Grupa H 2006/07 (Champions League) - Strona 2

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
paszkwil
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: paszkwil » 24 sie 2006, 21:18

Moj blad, pardon :lol: Mimo wszystko nie uwarzam tego za sprawiedliwe. Milan gra zamiast Palermo ale coz. Liga Wloska chyba nigdy nie byla uczciwa, byli rowni i rowniejsi. Niestety Milan nalezy do tych drugich i ma, powiedzmy specjalne ''przywileje''.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 24 sie 2006, 21:24

Ma ma.-30 punktow za uh uh uh :P Dzieki za takie przywileje :]
A moze nalezysz do grupy osob albo dokladniej krzykaczy ktora twierdzi ze za samo "zamieszanie" nalezy sie Serie B.

Awatar użytkownika
paszkwil
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: paszkwil » 24 sie 2006, 21:27

Nie uwazam tak. Niemniej jednak wydaje mi sie smieszne pierwsze orzeczenie w sprawie Milanu w porownaniu do innych. Mowie tu o Lazio i Violi ktore nie byly tak zamieszane w sprawe a zostaly spuszczone do B. Dziwne nieprawdaz?Ale trudno, rozmowa nie ma sensu i to nie jsest pokoj na nia. Powodzenia :twisted:

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 24 sie 2006, 21:30

heh Milan murowany faworyt tej grupy i widac ze mają szescie w losowaniu, drugi rok z rzedu :P Zastanawia mnie jednak czy bedą na tyle silni zeby awansowac jak najdalej czyli przynajmniej do półfinału??
drugie miejsce to chyba zdobedzie Lille i mecz tej druzyny z Milanem bedzie chyba najatrakcyjniejszy w tej grupie, ale takie to juz szzcecie albo nie szczescie tych zespołów :P
moze w drugiej rundzie bedzie Milan - Barca??

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 24 sie 2006, 21:30

Czy to jest w ogóle grupa Ligi Mistrzów? Bo mnie się wydaje, że to grupa pucharu UEFA. Poza Milanem nie ma klasowych zespołów a żaden z nich nie zasłużył by grać w 1/8 finału. AEK? O ile dobrze pamiętam to dwa ata temu odpadli z Alemanią Aachen w UEFA (wówczas drugoligowiec), Lille to jak wiemy potężny klub ze wspaniała historią i masa sukcesów na koncie, a Anderlechtu chyba nie musza przedstawiać. Żaden z tych klubów (poza Milanem)( nie powinnien grać w 1/8. Cienka grupa i tyle. Jedna z najgorszych w ostatnich latach jaką widziałem.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 24 sie 2006, 21:31

Masz racje nie dogadamy sie.Widze ze masz lepszy wglad w sprawe bo wiesz w jakim stopniu Viola i Lazio w porownaniu z Milanem byly zamieszane w afere.Ja tego nie wiem wdzieczny bylbym gdybys mi ta cala sytuacje naswietlil nawet za posrednictwem prywatnej wiadomosci.
Zawsze warto dowiedziec sie czegos od madrzejszych i lepiej poinformowanych :)

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Mich@lG
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mich@lG » 24 sie 2006, 21:54

Grupa H to słaba grupa. Tak jak grupy F i G ma zdecydowanego faworyta i 3 wyrównane zespoły. Pierwsze miejsce powinien wywalczyc AC Milan, zaś o drugą pozycję powalcza Lille, AEK Ateny oraz Anderlecht. Osobiscie stawiam na Francuzów, a jako druzyne, ktora bedzie trzecia typuje Anderlecht. Aczkolwiek równiez Grecy mogą sprawic sporą niespodziankę...

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 24 sie 2006, 22:23

Ostatnimi laty Milan miał trudne grupy, mówie o 2 ostatnich edycjach. Ale ta grupa nie podoba mi się w ogóle. Nie będzie emocji które dla kibica są bardzo potrzebne i nasze TVP bądź Polsat nie pokażą żadnego meczu. Nie będziemy grali z najlepszymi to nie będziemy się ogrywać i potem ciężko będzie powiedzieć jak zagramy w fazie pucharowej.
Przy tej grupie piłkarz Milanu znów może być królem strzelców [ Pippo :twisted: ]

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 24 sie 2006, 23:51

Łukasz_ pisze:Nie będzie emocji które dla kibica są bardzo potrzebne i nasze TVP bądź Polsat nie pokażą żadnego meczu
Polsat na pewno nie pokaze bo nie maja praw do LM.

Widze ze Milanisci juz zacieraja rece. Grupa jest wyrownana, oczywiscie Milan tylko cudem nie wyszedlby z grupy, ale kompletu punktow na pewno nie bedzie :lol: Znacie juz moze liste sedziow na wszystkie wasze mecze?

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 24 sie 2006, 23:55

A po co komu komplet punktow?Starczy 12.

Oczywiscie ze juz wiemy kto bedzie nam sedziowal.Ale po co Ci to info Martinho?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 25 sie 2006, 9:23

Chlopaczek pisze:Ale po co Ci to info Martinho?
Pewnie szuka przekrętów :lol:

Milan pewnie wyjdzie z tej grupy najmniejszym możliwym nakładem sił i skupi się na Serie A :wink: Jednak lepiej by sobie Champions League zbytnio nie olewali i podchodzili poważnie do rywala, bo już nie jeden się przez to przejechał :roll:

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 25 sie 2006, 9:33

Milan, a potem przepaść. Lille, AEK, czy Anderlecht ? Może być ciekawa walka o drugie miejsce w grupie. AEK w lidze mistrzów to niespodzianka, Anderlecht od dawna tutaj gra, ale od dawna gra słabo, Lille w tamtym sezonie pokazało sie z bardzo dobrej strony i myślę, że w tym będzie podobnie.
Dlatego awansują Milan i Lille :]

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 25 sie 2006, 9:41

Grupa śmierci :roll: Nie wiem czy to dobrze :? Tylko Lilli cos prezentuje [ale to i tak za mało] Na papierze nie mają szanse ale nie ma co już wydawać wyroków. Dla takiego Lilli to grupa marzenie bo tylko Milan poza zasięgiem - i sądze ze rewelacje popszedniego sezonu Ligue 1 bedzie obok Rossonerich cieszyć się z awansu. Z jednej strony to dobrze że nie ma tuzuów ale zdrugiej strony wiemy dobrze ze Milan gra inaczej w tuzami a inaczej w meczach "wygranych" na papierze. Sama atrakcyjynośc tez ważna a tu o takim czymś nie może być mowa - ba w sumie może ale w rywalke w meczach u siebie gdy Milan przyjedzie.

Pierwszy mecz gramy z AEK :roll: U siebie.

Dobre minki po losowaniu :P Jak bym przy Romie dał inna bo Inter mimo wszystko kąsnie nawet Bayern, [Sporting - Figo znów zagrają :wink:] a Roma nie powalczy na dwóch frontach :? Matuzalem pokaże Spallettiemu jaki błąd zrobił nie kupująć go :wink: Matuzalem i Tymoszczuk :P Przy Milanie powinno być : " 8) :P "

Obrazek

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 25 sie 2006, 9:52

No coz Milanisci chyba wygrali los na loterii maja jedna z najslabszych, no moze najslabsza grupe :!:
Wiec pierwsze msc niejako przydzielone z urzedu :wink:
Co do 2 msc, ktore rowniez daje awans do dalszej fazy, zapewne beda walczyc druzyny Lille i Aek Ateny :!: - trudno wskazac kto wyjdzie jako zwyciezca z tej potyczki
Anderlecht :roll: 4msc wg mnie bez dwoch zdan :!: Druzyna, ktora niby regularnie gra w lm ale z jaki skutkiem :!: przez dlugi okres nie potrafila zdobyc nawet bramki, nie mowiac juz o wygranym meczu - ostatecznie bodaj ze zanotowali jednak zwycioestwo w ostatnim ich meczu w poprzednim sezonie (?) - ponadto z klubu odeszlo kilku znaczacych zawodnikow jak Wilhemson czy tez Kompany zas pozyskano krola strzelcow ligi belgiskiej Tchite
AEK, ktora ma w swych szeregach znanych grekow - Dellasa, Lakisa, Liperopulosa, Zikosa czy tez Chotosa ponadto w druzynie wiedzie prym rowniez brazylijczyk Julio Cesar a ich kadre wzmocnil niedawno Delibasic, ktory nie zrobil kariery na polwyspie Iberyjskim
Warto rowniez zaznaczyc, ze Grecja to goracy teren, wiec napewno AEKa moze liczyc na wsparcie kibicow
Lille dobrze wystartowalo w Ligue1, widac ze Keita czy Odemwigie sa w formie - zobaczymy jak bedzie

Milan
AEK
Lille
Anderlchet

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 25 sie 2006, 10:45

Moim zdaniem najslabsza grupa. Milan nie bedzie mial zadnych problemow z awansem, bedzie mogl spokojnie skupic sie na odrabianiu punktow w Serie A. Lille, AEK i Anderlecht to zespoly na podobnym poziomie, jednak juz bardzo daleko za Milanem.Anderlecht na chyba najmniejsze szanse na awans, bo regularnie w Europie zawodzi i nie sadze, zeby mialo sie to teraz zmienic. A AEK? To juz zupelnie inny zespol niz ten, ktory goscil w CL kilka lat temu. Jak dla mnie, to taki typowy europejski sredniak. Jednak w eliminacjach pokonali szkockie Hearts, ktore zrobilo na mnie piorunujace wrazenie wystepami w SPL w obecnym i poprzednim sezonie, a takze w spotkaniu z AEK na Tyncastle. Szkoda, ze wtedy nieszczesliwie przegrali, moze w rewanzu byloby inaczej, ale coz :?. A Lille? W poprzedniej edycji CL na spolke z Villareal i Benfica wyeliminowali Manchester, teraz sa moim faworytem do zajecia 2. miejsca w tej grupie.

Moje typy na awans: Milan & Lille

Zablokowany

Wróć do „Puchary Europejskie”