Roma - Lyon 21 II 2007 - Strona 2

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki

Kto awansuje do ćwierćfianłu LM

Roma
13
50%
Lyon
13
50%
Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 06 mar 2007, 0:29

Zaza pisze:Yukasz Lyon też 4-2-3-1 od x czasu Wink A w zasadzie 4-1-2-2-1 Wink
Mi to wsio ryba jakim ustawieniem grają aby nie awansowali :P Ustawienie wziąłem z netu a kolo sam je wymyslił bo ma jakąś wizję :o

W meczu nie pozostaje liczyc na nic innego jak trochę szczęścia i walę wolki [by Piotr Szybilski] Przed pierwszym meczem wiele osób skreślało Romę mówiąc ze losy rywalizacji rozstrzygną się na Olimpico. Bezbramkowy remis w mecz w którym nikt nie chciał atakowac nie jestani dobry ani zły bo teraz wystarczy 'tylko' strzelic bramkę i nie stracic więcej niż jednej :P Zgodzę się że Roma w Lyonie nie będzie tą samą drużyną z ostatnich meczów serie A bo Interu my już nie dogoniat a o drugie miejsce też raczej nie ma sie co bac bo niby kogo więc gra wygląd jak wygląda :roll: Mam tylko nadzieję że obejdzie się bez czerwa szczególnie na początku meczu. Bez błędów w tyle, kasanie w przodzie :P i będzie dobrze :twisted:

Forza Nasi :!:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 mar 2007, 1:15

Wizja ? hmm ciekawa Govou na lewej, tego jeszcze nie widziałem :wink: 4-4-2 widziałem wykonaniu Lyonu, ale to mało prawdopodobne, zreszta nie w takim zastawnaiu bo jak już to prawa Sydney, lewa Mauloda a atak Baros Fredzio :P tylko to za bardzo ofensywne ustawianie bo wtedy w środku para Juninho Tiago, bez klasycznego DM - to na lidze bardzie :wink:

Jatki i gry w kości już nie bedzie, albo szachy albo widowisko. 0:0 to wynik który troche wymusza na Lyonie inną gre, pamietając o tyłach. Roma zagra na skrzydeła Mancini - Taddei, prawdopodobnie Totti na szpicy :P Szczescie jest potrzebne jak zawsze, tym bardzie ze może zdecydowac przypadek. Stały fragment gry itd, Oba kluby maja potencjał by zrobic widowisko, i miejmy nadzieje że wynagrodza nam to co pokazali w pierwszym meczu :P Coś mi mówi że tym razem sie nasze spekulacje sie potwierdzą, badzie kąsania :twisted:

Szkoda że już Carew nie ma na stade Gerland :P to był by dla niego wyjadkowy mecz :P

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 698

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 06 mar 2007, 7:47

Eh ostatnio zaglądam tu bardzo sporadycznie , ale warto by coś napisać . W Rzymie nie przegraliśmy , a usiebie nie przegralismy już od 5 lat w LM.
Odnosze wrażenie , ze w Lig ę moja druzyna gra minimalnym nakładem sił i kogo trzeba to opykają ;D. Nie wiem czy czasem za Diarrę nie zagra Toulalan ;> Wydaje mi sie ze mecz rozstrzygnie sie po stalych fragmentach gry , liczę na otwartą grę :>
moj typ: 3-1 dla gospodarzy ;>

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 06 mar 2007, 17:33

Wie ktos moze gdzie na PPMate lub czyms podobnym bedzie mozna ogladac dzisiejszy mecz?

http://www.swiatpilki.com/viewforum.php?f=25 -> masz osobny temat do tego typu pytań // fieldy

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 06 mar 2007, 17:35

j1mmy pisze:Nie wiem czy czasem za Diarrę nie zagra Toulalan
Nie wiem czy wiesz ale wg moich informacji jest on zawieszony za kartki :!: W sumie powinienies to wiedziec
Yukasz pisze:będzie dobrze
musi byc dobrze czyli wygrana Lyonu :!:
Szkoda że już Carew nie ma na stade Gerland Razz to był by dla niego wyjadkowy mecz
W sumie az tak dlugo w Rmie nie zagrzal miejsca :!: Co innego gdyby zagral przeciwko Valencii :wink:

Badzie 1:0 lub 2:0 :twisted:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 06 mar 2007, 18:01

ja jestem tego zdania, ze to Rzymianie wychodza w lepszej sytacji na mecz... nie mowiac o tym jaka nerwowka zrobi sie w szeregach Francozow, jak Wlosi strzela pierwsi :P presja kibicow...to dzisiaj moze byc zgubne, a pamietajmy ze Lyon ma w amieci przegrany mecz z Milanem, a cala Francja MS ;) takie male nawiazanie....dza role odegra psychika...Rzymianie na remis bramkowy..takie moje zdanie!

Forza Roma!!!

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 06 mar 2007, 21:37

Coś niesamowitego!!! Do przerwy po bramkach Il Capitano i Amantino 2-0 dla Giallorossich!!! :D :D :D

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 06 mar 2007, 21:42

Moze ktos powiedziec jak wygląda mecz? Jak gra Lyon jak Roma kto atakuje bardziej....

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 323

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 06 mar 2007, 21:42

Niesłychane. Utwierdza mnie to w jednym: nigdy nie obstawiać piłki nożnej ;]

panowie - to nie czat // fieldy

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 06 mar 2007, 21:47

Do przerwy 0:2 :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi:

Po dośrodkowaniu Tonetto pierwszą brameczkę strzela z główeczki zupełnie niepilnowany Totti :rydzyk:
Później do ataku ruszył Lyon ale perfecto obrona prócz jednej małej pomyłki w zasadzie nie dała gospodarzom szans na strzelenie gola. Mimo że Lyon atakował i próbował (zaznaczam próbował) zagrozic naszej bramce to Roma jak już wychodziła z piłką to starała się z tego cos ugrac a nie wywalac na oślep. A o tym w kolejnym wersie...
Druga brameczka - miodzio nad miodziami - Mancini objechał dzieciaka chyba Reveillere jak chciał i huknał że Coupet nie wiedział co sie stao sie :rydzyk: :mike:
Jedna mała uwaga - nie cofajmy się aż tak bardzo bo fuksem może cos im wyjsc.

Do boju skrzydełka żądełka i kąsac, kąsac :!: :!: :!:
czeher pisze:musi byc dobrze czyli wygrana Lyonu Exclamation
Padnę trupem jak wygrają :twisted: Lepiej szukaj nowego zespołu do kibicowania w LM :roftl3: :rotfl2:

Awatar użytkownika
MaX_ASR
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaX_ASR » 06 mar 2007, 22:38

Az tak Was dziwi awans Romy ?
Giallorossi maja w skladzie 3 mistrzow Swiata...tak ?
zawodnicy Romy sa laczeni z czolowymy klubami europejskimi, na czele z Chivu, Mexem czy Amantino...nie wspominajac o reszcie, ktorzy tez sa pod lupa gigantow Europy...
Roma ma trenera, ktory 2 razy z rzedu otrzymal nadroge za najlepszego szkoleniowca w Italii + oscar...
Mam nadzieje, ze teraz wszyscy krytycy rzymian i kibice, ktorzy nie dawali Stolecznym wiekszych szans na awans beda ja bardziej szanowac...a to, ze Lyon wyszedl na ten mecz jako zwyciezca, jest tylko i wylacznie ich problemem...

abc_rlz.
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: abc_rlz. » 06 mar 2007, 22:47

j1mmy pisze:Eh ostatnio zaglądam tu bardzo sporadycznie , ale warto by coś napisać . W Rzymie nie przegraliśmy , a usiebie nie przegralismy już od 5 lat w LM.
Odnosze wrażenie , ze w Lig ę moja druzyna gra minimalnym nakładem sił i kogo trzeba to opykają ;D. Nie wiem czy czasem za Diarrę nie zagra Toulalan ;> Wydaje mi sie ze mecz rozstrzygnie sie po stalych fragmentach gry , liczę na otwartą grę :>
moj typ: 3-1 dla gospodarzy ;>
Tylko trochę się pomyliłeś.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 06 mar 2007, 22:59

Po przerwie 0:2 i awansik :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi:

Co sie stao, co sie dzieje wielki Lyon nie istnieje :roftl3: Ale do rzeczy... No momentami było bardzo gorąco bo zbyt dużo chaosu wkradło się w grę obronną. Lyon od pocZątku ruszył i Romy tym nie wzruszył :P Doni miał już co robic i genialnie się spisał :rydzyk: Trochę za dużo strzałów oddanych przez Lyon sprzed pola karnego za co odpowiedzialini są dwaj defensywni pomocnicy ale na szczęście Francuzi dziś nic nie mogli bo jak nie Doni, to koło słupka lub home runy :P Więcej precyzji i skończyłoby się wyżej ale nie ma co wybrzydzac bo Lyon mógł strzelic bramkę. Pizarro pokazał ze myślenie boli bo w końcówce złapał piłkę w ręce i opóźniał wybicie autu przez gospodarzy za co dostał zółty kartonik i nie zagra w kolejnej rundzie :( Gospodarzom puszczały nerwy bo Cris za faul w zasadzie powinien był wyleciec z boiska za drugą żółtą kartkę. Także Fred na polu karnym Romy po przepychankach z Chivu uderzył Rumuna rozwalając mu nos. Sędziowie oczywiście nic nie widzieli :roll: 2:0 dla Romy to trochę wysoki wynik ale po strzeleniu pierwszej bramki zadziałało kąsanie. Mecz a raczej dwu mecz był dla twardzieli ale z niego zwycięzko wyszli Rzymianie. Obawiałem się Lyonu a on tak naprawdę nic wielkiego nie pokazali i Houllier przypominający miśka prawdę mówiąc zawiódł. Po 70' kibice Romy odśpiewali hymn - bezcenne a w końcowych minutach było już ylko ich słychac 8)

SPALL jesteś WIELKI :!: :!: :!: :rydzyk:

PS Czeher już wybrałeś :?: :roftl3:

MaX_ASR pisze:Giallorossi maja w skladzie 3 mistrzow Swiata...tak ?
zawodnicy Romy sa laczeni z czolowymy klubami europejskimi, na czele z Chivu, Mexem czy Amantino...nie wspominajac o reszcie, ktorzy tez sa pod lupa gigantow Europy...
Roma ma trenera, ktory 2 razy z rzedu otrzymal nadroge za najlepszego szkoleniowca w Italii + oscar...
Mam nadzieje, ze teraz wszyscy krytycy rzymian i kibice, ktorzy nie dawali Stolecznym wiekszych szans na awans beda ja bardziej szanowac...a to, ze Lyon wyszedl na ten mecz jako zwyciezca, jest tylko i wylacznie ich problemem...
Zapomniałeś dodac z kim graliśmy i że obecny skład Romy nic wielkiego nie osiągnął :roll:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 06 mar 2007, 23:41

To co zrobił Mancini z Revellierem to był Ronaldo z najlepszych lat! Po prostu piękne. Brawo dla Romy. W lidze zawodziła, ale na najważniejszy mecz potrafiła się zebrać i zwyciężyć. I w Europie jest dalej niż Inter :)

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 06 mar 2007, 23:50

Z tego meczu zapamietalm kilka rzeczy ktore na dluzej zapamietam :twisted:

- bramka Manciniego ale nie ma sie co rozwodzic bo to zbyt oczywiste :P
- zwod Taddei przy lini i dziura jaka dostal Abidal :lol: ... pewnie gdyby to zrobil Ronaldinho to wszyscy by sie poszczali z radochy a tak pewnie to przejdzie bez echa ... a warto to obejrzec
- chamskie zagranie Freda ... moze to pikus w porownaniu z akcja w Valenci ale w czasie meczu myslalem ze zaraz ubiore kurtke, pojade do Lyonu i mu nakopie :evil:

Zgadzam sie z Max ze Roma jest okrutnie niedoceniana w europie ... nawet w studiu TVP1 nie mowili o zwyciestwie Romy ale o porazce Lyonu ... troche to irytujace ... ale powiem szczerze, mam to dzis w dupie :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”