Grupa H Liga Mistrzów 2007/08 - Strona 2

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Które drużyny awansują do dalszej fazy rozgrywek?

Arsenal i Sevilla
33
65%
Arsenal i Steaua
0
Brak głosów
Arsenal i Slavia
1
2%
Sevilla i Steaua
1
2%
Sevilla i Slavia
2
4%
Steaua i Slavia
14
27%
Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 31 sie 2007, 14:59

Mentor pisze:Widzę, że Hiszpanie są mocno niedoceniani przez niektórych.
Może nie chodzi o to, że nie doceniam Sevilli a o to, że po prostu wierzę w Arsenal :] . O sile rażenia Sevilli wiem doskonale.
Mentor pisze:Jeszcze Manchester vs Sporting z Kuszczakiem na ławce
Ja do tego dodałbym jeszcze Real-Werder :roll: .

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 31 sie 2007, 15:10

A czy Real z Werderem nie grają we wtorek przypadkiem?

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 31 sie 2007, 15:12

A czy Real z Werderem nie grają we wtorek przypadkiem?
Rzeczywiście grają we wtorek. Mój błąd :wink: .

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 31 sie 2007, 15:21

Mentor pisze:Widzę, że Hiszpanie są mocno niedoceniani przez niektórych.
W sumie Róża już to napisał, ale mylisz się, że nie doceniam Sevilli. Nie trzeba być wymitnym specem od piłki nożnej żeby widzieć o tym, że hiszpański klub to wielka firma. Mimo wszystko wiem na co stać Arsenal i jestem zdania, że powinni zająć pierwsze miejsce. Jeśli tak się nie stanie, ale rozegramy świetne spotkania przeciwko Sevilli to też nie będę płakał :wink:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 31 sie 2007, 15:41

RóżA pisze:Arsenal póki co również świetnie się spisuje w Premiership.
Swietnie to chyba male naduzycie, chyba raczej dobrze lub na maire oczekiwan kibicow - bo wymeczone zwyciestwo z sredniakiem z Fulham czy dopiero co zbudowanym MC raczej nie brzmi dumnie + remis z dobrym Bklackburn

fieldy pisze:ciekawe kto oprócz Cześka zaznaczył w ankiecie ostatnią opcje
:idzze: jeszcz nie glosowalem ale zaraz to uczynie :!:

Jak czytam te wasze opinie jaki ten Arsenal ejst zajebisty i bedzie meic piewrsze meisjce w grupie to troche che mi sie smiac - no ale jak spadac to z wysokiego konia - przynajmniej bedzie bardziej bolec :D

Sevilla wygra ta grupe w cuglach :!:

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 31 sie 2007, 15:44

RóżA pisze:Clichy i Eboue. Tego drugiego jako kibic Królewskich powinieneś szczególnie pamiętać, gdy podczas meczu z Realem Robinho odbijał się od niego jak od ściany
ale to nie ma zadnego znaczenia ze kiedys sie od niego odbijał jak od ściany. równie dobrze moge napisać że pilkarz x kiedys nie strzelił gola w meczu z łatwym rywalem i jakie to bedzie miec znaczenie

kazdy mecz jest inny

po takich komentach jak ten ząłuje ze nie trafilismy na Arsenal bo przydłby sie rewanż za ten 'pamietny' mecz z Arsenalem

Clichy,Eboue wiadomo ze dla fanów Arsenalu to brzmi dumnie dla mnie jakoś nie i jesli chodzi o defensywe bardziej przekonuje mnie ta formacja w Sevilli (a tymbardziej jesli zostanie D.Alves) jasne Gilberto S. to b.dobry DM ale Poulsen wg. mnie w nimczy mu nie ustępuje

jesli miałbym wskazywać na jakieś słabe punkty w Arsenalu to nasuwa sie od razu linia ataku tymbardziej ze nowi wciąż muszą sie u was zgrać

pisał ktoś ze Sevilla w ataku to Kanoute - no ja bym nie skreślał tu Kerżakowa który jest bardzo ciekawym piłkarzem w druzynie z Andaluzji, w dodatku ostanio doszedł kolejny ciekawy gracz Kone z PSV
fieldy pisze:Tylko przez niektórych. Ja osobiscie gdybym chciał łatwiejszą grupę, to wołabym grać z Realem.
odważny jesteś :P

byłoby fajnie zrewanżowalbyśmy sie wam za odpadnięcie 2 sezony temu

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 sie 2007, 15:56

vakabayashi pisze:Gilberto S. to b.dobry DM ale Poulsen wg. mnie w nimczy mu nie ustępuje
choćby doświadczeniem, Gilberto jest starszy. Już w 2002 roku na mundialu grał we wszystkich spotkaniach ówczesnych mistrzów świata, zdaje się, ze był nawet ich kapitanem [choć tego już na 100% pewien nie jestem] gdzie grał wtedy Poulsen ? Zbierał doświadczenie w lidze niemieckiej ? Nie znaczy to, ze na chwilę obecną Paulsen jest słabszy - chodzi tylko o doświadczenie. Arsenal regularnie gra w LM od 10 sezonów. Sevilla - fakt wygrali 2 razy PUEFA. Szczebel nizej, ale wygrali :P jednak jak dla mnie [co pewnie nikogo nie zdziwi] Gilberto ma przewage nad Dunczykiem chocby w doświadczeniu, które na ich pozycji odgrywa olbrzymią rolę.
vakabayashi pisze:jesli miałbym wskazywać na jakieś słabe punkty w Arsenalu to nasuwa sie od razu linia ataku
nie chciałbyś w Realu Robina widzieć ? z czystej ciekawości pytam. Jakby przyszedł dziś chociazby ?

vakabayashi pisze:pisał ktoś ze Sevilla w ataku to Kanoute - no ja bym nie skreślał tu Kerżakowa który jest bardzo ciekawym piłkarzem w druzynie z Andaluzji, w dodatku ostanio doszedł kolejny ciekawy gracz Kone z PSV
ja bym się bardziej obawiał Luisa Fabiano.
vakabayashi pisze:odważny jesteś
czy odwazny ? uważam, ze Sevilla na dzień dzisiejszy jest lepszym zespołem niż Real. Oczywiscie to wy macie mistrza, jednak styl gry, zgranie poszczególnych piłkarzy i w końcu bardzo mądre prowadzenie zespołu przez Juande Ramosa bardziej mnie przekonuje.
czeher pisze:bo wymeczone zwyciestwo z sredniakiem z Fulham czy dopiero co zbudowanym MC raczej nie brzmi dumnie
czy to nie ty wychwalałes Ericssona i jego piłkarzy, że tak znakomicie grają ?
byli liderami, bez straty gola. My mielismy karnego i później bramka z akcji - ale co tam - wymęczona zwycięstwo, ktorego pewnie jeszcze powinniśmy sie wstydzić ?

Czesiek, wygra w cuglach ? tzn, co ? w meczach z Arsenalem zdobęda 6 pkt ? czy po prostu Arsenal pogubi pkt ze Slavią i Steauą, podczas gdy Sevilla ich pokona ? Wiem, że porywam sie z motyką na słońce, bo cięzko z tobą o Arsenalu dskutować :p ale moze czegoś sie dowiem ciekawego.
Ostatnio zmieniony 31 sie 2007, 16:07 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 31 sie 2007, 16:01

vakabayashi pisze:ale to nie ma zadnego znaczenia ze kiedys sie od niego odbijał jak od ściany.
Ma i to spore, ponieważ od tamtego czasu Eboue gra tylko i wyłącznie coraz lepiej.
vakabayashi pisze:Clichy,Eboue
Rozumiem że celowo pominąłeś Toure i Gallasa, którzy należą do światowej czołówki graczy na swojej pozycji :> ?
vakabayashi pisze:nowi wciąż muszą sie u was zgrać
Eee, nowi? Którzy nowi? Eduardo i...?

Poza tym nikt nie napisał, że Sevilla dysponuje słabszym atakiem niż Arsenal. Wręcz przeciwnie- sądzę, iż Andaluzyjczycy mają naprawdę czym postraszyć. Póki formacja ofensywna Arsenalu składa się głównie z Van Persiego, gdyż Eduardo jeszcze się nie 'wstrzelił' odpowiednio w zespół. Ale jak pokazują ostatnie mecze- wszystko jest na jak najlepszej drodze :] .
czeher pisze:Swietnie to chyba male naduzycie, chyba raczej dobrze lub na maire oczekiwan kibicow - bo wymeczone zwyciestwo z sredniakiem z Fulham czy dopiero co zbudowanym MC raczej nie brzmi dumnie
Akurat z Tobą dyskusja na temat Arsenalu nie ma najmniejszego sensu, bo chociażbyśmy wygrali Chapions League + Premiership to i tak nie wyglądałoby to dumnie.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 31 sie 2007, 16:25

A jak tak tylko napomnę, że niezłe by były jajca jakby AEK awansował do LM :lol:

Zresztą wolałbym, żeby przesunęli losowanie LM aniżeli wrzucali słabiutki AEK do drugiego koszyka (zobaczcie kto był w trzecim - Lazio czy Stuttgart, zaś AEK to ekipa na czwarty koszyk). Dodatkowo wszyscy polemizują czy to Arsenal czy Sevilla wyjdą z pierwszego :lol: Nie takie cuda już piłka widziała jeśli chodzi o awans do LM w wykonaniu AEK-u :D

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 31 sie 2007, 17:09

Jak dla mnie z tej grupy może awansować tylko Arsenal i Sevilla. Jeżeli ktoś z tej 2 odpadnie to będzie to sensacja. Slavia może i pokonała Ajax ale to nic nie zmienia, jak dla mnie zajmą ostatnie miejsce w grupie bo Steaua to lepiej poukładana drużyna która gra lepszą piłkę.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 wrz 2007, 21:32

Ebi pisze:A jak tak tylko napomnę, że niezłe by były jajca jakby AEK awansował do LM
Yayec nie będzie, po pierwszej połowie rewanżowego meczu Sevilla prowadzi 3:0 i AEK nawet u siebie, na goracym terenie raczej 6 goli nie strzeli.
Nie ogladam meczu, ale po wyniku mozna stwierdzić, że tylko jeden klub istnieje na boisku, a przeciez Grecy nie sa kelnerami - zapowiada się strasznie ciekawy mecz w pierwszej kolejce. Oby TVP dała rade :)

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 03 wrz 2007, 21:48

fieldy pisze:Już w 2002 roku na mundialu grał we wszystkich spotkaniach ówczesnych mistrzów świata, zdaje się, ze był nawet ich kapitanem [choć tego już na 100% pewien nie jestem]

fieldy, wtedy chyba jeszcze Cafu pełnił tą funkcję ;)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 wrz 2007, 9:52

kulekfcb pisze:fieldy, wtedy chyba jeszcze Cafu pełnił tą funkcję
być moze masz racje, sam nie byłem pewien. Wiem tylko, że na 100% zagrał wszystkie mecze od poczatku do końca :]
Sevilla w kolejnym meczu pokazała, że ofensywnie grać potrafi. Co moze niepokoić, to ich znakomita skuteczność. Z Realem wszyscy widzili co się działo na boisku - ale tam Pepe i spółka z linii obrony dawała "popisy". Niemniej jednak taki Kanoute potrafił strzelać w, nawet trudnych sytuacjach. Zresztą mają wielu graczy, ktorzy potrafią celnie uderzyć. Keita, Kerzakov, Kanoute, Renato, Fabiano .... i wielu innych. Dobrze, że w Arsenalu też wieksza ilosć graczy zaczęła strzelać po odeściu Titiego.
Później mecz z Getafe - gdzie widać, że nawet jak dostają bramkę w plecy, to się tym specjalnienie nie przejmują [coś jak Arsenal :p] - stracili piłkarza w czasie meczu, a potrafili jeszcz 4 gole strzelić. Ekipie, która w minionym sezonie zdaje się, miała jedną z najlepszych defensyw w lidze. Wczoraj można było się spodziewać, że Sevilla nie zagra na 100% o wygraną - przeciez mieli zaliczkę 2 goli, a oni zdemolowali Greków na ich terenie. Jedyny "pozytyw" to mecz z Milanem, gdzie Sevilla w II połowie nie istniała - moze Wenger wyciągnie jakies wnioski :lol: Z Arsenalem tez im łatwo nie bedzie - zagrają na wyjeździe, wiadomo jak Arsenal gra u siebie - wiec Sevilla będzie grała z kontry. Moze być gorąco, zwłaszcza biorac pod uwagę nasze problemy w obronie. Licze, że do czasu meczu powróci Gallas, Eboue i Sagna, bo Senderos na LM zawieszony nie jest. Ale przeciez Kanonierzy u siebie mogą pokonac kazdego - póki co w lidze 3 mecze i 3 wygrane. No nie mogę sie doczekac tego meczu :D
3 drużyna La Ligi vs 4 Premier League zobacyzmy, która liga lepsza [a nuż jakąś napinke sie uda rozpocząć :lol:]

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 wrz 2007, 9:51

nie udalo się napinki rozpocząć ..

Arsenal nigdy nie grał z Sevillą. Dziś pierwszy mecz obu ekip.
W Arsenalu na pewno nei zagra 3 - Jens, Gallas, Eboue. Nie wiadomo co z Gilberto, przed sezonem był przemeczony, teraz miał reprezentacje - to bedzie jego 4 mecz w ciągu 2 tygodni. Wenger sie zastanawia, czy nie dac mu odpocząć. W takiej sytuacji na środku pomocy zagrałby Flamini, Denilson, lub Diaby .. w zależności ktory akurat bedzie wolny :D [bo Flamini np. może biegac po skrzydle]
Sevilla w najmocniejszym składzie.
Arsenal u siebie nie przegrał ostatnich 16 meczów w LM - oby tak dalej :D

mecz bedzie ciężki - żaden wynik nie powinien nikogo zdziwić. Osobiscie licze na wygraną :]

ddworakk
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddworakk » 19 wrz 2007, 13:05

Co do wczesniejszych wypowiedzi... to raczej Arsenal a nie Sevilla jest klubem niedocenianym! Nawet jesli wygrywamy w lidze z najsilniejszymi, w lidz emistrzow dochodizmy do finalu, czy jak teraz gramy swietnie na poczatku sezonu to i tak Chelsea czy MU czy Liverpool sa zespolami "lepszymi" ale to chyba u tych sezonowych kibicow! Wszystko przez komercje przez wielkie transfery innych klubow ktore przynosza dodatkowych kibicow! A mimo ze w ostatnim zestawieniu The Times (lub innej gazety dokladnie nie pamietam, wybaczcie) Arsenal to drugi klub w rankingu najbogatszych! Tym bardziej docenic trzeba ducha tego zespolu! Bardzo (pozytywnie) zaskoczył mnie dzisiejszy artykuł na wp.pl

http://sport.wp.pl/wiadomosc.html?wid=9 ... caid=147dc

Bo Arsenal postzregany jes w tym artykule jakojedna z poteg pilki a jakos dawno juz tego nie spotykalem! Zgadzam sie zupelnie z tym ze dzisiaj na Emirates spotkaja sie 2 najlepsze, najpiekniej grajace druzyny na swiecie, a napewno w Europie! Bardoz doceniam Seville, to swietny zespol, lubie ich i pilke jaka graja,to uznana marka, zespol z wlasnym wypracowanym stylem! I co cenie szczegolnie rowniez bez wielkich transferow! Mysle jednak ze w dzisiejszym meczu faworytem jest Arsenal graja pieknie, graja skutecznie (nareszcie) bo moim zdaniem nie liczmy w profesionalnej pilce na to ze gramy dziisaj na Emirates, chociaz napewno wypelniony po brzegi zrobi wrazenie na hiszpanach! Mam nadzieje ze dzisiaj Arsenal pokaze na co stac ta druzyne nie tylko w Premier League ale rowneiz w europejskich pucharach! To wlasnie ten mecz jest uznawany najczesciej za najlepszy mecz kolejki Ligi Mistrzow! jednak jak zwylke w TVP transmisja meczu Barcelony (mimo ze ten mecz rowniez zapowiada sie niezle) ktory jednak nie budzi az takich emocji... No ale Szpakowski i tka bedize wykrzykiwal o "genialnym Ronaldinho" (nawet jesli ten zzgubi pilke) a dzieci z podstawowki w koszulkach z "ryneczku" beda podekscytowani spogladac w ekrrany swoich telewizoro, o ile oczywiscie rodzice im pozwola! Moze troche wkurzac tutaj moje gadanie no ale zbulwersownay jestem ze nie obejrze kanonierow w TV (musze na necie)!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”