Chelsea FC-Valencia CF 1/4 Finału Ligi Mistrzów 2006/07 - Strona 2

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki

Z pojedynku zwycięsko wyjdzie:

Chelsea FC
11
31%
Valencia CF
25
69%
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 10 kwie 2007, 17:36

Pora na rewanż.
Moim zdaniem, to najciekawsza para ćwierćfinałowa.
Ostatnia potyczka pomiędzy tymi drużynami zakończyła sie wynikiem 1:1.
Wszystko jeszcze jest możliwe, ale w trochę lepszej sytuacji jest Valencia. U siebie są groźni jak mało kto. Przed Jose ciężkie zadanie, bo wygrać na Mestella nie jest łatwo(chociaż remis 2:2 i w gore daje awans ekipie z Londynu). :?
Liczę na remis 0:0, bądź wygrana Valencii. :P

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 10 kwie 2007, 17:41

Guru ja tam wole Manu z Romą ;)

Dziś na Mestella będzie na pewno gorąco. To dziwny stadion bo tutaj dość często emocje dają o sobie znać. Wystarczy wspomnieć mecz z Interem bądź z Werderem. Jose znany jest ze swojego charakterku i na pewno dziś nie odpuści podobnie jak Valencia. Portugalczyk jest pewny swego i patrząc na jego kadre i przebieg pierwszego spotkania nie ma mu się co dziwić ale Valencia będzie groźna bo u siebie grają ciekawą piłkę. Mimo wszystko faworytem do awansu jest raczej drużyna z Londynu i od początku spodziewałbym się ataku drużyny Lamparda.

IMO 1:2 bądź 2:2. Na pewno over ;)

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 10 kwie 2007, 18:19

tak z innej beczki: jaki mecz dziś pokazują w tv ?

Edit:

a ma ktos jakies wiadomości na temat transmisji w wersji Polskiej bez napisów ?

Edit 2 : już wiem :D

nSporcie Manchester United - AS Roma
kanal 59 platformy n Valencia - Chelsea
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2007, 18:28 przez Tomachos, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 10 kwie 2007, 18:21

Na DSFie pokazują ManU - Roma. Czesi chyba też to pokazują. Innymi programami nie dysponuję :P .

Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 10 kwie 2007, 18:27

Ja licze na Valencie, to mój ulubiony hiszpański klub, a Chelsea nie lubie :P Spotkanie na pewno będzie wyrównane, trudno wybrać faworyta, jednak atut własnego boiska i dość dobry rezultat pierwszego spotkania przemawia na korzyść Batmanów. Z tego co czytałem ma wrócić Morientes, w Liverpoolu nie umiał strzelić Chelsea bramki (z reszta i wielu innym zespołą PL), więc może dzisiaj się zrehabilituje :)

Mecz leci m.in. na Shaghai Sports, ale ten program jest dla zwykłych ziemian osiągalny chyba tylko przez internet :wink:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 10 kwie 2007, 18:28

Tomachos pisze: jaki mecz dziś pokazują w tv

DSF Manchester-Roma

Co do meczu, to mimo wszystko faworytem jest Chelsea. Cel główny to LM i odpadnięcie już teraz mogło by tylko przyspieszyć odejście Mourinho. Valencia wiadomo, bez Vicente, wraca natomiast dobrze spisujący się w Champions El Moro.

Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valencianista » 10 kwie 2007, 18:35

Tomachos pisze:tak z innej beczki: jaki mecz dziś pokazują w tv ?

W publicznej żaden :?

Łukasz_ pisze:i od początku spodziewałbym się ataku drużyny Lamparda.

To chyba zrozumiałe.To Chelsea musi gonić wynik.Natomiast nie jeśli idzie o nas,to przypomnę tylko mecz z Interem.Spodziewano się "obrony Częstochowy" a tymczasem Flores ustawił drużynę dość ofensywnie.Nie sądzę,byśmy zupełnie oddali inicjatywę (a może w ogóle jej nie oddamy).Klucz do awansu leży w drugiej linii.Od Albeldy,Silvy czy Joaquina zależeć będzie los awansu.

Jeśli nie będzie żadnych niespodzianek to wyjściową 11 powinniśmy zobaczyć w zestawieniu:Canizares-Miguel,Ayala,Moretti,del Horno-Joaquin,Albelda,Albiol,Silva-Angulo,Villa.
Jedyne ewentualne zmiany mogą dotyczyć pozycji napastnika obok Villi,byłby nim powracający po kontuzji Morientes.O wyniku się nie wypowiem.Choć przyznaję,że chętnie zobaczyłbym wysokie zwycięstwo i utarty nos "pyszałka" Mourinho :P

Sempre Che...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 kwie 2007, 18:40

Tak jak pierwsze spotaknie było chyba, a raczej napewno najlepszym widowiskiem ze wszystkich ćwierćfinałow tak te przeczowam, ze moze byc najbrzydszym. Valencia nie bedzie sie za bardzo starała strzelic na siłe, a Chelsea grając w ofensywie z Ballackiem, Kalou czy Sheva za duzo nie zdziała. Najlepszym rozwiazaniem bedzie bramka dla Chelsea, bo wtedy dostana po dupce az miło. Valencia niestety ma "lekkie" ubytki Marchena, Vincente czy być moze Moro jednak mając duet Silva-Villa moze być pewna swego. Zobaczymy, ja obstawiam awans Valenci...

DSF pokazuje dwa mecze rownolegle, czyli pewnie troche jednego troche drugiego :roll:
Nie ma to jak mies SS2 8)

Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valencianista » 10 kwie 2007, 20:02

Znane są już składy obu drużyn:

Valencia CF-Canizares-Miguel,Ayala,Moretti,del Horno-Joaquin,Albelda(C),Albiol,Silva-Villa i Morientes (a jednak!)

Chelsea FC-Cech-Diarra,Terry(C),Carvalho,A.Cole-Lampard,Ballack,Essien,Mikel-Drogba,Shevchenko

The Blues zagrają czwórką "środkowych" pomocników w drugiej linii.Widać po tym,że będą dążyć do przejęcia inicjatywy.Bardzo dużo zależeć będzie od naszych dwóch "pivotów".Liczę,że Albiol i Albelda zdołają powstrzymać pomocników Chelsea.Ustawienie CFC w pewien sposób wymusza od bocznych obrońców podłączania się do akcji.Zarówno Joaquin jak i Silva powinni na tym skorzystać.

Sempre Che...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 kwie 2007, 21:34

Ja tu mówiłem o duecie Silva- Villa, a to drugi duecik Joaquin - Moro dopełnia formalności... Fajny mecz troche słabszy niz na SB, jednak tu musi atakować Chelsea, a ich ataki sa tragiczne, iwec to troche zaniża poziom :lol:
Nic nie zapowiada narazie awansu Chelsea, Valencia gra swoje, a w bramce ma bardzo dobrze dysponowanego Canizaresa 8)

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 10 kwie 2007, 21:42

Widzę , że tylko ja jestem na tyle głupi by oglądać Valencię z Chelsea. :lol: , a raczej ppstream nie pozwolił odtwarzać nic innego.

Valencia prowadzi do przerwy 1:0 po golu Fernando Morientesa. Ładną wrzutką przy tym golu popisał się Joaquin. Zaledwie kilka minut wcześniej El Moro mógł strzelić gola , ale po ładnym rozegraniu piłki z Villą trafił w słupek. Chelsea też miała swoje okazje , Drogba miał szansę na wyrównanie , ale świetnie spisał się Canizares. Naprawdę nie wiem jak on to wyciągnął , piłka szła idealnie w okienko , ale bramkarz Valencii zdołał wybić ją na rzut rożny.

No i to chyba wszystko , przewaga lekka Valencii , ale straty spokojnie do odrobienia dla Chelsea. Lecę na drugą połowę :)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 kwie 2007, 22:36

Kuu...r było blisko, chyba zbytnia sekuracja w drugiej polowie Valencii ich zgubiła. Santiago tak świetnie bronil, a w koncowych sekundach gol w krutki rog i to z cała pewnoscia do wyciagniecia. Naprawde szkoda, bo Chelsea w dwumeczu nie pokazała pratycznie nic wielkiego. Z innej strony dobrze bo Nietoperze skupia sie na lidze i Reali i Sevilli :P

Z innej strony La Liga ma magie sedziowie w niej sa najsłabsi na świecie, Ci ktorzy przyjezdzaja sedziowac w europejskich pucharach upodabniaja sie a nawet przewyzszaja kolegow z Hiszpanii. Naprawde pan sedzia tragedia, taka magia 8)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 kwie 2007, 22:39

[']

Niestety Valencia odpadła na własne życzenie. Nie potrafię pojąć jak tak świetnie zorganizowana drużyna może oddać inicjatywę w meczu u siebie grając na dodatek z tak groźnym rywalem. W drugiej połowie ograniczali sie prawie wyłącznie do rozpaczliwej obrony i bramka dla Chelsea wisiała w powietrzu.
Jestem zirytowany, ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło o czym wspomniał już przedmówca. Teraz Realowi nie odpuszczą :P

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 10 kwie 2007, 22:40

Jarzinho pisze:, a w koncowych sekundach gol w krutki rog
Rzeczywiście dostał bramę w krótki. :wink:

Takie zwycięstwa The Blues doprowadzają człowieka do szału. Koleeeeejny raz w końcówce ratują sobie zwycięstwo. Zapewne podacie przykłady takich samych zwycięstw United, ale chyba nigdy nie było ich tak wiele w jednym sezonie! Strasznie szkoda Valenci. Zgodzę się, że trochę się cofnęli i to zdecydowanie błąd Floresa. Może nie ogląda Premiership i nie wiedział, że i tak dostanie bramkę w 90 minucie, więc musi prowadzić minimum 3-1....

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 10 kwie 2007, 22:45

No nieźle , 3 angielskie drużyny w półfinałach i żadnej hiszpańskiej :o .

Druga połowa pod dyktando gości z Londynu. Szybki gol Shevchenko po dobiciu strzału Drogby i zabójcza końcówka.
Szkoda , Valencii , bo naprawdę miejscami nie ustępowała rywalowi , zabrakło przede wszystkim szczęścia i koncentracji. Przecież nie można dawać zepchnąć się do tyłu grając z tak mocnym teamem jak Chelsea.

Bohaterem meczu bramkarz gospodarzy.
Czapki z głów dla Canizaresa , jak on obronił ten strzał Ballacka to ja nie wiem , interwencja roku :o .
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2007, 22:46 przez Diamen23, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”