1/8 finału LM: Roma - Real - Strona 2

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto awansuje do ćwierćfinału ?

Real Madryt
26
49%
AS Roma
27
51%
Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 19 lut 2008, 23:37

Ten Fandel gwizdał tak, że szkoda była patrzeć. Kartki tylko w jedna stronę. Diarra wali z łokcia Aquilaniego, Fandel stoi jakieś 2 metry dalej i się pajac przygląda. Nawet faulu nie odgwizdał. Zresztą podobnych sytuacji było bez liku.

Ogólnie wynik lepszy jak gra. Przy 2-0 można by było patrzeć z optymizmem, a tak to pozostaje w rewanżu tylko liczyć na kontry Amantino, bo:

a) Real u siebie na pewno coś strzeli
b) Totti cieniuje strasznie, a tak wszyscy wiedzą, że na 100% zagra

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 19 lut 2008, 23:40

Przegrywamy drugi mecz z rzedu. Szkoda, bo IMO bylismy zespolem lepszym w tym meczu. Jest progres w porownaniu ze spotkaniem z Betisem. Szkoda, ze Schuster tak dlugo czekal ze zmianami. Roma pozwalala nam grac i moim zdaniem zbyt dlugo mielismy dwoch DMow w srodku. Znowu pecha ma Ruud, ktory w drugim meczu z kolei strzela w slupek :roll: Z naszym wyroznic na pewno mozna Robbena, ktory stwarzal zagrozenie na skrzydlach. Na rewanz zdrowy powinien juz byc Robinho, wiec gra naszych bokow moze calkiem dobrze wygladac :wink: Ogolnie moglismy osiagnac dzisiaj lepszy rezultat, ale nie ma tragedii. Jedna bramka na pewno jest do odrobienia na SB, szczegolnie ze obrona Romy nie jest jakims monolitem nie do przejscia.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 19 lut 2008, 23:40

Brawa dla Romy. Są w dobrej sytuacji przed rewanżem. Akcja Tottiego i Manciniego genialna. Szkoda że Włoch zmarnował jedną dogodną sytuacje na podwyższenie wyniku bo raz za bardzo wyrzucił właśnie chyba Manciniego na lewo a gdyby lepiej dograł to kto wie.
Mecz ogólnie na dobrym poziomie. Real stracił Ramosa ale zasłużenie, za faul na Juanie powinien dostać czerwień.

Roma awansuje, wyciągną wnioski sprzed roku.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 19 lut 2008, 23:45

Łukasz_ pisze: Real stracił Ramosa ale zasłużenie, za faul na Juanie powinien dostać czerwień.
I to jest najwiekszy minus tego meczu. Wizja Salgado walczacego z Mancinim nie nastraja optymistycznie. Licze na boki Torres - Marcelo.
Łukasz_ pisze: Roma awansuje, wyciągną wnioski sprzed roku.
Nie wydaje mnie sie :D

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 19 lut 2008, 23:45

Od nendzy do piniendzy :mike: W II poł. graliśmy... my nic nie graliśmy. Real od początku nas zamknął na naszej połowie i nawet jak odzyskaliśmy piłkę to zaraz ją traciliśmy. Ale... ( :smile2: ) sporadycznie wychodziliśmy z akcjami i jedna taka cud, miodzio i gooool :mike: Byliśmy słabsi, Real mógł nas rozpykać i na wiele nam nie pozwalał ale to my wygraliśmy :] I love this game :smile2: Mam nadzieję że Juan będzie gotowy już na ligę bo znowu zszedł po znowu nie takim ostrym wejściu Ramosa. Wypadać z gry już w pierwszym meczu po kontuzji to lekka przesada :evil: Sędzia na drugie zapewne miał pomyłka bo często nie widział fauli.

W rewanżu będzie baaardzo ciężko.No i potrzebny będzie nam autobus, kierowca oraz 9 murarzy i jadymyyy z nimi :smile2:

PS Inter dostał bęcki :smile2:

Forza Roma :!:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 19 lut 2008, 23:47

Największym minusem tego meczu jest to że Roma nie podwyższyła wyniku :P Ramos sam sobie jest winien, zachował się strasznie głupio według mnie. Juan był szybszy, wybił piłkę a ten go po nogach. Ja bym go wyrzucił bez namysłu.

Wiem że Rome czeka ciężka wyprawa do Madrytu ale jak coś strzelą lub szybko bramki nie stracą powinno być dobrze bo tak im życzę ;)
Yukasz pisze:Wypadać z gry już w pierwszym meczu po kontuzji to lekka przesada
Ronaldo ?

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 19 lut 2008, 23:51

Sergio tak niestety ma, ze czesto lapie glupie i zupelnie niepotrzebne kartki :roll: To jego najwiekszy mankament. Majac swiadomosc ze jest zagrozony powinien sie zachowac lepiej.
Co do szybko strzelanych bramek, to ostatnio jest to nasza specjalnoscia :wink: Problem w tym, ze nie potrafimy tego jakos ostatnio utrzymac :?
Mimo wszystko jestem optymista. Wroci Robinho, Bernd na pewno bardziej ofensywnie ustawi druzyne i bedzie dobrze. Zadziala magia Santiago Bernabeu :wink:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 19 lut 2008, 23:56

Rok temu Roma pierwszy mecz z MU też wygrała 2-1...
A biorąc pod uwagę słabą formę rzymian, to o awans Realu jestem spokojny.
Ogólnie bardzo zaskoczył mnie Robben. Holender radzi sobie coraz lepiej, a jednym składzie z Robinho mogą stworzyć świetny duet skrzydłowych.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 19 lut 2008, 23:57

Przebieg meczy na pewno będzie ciekawy jak każdy rewanż w fazie pucharowej bo gra się już o wszystko. Real na pewno tak zagra ale właśnie to jest to o czym pisze, jak szybko nie strzelą bramki to z biegiem czasu będą się odsłaniać a to może skończyć się podobnie jak dziś. Mianowicie szybką kontrą i wtedy będzie problem w Madrycie. Szanse na tą chwile daje 55% Romie.

Teraz mi się przypomniał strzał Giulyiego. Piłka chyba na aucie wylądowała a szkoda bo ładnie Diarre wziął na zamach i mógł to spokojnie skończyć strzałem dającym remis.

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 19 lut 2008, 23:58

Yukasz pisze:Byliśmy słabsi, Real mógł nas rozpykać i na wiele nam nie pozwalał ale to my wygraliśmy
No i co z tego ze mogl na rozpykac ... cala druga polowe walili glowa w mur, mieli nie mniej strat niz my, a ze rozgrywali se pilke dlugo w bronie ... kto im zabroni, to im czas uciekal a nie Romie.
Dla mnie najsmieszniejsze jest to ze Roma jest w totalnym dolku z forma, w ostatnim czasie gra najgorzej w tym sezonie ... a jednak potrafila cos wykombinowac. Z drugej strony warto zadac pytanie ... jak to jest ze na najwarzniejszy okres w sezonie sztab szkoleniowy nie trafil forma :roll:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 20 lut 2008, 0:02

Łukasz_ pisze:Ronaldo ?
Do Ronaldo wszyscy się przyzwyczaili :wink:

Najgorzej mnie niepokoi to że jak patrzę na Tottiego to widzę osobę bez jakiegoś zacięcia. Wędruje po boisku bez jakiejkolwiek przyjemności jakby żonę taliby mu porwały i kazały grać wielkie nic. Zresztą jak nic nie gramy to Spalletti wygląda podobnie - jak człowiek po przejściach. Jest strasznie przybity i mam wrażenie że sam nie wie o so chozi i dlaczego tak gramy :roll:
Łukasz_ pisze:Szkoda że Włoch zmarnował jedną dogodną sytuacje na podwyższenie wyniku bo raz za bardzo wyrzucił właśnie chyba Manciniego na lewo a gdyby lepiej dograł to kto wie.
NO mogliśmy podwyższyć ale nie ma co marudzić bo imo ten wynik nie jest sprawiedliwy. Jeszcze była ostatnia nasza akcja w której szkoda że Mancini nie szedł do końca sam tylko podawał do Tottiego.
Corinthians pisze:Rok temu Roma pierwszy mecz z MU też wygrała 2-1...
Rok temu to był najmniejszy wymiar kary dla MU bo powinno się skończyć 3:0 :!: Wtedy MU się broniło a my graliśmy piłką i atakowaliśmy a jak zwykle w frajerski sposób daliśmy sobie strzelić bramkę zamiast pójść za ciosem. Dziś poza kilkoma akcjami nie graliśmy nic i się broniliśmy więc jak po dobrym meczu dostaliśmy lanie to teraz powinno być inaczej :P

Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 20 lut 2008, 0:02

goofii pisze:Z drugej strony warto zadac pytanie ... jak to jest ze na najwarzniejszy okres w sezonie sztab szkoleniowy nie trafil forma
tak to jest że bardzo często drużyny właśnie w tym okresie grają słabo, wzrost formy najczęściej odbywa się w marcu. Tak było ostatnio min z Juventusem, Milanem, Interem (i tak jest chyba teraz), Arsenalem... Drużyny te miały najsłabszy okres gry właśnie w lutym. Tak przynajmniej ja zauważyłem. Co do wyniku jestem strasznie zdenerwowany i nie chce mi się pisać na temat tego meczu. Co do rewanżu nie jestem taki pewien awansu...
Ostatnio zmieniony 20 lut 2008, 0:16 przez liam, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 20 lut 2008, 0:03

Bo cholernie trudno utrzymać wysoką formę przez cały sezon. Ale piłkarze Romy nie wyglądali w cale tak źle na tle Realu który też chyba w szczytowej formie nie jest.
Gofii pisze:Z drugej strony warto zadac pytanie ... jak to jest ze na najwarzniejszy okres w sezonie sztab szkoleniowy nie trafil forma Rolling Eyes
Patrz Inter :smile2:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 20 lut 2008, 0:10

Wymieniacie tu te akcje Romy, az czuje sie w obowiazku wspomniec o okazjach Realu :wink: O slupku Ruuda juz pisalem. Holender mial jeszcze jedna okazje, gdy przerzucil sobie pilke nad obronca i w ostatniej chwili ubiegl go Doni. Do tego nalezy dodac glowke Raula, ktory przestrzelil mniej wiecej o metr. Swoja szanse mial tem Baptista, ale niestety postawil na sile zamiast technike. Probowal tez Diarra, ale zostal zablokowany. Strzaly Gago przemilcze :lol:
Okazje byly, gorzej z ich wykorzystaniem.
Ostatnio zmieniony 20 lut 2008, 0:10 przez Makis, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 20 lut 2008, 0:10

Yukasz pisze:Najgorzej mnie niepokoi to że jak patrzę na Tottiego
Marudzisz ... dzis Totti zagral najlepszy swoj mecz w tym roku ... jak na niego to mozna powiedziec ze walczyl jak lew :P ... tak wiele razy na swojej polowie to ja go widzialem ostatni raz w jak gral jeszcze w pomocy :lol: Ale powaznie to nie gral wcale tak zle ... co wiecej moim zdaniem gral to co mial grac, przytrzymywal pilki, dal sie faulowac .... no i zaliczyl asyste ktora dala nam tyle radosc :twisted:

Łukasz_ pisze: Ale piłkarze Romy nie wyglądali w cale tak źle

Tylko ze mi nie chodzi o forme fizyczna bo z tym jeszcze daja rade ... z tego co widze w ostatnio okresie tak jakby chlopaki zapomnieli jak to grali na poczatku sezonu, malo skladnych akcji, duzo strat i niecelnych podan, bezcelowe granie dlugich pilke ... tak jakby nagle brakowalo koncepji :roll:

Łukasz_ pisze:Patrz Inter
No tak ...tylko ze Roma oprocz LM ma jeszcze swoja serie meczow z czolowka w Serie A ... Spaletti mimo wszystko mogl to jakos lepiej wykombinowac :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”