LM 3/11 IV 2007 AC Milan- Bayern München - Strona 2

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto przejdzie dalej?

AC Milan
42
63%
FC Bayern München
25
37%
Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 22 mar 2007, 22:08

No to jak Milan nie zapewni sobie awansu w pierwszym meczu to nie wiem. Kahn zawieszony, van Bommel zawieszony, Bayern wciąż bez wielkiej formy itp itd. Oczywiście szanse są, ale w roli faworyta stawiam Milan.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 22 mar 2007, 22:54

jezeli Rossoneri(w takim wypadku :roll: ) nie zapewnia sobie awansu na SS to watpie zeby dokonali tego na AA...ale tak czy siak Milanowi daje 55% szans na awans...

Bayern przy odrobinie szczescia(kompetentny sedzia) awansuje do 1/2 a tam pojedynek starych kumpli... Ottmara i Alexa :P

ps.bardzo prawdopodobne ze Rense rozegra we Wloszech mecz zycia 8) zobaczycie...

ps.2 Micho tez moglby postarac sie godnie zastapic Marka...ewentualnie Ottl...

jak to dobrze miec utalentowana mlodziez w zespole...

sorry za OT...kto jest obecnie najlmodszym pilkarzem w pierszej 11 Milanu???Kaka???czy Bonera???

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 22 mar 2007, 23:01

Gomez pisze:kto jest obecnie najlmodszym pilkarzem w pierszej 11 Milanu???Kaka???czy Bonera???
ładna napinka :ok: :P
Gomez pisze:ewentualnie Ottl...
ja bym się właśnie ku Ottlowi skłaniał. Taki walczący piłkarz z Bommelem na początku sezonu rządzili. Tylko jest jeden problem nie wiadomo dokładnie w jakiej formie jest Andreas. Jednak mimo wszstko postawiłbym na niego :wink:
Gomez pisze:ps.bardzo prawdopodobne ze Rense rozegra we Wloszech mecz zycia zobaczycie...
zadowoliłbym się jeśli padłby taki wynik jak w ostatnim meczu z Milanem kiedy zastępował Kahna (1:1 na AA :wink: ) ale też pokładam w nim duże nadzieje. Ma wielką szansę pokazać zarządowi, że nie trzeba szukać nowego bramkarza.
Gomez pisze:Ottmara i Alexa
ja bym tak Romy nie lekceważył, dla mnie to oni mogą sprawić tu dużą niespodziankę. Lm mają na przyszły sezon zapewnione, żadnych szans na mistrzostwo więc skupią się na LM i na sprawieniu niespodzianki jaką może być wyeleminowanie ManU :wink:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 22 mar 2007, 23:24

Wole jednego Kake niż całą młodzież Bayernu.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 22 mar 2007, 23:28

Łukasz_ pisze:Wole jednego Kake niż całą młodzież Bayernu.
co racja to racja...zdolny jest chlopaczek...ale ja tam Kaki za Poldiego, Schweiniego, Lahma i Hargreavesa bym nie oddal...do tego dochodzi fakt ze wiekszosc z nich to w 100% wychowankowie 8)

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 22 mar 2007, 23:29

Wzajemnie, jak Kaka nie gra dobrze, nie idzie mu to calemu zespołowi nie idzie. Wniosek- trzeba zneutralizować Kakę :P

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 22 mar 2007, 23:46

Wnioske naprawde prosty Akarin, trudniej bedzie jednak z jego realizacja. Mam nadzieje, ze Hargreaves bedzie zdolny do gry :roll:. Owen bedzie musial zagrac jako plaster Brazylijczyka [tak, wiem, ze takich rzeczy juz sie nie robi w nowoczesnym futbolu. Jednak Hitzfeld bedzie chyba zmuszony z takiej opcji skorzystac]. Na Kace opiera sie gra Milanu, kluczem bedzie jego zneutralizowanie.

Co do mlodziezy w Bayernie, to Łukasz_ troche przesadzil [moze nawet wiecej niz troche]. Na Allianz jest kilku naprawde uzdolnionych mlodych zawodnikow [wymienic wystarczy chociazby Wielkie Niemieckie Trio], o talencie nie mniejszych niz Ricardo. Martwi mnie jednak obecna pozycja Ottla w zespole. Za Magath Andi gral sporo, w przeciagu rundy jesiennej byl jednym z najczesciej wystepujacych naszych zawodnikow. Hitzfeld wyraznie Bawarowi nie ufa. Szkoda, bo w rundzie zasadniczej Ottl prezentowal sie poprawnie.

Jeszcze Uefa :roll:. Zalamalem sie, gdy zobaczylem, ze Kahn nie zagra na SS. Z drugiej strony, to jednak dobrze. Rensing dostanie kolejna szanse na wystep w wielkim spotkaniu. Wszyscy dobrze pamietamy, z jakich powodow zagral w poprzednim sezonie z Milanem na Allianz :lol:. Mam nadzieje, ze w Mediolanie zaprezentuje sie rownie korzystnie co przed bawarska publicznoscia.

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 23 mar 2007, 0:38

Nie no Panowie nie przesadzajcie, żaden z piłkarzy o ktorych wspominacie nie ma takiej klasy jak KAKA. Pozatym większość graczy Milanu to pikarze techniczni, potrafiący konstruować grę, zarazem bronić się i atakować.

Bayern to natomiast przysłowiona "manschaft" czyli ich siła leży w zespole, nie rozpisując sie to pod kazdym wzgledem Milan ma więcej atutów (jeżeli chodzi o indywidualne umiejętności piłkarzy)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 23 mar 2007, 8:03

Akarin pisze: jego pojedynek z Gattuso bylby bardzo ciekawy.
Tak, ciekawe który z nich szybciej dostałby czerwona kartkę :lol: Obstawiam niestety Marka, w końcu Włosi to świetni aktorzy.
Gomez pisze:ps.bardzo prawdopodobne ze Rense rozegra we Wloszech mecz zycia 8)
Akarin pisze:Ma wielką szansę pokazać zarządowi, że nie trzeba szukać nowego bramkarza.
No może tak trzeba na to patrzeć, choć w zasadzie UEFA trochę nas udupiła w tym momencie :roll: Może jeszcze dadzą radę załatwić coś z odwołaniem, bo to naprawdę gruba przesada, żeby za taką sytuację karać wykluczeniem z meczu - kara finansowa byłaby naprawdę wystarczająca.
olson pisze:Martwi mnie jednak obecna pozycja Ottla w zespole.
Mnie też. Ale być może wynika to też z tego, że w pierwszej rundzie praktycznie nie grał Hargreaves, który teraz gra regularnie, a w odwodzie Hitzfeld woli postawić na Demichelisa, chyba ze względu na jego większe doświadczenie (bo raczej nie umiejętności)? W każdym razie szkoda, bo to właśnie Ottla widziałbym jako piłkarza mogącego kryć Kakę - wiem, że zaraz rzuci się na mnie rzesza niedowiarków :P , ale sądzę że Ottl z jego zaciętością i świeżością nie odpuściłby Brazylijczykowi. Hargreavesa lepiej byłoby zostawić do kreatywnych działań, skoro nie będzie Marka :wink:
Gomez pisze:sorry za OT...kto jest obecnie najlmodszym pilkarzem w pierszej 11 Milanu???Kaka???czy Bonera???
Dobrze, że nie Maldini :rotfl2: Sorry, nie mogłem się powstrzymać :mrgreen:
Uchi_ pisze: w zasadzie to Monachium to dla nas szczęśliwe miasto.
W ogóle mecze z Bayernem w europejskich pucharach dobrze Wam wróżą - w 3 na 4 przypadkach po spotkaniu się z Bayernem, później świętowaliście zdobycie Pucharów (raz PZP i 2 razy PEMK)- uzupełnię przy okazji statystyki, które zaprezentowała nam ewaacm:

Puchar Zdobywców Pucharów - edycja 67/68, 1/2 finału
1.5.68 Milan - Bayern 2:0 (0:0)
Bramki: Sormani 51, Prati 73
8.5.68 Bayern - Milan 0:0

Puchar Europejskich Mistrzów Krajowych - edycja 89/90, 1/2 finału
4.4.90 Milan - Bayern 1:0 (0:0)
Bramka: van Basten 77k
18.4.90 Bayern - Milan 2:1 (0:0, 1:1)
Bramki: Strunz 59, McInally 106 - Borgonovo 100

Liga Mistrzów - edycja 02/03 - faza grupowa (3 i 4 kolejka)
1.10.02 Bayern - Milan 1:2 (0:0)
Bramki: Pizarro 54 g - Inzaghi 52,84 g
23.10.02 Milan - Bayern 2:1 (1:1)
Serginho 11, Inzaghi 64 - Tarnat 23

Liga Mistrzów - edycja 05/06 - 1/8 finału
21.2.06 Bayern - Milan 1:1 (1:0)
Bramki: Ballack 23 - Szewczenko 57k
8.3.06 Milan - Bayern 4:1 (2:1)
Bramki: Inzaghi 8g, 47 g, Szewczenko 25, Kaka 59 - Ismael 36

Jak widać, Inzaghi to prawdziwy "morderca" Bayernu w LM :evil: Może to jego trzeba byłoby w pierwszym rzędzie zneutralizować zamiast Kakę? :lol: A Wy, milaniści, strzeżcie się Lucio - jak widać bramki na San Siro strzelają monachijscy obrońcy :p

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 23 mar 2007, 10:59

Nie napisałem że Bayern ma słabą młodzież ale wole Kake niż całe to wasze trio.
Gra Milanu opiera się głównie na Kace, zgoda ale tutaj chodzi głównie o kontratak. Zresztą Milan w przejściu z obrony do ataku i na odwrót jest zorganizowany perfekcyjnie. Mam nadzieje że Pirlo będzie w wysokiej formie bo gdy w niej jest to wtedy to jest prawdziwy drygent gry Milanu.
Michal M pisze:Obstawiam niestety Marka, w końcu Włosi to świetni aktorzy.
Ale Rino to straszny nerwus i nie odpuszcza nigdy.
Michal M pisze:Dobrze, że nie Maldini
Co w tym śmisznego :?: Chciałbym żeby Bayern miał w całej swojej historii chociaż jednego takie piłkarza, chciałbym żeby to Maldini mógł się uczyć od obrońców Bayernu.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 23 mar 2007, 11:23

Łukasz_ pisze:Chciałbym żeby Bayern miał w całej swojej historii chociaż jednego takie piłkarza, chciałbym żeby to Maldini mógł się uczyć od obrońców Bayernu.
No teraz nie żartuj chłopie. Chyba, że uważasz że historia Bayernu zaczyna się w latach 90-tych. Bo nie wmówisz mi, że Maldini był lepszy od Beckenbauera, Augenthalera czy choćby Matthaeusa (jeżeli zakwalifikować go jako obrońcę, bo grał w końcu na różnych pozycjach) :roll: A gdyby przyjąć za wyznacznik pozycję lewego obrońcy, bo w końcu taka była pozycja Maldiniego przez wiele lat, to Paul Breitner czy Bixente Lizarazu też nie okazaliby się gorsi.

Ale faktycznie masz rację, wybrałem zły przykład. Powinieniem podac Costacurtę, nie sądzisz? :lol: W ogóle to chyba niektórym przydałby się wiekszy luz, bo za serio podchodzą do pewnych rzeczy :wink:

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 23 mar 2007, 12:49

peyter pisze:Bayern to natomiast przysłowiona "manschaft" czyli ich siła leży w zespole, nie rozpisując sie to pod kazdym wzgledem Milan ma więcej atutów (jeżeli chodzi o indywidualne umiejętności piłkarzy)
Mannschaft chyba ;) Co do ilosci atutow w postaci indywidualnych umiejetnosci zawodnikow- :lol:. Moglbys sie bardziej rozpisac?
Łukasz_ pisze:Nie napisałem że Bayern ma słabą młodzież ale wole Kake niż całe to wasze trio.
A my wolimy nasze trio.

Co do wyslawiania Maldiniego, to kolega niezle pojechal :lol:. No tak, przeciez kto to byl Beckenbauer albo Augenthaler? Ogorki z RFN, przeciez Wlosi nie lubia Niemcow.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 23 mar 2007, 14:47

Żenada. Nie chodzi o same umiejętności ale o piłkarza legende, wychowanka który jest z klubem 20 lat... rozegrał z nim 7 finałów LM. Nie wiem czy Bayern był tyle razy w półfinale :?: Nie mówie już o występach ligowych. Zresztą gdy Maldini miał swoje najlepsze lata to napewno w Bayernie nie było takiego obrońcy...

Co chcesz zarzucić Costacurcie że znów kpisz z kolejnego piłkarza :?:
Olson pisze:A my wolimy nasze trio.
Ja wole 11 Milanu.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 23 mar 2007, 14:59

Zaczyna robic sie goraco :P

To nie po sportowemu cieszyc sie z oslabien Bayernu jednak mimo wszystkie takie oslabienia musza cieszyc bo zwiekszaja nasze szanse na awans a przeciez o to tutaj chodzi.

Nasze szczescie iz z kazdym kolejnym tygodniem Milan przestaje przypominac druzyne ktora w bolach ogladalem na poczatku sezonu.Chce wierzyc ze nasz sprytny sztab szkoleniowy przygotowal forme dokladnie na te dwa koncowe miesiace rozgrywek w ktorych rozstrzygnie sie nasza bytnosc w LM jak rowniez walka o eliminacje do przyszlej edycji LM.

Chcialbym aby Ancelotti swiadom brakow w druzynie niemieckiej zagral ostro dwom napastnikami wspieranymi przez Kake.Nie spodziewam sie tak dobrego meczu w naszym wykonaniu jak ostatnie 4:1 dlatego w pelni usatysfakcjonuje mnie wynik na poziomie 2:0 (nie ma co przypominac banalow ze wazne jest nie stracic bramki u siebie) i na takie rozstrzygniecie licze.

Tyle luznych przemyslen na chwile obecna bez wchodzenia w szczegoly i analizowania poszczegolnych formacji pisania kto ma lepszego prawego obronce i porownywania gestosci trawy na San Siro z ta na Allianz Arena.

Forza Milan \o/

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 23 mar 2007, 15:04

Łukasz_ pisze:Żenada.
Masz rację, jak czytam to co piszesz, to słowo to samo się ciśnie na usta, ponieważ:
Łukasz_ pisze: Nie wiem czy Bayern był tyle razy w półfinale :?:
jak ktoś się nie zna na temacie to nie powinien w ogóle pisać. Jak chcesz wiedzieć Kolego, to Bayern wygrał 4 razy Puchar Mistrzów a 3 razy był w finale. Wystarczy do siedmiu? :lol: Półfinałów wymieniać nie będę, bo wszystkich nie pamiętam 8)
Łukasz_ pisze:Zresztą gdy Maldini miał swoje najlepsze lata to napewno w Bayernie nie było takiego obrońcy...
Niesamowite. A jak w Bayernie grał Gerd Mueller, to w Milanie nie było takiego napastnika. Po prostu taka argumentacja jest w tym momencie śmieszna :roll: , bo gdybyś przeczytał dokładnie co napisałem, to byś wiedział, że robiłem aluzję jedynie do wieku Maldiniego, nie jego umiejętności piłkarskich. Podobnie jak i z Costacurtą.

Ale teraz już rozumiem, że w tematach związanych z Milanem nie należy w ogóle "tykać" graczy "rossoneri", bo ich fani są im ślepo oddani :? A tak jak pisałem wyżej - należałoby w pewnych sytuacjach podejść trochę "na luzie" :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”