Grupa E 2006/07 (Champions League) - Strona 2

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
RadoGol
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RadoGol » 24 sie 2006, 22:39

Jestem bardzo zadowolony z tej grupy patrząc okiem kibica Realu. Uważam tak, ponieważ przeciwnicy, mimo że do słabeuszy nie należą, to jednak nie powinni sprawić Królewskim aż takiego wielkiego kłopotu, przez co droga do awansu może (choć nie musi) być łatwa. Ponadto będzie okazja do rewanżu na Lyonie, za spotkania z poprzedniego sezonu, w których zespołowi z Madrytu nie udało się wygrać, odnotowali w jednym z nich natomiast kompletną kompromitację przegrywając aż 3:0. Na mecz z Francuzami Królewscy, więc będą bardzo zmobilizowani, co może tylko pomóc w osiągnięciu korzystnego wyniku.
RealFan pisze:Zatem będąc pełen nadzieji i optymizmu powiem, że grupa ułoży się tak

1. Real :twisted:
2. Lyon :]
3. Steaua :roll:
4. Dynamo :P
Mam podobne przeczucia odnośnie końcowej klasyfikacji w tej grupie ;)

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 24 sie 2006, 22:52

A ja przeciwnie do moich kolegow Realistow uwazam, ze Real bedzie na drugim miejscu :D Dlaczego :?: Bo Krolewscy nigdy nie porywaja swoja gra w fazie grupowej. Odnosze wrazenie, ze zawsze chca wyjsc z grupy jak najmniejszym nakladem sil. W tym roku pewnie bedzie podobnie, bo Dynamo czy Steaua to nie sa zespoly, na ktore beda sie specjalnie mobilizowac. Moze to i lepiej, bo jak mawial kiedys premier Miller: "nie wazne jak sie zaczyna, ale jak sie konczy" :P Podsumowujac, wyjdziemy z grupy, ale porywajacej gry w tej fazie sie nie spodziewam. W ogole jakos tak czulem, ze trafimy na Dynamo :D

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 698

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 24 sie 2006, 22:53

Nie mów hop towarzyszu Zobaczysz, że Lyon wcale sobie łatwo nie poradzi z Realem, jeśli w ogóle sobie poradzi

Nikt tu hop nie mowi ja zwyczajnie uważam że don Fabio ma po prostu kiepską reke do LM :]
czeher pisze:ze Lyon sie nie oslabil az tak za Diare przeszedl Diara chyba,

Ja jestem zdania ze po prostu wyminiel zawodnika defensywnego na 2 ofensywnych :).
Nie ma sensu dywagowac na temat tego ktora druzyna jest lepsza na papierze, prawdopodobnie i tak zostal bym przekrzyczany boisko pokaże ale ja na miejscu kibiców Realu na cuda bym nie liczył :P

Awatar użytkownika
Mich@lG
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mich@lG » 24 sie 2006, 22:56

RealFan pisze:
Mich@lG pisze:Grupa E jest słaba, chyba najsłabsza ze wszystkich.
Liverpool - PSV - Bordeaux - Galatasaray

Manchester Utd. - Celtic - Benfica - FC Kopenhaga

Milan - Lille - AEK - Anderlecht

To raczej słabsze grupy :P
Moim zdaniem Dynamo i Steaua to druzyny slabsze od Benfiki czy Anderlechtu. Ale masz racje grupa H jest słabsza...grupa z Liverpoolem jest silniejsza, a grupa z ManU na porównywalnym poziomie
RealFan pisze:
Mich@lG pisze:Oczywistym jej zwycięzcą wydaje się byc mistrz Francji Olympique Lyon
Nie mów hop towarzyszu :P Zobaczysz, że Lyon wcale sobie łatwo nie poradzi z Realem, jeśli w ogóle sobie poradzi :P
Pożyjemy, zobaczymy...jak dla mnie Lyon jest jednym z głównych faworytów do wygrania LM w tym sezonie i drużyną obecnie lepszą od Realu...ale zobaczymy.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 24 sie 2006, 23:05

Mich@lG pisze:grupa z Liverpoolem jest silniejsza
Ja bym powiedział, że nie silniejsza, a bardziej wyrównana :]
Mich@lG pisze:grupa z ManU na porównywalnym poziomie
Przy Real - ManU postawmy X
Lyon - Celtic zdecydowanie silniejsi ci pierwsi
Steaua - Benfica Patrząc na to jak prezentuje się w ostatnich dwóch sezonach zespół z Rumunii można ich nawet postawić na równi z Benficą, ale niech Ci będzie.
Dynamo - FC Kopenhaga postawmy X choć ze wskazaniem na zespół z Ukrainy.

No na siłę faktycznie można powiedzieć, że siły wyrównane. Choć jak dla mnie z lekkim wskazaniem na grupę E :]

Z tym czy Real czy Lyon to na razie się wstrzymam. Przynajmniej do pierwszych spotkań Królewskich w lidze :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 sie 2006, 23:07

czeher pisze:Lyon
Real
Steaua
Dynamo

ale chcialbym tak:
Lyon
Steaua
Real
Dynamo
Moim zdaniem będzie jeszcze inaczej :
Real [wzmocnili defensywę i to znacznie, zabraknie Zizou, ale stawiam ich w roli waforytów grupy]
Lyon [dla mnie odejście Diarry to poważne osłabienie, niby jak tracili Essiena - to dali rade i wierze, że teraz też z grupy wyjdą, bo skład mają na fazę pucharową, ale IMHO - zajmą 2 miejsce]
Dynamo [pojechali ładnie z Fener, najpierw u siebie ich ograli gładko 3:1, by wczoraj juz na luzie zremisować 2:2 - a przecież 2 razxy prowadizli wczoraj i wiedzieli, ze nic im nie grozi. A jak silny jest Fener wiadomo nie od dziś]
Staeua [dla mnie właśnie Steaua, pomimo tego, że daja mimo wszystko radę, moga wypaśc z pucharów. Sam fakt, że musieli gonić wynik świadczy, że czegoś tam brakuje]

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 24 sie 2006, 23:16

fieldy pisze:A jak silny jest Fener wiadomo nie od dziś]
z ta ocena Fenerbahce bym raczej nie przesadzal i nie patrzyl na ostatnie sezony :!: fakty sa takie ze frajersko w ostatniej kolejce przegrali mistrzostwo ale mniesza o to - zmeinili trenera a to zawsze jakies zawirowanie, poza tym male tarcie w zespole Anelka chcial odejsc, Appiah zdaje sie tez - trudno jednoznacznie ocenic ich dyspozycje w tym sezonie jedynie przez mecze z Dynamem czy tez klubami tureckimi
fieldy pisze:Real [wzmocnili defensywę i to znacznie, zabraknie Zizou, ale stawiam ich w roli waforytów grupy]
No zobaczymy jak te wzmocnienia wkomponuja sie w zespol w meczach o stawke - wg mnie nie sa az tak silni jak to niekotrzy rysuja
fieldy pisze:Staeua [dla mnie właśnie Steaua, pomimo tego, że daja mimo wszystko radę, moga wypaśc z pucharów. Sam fakt, że musieli gonić wynik świadczy, że czegoś tam brakuje]
to jednoczesnie moze byc zaleta - pokazali charakter - przypomina sie Real sprzed kilku lat gdy potrafil odroboc pokazne straty

Awatar użytkownika
Mich@lG
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mich@lG » 24 sie 2006, 23:20

RealFan u mnie wygladaloby to tak:

Real- ManU 2
Lyon- Celtic 1
Steaua- Benfica 2 (no cwiercfinalista ostatniej edycji LM w koncu...)
Dynamo- Kopenhaga 1

Jak dla mnie jest tu remis, z lekkim wskazaniem na Grupę E, bo większą przewagę ma Lyon nad Celticiem i Dynamo nad Kopenhagą niż Manu nad Realem i Benfica nad Steauą. Innymi drogami, ale doszliśmy do tych samych wniosków :)

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 25 sie 2006, 0:13

Grupa bardzo ciekawa głównie ze względu na kolejne pojedynki hiszpańsko-francuskie. Real w tym oknie transferowym wzmocnił się jednymi z najlepszych obecnie grających zawodników, Lyon od kilku już lat gra bardzo ładny i co najważniejsze równy futbol, Steaua z całą pewnością nie będzie chłopcami do bicia co pokazali już w poprzednim sezonie, jedynie zespół z Kijowa wydaje się być z góry skazany na 4 bądź ewentualnie 3 miejsce (w każdym razie z grupy wyjść nie powinien :wink: ). Wszystko zależy IMO od tego jak zgra się nowy-stary Real.

Ja stawiam na taki końcowy układ tabeli:
Lyon
Real
Steaua
Dynamo

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 25 sie 2006, 9:09

Real-Lyon znów :] I o ile rok temu, to Francuzi byli zdecydowanie lepsi, to jednak w tym tak miło nie będzie :twisted: . Real sie wzmocnił i to wreszcie naprawde wzmocnił. Transfery Cannavaro, który na MŚ udowodnił, ze obrońca jest kompletnym, Emersona który może nie będzie kluczowym zawodnikiem, ale jednak silnym punktem zespołu, Van Nistelrooy, który w ostatnim meczu z Anderlechtem imponował i w końcu młodego Diarry, który zreszta przyszedł z Lyonu i również pokazał się z bardzo dobrej strony w meczu Anderlechtem...podobno szykuje sie jeszcze jeden transfer, ale to zobaczymy. Dla mnie Real znowu może świętować tryumfy.
Lyon. Lyon osłabiony sprzedaniem Diarry, jednak to pewnie zastapią. Ciągle z genialnym Juninho, do tego sprowadzony zostął Kallstroem, który może być rewelacją. obrona wzmocniona Squilaccim...Myślę, ze Lyon może daleko zajść, co najmniej do półfinału.
Steaua i Dynamo to typowi outsiderzy, dostarczyciele punktów. I jakoś nie wierze, zeby sprawili jakiekolwiek niespodzianki.
Awansują Real i Lyon.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 sie 2006, 11:12

Real Madryt
Olympique Lyon
Steaua Bukareszt
Dynamo Kijów
W tej grupie mamy 2 zdecydowanych faworytow - Real i Olympique. Nie ma innej mozliwosci, anizeli awans tychze dwoch ekip :wink: Real sie wzmocnil, zarowno na boisku, na lawce, jak i tam na 'gorze' :lol: Nie wiem jak sie maja sprawy z Lyonem, ale chyba nikt mocny nie odszedl, dlatego beda walczyc z Krolewskimi o prymat w tejze grupie. I nie sa na straconej pozycji :wink: Nawet moga wygrac grupe, chyba pamietamy ich mecze w zeszlym sezonie :lol: Steaua to ciekawy zespol, w zeszlym sezonie 'szaleli' w PUEFA, teraz calkiem inne cele, pewnie beda chcieli wyjsc z grupy, ale ich max. to chyba znowu UEFA Cup :wink: Dynamo wg mnie pozostaje bez szans, choc wyjazdy na Ukraine do najmilszych nie naleza :wink:

Moj typ to awans Realu i Olympique

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 25 sie 2006, 11:36

Jedna z najbardziej przewidywalnych grup. Wydaje mi sie, ze zadnych niespodzianek nie bedzie [przynajmniej w kwestii awansu] i tak jak rok temu, Lyon i Real gladko poradza sobie z rywalami. Walka o prawo startu w Pucharze UEFA bedzie pasjonujaca, ale moim zdaniem, to Dynamo wyjdzie z niego zwyciesko. Maja lepszy zespol niz Steaua, bez problemu powinni sobie z nimi poradzic. Nie bede sie wiecej rozpisywal, bo chyba nie ma nad czym.

Moje typy na awans: Real & Lyon

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 25 sie 2006, 12:18

Ufffff, nie mam ostatnio czasu na nic, wiec chociaz w tej kwestii cos napisze :P

Pewniakow do awansu chyba nie trzeba wskazywac. Mozna sie raczej zajac "rozlozeniem" miejsc. Wielu pisze, ze Lyon wygra grupe, ja oczywiscie uwazam inaczej. Dlaczego? Bo w porownaniu do poprzedniego sezonu, Real wzmocnil defensywe, a w zasadzie - cala "gre defensywana". Emerson, Momo, Canna, czy Sergio powinni zadbac o to, zeby nie powtorzyla sie sytuacja sprzed kilkunastu miesiecy kiedy Lyon mial lotnisko przez srodek boiska (dla porownania wtedy byli o ile sie nie myle: Garcia, Ogr, Sergio i Helguera :roll: ). Poza tym w tamtych spotkaniach dobrze gral Diarra, ktory teraz tez zagra dobrze :P
Oczywiscie na tym rozkladzie miejsc odbilo sie nieco to, ze kibicuje Realowi, ale jakby sie nie skonczylo to na pewno bedzie bardziej wyrownana walka o pierwsze miejsce niz rok temu ;)
Rumunow i Ukraincow nie mozna lekcewazyc, ale nie mozna tez przeceniac. Bo jakich by postepow nie zrozbili to z calym szacunkiem przy Lyonie i Realu powinni zadowolic sie walka o PUEFA. I niech tak bedzie :P
Mich@lG pisze:Drugi powinien byc Real Madryt, który znów jak rok temu powinein dostac baty od Żabojadów.
Uwielbiam takie stwierdzenia poparte argumentami nie do podwazenia :]
j1mmy pisze:Nikt tu hop nie mowi ja zwyczajnie uważam że don Fabio ma po prostu kiepską reke do LM
Ale jak pewnie wiesz - ostatnio ta kiepska reka uwidacznia sie dopiero w fazie pucharowej i to blizej finalu niz fazy grupowej :]

Awatar użytkownika
AnYa
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AnYa » 04 wrz 2006, 15:28

W tej grupie przykrych niespodzianek byc nie powinno. Sadze ze z kazda z tych druzyn Real wywalczy 3 punkciory :D Wyjda z grupy prawdopodobnie Real i Lyon. Beda to na pewno ciekawe spotkania

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 14 wrz 2006, 1:14

Chcialoby sie sie wygrywac wszyskie mecze, ale sie nie da oczywiscie i na pewne sprawy trzeba popatrzec nieco chlodnym okiem. Wiec tak - na dzien dzisiejszy jestesmy jedynie dobra europejska druzyna. Z najlepszymi nie ma sie co za bardzo rownac, bo to jeszcze nie ten czas. Nie mowie tu oczywiscie, ze Lyon jest jakas potega, bo nie jest (mimo, ze to bardzo dobra druzyna), ale na dzien dzisiejszy maja jedna i to bardzo wielka przewage nad Realem - zgranie. W Madrycie jest pol druzyny nowe, wiec nie ma co oczekiwac, ze wyniki beda od razu.
Zeby nie bylo, ze tylko usprawiedliwiam - Real zagral slabo. W zasadzie podobnie jak z Levante, z tym ze przeciwnik zupelnie inny. Brakowalo dokladnosci, dokladnosci i jeszcze raz dokladnosci. O pomysle nie mowie, bo jezeli gra sie dwoma DMami o niewielkim pojeciu jezeli chodzi o ofensywe, a do tego nie ma sie typowego playmakera, to ciezko grac oszalamiajaca pilke. Do tego dochodzi Raul, w ktorego powrot do formy coraz bardziej watpie i Beckham o zwinnosci Agaty Wrobel. Sam Cassano za wiele nie zrobi, tym bardziej ze dzisiaj tez nie zablyszaczal. Przy takim ustawieniu gry defensywnej trzeba miec szybkie i przebojowe skrzydla, o czym przy wystawiniu tria Cassano-Raul-Becks trzeba zapomniec.
Obrona tez popelnia bledy. Najlepszy obronca MŚ zawalil pierwsza bramke, przy drugiej Carlos wylozyl sie jak na copacabanie... :roll: Oczywiscie pozytywem jest to, ze nie jezdzili juz tak z nami jak rok temu. Ale czy moglo byc gorzej? Watpie.
Nie jest dobrze. Pozostaje wierzyc w slowa Capello, ze potrzeba mu czasu, a Real zacznie grac. Oczywiscie trudno sie z nim nie zgodzic co do pierwszej czesci zdania, bo nie od razu Krakow zbudowano, a co do drugiej prozgnozy - pozostaje miec nadzieje. Niestety przez ostatnie lata da sie do tego przyzwyczaic. Nadzieja. Fajne slowo.

Hala Madrid!

Zablokowany

Wróć do „Puchary Europejskie”