kilka mecze - probably3 - a juz zanotowali 2 porazki - wiec moze nie dzielmy skory na niedzwiedziu - bo nie wiadomo jak sie potoczy ta karuzela

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 25 sie 2006, 10:01

Werder na pewno może stać się niespodzianką tej edycjii LM, ale jeśli mają w grupie Chelsea i Barcę to trudno w to uwierzyć. Mogą urawać punkty faworytom tej grupy i przy dużym szczęściu wyjść z grupy. Wieje tutaj nienawiścią nawzajem klubów (np. Barca-Chelsea). Sądze że drużyna Werderu ma szansę na wyjście, bo Chelsea nie imponuje formą. OStatnia drużyna - Levski Sofia jest z góry na przegranej pozycjii, może urwą komuś jeden punkt, ale żeby odnieśli choć jedno zwycięstwo będzie dla nich to prawie niemożliwe.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 25 sie 2006, 10:04

Szkoda Werderu :?. Chcialem, zeby trafili do grupy np. z Liverpoolem czy Lille, tak zeby awans byl naprawde realny. Niestety, przy takim ukladzie tabeli o wejscie do 2. rundy Bremenczykom bedzie niezwykle ciezko. A szkoda, bo poprzednie sezony w CL pokazaly, ze ten zespol moze nawiazac walke z najlepszymi, mam nadzieje, ze dadza z siebie wszystko i awansuja dalej kosztem jednej z dwoch poteg europejskich 8).

Moje typy na awans: Barcelona & Chelsea
Ostatnio zmieniony 25 sie 2006, 10:57 przez olson, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 25 sie 2006, 10:05

coco pisze:mnie juz to nie dziwi i pomału mam przekonanie ze te losowania sa ustawiane bo juz 3 raz z rzedu gra Chelsea z Barca

Heh :o ja bym bardziej podzielal twoje zdanie gdyby to na Liverpool trafila Chelsea 8)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 sie 2006, 10:52

FC Barcelona
Chelsea Londyn
Werder Brema
Levski Sofia
Hmm, interesujaca grupa :P Eto'o, Deco i Puyol wiedzieli jak losowac :wink: Znowu beda ciekawe pojedynki dwoch gigantow futbolu. Choc kibicuje przede wszystkim Interowi, to nie umiem sie juz doczekac tychze spotkan. Chelsea nie najlepiej rozpoczela sezon, porazka o Tarcze Dobroczynnosci, pozniej jakies zwyciestwo w lidze, i znow porazka. Liga hiszpanska jeszcze nie ruszyla, ale wyniki sparingow interesujace :wink: Zobaczymy co Blaugrana dzis pokaze w meczu o SuperPuchar Europy :D
Werder wg mnie nie ma szans na awans do dalszej fazy LM, pozostaje im tylko PUEFA, jesli nie zlekcewaza Levskiego of course. Druzyna z Bulgarii troszke odstaje poziomem od reszty, ale ... tak jak wspomnialem - nie mozna ich zlekcewazyc, bo zawsze jakis punkcik mozna stracic.

Do awansu typuje Chelsea i Barcelone.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 25 sie 2006, 11:01

Jak już wiele przedmówców napisało: grupa Śmierci. Znów będziemy świadkami emocjonujących spotkań Barcelony z Chelsea i nie mniej emocjonujących wypowiedzi Mourinho :P :lol: Obie ekipy doznały w letnim mercato sporych wzmocnień i bardzo mnie ciekawi kto je lepiej wykorzysta. Werder pomimo bardzo silnych rywali może okazać się niespodzianką tej fazy, jeżeli uda im się wygrać choć jeden z dwu meczy u siebie (chodzi mi o mecze z The Blues i Blaugraną) to może nawet uda im się wyjść z grupy :wink: Niestety Levski Sofia wydaje się być z góry skazana na porażkę.

Mój typ:
Chelsea
Barcelona
Werder
Levski

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 wrz 2006, 11:43

Dzisiaj pierwsze spotkania :mike:

O ile w spotkaniu Barcelony z Levskim faworyt jest jeden i to ultra-zdecydowany ( :lol: ) to już w drugim spotkaniu nie byłbym taki pewien zwycięstwa The Blues. Londyńczycy grają póki co bardzo przeciętnie jak na swoje możliwości i jeżeli kiedykolwiek ma się nadarzyć szansa na urwanie im punktów to właśnie dzisiaj. Liczę na to, że Werder zagra najlepiej jak potrafi a wtedy remis będzie możliwy. Potem jeszcze tylko Barcelona dwukrotnie pokona Chelsea, podłoży się w Bremie i Chelsea poza LM :lol: :P :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 wrz 2006, 11:59

I możesz mieć rację co do Chelsea - powraca co prawda Claude Makelele, oraz Joe Cole, choć forma Cole'a może być daleka od optymalnej - przecież nie wiadomo co zaprezentuje po kontuzji, a nie zagra Arjen Robben - a to, nawet przy licznej kadrze Chelsea, jest dość duże osłabienie ekipy Mourinho. Ale .....

.... w obozie Werderu, też za rózowo nie jest jeśli chodzi o kontuzje.
Prawdopodobnie nie zagra Tom Wiese, czyli pierwszy bramkarz, choc moze to i lepiej, przecież nie wiadomo czy jeszcze nie śni mu sie po nocach ostatnie spotkanie w LM :lol:
Borowski i Frings wrócili do treningów, ale pod znakiem zapytania stoi występ Mertesackera i ... Klosego :? być może uda się ich jakoś doprowadzić do stanu "używalnosci" choć to nie gwarantuje, ze zagrają dobre zawody,

Jak tak spojrzeć na osłabienia - to Chelsea wydaje się być jednak w lepszej sytuacji i obawiam się, ze wygra ten mecz.

Niggaz - ponoć u was ma zabraknąć Marqueza i Sylvinho ? prawda to ?
bo o absencji Ezquerro i przede wszytskim Savioli nie ma co pisać, gdyż ich ma kto zastapić :lol:

Zablokowany

Wróć do „Puchary Europejskie”