LM Grupa B (Inter, Werder, Panathinaikos, Anorthosis) - Strona 2

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki

Awans z grupy uzyskają

Inter i Werder
6
38%
Inter i Panathinaikos
6
38%
Inter i Anotrhosis
2
13%
Werder i Panathinaikos
0
Brak głosów
Werder i Anorthosis
1
6%
Panathinaikos i Anorthosis
1
6%
Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Re: LM Grupa B (Inter, Werder, Panathinaikos, Anorthosis)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 04 lis 2008, 22:50

Burdisso się nie popisał :roll: Nie było to porywające widowisko. Jak można w tak głupi sposób tracić gole? Ibra powinien ustalić w końcówce wynik, gdyby tylko wcelował lepiej w piłkę. Cambiasso blisko, piłka z linii bramkowej (sytuacja kontrowersyjna, ale chyba gola nie było). Na pewno cieszą wspomniane wyżej stałe fragmenty, trzy gole, to już coś. O czym mówić, jeśli najlepszym skrzydłowym jest Maicon. Quaresma się musi nauczyć celnie dośrodkowywać, a jak drybluje, to niech nie liczy na szczęście (faul), ale niech daje coś zespołowi. Ogólnie mogło być gorzej, trzeba walczyć w kolejnych meczach, może gra się poprawi...

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 166

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 04 lis 2008, 23:04

Burdisso i Ibra bohaterami :roftl3:

Jeden podarował rywalom dwie bramki, drugi przerzuca piłkę nad pustą bramkę.
Mourinho miał wszystko uporządkować a ja widzę chaos totalny.

Mario niby bez rewelacji ale bramka i 2 asysty. Narzekaliśmy ostatnio na stałe fragmenty - dzisiaj wszystkie trzy bramki zdobyliśmy właśnie w ten sposób.
Co do pozytywów to napewno jeszcze muszę wspomnieć o Quaremsie - dzisiaj widziałem po raz pierwszy takowe w jego grze - sporo biegał, dośrodkowania też już coraz lepsze, ładnym rajdem wywalczył nam wolny na 3-3, może jeszcze jest nadzieja na jego dobrą grę :P

Aha jeszcze wydaję mi się, że powinno być 4-3 dla nas, tam przy uderzeniu Cruza :?: była chyba bramka.

Ibra chyba naprawdę powinien wypocząć bo dzisiaj sam siebie przeszedł :o

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 06 lis 2008, 13:00

Kilka słów ode mnie.

ANORTHOSIS - INTER

Bardzo ciekawy mecz i aż sześć goli. Inter troszkę na własne życzenie zresmiwaoł ten mecz (kuriozalne dwie bramki dla Cyrpyjczyków). Co mi sie podobało? Mina Mourinho po golu na 3-2 :lol: Gościu, który jest mistrzem bufonady, ma jeden z najbogatszych klubów, wiele gwiazd światowego formatu przegrywa nagle z nieznanym klubem z jakiegoś tam kraju. Czy tylko mi się tak wydaje, ale uważam, że szum medialny wokół niego jest znacznie znacznie mniejszy niż podczas pobytu w Anglii.

WERDER - PANATHINAIKOS

Dziwny mecz. W sumie przez większą część nijaka ra obu ekip, a potem jednak troszkę szcześcia Greków. Drugi i trzeci gol tego dowodzą, ale wygrana zasłużona. Werder gra ostatnio fatalnie i szykują sie u nich zmiany personalne.

Teraz czekają nas jeden arcyważny mecz - jeśli Anorthosis wygra u siebie z Werderem co jest wielce prawdopodobne i przy zwycięstwie Interu zapewni sobie awans (co tez wielce prawdopodobne).

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 06 lis 2008, 13:07

Ebi pisze:Czy tylko mi się tak wydaje, ale uważam, że szum medialny wokół niego jest znacznie znacznie mniejszy niż podczas pobytu w Anglii.
Nie wydaje cie się. Włoskie Media tylko na początku, były tak podniecona Mou jak Anglicy, ale się dość szybko uspokoiły. Do tego Mou niesepcjalnie udaje się rozpętywanie wyjen na słowa z innymi trenerami, bo w Seria a panują inne zwyczaje. No i np. Ancelotti i zarząd Milanu specjalnie nie wchodził w nawet najmniejsze polemiki z Mou przed derbami Mediolanu właśnie po to by wybić jeden z atutów Mourinho z ręki.

Inna sprawa że Mou narazie nie ma czym się chwalić bo Inter nie gra tak jak powinien i jeśli ich gra się zmieni i Inter będzie potężny można spodziewać się że Mou będzie robił zdecydowanie więcej zamieszania w mediach

TS borys IFC
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 74

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 26 lis 2008, 22:43

nie mam duzo czasu wiec napisze niewiele.

1. gramy beznadziejnie
2. mam nadzieje ze to dlatego ze szczyt formy budowany jest na pozniej
3. trzeba wygrac w bremie
4. czy juz mowilem ze dzisiaj byl syf?
5. panie jose lepiej pan popraw nasza ofrnsywe bo sama obrona fdaleko nie zajedziem.
6. naucz tez ibrahimovica ze futbol to taki sport gdzie sie biega
7. quaresma na plus
8. mam jeszcze wieksza nadzieje ze pkt 2 jest zgodny z rzeczywistosica

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 26 lis 2008, 23:03

Brak słów. Co odwala Inter w tej edycji LM to ludzkie pojęcie przechodzi. Z takim zaangażowaniem to na CI się nie wychodzi. Najpierw Famagusta, teraz Grecy.

Quaresma (chyba) najlepszy dzisiaj na boisku a to świadczy o poziomie gry ofensywnej Interu.

A człapiący Balotelli do wybicia rożnego po prostu mnie dobił. :suicide: Zamiast walczyć do ostatnich sekund o gola, to on gra na czas :badziewie:

Nie wiem co się z nimi dzieje, nawet Cruz takie okazje zmarnował.

Mamy awans, ale warto powalczyć o pierwsze miejsce. Jednak skoro dzisiaj zabrakło chęci to tym bardziej czeka nas to w Bremie. Awans z drugiego miejsca z takiej grupy - wstyd !

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 27 lis 2008, 12:42

Myślę, że na takie mecze lepiej wystawiać rezerwy lub nawet primavere. Ibra od początku kadencji Mourinho gra mecz w mecz po 90 minut. Dlaczego nie sprawdzić innego ustawienia napastników w takim meczu ? nie zaskoczyć ich ?

mimo wszystko wierzę, że to tylko przetarcie przed fazą pucharową.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 28 lis 2008, 9:36

Szkoda, że nie dane było mi obejrzeć więcej meczów Interu w tej edycji LM, ale wyniki co dużo pisać są straszne. Nie rozumiem jak można przegrać z Panatinaikosem u siebie. Stety dla nas awansowaliśmy i jeszcze raz stety że gorzej być już nie może.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 09 gru 2008, 22:29

Oby to była taktyka uśpienia rywala przed prawdziwą Ligą Mistrzów ...

a to co gra Inter w fazie grupowej mozna określić kupą, kupą bladą żeby było jaśniej.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 09 gru 2008, 22:34

A mi w tej grupie najbardziej szkoda Anotrhosisu.
Miała być sensacja-rewelacja, niestety kończy się na ostatnim 4 miejscu.
Szkoda również w tym wszystkim że Sosin strzelał tylko w eliminacjach.

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 09 gru 2008, 22:45

Inter kompromituje Calcio na całej linii po raz kolejny. Co by nie mówić jak trafią na Barcę czy Liverpool to będzie jeszcze większy blamaż, co mnie bardzo cieszy :) .

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 09 gru 2008, 22:52

Dobrze ze to koniec rundy grupowej, było strasznie.

Awansujemy z drugiego miejsca czyli mamy gwarantowanego silnego rywala w 1/8. Mi to pasuje. Albo pokażemy wreszcie jakąś jakość w tych rozgrywkach i potwierdzimy aspiracje awansując, albo będzie można szybko skupić się na lidze.

Jeżeli chodzi o kompromitację calcio to największą plamą jeszcze na długo pozostanie Juve Moggiego :wink:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 11 gru 2008, 18:11

Ja bym tak nie przeżywał tej porażki w Bremie. Werder jest naprawdę solidną firmą, awans był pewny więc o 100 procentowe zaangażowanie było trudno. Co innego porażka u siebie z Panathinaikosem. Szukałbym pozytywów gdyż mimo tragicznej gry i tragicznego bilansu: dwa zwycięstwa, dwa remisy, dwie porażki awansowaliśmy do kolejnej rundy na kolejkę przed końcem. Awans z drugiego miejsca i potencjalnie trudniejszy rywal? Takie polskie myślenie. Inter to nie Wisła czy inna Legia i nie musi modlić się o łatwiejszego rywala. Naszym celem nie jest dociułanie się do 1/4 czy 1/2. Mourinho przyszedł dla zdobycia LM, ale kontrakt ma na trzy sezony, jesteśmy w trakcie przebudowy i wygranie tejże już teraz byłby przypadkiem. Bardzo miłym ale przypadkiem. A jak trafimy na silnego rywala i przegramy to przynajmniej będzie materiał do wyciągnięcia wniosków, świetne przetarcie i weryfikacja dla niektórych zawodników. Tylko nie Liverpool :D
Marq pisze:nter kompromituje Calcio na całej linii po raz kolejny. Co by nie mówić jak trafią na Barcę czy Liverpool to będzie jeszcze większy blamaż, co mnie bardzo cieszy
Martwcie się swoim podwórkiem, bo to wy pucowaliście ile to nie wklepiecie u siebie BATE. Uważajcie na PAO.

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 11 gru 2008, 19:56

Martwcie się swoim podwórkiem, bo to wy pucowaliście ile to nie wklepiecie u siebie BATE. Uważajcie na PAO.
My wygraliśmy grupę śmierci a wy ledwo awansowaliście z najsłabszej grupy, więc wiesz....jest różnica.

R.A.B.
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: R.A.B. » 11 gru 2008, 20:04

nie zapominaj też że Inter we włoszech jest na 1 miejscu my na drugim--> też różnica

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”